eşimin arkadaş düşkünlüğü

Bir ara eşime dedimki kenarda takmadığım takı olan altınlarımı altın yüksekken bozdurucam düşüncede yatırım amaçlı külçe altın alıp çocuğum için kenara koyacağım.Tamam dedi ama cümleyi kurduğumun daha haftası gelmeden bu altınlarımı bozdurup arkadaşına iş yeri açtı hemde altın yüksek değildi ve ben zarar ettim.Sonra arkadaşı işler iyi olduğu halde çalışmak zor geldi dükkanı devretti ve açarkenki masrafa göre 3000 tl zarar oldu.Borcunu ödedi ama ben çok mutsuz oldum hem maddi zarara uğradım hem manevi çünkü doğum iznimin son bir ayı kalmıştı ve eşime işe başlamadan son bir ayı bol bol birlikte geçirelim dedim ama o tam o dönemde dükkan için gece gündüz koşturdu kendi işyeriymiş gibi ve ortak bile olmadı.İnanması zor amam öylesine dükkan açtı arkadaşına beni hiç dinlemedi ama sonrada çok pişman oldu

Pardonda size ait olan altınları nasıl alıpta arkadaşına işyeri açıyor onu anlamadım neden izin verdiniz almasına müsade ettiniz en alaka benim altınlarımla elin adamına işyeri açmak yok daha neler demediniz. Kim yapar bu zamanda böyle birşeyi neye güvenerek keşke vermeseydiniz. Eşinizle ortak açtılarsa bilemicem tabii ama kimse kimseye ne olursa olsun evindeki altınları hem de eşine ait altınları bozdurup hediye gibi arkadaşına işyeri açmaz işyeri açmak bu kadar kolay mı? Yani burada baız tepkiler aldığınız için mi yazıyorsunuz bunları çünkü bu resmen saflık olur. Ben altınlarımı asla vermezdim arkadaşı için ne münasebet.

Canım yorumlarında çok haklısın bende eşimde sosyal insanlarız açıkcası ama ben fedakarlık konusunda aileme öncelik veriyorum eşimin böyle bir önceliği yok.Birde işten arta kalan vaktimde evimle çocuğumla ilgileniyorum arkadaşlarımla çok fazla takılmıyorum canım sıkılırsa alıyorum arabamı oğlumla avm ye faslan gidiyoruz gezip alışveriş yapıp dönüyoruz.Arkadaşlarımla vakit geçirme konusunda çok da ısrarcı değilim açıkcası kendi kendime kafa dinlemeyi bir kafede kahve içip kitap okumayı daha çok seviyorum.Eşime gelince arkadaşlarının işlerine çok koşturuyor yoksa arkadaşlerıyla takılması çok fazla dert değil ama bazen maddi olarakta onlara harcadığını görmüyor.Mesela her yere eşimin arabasıyla gidiliyor ya da arkadaşlarının işi için vakitl ivakitsiz arabayı alıp gidiyor evde benle oturmaktansa onların işlerine koşturuyor.Sorsam o da sıkılıyor ama yok.Geçenlerde ben hasta yatıyorum ve çocukla biraz ilgilenmesini istedim tam yattım uykuya daldım bir arkadaşı aramış bişey istemiş çocuğu bana bırakıp koşa koşa gitti ve acil bir durum değil mahrumiyet bölgesinde yaşamıyoruz.Herkes herşeye çok kolay ulaşabilir eşimi ayağına çağırması ve eşimin karım hasta yatıyor çocukla ilgileniyorum demeyip yine beni mağdur etmesi.Yada başka bir arkadaşının gece yarısı biz yatarken eşimi arayıp dertleşmek istemesi ve eşimin beni yatakta bırakıp gitmesi.Sonuçta biz karı kocayız ve önceliğim olmasını istiyorum böyle basit durumlarda

yerden goge kadar haklisin canim. Esin cok sIcakkanli ve kimseye hayir diyemeyen incitemeyen birisi sanirim. Malesef insanlarda bunu kullaniyorlar. Ne diyim umarim esinin gozu acilir biraz da insanlara hayir demeyi ogrenir.

Eşim işyeri açarken altınlarımı benden borç olarak aldı bende kıramadım ama içimede sinmedi.Dükkanada ortak falan olmadı sadece dükkanı açtığı arkadaşı işssizdi ve evlenecekti iyilik olsun diye ama iyilikten maraz doğuyor bence.Birde eşim arkadaşlarından çok darbe yemiş biridir ben bu yüzden akıllanamamasını kabullenemiyorum.Birinden darbe yer ama başkasını aynı kefeye koymaz tamam ama yinede dikkatli olması gerekir bunu yapmıyor işte

İlk vukuatı 6 aylık sevgililk dönemimizde oldu eşimin çok sevdiği çocukluk arkadaşı evlenip almanya ya gidecek ve bu süreçte paraya ihtiyacı var ama parası yok eşimden kredi kartını istedi eşimde verdi.Neymiş oraya gidip durumunu düzeltince ödeyecekmiş tabi hepsi yalan kredi kartını patlattı resmen.Kafasına göre harcadı etti çekti gitti eşim yıllarca o borcu bitirmeye çalıştı bize çok pahalıya patladı bu olay.Sonuç olarak eşim aradığında açmadı borcunuda ödemedi ve yaz tatillerinde geldiğinde arabasıyla vs hava attı.Eşim darbe yedikten sonra bir daha konuşmuyor artık ama ne fayda.Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim abartmıyorum.

bence esinin cebinde bes parasi olmazsa hicbirisine istesede kosamaz. Yani mecburen gelemem gidemem der. bence yatirim yaptir esine ikna et, ve o kadar az paraniz kalsin ki size zaten guc kanaat gecinin , herseyide kendi ustune yaptir ki istedigi zaman bir arkadasi icin satamasin. Dersin zaten evlilikte bir sey olsa herseyin yarisi senin olucak diye. Bir bir onune koy yaptigi harcamalari, giden paralari, yazik deyilmi benim evladimin rizkini yediriyoruz filan de. Ne yap et bence esini bogazina kadar borca sok canim bi sekilde, ve en azindan kendinize biriktirmis olursunuz.

Günaydın hanımlar bende uzun zamandır üyeyim ve ne zamandır konu açmamıştım.Benimkisi dert mi çok bilmiyorum ama dönem dönem hep kafama taktığım bir dert.Eşimin arkadaşlarına çok değer vermesi zaman zaman beni kötü hissettiriyor ve sanki beni 2. plana atıyormuş gibi hissediyorum.Benim önceliğim her zaman çocuğum ve eşim oluyor ama sanki onun öyle değil.Eşimi çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum böyle küçük şeylere takılmamalıyım belki ama hep arkadaş mevzusu onlar yüzünden ihmal edilmem içimde büyüyorda büyüyor.Arkadaşlarına yaptığı fedakarlıklar için ne kadar yıprandığımı anlatsam sayfalar yetmez ama ara ara yer veririm sorularınız olursa tabi.Bende dayanamıyorum ve şikayet ediyorum, söyleniyorum böyle olunca o dönemki arkadaşından benim laf sokmalarımla soğuyor ama bu sefer başka bir arkadaşına odaklanıyor.Kısacası ali yle samimiyeti azaltsa veli yle arttırıyor.Çıkmadım işin içinden.Yorumlarınıza çok ihtiyacım var

evet ilgiyi bu konuya baskı yoluyla çekerseniz soğuyup sıkılabilir bu konudan. Onun yerine daha saglıklı bir şekilde hissettiklerinizi söylerseniz sizi anlayacaktır diye düşünüyorum. İkili ilişkilerde iletişim önemli.

eğer vazgeçirebilme, soğutma şansın varsa sonuna kadar kullan...
benim eşiminde bi arkadaşı var adı batsın nefret ediyorum ondan...
geçen 1 hafta küstüm onun yüzünden...

Back
X