- 11 Aralık 2009
- 2.528
- 653
- 163
eşimin arkadaslarına aşırı derece değer vermesine her konuda haklı bulmasına artık çok sinir olmaya başladım acaba biz kızlarmı erkekler gibi birbirimize bu kadar bağlı olamıyoruz.eşime bir arkadaşı ile ilgili senin arkadasın şöyle davranıyor dediğimde ya da arkadasın bu konuda hatalı desem hemen onları savunmaya gecıyor.yani haksız da olsalar hiç laf ettirmiyor.en son basımızdan gecen bır olayı anlatayım eşimin çocukluk arkadaslarından birinin evine misafirliğe gitmiştik.eşimin arkadaşı 3-4 kere kpssye giriyordu ama aldığı puanlar dusuk olduğu ıcın atanamıyordu bıkac yıl önce A grubundan uzmanlık kadrolarından bırıne gırdı kurumunu yazmayacagım ama sunu soyleyım çok ıyı bır kurum o dönem yüksek puan aldığını söyledıler.bende o dönem kpssden kendı branşımda sınava girmiştim ve B grubundan hakkımla atanmıştım.misafirlikteyken eşimin arkadasının karısı bana sen cok yuksek alamamıssın ıste biz işletmeciyiz bızım işletme,hukuk vs de yapmamız gerekıyor bızım kı daha ağır falan dıye eşini durmadan övdü durdu benı de yerden yere vurdu.ne benım esım orda bısey dedı ne de onun esı agzını acmadı .o olay acıkcası benım agrıma gitti.bu olaydan iki yıl sonra yani 2-3 gun once eşimin arkadasının kımlık numarası bir şekilde elime geçti ve sonuçlarına baktım belki bu konuda bana kızanlar olabilir kımsenın özel hayatına mudahale etmek ıstemezdım ama sinirlerim gercekten bozulmustu.gırdıgı butun senelere baktım ve butun senelerin bütün puan dilimleri arasında aldığı en yuksek puan 72 benim ise o dönem atamamın yapıldığı puan 88.(bu arada önceden insanlar hakkıyla bir şekilde atanıyorlardı.A grubu için torpıl olayı oluyordu şimdi komple sorular dağıtılmaya başlanmış.insanların başarılı olursam atanma şansım var güvencesi de ortadan kalkmaya başladı). her neyse ben bunu öğrendikten sonra senın arkadasın işte bu kadar cevredeki insanlara laf edıyorlar kendılerıne bakmadan dedim. ya eşim gene korumaya geçtı ne yapsın onda hata yok işte karısı sorunlu ondan kaynaklanıyor.o öyle bir insan falan değil dedi.bunu gibi örnek çok aslında eşim arkadaslarına haklı da haksız da olsalar laf ettırmıyor.arkadasları yuzunden benı kırıyor farkında degıl.sizin eşleriniz de böylemi arkadaslar yoksa bir benim eşimmi arkadaslarının avukatı