eşimin annesinin hastalığına aşırı tepkisi

Anneyi kaybetme korkusunu çocukluktan itibaren yaşarız.
Kabusumuzdur hatta çocukken durduk yere annemiz ölürse diye ağlarız.
Bu kadar derin bir korku,anne hasta olunca ortaya çıkabilir.
Buna karşılık eşi kaybetme korkusu çocukken hiç yoktur:) Ergenken veya gençken de yoktur.
Bu yüzden anneyi kaybetme korkusu kadar etki etmez.
Kısaca böyle anlatabilirim :)

Canım ölüm korkusu apayrı bir şey. Babam açık kalp ameliyatı geçirdi ve o sıralar benim gözüm kimseyi görmedi.
Eşim de anlayışla karşıladı sağ olsun, destek oldu.

Kvnin diğer huylarını bilemem, anlatmışsın ya hani kanserim diye bile yalan söyleyebilen birisi, hastalığı kullanır vs.
Ama 78 yaş için her çeşit cerrahi müdahale artık risktir (Anjiyo da dahil)

Eşine alınma, sen üzerine düşeni yap vicdanın rahat etsin.
Allah korusun da, senin bir durumunda ölümcül riskler yüksek olsa, inan eşin aynı derece korkar.

Burada tek sinirine dokunacak şeyin, eşinin umursamaz tutumu olmalı hasta anlarındaki.
Evet, hastalansan ilgilenmeli senle, sürekli elinde telefon gezmemeli.
Ama kv ile kıyaslama kendini. Durumunuz farklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anneyi kaybetme korkusunu çocukluktan itibaren yaşarız.
Kabusumuzdur hatta çocukken durduk yere annemiz ölürse diye ağlarız.
Bu kadar derin bir korku,anne hasta olunca ortaya çıkabilir.
Buna karşılık eşi kaybetme korkusu çocukken hiç yoktur:) Ergenken veya gençken de yoktur.
Bu yüzden anneyi kaybetme korkusu kadar etki etmez.
Kısaca böyle anlatabilirim :)
Çocukken dövup kapının önüne koyarak git kimin çocuğu olursan ol diyen ..yemek yenirken elinde sopayla bekleyen konusana sopayı indiren...askere gidecegi zaman evden kovup camide sabahlatan .. beddualarla askere ugurlayan. .. eşime askerden sağ donemem herhalde hissi yaşatan . Kanser olma konusunda niye yalan söylüyorsun diyince eşiyle birlikte evden kovan annenin bilinçaltına bu kaybetme korkusunu nasıl verdiğini bilmiyorum.

sizin dediğiniz esimde fazlasıyla var. Yani annesine hastalık yakistiramiyor.
Hasta olduğu için değil gönlü olsun diye doktora götürüyor.

Ay bu erkekler niye evlendikten sonra bu kadar anneci olur hiç anlamam,
Bir kadın hayatına girince annem de annem diye susmazlar..
Herkes sever annesini, herkes hasta olmasından endişelenip korkar, ama erkekler bunu annem benim için senden daha değerli hissi vererek gösteriyor, benim eşim de öyle..
Baktım değiştiremiyorum, ben de umursamıyorum artık.
Sezeryandan sonraki gün, eve geldik kaynanam iş yapıyor diye, kalk yardım et ne yatıyorsun diyen adamı artık hasta olsa da umursamıyorum,
DİREK ANNESİNİ ARIYORUM, OĞLUNA EN İYİ SEN BAKARSIN DİYE. :)
Zatenn 1buçuk yaşında bebeğim var, 2 bebekle uğraşamam..

78 yaşındaki halam anjiyoyu bile yapamadan kalpten beş gün içerisinde hık diye gitti. Biraz empati yapın lütfen, hastalık ile annenin ölmesi aynı şey değiş.

Ben size sonuna kadar katılıyorum.Çünkü bir insanın hastalık karşısında yaşadığı korku verdiği tepkiler aynıdır kisiye gore değişmez.Annesinde eli ayağına dolaşan sizde ise internette takılan adam bana göre dengesizin tekidir kusura bakmayın ama.Düşündüm de insanın çok içi acır bu tarz bi ayrımı görünce.Allah size sabır versin çünkü ben olsam boğardım o adamı anasına üzüldüğü bir anda..

Çok rahat yapıdadır. Duygularni rahat gösterir. Bu yaptığını söyledim ona hata kabul etmiyor. Hatta senin Beni sevdiğin konusunda şüphem var dedim . O kadar zoruma gidiyor. Sadece hastanedeki durum değil benim hastaligim asla umursanmaz.
Çocuğum bir keresinde hastaydi ben üzülüyorum eşim dışardan gelen müziğin sesine kalkip halay çekti. O an çok kızdım ona ne yapıyorsun diye.
Ama anneyle ilgili bir konu olursa eli ayağına dolasiyor

Çok garip bir durum. Çocuğu hastayım kalkıp halay çekmek nedir. Hani kederiyle uzuntusuyle böyle saçma sapan baş ediyor diyelim. E aynı halti annesi hastaneye gidince niye yapmıyor. Onun annesi hastayken siz kalkıp halay cekseniz ne yapar acaba çok merak ettim. Sizin çocuğunuz hastayken o halay çekmiş ya.

Neyse buradaki sorun annesine üzülme endiselenmesi değil. Burada ki sorun sizin veya çocuğunuzun hastalığında veya hayatı tehlikesinde uzulmemesi, endiselenmemesi.

Yani doğru soylemissiniz size veya çocuğuna bişey olsa hayat devam edecek ama annesine bişey olsa dünya duracak gibi.

Ay bilemedim valla ne diyeceğimi. Allah yardımcınız olsun. Bu durumda açıkçası alınmaniz incinmeniz çok normal.

belki sen panikleme diye öyle yapmıştır.bence tabi ki seni de düşünüyor.sen onun eşi hayat arkadaşısın.ama annenin yeri de ayrıdır.sakın kendini böyle şeylerle üzme

Çocuğum şu anda da hasta ben üzülüyorum. Bana bu surat ne diyor. Farkındaysan cocugumuz hasta dedim. Çocuk bu hiç mi hasta olmasın . Birseyi yok diyor.
Iki üç gün önce annesi hastalanmis kalbi sıkıştı. Gece uyuyamadi . Sabahına doktora gitti.kalp krizi mi gecitiyorum diye bir sürü tetkik yapıldı. Doktor yogun stresten demiş.

Bu kadar abartı değil mi . KV nin sağlığına duaciyiz

Annesinn hastaligina tepkisi normal cunku yaslida olsa annesini kaybetnekten korkuyordur
ama ayni hassasiyeti ve endiseyi sizin icin hissetmemesi anormal bir durum

hanginize daha çok üzülmeli olayına girmicem zira o annesi.

asıl sorun siz hastayken ve acı çekerken sizinle ilgilenmemesi... kabul edilemez bir durum.

Annesi ile sizi karşılaştırmadan yorum yapacağım. annesi için hastalık konusunda yalan söyleyen bu şekilde istediğini yaptıran bir insan demişsiniz. Bunu siz görürsünüz ama evladı görmez görse bile o onun annesi her seferinde telaşlanır. İnsanlar istisnalar dışında annesine babasına karşı hassastır. Bu normal ama anne olayı olmasa bile buraya sadece sizin o komplikasyonu geçirdiğinizde yaptığı ilgisizliği yazsanız daha sağlıklı yorumlar yapılırdı. Çünkü annesine verdiği tepki anormal karşılanmaz ama siz acilde acıdan kıvranırken bir kenarda elinde telefon nette takılıyorsa bu bir sıkıntıdır. ve dile getirilmesi gerekir. İçinizde kalmasın bu durum. ama bahsederken de haklı iken haksız duruma gelmemek için annesinin hastalığına verdiği tepkiyle karşılaştırma yapmayın. Sadece size karşı olan ilgisizliğinden bahsedin. Zira seven ve değer veren insan eşi en ufak gripte geçiriyor olsa en ağır hastalığı da geçiriyor olsa ilgilenir endişelenir. sevgi şefkat gösterir.

annesine karşı endişelenmesi gayet normal.

siz sancı çekerken internette takılması hiç normal değil.

bence konuyu annesi üzerinden açmanız ve konuya o şekilde yaklaşmak sizi rahatlatıyor, kv sorunmuş gibi.

ama öyle değil, bu adamın annesi ile ilişkisi gayet sağlıklı, sizinle ilişkisinde sorun var. belki de daha babalığa alışamaması da olabilir sebep. bilemiyorum ama çok kötü. sizin yerinizde olsam onu hastaneden kovardım.

bence bunun farkı hastalıkla ölüm korkusu arasındaki fark.Yani annesinin hastalanmasından değil bence ölmesinden korkuyor.Ama sizinki hastalık.Tepkilerin farklılığı bence bundan.Yani bana kalırsa kesin bundan.

Annesiyle kendinizi nasil kiyaslayabiliyorsunuz?
78 yasinda ki bir kadindan soz ediyorsunuz ve esinizin annesini kaybetmekten korkmasi gayet normal.
Kiskanc ve bencilsiniz.

Çocukken dövup kapının önüne koyarak git kimin çocuğu olursan ol diyen ..yemek yenirken elinde sopayla bekleyen konusana sopayı indiren...askere gidecegi zaman evden kovup camide sabahlatan .. beddualarla askere ugurlayan. .. eşime askerden sağ donemem herhalde hissi yaşatan . Kanser olma konusunda niye yalan söylüyorsun diyince eşiyle birlikte evden kovan annenin bilinçaltına bu kaybetme korkusunu nasıl verdiğini bilmiyorum.

sizin dediğiniz esimde fazlasıyla var. Yani annesine hastalık yakistiramiyor.
Hasta olduğu için değil gönlü olsun diye doktora götürüyor.
Biraz eski bir konu ama oyle rast geldi yazmadan geçemedim. Eşinizin kaygı bozukluğu var "anneye bağımlılık" ve "helikopter anne profili" bunları araştırmanı tavsiye ederim. Eşine destek ol verdiği tepkiler çocukken yaşadığı (özellikle 3 yaşında) psikolojik baskıdan dolayı. Allah şifa versin.

Back
X