Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Coooook şükür beklediğim cevap. Beni anladınız. Diğer mesajlar beni topa tuttular anki Amerika'da yaşıyorlar bu üyeler. Ben ne dugunler gördüm takılanları yazan yazman tutulan.bencede asıl böyle şeyler ayıp. Teşekkür ederim cevabınız için.

Siz bu konuda bilgili bir hanıma benziyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi ben birçok arkadaşıma çeyrek taktım. Çeyrek o zamanlar 190 civarıydı.
Sonra aradan zaman geçti, altın fırladı. O ara birkaç kişiye daha çeyrek taktım, o zamanlar da 300 civarıydı.
Sonra gel zaman git zaman, bir baktım çeyrek yine fırlamış. O arada da evlenenler oldu tabii.

Ama hiçbir düğünde taktığımız altını kağıda yazmak gibi bir hizmet vermedikleri :( için sıkıntıya düştüm. (Neyse ki altın takarken çekilmiş fotoğraflarım var ;) )

Şimdi ben bunların karşılığını nasıl hesap edeceğim?
O zamanki asgari ücrete göre oranlayıp (enflasyona kafam basmıyor çünkü pek :( ), oran tutarsa herkesin hanesine çeyrek mi yazayım?
Oran tutmazsa yeni orana göre kimine gram, kimine 1 gram+1 yarım gram falan mı yazayım?
Yoksa hiç uğraşmadan, "bu benim hakkım, burası amerika mı kardeş?" deyip direkt herkese çeyrek mi yazayım?
Ne önerirsiniz?

Hahah soylersen hic tatli olmazsin. Direk sert :KK45:
Cok dert ediyorsaniz altini geri almayi her gelmek istediklerinde ertelemek yerine diger isinizi iptal edin.

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
ee şimdi çiftlerden birinin iki kızı ötekinin de bir kız ya da erkek çocuğu olsaydı altın sayısı yine eşitlenmeyecekti.ya da taraflardan biri kısır olsaydı? kapılarına dayanıp nakit mi isteyecektiniz ya da bana tak mı diyecektiniz bu durumda :anne::anne: :21: :21:

bu kadinlar klubu hanimlarinin kafasindan istiyorum bende.. sanki baska bir turkiye'de yasiyorlarmis gibi cevaplar..

Biz de sizinle aynı Turkiyede yaşıyoruz hanimefendi. Yalnız görgü, vizyon, medeniyet, kibarlık, herşeyin karşılıklı olmadığı, 3 günlük dünya da kendini bu kadar dusurmemenin gerektiğini v.s. biliyoruz. Sizin anlayamadığınız konu bu.

Ülkede artık herkes birbirine 'borç' takıyor. Etrafınızda hiç yok mu, sana ne takıldıysa aynını geri takıyorsun "aldım-verdim" yapıyorsun. Bu hale geldik ne yazıkki.
Kime ne taktığını, kimin ne taktığını yazanlar var.
Neden bu kadar şaşırılmış anlamadım.
Durum bu değil mi?
Ve asla onaylamıyorum ama bu haldeyiz.
Hediyeleşmek değil ki bu.
Kimin maddi durumu neye elveriyorsa onu hediye eder. Samimiyet de belirleyicidir.
Ama alacaklı gibi altın istemek, bundan hiç utanmamak bana çok ayıp gelir doğrusu.
Sizin gibi biri ile arkadaşlık etmek istemem.
Takmazsa o onların ayıbı (!) olsun.

Biz de sizinle aynı Turkiyede yaşıyoruz hanimefendi. Yalnız görgü, vizyon, medeniyet, kibarlık, herşeyin karşılıklı olmadığı, 3 günlük dünya da kendini bu kadar dusurmemenin gerektiğini v.s. biliyoruz. Sizin anlayamadığınız konu bu.
ben ortaya soyledim siz neden cevap verme ihtiyaci hissettiniz. mesele iste ben turkiye'de yasamiyorum. burada yabanci arkadaslarla, turk arkadaslarla bu sekilde aldi verdi meselesi zaten yok.. ama turkiye'de var bu 2+2=4 kadar net..

Ülkede artık herkes birbirine 'borç' takıyor. Etrafınızda hiç yok mu, sana ne takıldıysa aynını geri takıyorsun "aldım-verdim" yapıyorsun. Bu hale geldik ne yazıkki.
Kime ne taktığını, kimin ne taktığını yazanlar var.
Neden bu kadar şaşırılmış anlamadım.
Durum bu değil mi?
Ve asla onaylamıyorum ama bu haldeyiz.
Hediyeleşmek değil ki bu.
Kimin maddi durumu neye elveriyorsa onu hediye eder. Samimiyet de belirleyicidir.
Ama alacaklı gibi altın istemek, bundan hiç utanmamak bana çok ayıp gelir doğrusu.
Sizin gibi biri ile arkadaşlık etmek istemem.
Takmazsa o onların ayıbı (!) olsun.
ben de sizin gibi dusunuyorum ve durumun dogrulugunu savunmuyorum. sadece boyle bir sey var bu bir gercek diyorum herkes oyle olmamali boyle olmali gorgu nezaket bilmem ne diye cevap veriyor. bu duzeni boyle ben mi kurdum? ama var olani mi inkar edelim herkes ederince karsilik bekliyor. altin getirene bir takim bebek kiyafeti gotur bakalim seninle gorusmeye devam eder mi etmez mi..

Kadın bütün kk hatunlarını bir derdin içine atıp 2576. rüyasını görüyor şu an kesin🤣

bu akşam gelcez denmiş. benım bıldığim ertesi gununden haber edilir.hazırlık yapılır.bebeklı ev zaten temızlık vs gerekır. ona gore hazırlık edersınız.nıye rahat ve guzel ağırlamak varken ıkı ayağımı bir pabuca sokayım. oda çocuk ınadına huysuzluk edıp akşama kadar ağlmazsa.çocuklar bu konuda çok ıyıdır:emir_bebek::KK17::anne::kızgın:bırı doğum yaptı bizdede. bugunden haber verıldı cumartesi gunune. altın takarsan altın beklersın absurt bır durum yok.

kız sevgılısıne hedıye alır. erkek hiç hedıye almaz konusu açılır.kk kadını ''hemen erkekden ayrıl ,ruhsuz ,odun''altın takanın altın beklemesinide'' ayyy mayy ıyygıyy çok banell boloyoromm taammı''dıyenle aynı.

borç ıstemek ayıp olur. tatlıya bağlayın sizde.msjla olacak iş değil.ara kadını şu zaman beklıyorum musait iseniz.gunu soyleyın .değilim derse ortak gunde buluşun.direk ara bozmaya değmez altın için.
kim ne konu acarsa acsin hak veren bir grup var, hak verenleri taslayan bir grup var, direkt konu sahibini hedef alip kendileri avrupa kulturunde yetismis gibi davrananlar var.. sorgusuz destekleyen bir grup var.. hic sasmaz hangi konunun altina bakarsaniz bakin.. bu konu da bir tr gercegi dogru yada yanlis o tartisilir.

ben de sizin gibi dusunuyorum ve durumun dogrulugunu savunmuyorum. sadece boyle bir sey var bu bir gercek diyorum herkes oyle olmamali boyle olmali gorgu nezaket bilmem ne diye cevap veriyor. bu duzeni boyle ben mi kurdum? ama var olani mi inkar edelim herkes ederince karsilik bekliyor. altin getirene bir takim bebek kiyafeti gotur bakalim seninle gorusmeye devam eder mi etmez mi..
Kesinlikle böyle.
Bu haldeyiz.
Onaylamıyorum hatta nefret ediyorum bu düzenden. Ama bu gerçekliği de görebiliyorum.
İlk kez duymuş gibi afallamanın manası nedir anlamadım.
Bu hale gelmemeliydik, hediyeleşmek güzeldir, kültürümüzde de vardır. Ama işte suyu çıktı.

Görgüden bahsedip, altına borç alacak muamelesi yapmak bana görgüsüzlük geliyor ya. Bir arkadaşım da düğünde takılanları liste yapıp kimler ne takmış onları yazmış. Hiç sevmem böyle ucuz hesaplar. Kimin gönlünden ne koparsa, maddi durumu neye yeterse onu takar... Bana tam altın takan akrabaya, o evlendiğinde param yoksa nasıl tam altın takayım. Çocuğumun rızkından mı keseyim? Valla ilginç kafalar. Cidden takmasınlar bana hiçbir şey, çok şükür kimseye güvenip de yapmadım hiçbir şeyimi, yapmam da. Gider oda nikahı yaparım, ikinci el beşik alırım. Yine eyvallahım olmaz.

Ayrıca insanlar gelmek istemiş siz geri çevirmişsiniz. Gelmek istemeseler neden iki kere gelmek istesinler?

şaka mısınız?
altını almak için şekilden şekle girecekseniz herhalde..
konuyu okuyunca sezen aksu şarkısı geldi aklıma : zaman sadece birazcık zaman, geçiçi bu öfke bu hırs bu intikam:KK8:

kim ne konu acarsa acsin hak veren bir grup var, hak verenleri taslayan bir grup var, direkt konu sahibini hedef alip kendileri avrupa kulturunde yetismis gibi davrananlar var.. sorgusuz destekleyen bir grup var.. hic sasmaz hangi konunun altina bakarsaniz bakin.. bu konu da bir tr gercegi dogru yada yanlis o tartisilir.

Turkiyede dogmadim ama Turkiyede büyüdüm diyebiliriz. Elbette takilan takinin, paranin neyse geri gittigini biliyorum ama zorundalik şeklinde oldugunu ve bu şekilde geri istendigini hiç kimsede gormedim duymadim. Kendi dugunumde bana ne takti inanin annem babam disinda ismen pek hatirlamiyorum. Kimsede kimsenin altinin peşine düşmedi.

Sacma sapan bir suru adet denilen şey. Daha bir kac gun once gelin tokatlama gelenegi gordum. Boyle sacma sapan seyleri "sonucta bu gelenek Turkiyede oluyor" diye normal gorerek konusmak zorunda miyiz?

Turkiyede dogmadim ama Turkiyede büyüdüm diyebiliriz. Elbette takilan takinin, paranin neyse geri gittigini biliyorum ama zorundalik şeklinde oldugunu ve bu şekilde geri istendigini hiç kimsede gormedim duymadim. Kendi dugunumde bana ne takti inanin annem babam disinda ismen pek hatirlamiyorum. Kimsede kimsenin altinin peşine düşmedi.

Sacma sapan bir suru adet denilen şey. Daha bir kac gun once gelin tokatlama gelenegi gordum. Boyle sacma sapan seyleri "sonucta bu gelenek Turkiyede oluyor" diye normal gorerek konusmak zorunda miyiz?
konu sahibi bir sey sormus. arzu eden cevap veriyor. herkes kendi kulturu icinde yasiyor. kimi bolgede kayit altina alirlar dugunde ilan ederler amcasindan bilezik yengesinden kucuk altin gibi.. o kisi diyor ki bu normal.. varlikli olan diyor ki goturursem gotururum geri gelmesini beklemem.. benim tepkim boyle bir gerceklik yokmus gibi davrananlara ve altini geri bekleyenleri dunyanin en kotu sucunu islemis gibi davrananlara.. goreceli bir durum bize ayip gelen baska bir adet de onlarin kulturunde vardir mesela.. keskin cizgilerle konusmak konu sahibine fayda saglamiyor.

Kendi adınıza konuşun. Benim durumum vardır bebek görmeye altınla giderim. Arkadaşımın durumu yoktur o benim bebeğimi gormeye 2 tl lik süt alır gelir. Gayette görüşmeye devam ederim.
Ayrıca onaylamıyorum derken az önce benim mesajımdan alıntı yapip etikte böyle değil ama pratikte bu şekilde işler dediniz yani onayladınız. Böyle ufak hesaplar peşinde koşanlara söyleyecek çok laf varda işte adet gelenek görenek diye bin sene once cahil insanların yaptıği bir takım saçmalıkları savunamayacagim. Allah arkadaşın akrabanın esin dostunda vizyonlusunu versin. Diğer türlüsü mide ağrısı yapıyor.

Back
X