Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

:KK64:Ozaman benimde sizlere sorum olacak benim 8 tane görümcem var hepside kızıma altın taktı ama onların bir sürü çocuğu var hepside biz evlenmeden önce olmuş şimdi hiçbiri istemiyor ne yapcam borçlu mu oluyoruz ilk defa böyle bişey duydum.. kimse size sizde benim oğlanlara takın bende sizin ikinciye takarım diye bişey söylemiyor yani..

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Bu hediye isleri dert. Kimse kimseye ne bir şey görürsün ne de bir şey beklesin.

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Yani öyle bir havanız var ki, ikinci çocuğu sırf altını geri alabilmek için yapmış gibisiniz :) bide arayıp altın alacağım var sizden , göndermesi yapacaksınız :) her seferinde geri çevirdiğiniz için bozuldular belki . Keşke geri çevirdikten sonra siz arayıp iki tarafa da uyan bir gün belirleyip davet etseydiniz. Gelmeden önce haber vermek ne kadar adab gereği ise, geri çevirdiğiniz misafiri davet etmek de o kadar adab gereğidir.

Öyle bir zamandayiz ki kardeş kardeşi arayip altınımı getir diyorken size şaşırmadım ne yalan söyleyeyim...
Dostluklar kolay kazanılmıyor lakin kolay kaybediliyor malesef... Hayatta herşey para değil... :KK69:

Ahahahah aynen.
Benimkilerin de kızdı, nasıl özeniyordum seviyordum gördükçe dayanamıyordum.
Yani sanki kendi yeğenim gibi bir sevgi besleyip, ilgi gösteriyordum.
Tabi ki maddi değil, yoksa bana 5lik altın getirmesi lazım denklemek için😂😂
Ama sırf yapmış olayım adına da ayıp ya, yapma daha iyi.
Ben yapmadan da kabul ederim mesele o değil, eline bir şey takma zorunluluğu hissedip ulaşabileceğin en ekonomik şeyi aramış olmak mesele.
Halbuki öyle arkadaşlarım var, çöp almazlar çünkü samimiyetimiz sınırlı, ama çocuklarımı bir kucaklar, çatalla yemekleri 1 lokma yesin diye uğraşırlar ki, üstüne altın yağdırsam karşılığı olmaz.
Borçtan ziyade aynı özenle sevilmemek, düşünülmemek bizim mesele.
eşimin ailesinde ablalarından tut da, en samimiyim annem gibi ilgilendi dediği yengelerine kadar.. bu anlatığınız tutumda hediye adı altında çöp aldım. nişan bohçası demişler, normal bir bohçaya bile sarmamışlar, poşete koymuşlar öylece çöpe attım. şok oldum açınca.. havlu var kullanılmış gibi sararmış bir tane etiketli ürün yok. görümcelerim annemiz ölmeden önce oğlanların eşlerine diye örüyorum patik ve yemeni oyası demiş( kaaynanam vefat etmiş benim) , yemeni taktığımdan değil, delik patikler filan koymuşlar birde ilk okul kıyafeti folklor oynarken köylü kıyafetleri olur ya onu koymuşlar çok ilginç geldi bana.. poşet dolsun diye atılacak ne varsa koymuşlar.. ne yapayım ben onları.. nerede kullanayım duvara antika diye mi asayım.. hepsini çöpe attım. çocuğumu görmeye geldiklerinde yine elime poşet tutuşturunca dayanamamıştım.. bana yaptığınız terbiyesizliği bebeğime yapmanıza izin vermiycem sizden gelecek hiç bir şeye ihtiyacım yok görgünüzü gördüm karaktersizler gibi daha da devamı olan mesaj yazmıştım. ipler koptu tabi.. terbiyesiz ben oldum.
siz bana o zırpıntıları hiç getirmeseniz ben de filmler böyle kopmazdı.. keşke insanlar uyanıklığı menfaatten saymayacak kadar akıllı ve ahlaklı olabilseler..
insan özendiği, düşündüğü, mutlu etmek istediği insanlar için seçici davranıp özel birşeyler yapmak ister.. karşılığını alamayınca ister istemez hayal kırıklığına uğrar.. ama insanları bu şekilde tanıyorsunuz işte..

Bence karşı taraf gelmemekle haklı adamlar kaç kere gelmek istemiş reddedilmiş. Bu durumda siz altınım var verin diyemezsiniz. Bence eşini arayıp ya oturmaya davet edin bişiyler yapın yada akşam yemeği gibi bişiye davet edin. Altını boşverin. Siz borc takmadınız sonucda ayrıca belki durumları olmaya bilir takarken de bunuda göz önünde bulundurun. İllada altın taktım banada altın takacak diye bişiy yok

ay ne saçma. insanları davet edemediğinizde yeni bir tarih belirleyip davet etmeniz gerekir, önce bu görgü kurallarını bilseniz keşke. ayrıca hediye verilen ya da takılan şeyin karşılığını beklemek aşırı anlamsız.

Tamam da kabul etmeyen sizsiniz ayrıca onlar borçlu değil ilk onlar takmış sonra siz ödeşmişiniz yanii ne alacağıı :KK14:

Tamam da kabul etmeyen sizsiniz ayrıca onlar borçlu değil ilk onlar takmış sonra siz ödeşmişiniz yanii ne alacağıı :KK14:
Birde.insalar 2 kere gelmek.istemis reddetmisler birde insanin durumu olmayabilir.ne demek arayip hatirlatmak gercekten cok.ayip

Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.

Hayir tabi ki.

Arkadasim evlenecek yakinda. Ben 10 yil evvel evlendim. Birbirimizi tanimiyorduk. Haliyle bana bir sey takmadi. Simdi ben ona bisey takmamali miyim sizin dusuncenize gore?

İşte bu altın işinden bu yüzden nefret ediyorum 50 gün önce bebeğim oldu böyle düşünen insanlara özellikle bana altın takmayın dedim insanın her zaman altın almaya durumu olmuyor malesef ki takamam falan allah muhafaza malum 500₺ kadar bir çeyrek durumum varsa karşılık beklemeden takarım yokda neye el veriyorsa durumum onu yaparım. Ki eminim karşı taraf sizin o altını beklediğinizi biliyordur merak etmeyin bir şekilde verirler size arayıpta kendinizi rezil etmeyin.

Arkadasım 20 tl ayaklı tulum getirmişti ki bunlara bakmam bile ben ama doğumdan sonra arkdşla gideriz diye düşündüm ona daha doğmadan ben onun çocuğuna gittim ettim lafı yapıp akrabamıza sölemiş,kadın altın borcun mu var dedi şok oldum sanki borcum var gibi,ne yazıkki böle insanlar getirmeyin bişey noĺur,sinir oldum üzüldüm..karşı tarafın durumu çok çok iyi yazmışsınız,ne malum..ben çok lüks biryerde oturuyorum ama şuan param yok benim dıştan insanları yargılamayın daha 6 ay olmuş gelirler hakkınız kalmaz

Back
X