Eşimin Benim Hakkımda Söylenenlere Sessiz Kalması

Geçen ay kötü bir durum yaşadık. Ailemin içinde bulunduğu küçük bir kaza olmuş bunu bana eşimin kuzeni mesajla bildirdi.
Sonra eşimin de bulunduğu whatsapp grubunda da yazmış. Eşim de mesaj yoluyla böyle şey söylenir mi diye azarlamiş. Bozuşmuşlar.
Bu kuzenle aram iyiydi yani problemimiz yoktu. Arkamdan grupta eşimin yazdıklarının Belgisiz Zamirin lafları diyip beni suçladığını duydum. Konuyla alakam yok ne dendiğini dahi bilmiyorum.
Çok kızdım hiç muhatap olmadan ilişkimi kestim kendisiyle. Eşime de hakkımda yanlış ifadeler kullandığını bildirdim. Eşim de onunla görüşmediğini söyledi.
Bu akşam tekrar sordum bir iletişiminin oldu mu diye evet mesajlaştık dedi. Eskisi gibi hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya başlamışlar. Eşim de benim söylediğim şeylerden neden belgisiz zamiri sorumlu tuttun dememiş. Hayal kırıklığına uğradım. Eşimin tavrı zoruma gitti bunu da ona belirttim. Abartıyorsun dedi. Sizce öyle mi?
Valla hiçte abartmıyosunuz biri bana gelcek sallicak ve kocam da daha sen benim esime nasil oyle dersin demeden kakari kikiri yapcak benim icin olay cikarma sebebi

Eşinizin eline yazılı metin verin sizin istediğiniz cümleleri konuşsun isterseniz. Çoğunluğa katılıyorum bence de çok abartmışsınız
Bu kişi de hakkımda böyle demiş. Onu azarlayan benmişim eşimin telefon bendeymiş ben yazmışım her şeyi.
Eşimin şifresini bile bilmem halbuki.
Elbette eşimi dolduruşa getirmiyorum ama bana haksızlık yapıldığında sessiz kalmamasını beklerdim

Bence haklısınız.Esiniz kendi mesajlasmis ,iş sana sıçramış ,siz öyle kötü olmuşsunuz.Simdi de o kaldığı yerden devam ediyor.En azından soyleseymis eşimin ilgisi yok.Onu boşu boşuna suçladin diye.Arada siz kötü olmuşsunuz.Ben olsam ben de kızardım.
Tam olarak hislerim düşüncem bu.

o kişinin hakkımda ne kadar kötü laflar ettiğiyle ilgili bu durum. sıradan bir gıybet yaptıysa zaten ben de bi süreden sonra iletişim kurardım eşimi de zorlamazdım. ama ağır laflar ederse eşimin de otomatik olarak sinirlenmesi gerekir hatta o laflara tanık olduysa haddini bildirmesi gerekir.
Bence esi kendi dediklerini esi dediler sanmislar ya esine atmis butun sucu

Sahsen o kisiye kendim söylerdim "Hayirdir nerenden uyduruyorsun" diye. Sonra da görüsmeyi keserdim, evime de adim attirmam. Kafa rahat. Esinizin ki de biraz basitlik olmus. Bari yaptiginin arkasinda dursun
O kişi umurumda bile değil. Aramız gayet iyiydi ama bana böyle bir yakıştırma yapması buz gibi olmama neden oldu anında numarasını sildim hiç bir şey deme gereği duymadım.
Eşimden tek istediğim söylediklerine sahip çıkmasıydı. Ama kuzeninin beni sorumlu tutması işine geldi böylece aralarındaki tatsızlık uzun sürmedi

O kişi umurumda bile değil. Aramız gayet iyiydi ama bana böyle bir yakıştırma yapması buz gibi olmama neden oldu anında numarasını sildim hiç bir şey deme gereği duymadım.
Eşimden tek istediğim söylediklerine sahip çıkmasıydı. Ama kuzeninin beni sorumlu tutması işine geldi böylece aralarındaki tatsızlık uzun sürmedi
Tam olarak hislerim düşüncem bu.
Ben de yasadim.Ayni olmasa da bana çok kötülüğü dokunmuş,bana mobing yapmış kişi ile sohbet ettiğini gördüğümde kendimi hiçe sayılmış hissederim,hissettim de.Yanlis anlasilmasin aramızda sorun olan ,benim konusmadigim ama onun sohbet ettiği insanlar var.Ama bana bile bile kötülüğü dokunmus insanlardan bahsediyorum.Esimle çok konuşmam böyle zamanlarda.İcimde bir boşluk olusur.Uzak hissederim kendimi.Sonra konuşur , tartışırız.O kendine bı düzen verir,ben biraz daha az duygusal davranırım.Orta yolu buluruz.Ama eşimle aramızdaki tek sorun bu diyebilirim.Ama benim için önemli.Belki ucu bambaska yerlere gidebilir , bilmiyorum

Eşinin kuzeni ailesinin geçirdiği kazayı konu sahibine mesajla iletmiş
Eşi de kızmış kuzene, öyle mi söylenir diye.
Kuzen de sana bunları karın söyletiyor demiş.
Ben küstüm kuzene , eşim konuşuyor bozugum diyor.
Özeti bile uzun oldu 😅

Tercümeye istinaden diyorum ki bu yaşta evlenmeyin be ablacım.

İki saattir belgisiz zamir tabirini çözmeye uğraşıyorum. Size böyle söylemesi ile ne kastedilmiş olabilir diye düşünüyorum. Tekrar tekrar okuyorum. Saçma geliyor ne demek belgisiz zamir. Sonra jeton düştü kullanıcı isminizin olduğu. Allahım yarabbim.

Konuya geliyorum. Ayy ne bu ya kaynana kılıklı kuzen. Haddini bilsin. Densizin teki belli ki daha ne nasıl söylenir bilmiyor üstüne yine densizlik yapıyor. Eşinizin illa kavgalar edip sizin için dağları taşları delmesi gerekmiyor ama en azından “terbiyesizlik yapma, düzgün konuş” diye uyarabilirdi. İlk başta nasıl, olması gerektiği tepkiyi vermişse şimdi de vermeliydi. Pasif bence eşiniz. Bide grupta konuşuluyor bunlar herkes görüyor yani. Abartmıyorsunuz. Eşiniz orada iki laf diyip sizi savunamadığı için kendi pasifliğini, korkaklığını ört bas edebilmek için size abartıyorsun muamelesi çekiyor. Siz muhattabı kesmekle çok iyi yapmışsınız. Yoksa daha çok baş ağrıtırdı bu o tiplerden.

Geçen ay kötü bir durum yaşadık. Ailemin içinde bulunduğu küçük bir kaza olmuş bunu bana eşimin kuzeni mesajla bildirdi.
Sonra eşimin de bulunduğu whatsapp grubunda da yazmış. Eşim de mesaj yoluyla böyle şey söylenir mi diye azarlamiş. Bozuşmuşlar.
Bu kuzenle aram iyiydi yani problemimiz yoktu. Arkamdan grupta eşimin yazdıklarının Belgisiz Zamirin lafları diyip beni suçladığını duydum. Konuyla alakam yok ne dendiğini dahi bilmiyorum.
Çok kızdım hiç muhatap olmadan ilişkimi kestim kendisiyle. Eşime de hakkımda yanlış ifadeler kullandığını bildirdim. Eşim de onunla görüşmediğini söyledi.
Bu akşam tekrar sordum bir iletişiminin oldu mu diye evet mesajlaştık dedi. Eskisi gibi hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya başlamışlar. Eşim de benim söylediğim şeylerden neden belgisiz zamiri sorumlu tuttun dememiş. Hayal kırıklığına uğradım. Eşimin tavrı zoruma gitti bunu da ona belirttim. Abartıyorsun dedi. Sizce öyle mi?
Yani kuzeni belgisiz zamirin lafları diyip suçladığında niye sessiz kaldınız ki arayıp söyleseydiniz eşinizde yanınızda konuşup benim söylediklerim onun haberi yok deseydi

İki saattir belgisiz zamir tabirini çözmeye uğraşıyorum. Size böyle söylemesi ile ne kastedilmiş olabilir diye düşünüyorum. Tekrar tekrar okuyorum. Saçma geliyor ne demek belgisiz zamir. Sonra jeton düştü kullanıcı isminizin olduğu. Allahım yarabbim.

Konuya geliyorum. Ayy ne bu ya kaynana kılıklı kuzen. Haddini bilsin. Densizin teki belli ki daha ne nasıl söylenir bilmiyor üstüne yine densizlik yapıyor. Eşinizin illa kavgalar edip sizin için dağları taşları delmesi gerekmiyor ama en azından “terbiyesizlik yapma, düzgün konuş” diye uyarabilirdi. İlk başta nasıl, olması gerektiği tepkiyi vermişse şimdi de vermeliydi. Pasif bence eşiniz. Bide grupta konuşuluyor bunlar herkes görüyor yani. Abartmıyorsunuz. Eşiniz orada iki laf diyip sizi savunamadığı için kendi pasifliğini, korkaklığını ört bas edebilmek için size abartıyorsun muamelesi çekiyor. Siz muhattabı kesmekle çok iyi yapmışsınız. Yoksa daha çok baş ağrıtırdı bu o tiplerden.

Bide eşinizinde mesafe koyması gerekir. Dediğim gibi densiz biri çünkü ilerde daha çok olaylar yaşanmaması adına mesafeli olmanız en iyisi olur kanımca.

Eşinin kuzeni ailesinin geçirdiği kazayı konu sahibine mesajla iletmiş
Eşi de kızmış kuzene, öyle mi söylenir diye.
Kuzen de sana bunları karın söyletiyor demiş.
Ben küstüm kuzene , eşim konuşuyor bozugum diyor.
Özeti bile uzun oldu 😅
Allah razı olsun :D

konu sahibi abartıyorsunuz

Arkamdan grupta eşimin yazdıklarının Belgisiz Zamirin lafları diyip beni suçladığını duydum. Konuyla alakam yok ne dendiğini dahi bilmiyorum.
Eşime de hakkımda yanlış ifadeler kullandığını bildirdim. Eşim de onunla görüşmediğini söyledi.

sonuçta grupta yazılıyor ise siz kimden neden duydunuz

yani bu tepkiye o kişi de aman bizim Ahmet Böyle demez hep Ayşe nin sözleri diye yorum yapmış olabilir

"hakkımda yanlış ifadeler" dediğiniz bu mu sadece

bunu eşime bildirdim ne demek

o zaten eşinin grubu değil mi o neden görmemiş

hadi hepsi olmuş bitmiş erkekler aradan zaman geçince sen de o zaman böyle yazmışsın ama onu ben direkt yazdım, belgisiz zamirin haberi bile yoktu diye açıklama yapmaz

o kadar uzun boyutlu düşünmez bile

kaldı ki kötü bir şey yok söylenende, sizin ağzınızla konuştuğunu yazdıysa da yani kadın, "böyle haber mi verilir, şunlara bak" diye söylendi; adam da yazdı diye düşünmekte de çok abes bir durum yok özellikle o kuzen de kadınsa

zira erkekler genelde böyle ince düşünmez

adamı darlamayın, unutun gitsin

Siz biriyle bozuksunuz diye esiniz de o kisiyle bozuşamaz. Bu davranisi istemek cok cocukca.
Mevzu zaten basit birsey. Tam anlamadim yazdiklarinizdan birsey de saolsun kk nin guzel hatunlari aydinlatmislar.

Eşinizin tepki vermesi ve sizin söylemediğinizi belirtmesi gerekirdi. Tepkisiz kalması hoş olmamış. Haklısınız.

Sorununuz neyse, kuzeninizle sadece siz çözebilirsiniz. Ayrıca eşinizin kaza haberinin mesajla verilmesine tepki göstermesi ayakta alkışlanacak bir hareket. Ondan daha ince duyarlılıklar beklemeyin. Çünkü erkekler o kadar ince düşünemez. Onun üzerine gitmeyin daha fazla.

Back
X