Eşimin biricik erkek kardeşi...

Sanırım erkekler evlendikten sonra eşleri ve kendilerinin ayrı bir aile olduklarını ve bu ailenin herşeyden ön planda olması gerektiğini idrak edemiyorlar. :26: Tamam kardeşi başı sıkışınca dara düşünce elbette yardım edilir ama bu kullanma, iyi niyeti suistimal etme boyutuna gelmemeli. Yaşı da küçük değil ki anacım bende eşimde 24 yaşındayız ama ev geçindiriyoruz sorumluluklarımız var :19: Bi an önce bu işe sen el atmalısın gerekiyorsa ailesine söylemekle tehdit et ve eşine kesin ve net bir dille bir daha yardım etmemesini belirt. Allah yardımcın olsun..
aile olduğunu idrak edemedği için bana ailesne gereken özeni vermedği için bu durumdayız ev geçindiriyoruz ama isteyenin umrunda değil veren zaten umursamaz ailecek böyleler canm değiştremiyorm değişmeyecekte biliyorum.
Haklısınız ben borç ödeyip zar zor geçimimi sağlarken kaynımın neden olduğu belli olmayan boçrlarını ödemek istemezdim, her ne olursa olsun. Sevgilisine hediyesi cartı curtu sorumsuzluk diz boyu gördüğüm kadarıyla, işte aile' nin çocuğun her istediğini yapması ve sorumluluk vermemesinden kaynaklanıyor bu durum, alıştırmışlar bir kere, ve böyle insanlar da böyle gelip böyle gidiyorlar. Benim de bir amcam var annemin baş belası kaynı, el bebek gül bebek şımartılarak büyütülmüş, yaş gelince de ne çalışıp kazanmak, ne olgunluk. Annemie, babam nişan alışverişine çıkacakken babamın ayırdığı parayı yürütmüş insan, sessiz sedasız kaybolmuş bi de ortadan, 1 hafta sonra çıkıp gelmiş. Şuan 50 yaşlarında 2 çocuğu var ama hala aynı, ev sahibi eve almaz, tefeciler arar hep başı beladadır. Alışmış kudurmuştan beterdir kısacası, babam ne zaman ki abiii yetiş dediğinde sesini duymadı, tüm ısrarlarına, duygu sömürülerine rağmen başını kaldırıp bakmadı o zaman kurtulduk kendisinden. Eşinizle konuşmanız lazım kendi cebinden bile çıkmış olsa o eksiklik sizin cebinize de yansımış oluyor, ve bu duruma anlayış göstermek zorunda kesinlikle değilsiniz. :ssz:
inşlh o durumlara düşmez ama potansiyeli var.ipsiz sapsız vurdumduymaz bi insan.yeterince anlayış gösterdim zaten bundan sonra farklı olcak
Tembelliğe alışmış iyice yarın öbür gün evlendiğinde de evini gecindiremedğin de para ister sizden.
zaten evlenmesini kesnlkle istemiyorum eşimde istemiyor çnkü biliyor o kadınada bunlar bakacık yarın bigün çocuklarınada bakacaklar
Eşine söyle bence o kadar da yüz vermesin herkesin kardeşi var sonuçta. Aynı şeyi sana yapsa kardeşin eşinin tepkisi hiç böyle olmazdı kesin :17:
kesnlikle laf ederdi

inşlh o durumlara düşmez ama potansiyeli var.ipsiz sapsız vurdumduymaz bi insan.yeterince anlayış gösterdim zaten bundan sonra farklı olcak

İnş. ama her koyun kendi bacağından asılır, ben babamın himayesinde olduğum halde ondan bişey bekleyemezken, millet evlenmiş barklanmış abisinden, ablasından nasıl ister anlayamıyorum? Okuyor olur, maddiyat sıkıntıılı olur insanın yüreği elvermez zaten elinden geldiğince destek olmaya çalışır eğer kendisinde de varsa, ama keyfi sorumsuzca yapılan borçlar, saçma sapan şeyler için istenen paralar dışında. :ssz:

İnş. ama her koyun kendi bacağından asılır, ben babamın himayesinde olduğum halde ondan bişey bekleyemezken, millet evlenmiş barklanmış abisinden, ablasından nasıl ister anlayamıyorum? Okuyor olur, maddiyat sıkıntıılı olur insanın yüreği elvermez zaten elinden geldiğince destek olmaya çalışır eğer kendisinde de varsa, ama keyfi sorumsuzca yapılan borçlar, saçma sapan şeyler için istenen paralar dışında. :ssz:

ben ailemden hiçbişey istemiyorum annem sağolsun düşünüp verir herşeyi ynede verme derim ama iş erkek tarafından istemeye gelince bizimki çıldırıyo.
aynen katılıyorum ihtiyaç olsa seve seve yardım ederim ama yok fuzuli pis ihtiyaçlar

ben ailemden hiçbişey istemiyorum annem sağolsun düşünüp verir herşeyi ynede verme derim ama iş erkek tarafından istemeye gelince bizimki çıldırıyo.
aynen katılıyorum ihtiyaç olsa seve seve yardım ederim ama yok fuzuli pis ihtiyaçlar

Eşinle net bir şekilde konuşman gerekiyor.
Siz bir ailesiniz öncelikle bunu idrak etmeli, kendi sıkıntınız varken kaynınızın keyfi para vermek lüks demektir üstelik siz de eşi olarak bu duruma razı değilsiniz.

Ödeyeceği belliydi faturaları. Ne zaman ki büyük bir kazık yer kardeşinden, o zaman anlar saf yerine konulduğunu ama geçmiş ola.

Ailenizin rızkını senin rızan olmadan yediriyor üstelik kime " kardeşinin kız arkadaşına" bunun vebali büyük.

Bundan sonra maaşımı eline saymazdım ben olsam.

O istedikce siz yok dememissin... tabiki alismis ,
esinin yok demesi lazim yoksa , herzaman boyle devam eder...

Bence her ay ailenizin sanal borçlarını kapatmaya çalışın. Haramzade kayna gideceğine kenarda biriksin. Eşiniz seste çıkaramaz iki taraf eşit ya hani...

Ödeyeceği belliydi faturaları. Ne zaman ki büyük bir kazık yer kardeşinden, o zaman anlar saf yerine konulduğunu ama geçmiş ola.

Ailenizin rızkını senin rızan olmadan yediriyor üstelik kime " kardeşinin kız arkadaşına" bunun vebali büyük.

Bundan sonra maaşımı eline saymazdım ben olsam.

rabbim görüyor canım elbet çektirir bunun acısnı ama yineden kötü bişey olsun istemem yine üzülen eşim olur.bunsan saymıcam kendinede dedim zaten tmm dedi

Bence her ay ailenizin sanal borçlarını kapatmaya çalışın. Haramzade kayna gideceğine kenarda biriksin. Eşiniz seste çıkaramaz iki taraf eşit ya hani...
bu aydan sonra yapıcam bakalım
O istedikce siz yok dememissin... tabiki alismis ,
esinin yok demesi lazim yoksa , herzaman boyle devam eder...

yok diyemiyor malesef herzamn böyle devam edemez ederse bnde artık susmam enayi değilim

bence eşinizin yaptığı tamam ara sıra yardım edersin ama faturasından çantasına kadarda her şeye para gönderilmez. resmen 4 kişiye bakıyorsunuz. eşiniz hayır demeli.

eşiniz hemde çok abartmış..artık bu gidişle ömür boyu kardeşine para verecektir..bunu siz dur demeniz lazım..tehtit edin ne yaparsanız yapın eşinizi bir şekilde vermesini engelleyin...kaynın alışmış bir kere evlense dahi devam edecektir..ekmek elden ...su gölden misali....

kardeşinin sizden para aldığının biliyormu diye sordum canım? Benim eşimin ailesi bilmiyor çocuk olayınıda bilmiyor bnde istemiyorum allah yardımcımız olsun inşallh bir an ince bebeğine kavuşursun

Bilmiyorum canım biliyorlarmı bilmiyorlarmı bilmiyorum... Yoruldum artık ne zaman dank edecek diye merakla bekliyorum eşime... Amin canım amin hepimiz inşallah... Allahım yardımcımız olsun.

bence eşinizin yaptığı tamam ara sıra yardım edersin ama faturasından çantasına kadarda her şeye para gönderilmez. resmen 4 kişiye bakıyorsunuz. eşiniz hayır demeli.
ben eşimle zor başediyorum bide kardeşi çıktı bütün aileni sırtıma bindirde eşşek gbi gezdireyim dedim adam anca susuyo
eşiniz hemde çok abartmış..artık bu gidişle ömür boyu kardeşine para verecektir..bunu siz dur demeniz lazım..tehtit edin ne yaparsanız yapın eşinizi bir şekilde vermesini engelleyin...kaynın alışmış bir kere evlense dahi devam edecektir..ekmek elden ...su gölden misali....
canım tehdit de ettim herşeyi yaptım ama yok yok yok kardeşini ariyim diyorum ne dersiniz
Bilmiyorum canım biliyorlarmı bilmiyorlarmı bilmiyorum... Yoruldum artık ne zaman dank edecek diye merakla bekliyorum eşime... Amin canım amin hepimiz inşallah... Allahım yardımcımız olsun.
bnde yoruldum bıktım amin canım amin
Birinin haddini bildirmesi lazım yoksa bu böyle sürerde gider.Alışmış çünkü.Allah yardımcınız olsun...
işte diyorum ki diğer abisini mi arasam eltime mi söylesem bilemedim

Cok sinir bozucu bi durum hayatim ama cok iyi biliyorumki esinle aralari bozulupta kendi vazgecmeden sen engel olamazsin gibime geliyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben olsam eşime maaşımdan kuruş koklatmam ya da şu durumda işten çıkar/çıkarıldım der zora sokarım. Ne diyolardı adamın iki tabağı varsa birini kıracaksın mı o hesap:37:

Kardeş de bi'yere kadar. Siz borç öderken o sefa sürüyo.

Back
X