Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Kadinin oğlu 40 ni geçti evlenmedi halada evlenmiyor. Annesi geçen yıl herkesi arayip oğlum evlenmiyor size taktiğim altınları verin borcum var odeyemiyorum borcuma vereceğim dedi. Verenler olduğu gibi vermeyenlerde oldu. Garip mi garip . Bana göre acayip tuhaf. Özellik le iç Anadolu'da altın borç olarak takılır ve mutlaka geri gider. İstenir mi istenmez. Bu çok utanç bişey. Sırf bu altın meselesine girmemek için sünnet düğünü gibi bir organizasyon yapmayacağım oğluma gereksiz yani. O altın taktı o takmadı lakirdilari biliyorum ki ömür billah bitmeyecek.

Çok ayıp insanlığın öldüğü an şimdi ben 9 yıllık evliyim ve 36 yaşına girdim çocuğum yok düğünüm 9 sene önce oldu yapacağım son katılım cenazem olacak gibi şimdi eşime dostuma çocuğu olana evlenen arkadaşlarıma taktığım altınları istemem mi gerekiyor umarım böyle düşünen arkadaşlar edinmemişimdir. Sen koru yarabbim. insanlara lütfen hediyenizi karşılıklı vermeyin gönlünüzden n geçtiği için yapın

Yaşadığınız olay çok üzücü
Bebek ihtiyaçları zaten aşırı pahalı, 3-4
şey alsan çeyrek parasını buluyor. Bulmasa bile sizin düşünceniz çok güzel ve özelmiş. Kim kime yaparki. Sizin ince düşüncenize göre insanlar değillermiş. Hayatınızdan çıktıklarına üzülmeyin, böylesi daha iyi olmuş gerçekten

Ben tek çocuğum maalesef yeğenim filan yok , eşimin yeğenleri var ama biz evlendiğimizde büyüklerdi zaten. O tatlı heyecanı yaşayamadım maalesef. Benim 3 çocuğum var çok şükür , kendim de bazı şeyleri yaşayıp gördüğüm için böylesinin makul olacağını düşünmüştüm , insan hep destek olacak birilerini arıyor çünkü. Hastaneden dönüşte evde ne yeneceği bile sorun olabiliyor aslında gayet basit birşeymiş gibi gözükse de . Maaşallah bize gelenler hepsi de aç gelmişti mesela ; arkadaşım yakınımda otursaydı birkaç günlük yemeğini bile yapar götürürdüm gerçi ihtiyacı yoktu onun ablaları filan var kalabalık bir aileler ama asıl olan düşünce . Ama yine de bizim düşüncemiz yanlış demek alıntı yapacağım arkadaş da öyle yazmış ya.

Sizin düşünceniz güzel evet karşı tarafı sevindirir ama çeyrek verdim çeyrek alacam düşüncesinde olmayan biri için bile mesela o kişi şampuanı farklı marka almak istiyordur battaniyesi zaten vardır ihtiyaç olan şeyleri bilemediğimiz için aslında ya zarfta para vermek ya da altın gibi şeyler daha mantıklı

Açıkcası ben olaya öyle bakmıyorum , çeyrek taktıysa kendinin tasarrufudur öyle uygun görmüştür hani şurda şu yapılır burda bu yapılır ben bu tarz bir insan değilim. İçimden geldiği gibi davranırım çeyrek takmak da bir zorunluluk değil. Kimseden öyle bir beklentim olmadı ki ben 3 çocuk annesiyim daha önce de söylemiştim. Çocuğu dünyaya getiriyoruz da herkesin de bir bütçesi var sonuçta kimse çoluğunun çocuğunun rızkını ben Doğum yaptım diye adetmiş diye takmak zorunda değil.Ben çeyrek takmışsam bile. Zarfta para vermek bana göre hoş değil bilmiyorum ben bu şekilde düşünemiyorum demek ki. Samimi olduğum kişileri ziyaret ederim sadece ve hamileyken annesine sorarım,ihtiyacı olan ne var diye. Atıyorum yorganı nevresim takımını kimse almadıysa onu da ben alırım kullandıkça beni hatırlar düşünüp de almış der. Çocuklarıma bazı yakınlarımız çeyrek takmıştı birkaçı hala duruyor kiminki duruyor bilmiyorum bu hatıra değil maddi birşey . Ama ben maneviyattan bahsediyorum. Zaten bebekler 0-3 ay arası özellikle kıyafete çok ihtiyaçları oluyor yada battaniyeye ortanca kızımda reflü sorunu vardı maalesef çok kusan bir bebekti 3-4 tane battaniyeyle büyüdü. Hiçbir şey fazla gelmiyor anlayacağınız.Nenesi oğluma ilkokula başladığında yelek örmüştü oğlum büyüdü ama ben yeleği sakladım şimdi kızıma giydiriyorum ona da gelmeyince küçük kızıma giydireceğim. Onu ördükten birkaç sene sonra nenesi gözlerindeki sorun nedeniyle örgü öremez duruma geldi , kızım da çok seviniyor bunu nene Örmüş önceden abiminmiş diye , farklı bakış açılarına sahip olup aynı çevrede olmak zor birşeymiş cidden. Keşke insanları tek bakışta tam olarak neler düşündüğünü anlayabilsek art niyetli söylediğinizi sanmıyorum ama zarfa para koymak filan bana çok abes geldi. Haa Doğum yapan kişinin durumu iyi değilse ve gerçekten paraya sıkışmışlarsa o zaman durum değişir. Ki o arkadaşımın ailesi Doğum olaylarından sonra kaza yapmışlardı mesela. O zaman da maddi olarak yanlarında olmuştuk hem ben hem annem. Ama olay sanırım ne yönden baktığınızla alakalı. Ben kimin neye ihtiyacı varsa diye düşünüyorum ben ona bunu yaptım şimdi sıra onda diye düşünmüyorum . Sevgiler .

Kadinin oğlu 40 ni geçti evlenmedi halada evlenmiyor. Annesi geçen yıl herkesi arayip oğlum evlenmiyor size taktiğim altınları verin borcum var odeyemiyorum borcuma vereceğim dedi. Verenler olduğu gibi vermeyenlerde oldu. Garip mi garip . Bana göre acayip tuhaf. Özellik le iç Anadolu'da altın borç olarak takılır ve mutlaka geri gider. İstenir mi istenmez. Bu çok utanç bişey. Sırf bu altın meselesine girmemek için sünnet düğünü gibi bir organizasyon yapmayacağım oğluma gereksiz yani. O altın taktı o takmadı lakirdilari biliyorum ki ömür billah bitmeyecek.
Gerçekten bu görgüsüzlükle medeniyetsizlikle asla bir yere varamayız. Iğrenç ya insanlar suratlarına atıp gitseler haklilar. Samimiyetsizligin dibi.

Şimdi bu mantikla benim evli ve çocuklu bir insan olarak bundan sonra tanistigim kimseye altin takmamam gerekiyor çünkü kendimi sünnet ettirmedigim surece geri gelmeyecek 🤣
Şaka gibisiniz.
Noterden onaylı mazeret kağıdı takın düğünde.

"Başka çocuk yapmayacağından altın takmaktan muaftır." diye.

1857729_8d6b9474db8767cab0c193fa7729e869.webp

Bu hanımla bir akrabalığınız var mı acaba?

İnsanlar özel günlerde neden hediye götürür birbirine, durumu yettiğince destek olmak için değil mi?
Borç isteseler gidip kredi çekerlerdi.

Utanmayacaksanız arayın isteyin ne diyelim?
Ölene kadar bu hikayeyle hatırlanmak istiyorsanız siz bilirsiniz. Hayat zor, insanların gülmeye ihtiyacı var sonuçta.

Insallah 2 kiziniz yoktur. Cunku baskalarina hem dogumda hem sunnette takmissiniz hep. Kizin sunneti de yok..
Yine de bir oneri olarak 6 ay kinasi yapabilirsiniz. Normalde egede olan birsey ama populer oldu. Zorla kesecek degilsiniz ya kizi. Salonda falan yapin,ozellikle erkek analarini çağırın.

Bu saatte uyumamistir daha erken yahu 😁
Altınları alamayınca kaç gün uykusuz kaldı Allah bilir şimdi altınları istediyse şöyle rahat bir uyku çekmiştir bence erkenden rahat rahat 🤣 biz burda daha yazaduralım 🤣bizi burda derde koydu kendi kesin yatıyordur

Coooook şükür beklediğim cevap. Beni anladınız. Diğer mesajlar beni topa tuttular anki Amerika'da yaşıyorlar bu üyeler. Ben ne dugunler gördüm takılanları yazan yazman tutulan.bencede asıl böyle şeyler ayıp. Teşekkür ederim cevabınız için.

Malesef türkiye’de sizin gibi kendini geliştirememiş ve bir adım öteye dahi gidemeyeceğimiz insanlarla yaşıyoruz . Ben altını geçtim de arkadaş olarak gördüğünüz bu insanların arkasından bunu düşünebiliyorsanız altınınızı aldıktan sonra iletişimi kesmeniz gerekir. Altını alırken canım cicim alamayınca tü kaka ! sanırım iki yüzlülüğün şekil bulmuş hali hayret içinde kaldım ...

Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.
Cag atlayamadiniz gitti

Ben dugunumde sadece dans ettimi hatirliyorum masaya oturup gelenlerin ne taktini hesap defterime yazmadim ama var sizin gibiler dugun den sonra video acip Kim ne Takti diye izleyenler aaa bag bag hatcelere bagg biz onlara ne Taktik o ne takmis tuuu ayip ayip e sen gorusuruz hatcee bu nedir yahu belki durumunu o an yoktur geri istediginiz altini hic takmayin her iki taraf için de daha saglikli

Back
X