- 27 Haziran 2013
- 1.497
- 995
- 358
aile olduğunu idrak edemedği için bana ailesne gereken özeni vermedği için bu durumdayız ev geçindiriyoruz ama isteyenin umrunda değil veren zaten umursamaz ailecek böyleler canm değiştremiyorm değişmeyecekte biliyorum.Sanırım erkekler evlendikten sonra eşleri ve kendilerinin ayrı bir aile olduklarını ve bu ailenin herşeyden ön planda olması gerektiğini idrak edemiyorlar. :26: Tamam kardeşi başı sıkışınca dara düşünce elbette yardım edilir ama bu kullanma, iyi niyeti suistimal etme boyutuna gelmemeli. Yaşı da küçük değil ki anacım bende eşimde 24 yaşındayız ama ev geçindiriyoruz sorumluluklarımız varBi an önce bu işe sen el atmalısın gerekiyorsa ailesine söylemekle tehdit et ve eşine kesin ve net bir dille bir daha yardım etmemesini belirt. Allah yardımcın olsun..
inşlh o durumlara düşmez ama potansiyeli var.ipsiz sapsız vurdumduymaz bi insan.yeterince anlayış gösterdim zaten bundan sonra farklı olcakHaklısınız ben borç ödeyip zar zor geçimimi sağlarken kaynımın neden olduğu belli olmayan boçrlarını ödemek istemezdim, her ne olursa olsun. Sevgilisine hediyesi cartı curtu sorumsuzluk diz boyu gördüğüm kadarıyla, işte aile' nin çocuğun her istediğini yapması ve sorumluluk vermemesinden kaynaklanıyor bu durum, alıştırmışlar bir kere, ve böyle insanlar da böyle gelip böyle gidiyorlar. Benim de bir amcam var annemin baş belası kaynı, el bebek gül bebek şımartılarak büyütülmüş, yaş gelince de ne çalışıp kazanmak, ne olgunluk. Annemie, babam nişan alışverişine çıkacakken babamın ayırdığı parayı yürütmüş insan, sessiz sedasız kaybolmuş bi de ortadan, 1 hafta sonra çıkıp gelmiş. Şuan 50 yaşlarında 2 çocuğu var ama hala aynı, ev sahibi eve almaz, tefeciler arar hep başı beladadır. Alışmış kudurmuştan beterdir kısacası, babam ne zaman ki abiii yetiş dediğinde sesini duymadı, tüm ısrarlarına, duygu sömürülerine rağmen başını kaldırıp bakmadı o zaman kurtulduk kendisinden. Eşinizle konuşmanız lazım kendi cebinden bile çıkmış olsa o eksiklik sizin cebinize de yansımış oluyor, ve bu duruma anlayış göstermek zorunda kesinlikle değilsiniz.![]()
zaten evlenmesini kesnlkle istemiyorum eşimde istemiyor çnkü biliyor o kadınada bunlar bakacık yarın bigün çocuklarınada bakacaklarTembelliğe alışmış iyice yarın öbür gün evlendiğinde de evini gecindiremedğin de para ister sizden.
kesnlikle laf ederdiEşine söyle bence o kadar da yüz vermesin herkesin kardeşi var sonuçta. Aynı şeyi sana yapsa kardeşin eşinin tepkisi hiç böyle olmazdı kesin![]()