• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

odami degistirmeli miyim sinsi oda arkadasi

Burdaki çoğu yoruma katılmıyorum daha kapalı bir ortamda büyümüş ve bu durumlarla daha önce karşılaşmamış olabilir parayı nezaketen ve olması gerektiği gibi karşı tarafın teklif etmesi gerektiğini düşünebilirsin hepimiz zamanında o salaklıkları hatta daha fazlasını yapmışızdır😅 okuduğun bölümle de ne ilgisi var yani onu da anlamadım bu yetkinliklerin cevvalliğin diğer meslekleri yapan insanlarda da olması gerekir bir berberde esnafta öğretmende mühendiste bızler de böyle böyle akıllandık ve artık olması gerektiği gibi davranmayı öğrendik bir nevi kaşarlandık dsdsfs önemli olan bunlardan ders almayı ve hakkını savunmayı öğrenmen ve gözünü açman yoksa hayat sen öğrenene kadar bu tip insanları ve durumları karşına çıkarmaya devam edecektir bu sana ders olsun azıcık yırtık ol çirkef ol bundan sonra kimseden parasını almadan bişey yapma kendi paranın dilencisi olma ki o durumda bile bu kadar ağırlık taşımak zorunda değilsin baktın ağır taşıman gerekecek yük olacak amaaan unutmuşum der geçersin bu kadar kırılgan olmayı da bırak kırılacağın şeyler yazılmamış yorumları okuyarak bölümünü değiştirecek değilsin ya ha yorumları okuyup kendini geliştirir ilerde öyle bir avukat olmamak için çabalarsın başkalarının akıllarından ve yaşadıklarından ders çıkarıp başına gelmeden önlemini alırsın ilerisi için iyi olur ama bu olayı da yaşaman gerekiyodu bence kendini sorgulaman için hayat daha çeşit çeşit insan ve durum çıkaracak karşına 70 yaşına gelsek de hala tam olarak akıllanacağımızı keşke şöyle yapsaydık demeyeceğimizi düşünmüyorum her an bişeyler öğreniyoruz ders alıyoruz almazsak aynı durumla ikinci defa karşılaşıyoruz burda yazılanları da laf sokma olarak görmeyip iyiliğin için yazılmış birer uyarı olarak alırsan tadından yenmez eminim ilerde çok iyi bir avukat olacaksın🌸
Biz herkesi kendimiz gibi gördüğümüz için siz söylemeden teklif etmesini beklemişsiniz. Bende olsam beklerdim sanırım.
Mademn notlarınız işine yaramıyomuş hanımefendinin o zaman geri alın size yarasın. Boş boş dolabında durmasın.
Okuduğunuz bölümle alakalı bi durum değil yaşadığınız olay. Daha bugün haberlerde bi avukatın mit görevlisiyim diyen adama 400 bin lira kaptırdığını okudum.
Tecrübe olarak düşünün parasını almadığınız hiç bişeyide yapmayın 🙂

Ilkokula 5 yasimda baslamisim. Lisede hazirlik okumadim, benim zamanimda liseler 3 seneydi. Üniversiteyi ilk girisimde kazandim. Okulu da uzatmayinca 20 yasinds mezundum :D

Ha bir ise yaradi mi, hayir. Erkenden calisma hayatina basladim :D keske okulu uzatip ogrenciligin tadini cikarsaymisim :D
Doğru kişiyi seçmişim demek ki Lya😂😂

Biz herkesi kendimiz gibi gördüğümüz için siz söylemeden teklif etmesini beklemişsiniz. Bende olsam beklerdim sanırım.
Mademn notlarınız işine yaramıyomuş hanımefendinin o zaman geri alın size yarasın. Boş boş dolabında durmasın.
Okuduğunuz bölümle alakalı bi durum değil yaşadığınız olay. Daha bugün haberlerde bi avukatın mit görevlisiyim diyen adama 400 bin lira kaptırdığını okudum.
Tecrübe olarak düşünün parasını almadığınız hiç bişeyide yapmayın 🙂
Eğitime ve yaşa bakmıyor sanırım bu durumlar 😂 Canan Karatay vs... Başımıza geldikçe akıllanıyoruz acaba tekrar kaptırırırlar mı onu merak ettim işte o zaman baya gülerim🤣

Siz çok pasifsiniz kız da tam ölücü, böyle tipler hep birbirini bulur.

Dışarıdan bir şey istiyor musun sorusu laf olsun diye sorulur, max ufak yiyecek içecek istenir o da diğer taraf markete her türlü uğrayacaksa. Kız dan diye hem bir saat bekletecek ve kitap taşımalı iş kitlemiş hem parasını vermemiş. Profesyonel ölücü.

Siz de bir ay anlamasını beklemişsiniz. Daha resimleri atarken şu kadar tuttu diyecektiniz. Şimdiden sonrası için cevval olmaya bakın, insanların size neden avukatlık yaparken zorlanırsın dediğini bile anlamamışsınız şu kadar net yaptım vs diyorsunuz. Bu net muhabbetini bıraksanız mı ergen gibi? Daha üniversiteye başlar başlamaz insanlara şu net muhabbetini bıraksak mı yorgan gitti kavga bitti demiştim ben 😂. Daha parasını isteyemeyen, söylenene o kadarını yapamam kusura bakma uzun sürüyor diyemeyen biri olmanız insanların zorlanırsın deme sebebi. Sadece hukukta değil her meslekte zorlanırsınız. Bir an önce hakkınızı savunmayı üste çıkmayı öğrenin, burda sanalda yaptığınız gibi.

azimli istikrarli basarili genc bi insanim her seyim kiskanilabilir
Ooff ne alaka kıskanmak ya? 35 ayt tyt yapmış olman sana kendini savundurma becerisi kazandırmamış işte. Neyin var senin kıskanılacak? Burada yazılan bi yorumla kırılacaksa hevesin hayalin demek ki o kadar da azimli ve istikrarlı değilsin

azimli istikrarli basarili genc bi insanim her seyim kiskanilabilir
şimdiden ego savaşlarına başlamayın lütfen. Daha çok toysunuz. Fakültedeki başarı ile meslek hayatındaki başarı çok farklı. Mesleğe başlayınca hatta staja başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Buradaki herkes okuduğunuz bölümden dolayı biraz daha cevval olmanızı bekliyorlar ki bu çok normal para mevsuzunda yukarda yazılanlardan farklı bir şey söylemeyeceğim. burada yazılanlara kızmamanızı, yaşca büyüklerinizin tecrübelerinden, söylemlerinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Burada şuan size tavsiye de bulunan kadınların çoğu emin olun iş hayatlarında mükemmel kariyerlere sahip ve çok iyi yerlerdedir.

dümdüz bir insan değilim. ince dusunceli bi insanim. para mevzusu olunca kendisinin teklifini bekledim. ama en sonda baska hareketlerinden de rahatsız olunca bi anda patlak verdim belki patlak vermemeliydim haklisin. ya bu kiz calisip da iyi alamayan arkadaslarinin arkasindan aptal diyor. ben de bu dönem sevgili yaptim sevgilimden ayrildim full spora gittim az ders calistim. ben vizelerden sonra valizime kitap koydum hukuk kitabi. belki evde bakarim diye. ama bakmadim. ayrica odada nisan ayi gibi 5 dk spor hukuku kitabimi elime aldim konu basliklarina bakıp biraktim. arkadas ortaminda herkes spor hukuku sinavin nasil gecti diyodu. ben de kotu dedim. o da bir anda bana "sen aslinda cok calistin vizelerden sonra valizine kitap koyusunu asla unutmam, spor hukuku kitabini da eline aldigini gordum, icimden dedim ki bu kiz secmeli dersin kitabini neden eline aliyor, sen aslinda cok calistin" demeye basladi. ben de sok oldum ve asiri sinir oldum.
İnce düşünceli birisi değilsiniz, oda arkadaşınız kadar olmasa da sizin de toxic davranışlarınız var. “Nezaketen sormak” böyle bir şey değil örneğin, sizinki laf olsun diye söylemek. Bundan sonra yapmak istemediğiniz bir şeyi en baştan yalandan teklif etmemeyi öğrenseniz bile bu muhabbetten karlı çıkmış olursunuz. Sorarsanız böyle isteyen elbet çıkacaktır, ben istemem siz istemezsiniz ama isteyen böyle ister işte. Ayrıca kızın tek doğru cümlesi “bunu 1 ay içinde tuttuysan kendi içinde de eksikliğin vardır” lafı olmuş. Yapmanız gereken en başta üzerimde o kadar nakit yok fotokopi ücretini atar mısın demekti veya çektirdikten sonra şu kadar tuttu diye iletmek. Şöyle dedim böyle hatırlattım, böyle ima ettim, açık iletişim nerde? Neyse karşı tarafın tavrını karakterini değiştiremezsiniz ancak kendinizinkiler üzerine çalışabilirsiniz sınır çizme ve açık iletişim gibi konulara eğilmek ileriki hayatınızda çok işinize yarayacaktır

Bazı meslekler gerçekten de biraz daha sosyal zeka ve hızlı düşünme gerektiriyor ama ben deneyimle bunu kazanabileceğinizi düşünüyorum. Bu size bir deneyim oldu. Oda değiştirip değiştirmemeniz konusunda bir şey diyemiyorum, nasıl daha iyi hissedecekseniz öyle yapın. Ben genelde ortamda kalıp ne yaşayacaksam yüzleşeyim kafasında oluyorum ama istisnalar dışında yüz yüze bakmayacak duruma da gelmiyorum insanlarla. Bence okul dışında sosyal bir çevre de edinirseniz insanlarla daha rahat iletişim kurup, istemediğiniz bir durum olduğunda kırmadan ifade edebileceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz.

Yorumlari okudum da kimse sinavlarda başarisiz olduğunu söylemiyor inatla okulum şu, şu puani yaptim vs diyorsunuz.
Ben en iyi okulda super puanlarla mezun olmadim çunku bunun için hergangi bir çaba/çalışma göstermedim. Şuanda da Hollandada dümdüz ofis calisaniyim, gelecek planimda bir ara kurye olmak 😄😄
Bundan da rahatsizlik duymuyorum cunku mutluyum bu sekilde.
Siz ve bazilari saniyor ki oturup ders calisip sinavda puan yapinca otomatik size saygi duyulacak, her yaptiginiz sey dogru olacak, siz herkeslerden iyi olacaksiniz sizinle ayni puanlari almayan kimsenin sizi elestirme hakki olmayacak. 😬öyle bir sey yok sinav basariniz karakterinizle alakali bir sey degil.

AMA 15 yasimda bile kendimi boyle kullandiran pasif bir insan olmadim ben mesela.
Akademik kariyeri bu kadar basit alamazsın bir hukukçunun yaptığını büro çalışanı yapamaz ama bir hukukçu bir büro çalışanının yaptığı işi yapabilir. Yani akademik kariyer yaparak bir yerlere gelmiş insanların işini kariyer sahibi olmayan insanlar yapamaz ama vasıf sahibi olmayan insanların işini başka bir insanda çok kolay yapabilir

Ne yalan diyeyim, pasifliğiniz beni irite etti. Ben okurken kızın saçı elimde kaldı, bu ne pasiflik arkadaşım. Ver ağzının payını. Hakkınızı sqvunamıyorsunuz daha, nasıl hukuk okuyorsunuz anlamış değilim.
Kız bağıra çağıra bastırmış. En nefret edilesi insan tiplemesi.

Akademik kariyeri bu kadar basit alamazsın bir hukukçunun yaptığını büro çalışanı yapamaz ama bir hukukçu bir büro çalışanının yaptığı işi yapabilir. Yani akademik kariyer yaparak bir yerlere gelmiş insanların işini kariyer sahibi olmayan insanlar yapamaz ama vasıf sahibi olmayan insanların işini başka bir insanda çok kolay yapabilir

Akademik kariyeri hangi kisimda hafife almisim acaba baktim yazdigim yoruma bulamadim. 🙄 Daha okudugunuzu anlamiyorsunuz.
Burada kim daha önemli bisey yapiyor onu mu yaristiriyoruz? 😄😄
Sosyal iliskilerde sizin ne is yaptiginizin bir önemi yok diyorum sadece. Karakter, insanlarla iliski kurma (özel hayatinizda) ve yaptiginiz iş bambaska şeyler. Ha sosyal hayatinda, is hayatindaki unvanini kullanarak en çok ben konusayim, en cok beni dinlesinler, çok ben önemliyim gibi Erol Buyukburc sendromuna girenler de var.
Dogru bir sey degil. Turkiyede bu etiket durumu cok var ama insanlar her yerde bu sekilde yaklasmiyor diger insanlara.

Akademik kariyeri hangi kisimda hafife almisim acaba baktim yazdigim yoruma bulamadim. 🙄 Daha okudugunuzu anlamiyorsunuz.
Burada kim daha önemli bisey yapiyor onu mu yaristiriyoruz? 😄😄
Sosyal iliskilerde sizin ne is yaptiginizin bir önemi yok diyorum sadece. Karakter, insanlarla iliski kurma (özel hayatinizda) ve yaptiginiz iş bambaska şeyler. Ha sosyal hayatinda, is hayatindaki unvanini kullanarak en çok ben konusayim, en cok beni dinlesinler, çok ben önemliyim gibi Erol Buyukburc sendromuna girenler de var.
Dogru bir sey degil. Turkiyede bu etiket durumu cok var ama insanlar her yerde bu sekilde yaklasmiyor diger insanlara.
Siz ve bazilari saniyor ki oturup ders calisip sinavda puan yapinca otomatik size saygi duyulacak, her yaptiginiz sey dogru olacak, siz herkeslerden iyi olacaksiniz da zaten Halk okumus insanı ayağa düşürmek için bekliyor. Öğretmen yatıyor doktor dayak yiyor müstahak onlara. Saygı duymayan bu halk adım adım çukura gidiyor

Dünyanın en iyi üniversitesinde de okusanız, en iyi notları da alsanız, sosyal zekanızı geliştirmediğiniz sürece sadece akademik hayatınızda başarılı olursunuz.
Böyle insanlarla karşılaştığınızda odanıza gidip ağlamak, oda değiştirmeye çalışmak bir çözüm değil, kaçıştır. Ayrıca eğer ısmarlama niyetininiz yoktu ise parasını en başında istemeniz gerekiyordu. Arkadaşınız iyi biri demiyorum ama olayın bu kısmında hata sizde.
Çok gençsiniz, kendinizi daha çok geliştireceksiniz ancak burada size yardımcı olmak adına tavsiye veren ve böyle devam ederseniz başınıza gelecekleri anlatan insanlara çıkışarak yol kat edemezsiniz.

Siz ve bazilari saniyor ki oturup ders calisip sinavda puan yapinca otomatik size saygi duyulacak, her yaptiginiz sey dogru olacak, siz herkeslerden iyi olacaksiniz da zaten Halk okumus insanı ayağa düşürmek için bekliyor. Öğretmen yatıyor doktor dayak yiyor müstahak onlara. Saygı duymayan bu halk adım adım çukura gidiyor
Konuyu öyle bir saptırıyorsunuz ki haklı çıkmk için baya zorluyorsunuz. Cirillanın ne demek istediği gayet ortada.
Ve evet sırf avukat diye kimse durduk yere saygı hak etmiyor. Saygıyı hak eden karakterdir onun da kariyerle alakası yok

Dövülmekle okumusluğun alakasi nedir? Kimse kimseyi dövmemeli zaten okumus olsun olmasin insan dövülmez, hayvan dövülmez. Iyice sacmalardan secmeler yani.
Saygidan kastimda dayak atmak degil. 🤨

Özel hayat ve iş hayati ayri seyler diyorum daha basit nasil anlatabilirim benim türkce yetmiyor. Anlamazsaniz da kalsin 😄 Hoscakalin

Back
X