Eşimin arkadaslari

Son kısmı okuyunca ben de sizi robot sandım Allah kolaylık versin. Misafir ağırlamak iyi hoş da o kadar kalabalık olunca bir şey anlaşılmıyor zaten. Menünüzde o kadar kişiye abartı olmuş , 2. çeşit tatlı fazla ayrıca , ara sıcak olarak börek var, mezeler de var bir de dolma . Baya şımartmışsınız ya. Siz yine tüm isteklerini yaparsanız eşiniz emrivakiye devam eder. Geçenlerde eşim de akşama misafir var öğleden sonra gelmek isteyen arkadaşına ben evde yokken olur dediği için krize girdim. Dışardan gelip akşam yemeğine mi odaklanayım, çaya gelecek olana mı hazırlık yapayım, çocukla mı ilgileneyim. Bir önceki gün de tatlı yapacakken yorgunum diye yardım istediğimde yarın yaparız dediği için hazırda tatlım vs de yoktu henüz. çok gerilmiştim.

Esim cok sosyal bi adam bir suru yakin arkadas gruplari var. Ama adamlari toplayip eve dolusturmaz. Nadiren birer ikiser esli gelirler biz de gideriz ama cogunlukla disarda bulusurlar ya da esli bulusuruz. Bahsettiginiz seyi o teklif bile etmez. Zaten etse de asla kabul etmem. Öncesinde sonrasinda temizlik yapacaksiniz, dunya kadar hazirlik yapacaksiniz, o gün hizmetci gibi kosturacaksiniz. Bence bastan taviz vermeyin yoksa arkasi gelir.

Vallaha cayın yanına dayarım kuru pastayı geçerim. Ben ev hanımıyım 15 aylık kızım.var yeri geliyo kendimize bir kap yemek yapamıyorum sizi tebrik ediyorum. Ne yiyip içiyorsunuz enerji nereden geliyor merak ettim

Menü çok fazla gibi geldi bana eksiltebilirsin iki tane tatlıya gerek Yok mesela.. Ayrıca o kadar insan nerede yemek yiyeceksiniz 22 kişi 2 de siz 24 yemek masaları o kadar insan almaz yahu..
Sene de bir kere diyorsunuz idare edeceksiniz artık.
Valla benim eşimin iş arkadaşları ve eşleriyle günümüz var ayda bir sefer toplanıyoruz 3 aile 3 ayda bir hazırlık yapıp ağırlamak zoruma gidiyor :) 6 kişiyiz üstelik sizi ayakta alkışlıyorum

Kadının arkadaşları geliyor kadın yapıyor isleri, erkeğin arkadaşları geliyor yine kadın yapıyor. Bir de diyor benim arkadaşlarima laf eder....

bence burda gonullu arkadaslar sana yerdima gelsin anca boyle hal edersin suan kafamda canlandirdmda hayatta yapamam

Hayır o kadar insan toplanıp da keyif mi alacak bu toplanmadan, ben de bunu anlamadım.
Ben olsam temizliğe yardımcı çağırır, yemeğin bir kısmını da dışarıdan alırım. Gerçi eşim de düşüncelidir, o kadar kalabalık insan çağırmaz eve, dışarıda buluşuruz hep.

Bu kadar çeşide ne gerek var ? Az ve öz yap yeterli. 2 çeşit tatlı, 3çeşit salata/meze gereksiz. Hem çorbada hem ana yemekte et, börek te beyaz et fazla geldi bana. Yap mercimek çorbası. Nohutlu pilavını. Etli yemeğini. Zeytinyağlı kuru dolma yeterli. Börek kolay bişeyler yap. Tek çeşit tatlı yeterli. O 11 kişiden biri de akıl edip eli boş gelmez bi tatlı alır heralde. Sarma çok istiyorsa dışarıdan al gitsin canına mı yazık değil.

O kadar kisi nerede oturup yiyecek .Yer sofrasi gerek galiba .
Yinede cok kalabalik .Esler ve cocuklarda gelirse 30 dan fazla .
Birtek siz ve eşiniz hizmet edecek .Hayrat mı bu .Mevlüt yemegi gibi .
Keskek tursu asure .
Tavuklu pilav ayran tatlı .yaosaniz iyiymiş .
Bulasik makinası almaz simdiden diyeyim .

valla gecen bizde mevlit verdik u
3 kisi zor altindan geldik birde benm 3 tane yaramazimla maf oldum. cok gereksiZ. bu kadar kisi benm cevremde toplasam 3 tane arkadasim zor cikar 12 kisi iyimis

Bence ejder meyveli smoothie de yapın böyle çeşit az gibi..
Ayrıca düğün gibi o kadar kalabalıkta yaptığınız sohbetten ne anlayacaksınız ki?
Lokanta gibi yemek yiyecek insanlar sonra harale gürele çocuk çocuk da gelirse iyice curcunaya döner, sonra herkes evine gidecek. Siz de ev ve bulaşıklarla kalacaksınız. Ben çok kalabalık davetlerden nedense keyif alamıyorum, her kafadan ses çıkıyor ve sohbet edilemiyor keyifle..

Son düzenleme:
Eşiniz sarsın sarmayı da? Yapmıyor mu? İki gündür sizin canınız çıkarken ne yapıyor kendisi?

Misafiri çok severim ama lütfen hafta içi değil keşke tatil olan bir gün olsaydı Ama olan olmuş sen başarırsın arkadaşım

Oha menuye bak sarmada kusur kalsin:)) pasta borek yapsaydin keske

Valla benim basim agridi simdiden: ( bence en guzeli pide ayran olurdu bu kadar kisiye:)

Eve kabul etmiyorum bu tarz misafirleri. Çocuk kpss ev iş derken olmaz yani kimse kusura bakmasın oniki öküzün ne işi var evde kahveye gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…