Eşimin asiri siniri

nutellaa32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
735
735
133
3.5 yillik evliyim sorunum esimin fazla sinirli olmasi. Buyuk bir sorunumuz yok esimle işinde gücünde sorumluluk sahibi biri ev hayatini seven biri ama iste cok sinirli. Hemen birden parlayip bagirmasina ve küfür etmesine cok üzülüyorum. Az once mesaj attim canim supurgemiz bozuldu aksam annemden supurgesini alir misin dedim annem cok yakin oturuyor yola cikaracak zaten ama beni arayip bagirdi o cocuk her gun oynarsa bozulur tabi beni arama supurge bozuldu diye elinle temizle bilmem neyin evini dedi kufur etti yani yazamiyorum tabi o kismi. Bu ve bunun gibi seyler hemen bi kufur bi hakaret ediyo anlayacaginiz. Daha once konustum uzuldugumu soyledim ama ise yaramiyo. Zaten hamileyim iyice hassaslastim en ufak biseyine agliyorum buna da agladim biliyorum belki aglanacak bisey degil ama tutamadim kendimi ne yapsam da en azindan biraz torpulense bu siniri arkadaslar yardim edin lütfen

Hmm. Kufur ve hakaret?
Sen de ona aynisini yap
Ac agzini yum gozunu akli basina gelsin. Sen onun samaroglani misin? Neden oturup dinliyorsun kufuru? Az kendinize saygi duyun Allah rizasi icin cekmeyin boyle herifleri ya dilimizde tuy bitti
Edit; ben evde is yapacam,cocuga bakacam birini de karnimda tasiyacam ve bir supurge bozuldu diye adam bana kufredecek he, o supurgenin sopasini alirim elime sonrasi malum

hamıleysen daha kötu habıre aglarsın bu sıze zarar verır.
sakinlestırıcı hap kullansın pskıyatrıste gıtsın

Her yükseldiğinde yüzüne vur bi kendine gelsin bununla ömür geçmez ya Allah yardimcin olsun

Sorumluluk sahibi olsaydı süpürge sorununuzu çözerdi ve bu kadar çirkin bi şekilde küfür etmesine gerek kalmazdı.:KK43:
Allah yardımcın olsun çok üzücü

epey sinirliymis gercekten cocuklara oynatirsan bozulur kismi felan neysede digerleri fazlaymis aceba cok buyuk sikntilarimi var kafasinda size soylemedigi patlamaya yermi ariyor yoksa hepmi boyleydi ozaman karakteri boyle bazi insanlar surekli gergindir en ufak sorunda sanki butun dertler onu buluyormus gibi hissederler zor bir durum gercekten ailede cok onemli bu sekilde gorduyse ailede ona normal geliyordur verdigi tepkiler ona normal bir ailede bu tur sorunlarin surekli oldugunu ama buyutmenin anlamsiz oldugunu gostermeye calisin mesela etrafinizda anlayisli daha sakin kocalari olan insanlarla ayni ortamlara sokmaya calisin erkekler birbirlerinden cok etkilenirler ama kiyasa sokmamanizi tavsiye ederim insallh duzelir daha ilimli bir esiniz olur zamanla

Temizlemeyin evi bırakın afedersiniz ama b*k gôtürsün. Hep mı böyle ? Nasıl sabrediyorsunuz merak ettim..

Bizimki de çok küfürbaz ama bana değil tabi. O hakkı ona vermedim çünkü o bağırdığında bende terslendim. Tabi her iki tarafta alttan almayı bildi. Sizde size küfür etmesine müsade etmeyin.

Bu durum bir hastalık .
Şimdi bunu kabul etmeye bilirsiniz ama eşiniz bu konuda hasta .
Konuşmak bir işe yaramaz .
Bence terapiye gitmesini sağlayın . Bu konu izin terapiler var .
Hastalik olabilir tabii. Esim sorunlu bir ailede buyumus babasi da annesine fiziksel siddet uygularmis gergin zor bi cocukluk gecirmis küçük yaşta evin sorumlulugunu ustlenmis falan bunlardan olabilir mi diye dusunuyorum bende. Tesekkur ederim cevabiniz icin.

3.5 yillik evliyim sorunum esimin fazla sinirli olmasi. Buyuk bir sorunumuz yok esimle işinde gücünde sorumluluk sahibi biri ev hayatini seven biri ama iste cok sinirli. Hemen birden parlayip bagirmasina ve küfür etmesine cok üzülüyorum. Az once mesaj attim canim supurgemiz bozuldu aksam annemden supurgesini alir misin dedim annem cok yakin oturuyor yola cikaracak zaten ama beni arayip bagirdi o cocuk her gun oynarsa bozulur tabi beni arama supurge bozuldu diye elinle temizle bilmem neyin evini dedi kufur etti yani yazamiyorum tabi o kismi. Bu ve bunun gibi seyler hemen bi kufur bi hakaret ediyo anlayacaginiz. Daha once konustum uzuldugumu soyledim ama ise yaramiyo. Zaten hamileyim iyice hassaslastim en ufak biseyine agliyorum buna da agladim biliyorum belki aglanacak bisey degil ama tutamadim kendimi ne yapsam da en azindan biraz torpulense bu siniri arkadaslar yardim edin lütfen
sen de ona küfürlü konuş. eşine küfretme ama her lafın argo ve küfür olsun.
belki empati yapar da vazgeçer.

Hastalik olabilir tabii. Esim sorunlu bir ailede buyumus babasi da annesine fiziksel siddet uygularmis gergin zor bi cocukluk gecirmis küçük yaşta evin sorumlulugunu ustlenmis falan bunlardan olabilir mi diye dusunuyorum bende. Tesekkur ederim cevabiniz icin.

Anlattığınız şeyler eşinizin bilinç altına etki etmiş olabilir .
Şanslısınız ki bu siniriin kaynağını biliyorsunuz . Bu konuda tek sefere mahsus ücretsiz danışmalık yapan hatlar var yanlış bilmiyorsam ( Emin değilim araştırmanızda fayda var :) ) Onlarla konuşun ve belli bir yol üzerinde ilerleyin :)

Bu arada İ
Eşinize ılıman yaklaşın terapiyi önerin yada bir psikoloğa gitmeyi kabul etmezse üstelemeyin .
Bu süreçte bir PDR ci Psikolog yada aile danışmanı ile birlikte eşinizi terapiye ikna sürecine başlayın .
Bu süreçte uzman biriyse ilerlerseniz muvaffak olursunuz .

Rica ederim iyi günler :)

epey sinirliymis gercekten cocuklara oynatirsan bozulur kismi felan neysede digerleri fazlaymis aceba cok buyuk sikntilarimi var kafasinda size soylemedigi patlamaya yermi ariyor yoksa hepmi boyleydi ozaman karakteri boyle bazi insanlar surekli gergindir en ufak sorunda sanki butun dertler onu buluyormus gibi hissederler zor bir durum gercekten ailede cok onemli bu sekilde gorduyse ailede ona normal geliyordur verdigi tepkiler ona normal bir ailede bu tur sorunlarin surekli oldugunu ama buyutmenin anlamsiz oldugunu gostermeye calisin mesela etrafinizda anlayisli daha sakin kocalari olan insanlarla ayni ortamlara sokmaya calisin erkekler birbirlerinden cok etkilenirler ama kiyasa sokmamanizi tavsiye ederim insallh duzelir daha ilimli bir esiniz olur zamanla
Evet tam esimi anlatmissiniz aileden gormus ailecek sinirli insanlar son zamanlarda iş stresinden falan da cok gergin alttan aliyorum duzelir kafana takma isleri diyorum ama nafile. Soyledim de daha once ben sakin bi ailede büyüdüm aliskin degilim boyle davranislara dedim ben boyleyim ama diyo kendimi bazen cok yipranmis ve caresiz hissediyorum cok tesekkur ederim cok sagolun insallah duzelir amin

Katlanayacağım 2 şey küfür ve şiddet :KK62: hamile karısına bir süpürge için yaptığına bak öküz :KK11: birde elinle temizliyeceksin o halinle

Evet tam esimi anlatmissiniz aileden gormus ailecek sinirli insanlar son zamanlarda iş stresinden falan da cok gergin alttan aliyorum duzelir kafana takma isleri diyorum ama nafile. Soyledim de daha once ben sakin bi ailede büyüdüm aliskin degilim boyle davranislara dedim ben boyleyim ama diyo kendimi bazen cok yipranmis ve caresiz hissediyorum cok tesekkur ederim cok sagolun insallah duzelir amin
ben böyleyim ne demek.
ben hayvanım insan gibi konuşamıyorum mu demek?

bak canım benim eşim de 10 yaşından beri çalışıyormuş. kp kvyi dövmekle kalmaz yemek sofrasını, sıcak çay dolu demlikleri devirirmiş. çocukların sevmediği yemekleri döve döve yedirirmiş.

ama eşim de bırak küfrü, aşırı sinir bile yok. çünkü çocukken yaşayamadığı huzuru evinde bulmak için.

eşin vurdumduymaz ve bencil. bir de merhametsiz.

Sonra siniri geçmeyince napıyor? Şiddet var mı ?
Küfür, hakaret ve sürekli evin içerisindeki gergin hava insanın psikolojisini bozar.
Kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Ezdirdikçe kendinize saygınızı özgüveninizi yitirirsiniz. Yazık değil mi size?
Öyle adama onun dilinden karşılık verilir, anlarsa tabii.

Bende gün içerisinde geriliyorum.
Karşımdaki insana sürekli bağırsam sesini çıkarmasa he dese her şeyime, bende bu davranışıma devam ederdim canım sende kendini savunmasını bil:KK43:

Back
X