Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.
Cocugum olmadı, dogan her bebege akraba arkadas taktım altının. Sonra sunnetlerıne de.
Sonra ikincilerı oldu, bunların neyi eksik dedım ikincilere de taktım.
Böyle Kucuk hesap pesıne asla dusmedım.
Benim durumum vardır altın gotururum, karsı tarafın durumu yoktur. Ben aldım o da getirecek diye bir kural yok kesinlikle.

Cocugum olmadı, dogan her bebege akraba arkadas taktım altının. Sonra sunnetlerıne de.
Benim durumum vardır altın gotururum, karsı tarafın durumu yoktur. Ben aldım o da getirecek diye bir kural yok kesinlikle.
Cok klas bir insansınız.kalmadı sızın gibileri. Insallah karsınıza sızın gıbı nezaketlı ınsanlar cıkar.

ceyrek altin fiyati olmus 450 lira, siz onlara altin takarken sanki silah dayamislar bogaziniza gibi, bir de istemekten mi soz ediyorsunuz? tatli sert bir de... allahim boyle insanlarla selamlasmayi bile nasip etme dinimiz amin

Kanka olabilir miyiz aceba😍
Sizin gibi arkadaşlar istiyorum, ben arayıp istemeden getiren altını takan dostlar arıyorum 😂

Kanka olabilir miyiz aceba😍
Sizin gibi arkadaşlar istiyorum, ben arayıp istemeden getiren altını takan dostlar arıyorum 😂

Kizlar sizin gibi 2-3 kisi daha bulursam koseyim yemin ederim. Hatta ben bundan sonra cevremi bi ayikliyim sonra da 3. Ve 4. Yu dogurayim 😂😂😂

saka tabi ki ben de boyleyim ama konu sahibi ve benzeri dusunceler beni soka soktu

Kıyamam altınının üzerine oturdular da vermiyorlar mı, o kadar da haber saldınız halbuki. :deli:

Birde görgü diyorsun, siz diyorsunuz..

Umarım altın falan vermezler size. Sizde böyle hırsınızdan çatlarsınız.

Kizlar sizin gibi 2-3 kisi daha bulursam koseyim yemin ederim. Hatta ben bundan sonra cevremi bi ayikliyim sonra da 3. Ve 4. Yu dogurayim 😂😂😂

saka tabi ki ben de boyleyim ama konu sahibi ve benzeri dusunceler beni soka soktu
Konu sahibine çok laf söyledim ama benim de çevremde tekrar değerlendirmeye aldığım insanlar oldu bu konuda.
Yani şöyle ki, ben candan ciğerden çok da samimi her hafta görüştüğüm evime gelen ve gittiğim insanların bebeklerine özendim hep.
Kıyafeti, altını, oyuncağı, gördüğümde hoşuma giden bir şeyi vs hep aldım.
Anam benim bebeye 1 tane 20 tl lik body gelince şok oldum.
Hiç getirmese derdim ki, aklına gelmedi.
Bilemedi, unuttu, hediye almayı sevmiyordur vs.
Ve çokça maddi imkanı olan insanlar bunlar.
Kalkıp onca samimiyete yemeğe içmeye dertleşmeye de sırf almış olmak için sakızdan hallice eline bir şey takınca nevrim döndü yani.
Ve ben de kestim her şeyi.
Karşılıktan değil, ben onun bebeğini düşünüyor ve bir şey alırken eksik etmeyecek sevgi besliyorum, o bana bahşişlik bir sevgi, demek ki aklına gelmiyoruz dedim.
Bundan sonra kılım oynamaz, 3 4 kişi vardı böyle, çorap almam anacım😂

benim kültürümde de altın taktıysan beklersin. yani sen taktın o da takmadıysa da istenmesi bence normal. çnkü bu borçtur.
eşimle evlenmeden 2 hafta önce eşimin amcasının torunu evlenecekti, biz de düğün hazırlığı yaptığımız için elimiz ok dardaydı. eşim bana küçük altın getir de takalım dedi. hiç düşünmeden götürdüm ve taktık. görümcem bana siz neden küçük altın taktınız dedi ( görümcem 50 tl takmıştı ben çok şaşırmıştım. o zaman çeyrek altın 230 tl idi). bende kardeşin getir dedi bizde de takılır siz yakın akraba değil misiniz dedim. görümcem de bana onlar getirmez. ben 50 taktım o bile çok onlara demişti. gerçekten 2 hafta sonra düğünümde bana hiç birşey getirmediler ( para bile). görümcem de yanlarına gidip onlar size çeyrek takmıştı demiş. o da benim durumum yok düğünden sonra evine gidip borcumu ödeyeceğim demiş. ben 1 haftalık gelinken aradı. bende evde bir sürü hazırlık yaptım pastalar poğaçalar filan.. 1 kilo tarhana getirmişti. bir de ben çalıtığım için arkadaşlarına söyle iş yerinden ben tarhana yapıp satıyorum demişti. kilosunu 15 tl den veriyorum diyince çok bozuldum. hiç birşey diyemedim. yediler içtiler gittiler..
5 ay sonra eşimin başka kuzeninin çocuğu olmuştu. biz evine görmeye gitmiştik, ben bir çikolata yaptırmıştım. eşime bu yeter çok bile onlara onlar bana birşey yapmadı yakınım diyorsun ama 100 tl taktılar düğünde ilginç değil mi dedim. çok içerlemiştim yani.. durumları iyi değil ama kötü de değildi yani. eşim de onların bende çok emekleri var, annem vefat etti amcam ve yengem baktı bize diyince dayanamadım. bir de onlar getirir, getirmezlerse ben kuzenimin kulağını çekerim demişti. biz götürdük. şuan 1,5 yaşına yaklaşan oğlum var, bizi ne aradılar, ne geldiler ne altınımı getirdiler. eşime dedim, git iste getir altınımı.. sizinkilere altın kaptırmaktan bıktım dedim. o dur budur yeminliyim, eşimin görgüsüz ailesine çekirdek dahi götürmem onlardan da çekirdek dahi beklemem. bana göre altın borçtur. adam getirmemeye utanmıyor da ben istemeye mi utanacağım diye de çok basit ve mantıklı bir cümle de ekleme ihtiyacı duydum.
Yuh 1 kilo tarhana nedir ya. Çok görgüsüz insanlar var, böylesine tabiki ne yapcan ne birsey beklicen.

Konu sahibine çok laf söyledim ama benim de çevremde tekrar değerlendirmeye aldığım insanlar oldu bu konuda.
Yani şöyle ki, ben candan ciğerden çok da samimi her hafta görüştüğüm evime gelen ve gittiğim insanların bebeklerine özendim hep.
Kıyafeti, altını, oyuncağı, gördüğümde hoşuma giden bir şeyi vs hep aldım.
Anam benim bebeye 1 tane 20 tl lik body gelince şok oldum.
Hiç getirmese derdim ki, aklına gelmedi.
Bilemedi, unuttu, hediye almayı sevmiyordur vs.
Ve çokça maddi imkanı olan insanlar bunlar.
Kalkıp onca samimiyete yemeğe içmeye dertleşmeye de sırf almış olmak için sakızdan hallice eline bir şey takınca nevrim döndü yani.
Ve ben de kestim her şeyi.
Karşılıktan değil, ben onun bebeğini düşünüyor ve bir şey alırken eksik etmeyecek sevgi besliyorum, o bana bahşişlik bir sevgi, demek ki aklına gelmiyoruz dedim.
Bundan sonra kılım oynamaz, 3 4 kişi vardı böyle, çorap almam anacım😂
Bende de vardi canim oyleleri. Hatta 1 tane arkadasimin cocuguna, kendiminkine ne alsam benzerinden vs aliyordum. Hatta onun kizi var, begendigim tutu, elbise vs ne varsa aliyordum ama bi baktim benim oglana cop yok. Tabi ki karsilik bekleyerek yapmiyordum ama dediginiz gibi insan ayni hassasiyeti, sevgiyi, dusunceyi gormeyince eli gitmiyor bi seylere. Burda mesele kesinlikle maddi degil, sizin icin de oyle anliyorum. Okuyan arkadaslar yanlis dusunmesin ya da mazallah konu sahibi kendine destek bir dusunce falan zanneder, uzersiniz arkadaslar yapmayin 😂

Bende de vardi canim oyleleri. Hatta 1 tane arkadasimin cocuguna, kendiminkine ne alsam benzerinden vs aliyordum. Hatta onun kizi var, begendigim tutu, elbise vs ne varsa aliyordum ama bi baktim benim oglana cop yok. Tabi ki karsilik bekleyerek yapmiyordum ama dediginiz gibi insan ayni hassasiyeti, sevgiyi, dusunceyi gormeyince eli gitmiyor bi seylere. Burda mesele kesinlikle maddi degil, sizin icin de oyle anliyorum. Okuyan arkadaslar yanlis dusunmesin ya da mazallah konu sahibi kendine destek bir dusunce falan zanneder, uzersiniz arkadaslar yapmayin 😂
Ahahahah aynen.
Benimkilerin de kızdı, nasıl özeniyordum seviyordum gördükçe dayanamıyordum.
Yani sanki kendi yeğenim gibi bir sevgi besleyip, ilgi gösteriyordum.
Tabi ki maddi değil, yoksa bana 5lik altın getirmesi lazım denklemek için😂😂
Ama sırf yapmış olayım adına da ayıp ya, yapma daha iyi.
Ben yapmadan da kabul ederim mesele o değil, eline bir şey takma zorunluluğu hissedip ulaşabileceğin en ekonomik şeyi aramış olmak mesele.
Halbuki öyle arkadaşlarım var, çöp almazlar çünkü samimiyetimiz sınırlı, ama çocuklarımı bir kucaklar, çatalla yemekleri 1 lokma yesin diye uğraşırlar ki, üstüne altın yağdırsam karşılığı olmaz.
Borçtan ziyade aynı özenle sevilmemek, düşünülmemek bizim mesele.

Ahahahah aynen.
Benimkilerin de kızdı, nasıl özeniyordum seviyordum gördükçe dayanamıyordum.
Yani sanki kendi yeğenim gibi bir sevgi besleyip, ilgi gösteriyordum.
Tabi ki maddi değil, yoksa bana 5lik getirmesi lazım denklemek için😂😂
Ama sırf yapmış olayım adına da ayıp ya, yapma daha iyi.
Ben yapmadan da kabul ederim mesele o değil, eline bir şey takma zorunluluğu hissedip ulaşabileceğin en ekonomik şeyi aramış olmak mesele.
Halbuki öyle arkadaşlarım var, çöp almazlar çünkü samimiyetimiz sınırlı, ama çocuklarımı bir kucaklar, çatalla yemekleri 1 lokma yesin diye uğraşırlar ki, üstüne altın yağdırsam karşılığı olmaz.
Borçtan ziyade aynı özenle sevilmemek, düşünülmemek bizim mesele.
Katiliyorum ve bu durumda izninizle tespitin dibine vurmak istiyorum 😂 kizimiz olsaydi bize de bi alan olurmus demek ki, mesele pipili dogurmus olmamiz 😂😂😂 cunku neden? Bizimkilerin kiyafetlerinin ya da oyuncaklarinin bi albenisi yok 🤩

Katiliyorum ve bu durumda izninizle tespitin dibine vurmak istiyorum 😂 kizimiz olsaydi bize de bi alan olurmus demek ki, mesele pipili dogurmus olmamiz 😂😂😂 cunku neden? Bizimkilerin kiyafetlerinin ya da oyuncaklarinin bi albenisi yok 🤩
😂😂😂😂
Ahahahaha, pipi şimdiden dert açtı başımıza değil mi?
İstemesi sözü nişanı düğünü ohooo, biz hep verici olacağız desenize😍
Gün olur devran döner kv dem şunu takmadı, bilezik yapmadı vs derler ama😂😂
İntikam soğuk yenir anacım, kaynana mode on şuan bende bu tespitle😂😍

😂😂😂😂
Ahahahaha, pipi şimdiden dert açtı başımıza değil mi?
İstemesi sözü nişanı düğünü ohooo, biz hep verici olacağız desenize😍
Gün olur devran döner kv dem şunu takmadı, bilezik yapmadı vs derler ama😂😂
İntikam soğuk yenir anacım, kaynana mode on şuan bende bu tespitle😂😍
Ahahaha aynen aynen ama bana kalirsa evlenmesin, evlilik dunyanin en sacma toplumsal dayatmalarindan bir tanesi bence. İlla bilezik falan takacak kadar gelenekselci bi kadina da asik olursa bi zahmet pamuk elleri cebe 😂😂😂 zira ben bu rezilliklere hic alet olamiciiiiim 🤣

Ahahaha aynen aynen ama bana kalirsa evlenmesin, evlilik dunyanin en sacma toplumsal dayatmalarindan bir tanesi bence. İlla bilezik falan takacak kadar gelenekselci bi kadina da asik olursa bi zahmet pamuk elleri cebe 😂😂😂 zira ben bu rezilliklere hic alet olamiciiiiim 🤣
Ben yabancı gelin istiyorum vallahi, bir tas çorba verene binlerce teşekkür ediyorlar garip ve bencil kültürlerinden ötürü😂

Ben yabancı gelin istiyorum vallahi, bir tas çorba verene binlerce teşekkür ediyorlar garip ve bencil kültürlerinden ötürü😂
O da olur. Yeter ki beni “isteme, soz, nisan, dugun ve bunlarin getirisi olan ve hic kimseye hicbir faydasi olmayan ama aaaa elalem ne der” adetine bulastirmasin 🙈

Şu devirde altın takmaya çok karşıyım. Takana da külfet bakın dert oluyor size ay gelcekmi altınım ya ödemezlerse diye. Alan kişiye de külfet oluyor. O zaman geldiğinde cebinde altın parası yoksa borca girip gene ödemek zorunda kalıyor. Ki şuanki konumda takmasaydı deyip ödemeyen de çok. Düğündü bebek başıydı cart curt u gönlünüzden kopan hediyelerle geçiştirin altını kendinize yapın

Ohh iyi valla birşey beklemeyelim.herkesin düğününe çocuğuna gidip destek olalım aynı desteği beklemeyelim ohh
Bence arayıp söyle. Hatta tatlı sert değil doğrudan sert konuş. Gelmek istediklerini söyledikleri halde kabul etmeyip doğru dürüst müsait zamana davet etmeyen ve altın derdine düşen biriyle arkadaşlık etmemeleri gerektiğini görsünler

Back
X