• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bitmek bilmeyen eleştirileri

Ikinizde normal degilsiniz. Esiniz surekli elestiriyor,siz esinize zarar vermek istiyorsunuz. Ben cocugunuza uzuldum. Biri diyor cocuk senden korksun. Ne guzel bir aile, ne guzel ebeveynlersiniz. Siz yillarca boyle sikayet ederek gecinip gideceksiniz olan o cocuga olacak.
Zarar veriyorum değil vermek istiyorum çünkü artık sinir oluyorum kukla gibi davranmasindan sevgi saygı göstermek yerine kötü davranmasindan bizi bu duruma dusurmesinden bıkmış durumdayım. Hala kötü bir es ile evli olduğumu kabullenemiyorum neden bu benim başıma geldi diye sorguluyorum hep ya bir gün iyi olursa diyorum ya suç bendeyse diye kendimi sorguluyorum

Kızınız niye sizden korksun ki?
Eşinizin zihniyeti çok kötü.
Diğer eleştirileri de hoş değil.
Bu adamla nasıl anlaşıyorsunuz ki?
Anlaşamıyoruz iste birbirimizin yüzünü görmeden anlasabiliyoruz anca ben kızımla takılıyorum genelde o kendi halinde birlikte olunca günün sonunda mutlaka kavga ediyoz. Zaten kavgalarımız tartışmalarimiz hep hafta sonu oluyor 2 gün evde kalınca birlikte temizlik yapınca

Baskın olacaksın daha o demeden sen söyle
Araba ile ilgili konuştuğunda anasından emdiği sütü burnundan getireceksin ki ne dediğini iki kez düşünsün böyllerinin hakkından bu şekilde gelirsin
Vay konuş terapiste git olumlulama yap
Hikaye anlamaz vallahi billahi anlamaz
Ya hakkında geleceksin ya boşanacak yada işe yaramaz ezik bir tip olup çıkacan
Önceden o ezik tiptim sesim cikmazdi ama artık sesim çıkıyor tabi bisey söylesin anında cevap veriyorum terapiste ben gittim ama bir faydasını görmedim ama işe yarayan şeyin dişimi göstermek olduğunu gördüm. Ama evde yine de tartışma bitmiyor tabi bunun çözümü yok sanırım

Esim terapi almak istemedi bende birkaç seans gittim ama pek bir faydasını görmedim bıraktım

Terapi öyle 2-3 seansta fark gösterecek bir şey değil. Düzenli olarak gittiğinizde aylar sonra bazı şeyler çözülmeye başlıyor. Eğer maddi imkanınız varsa tekrar başlayın.

Diş göstermek veya eşinizin size yaptığının aynısını ona yapmak gibi tavsiyeler güzel, ama uzun süre uygulanabilir değil. Çünkü siz o insan değilsiniz. Bir süre sonra kendinizden yorulacaksınız.

Anlaşamıyoruz iste birbirimizin yüzünü görmeden anlasabiliyoruz anca ben kızımla takılıyorum genelde o kendi halinde birlikte olunca günün sonunda mutlaka kavga ediyoz. Zaten kavgalarımız tartışmalarimiz hep hafta sonu oluyor 2 gün evde kalınca birlikte temizlik yapınca
Boşanmak da istemiyorsunuz galiba.

O zaman aynı ev içinde olduğunuz zamanlarda da görüşmeyin.

Herkes kendi kendine takılsın.

Benim doktor bir arkadaşım var,kendisi oğluyla,eşi yalnız takılıyor. 25 yıllık evliler.

Terapi öyle 2-3 seansta fark gösterecek bir şey değil. Düzenli olarak gittiğinizde aylar sonra bazı şeyler çözülmeye başlıyor. Eğer maddi imkanınız varsa tekrar başlayın.

Diş göstermek veya eşinizin size yaptığının aynısını ona yapmak gibi tavsiyeler güzel, ama uzun süre uygulanabilir değil. Çünkü siz o insan değilsiniz. Bir süre sonra kendinizden yorulacaksınız.
Evet haklısınız ben öyle biri değilim üzülüyorum kırılıyorum o kadar cesaretli güçlü biri değilim iyi bir terapist bulup kendim için tekrar başlamayı düşünüyorum zaten

Boşanmak da istemiyorsunuz galiba.

O zaman aynı ev içinde olduğunuz zamanlarda da görüşmeyin.

Herkes kendi kendine takılsın.

Benim doktor bir arkadaşım var,kendisi oğluyla,eşi yalnız takılıyor. 25 yıllık evliler.
Biz de öyleyiz zaten ben kızımla eşim ayrı. Evde olduğumuz zamanlar da öyle o telefonda bilgisayarda takılır ayrı ben kızımla birlikte vakit geçiririm ayrıca birlikte vakit geçirince kavga ediyoruz çünkü

Evet haklısınız ben öyle biri değilim üzülüyorum kırılıyorum o kadar cesaretli güçlü biri değilim iyi bir terapist bulup kendim için tekrar başlamayı düşünüyorum zaten

Eşinizin bu hallerine katlanabildiğinize göre bence gayet güçlü bir insansınız.

Biz de öyleyiz zaten ben kızımla eşim ayrı. Evde olduğumuz zamanlar da öyle o telefonda bilgisayarda takılır ayrı ben kızımla birlikte vakit geçiririm ayrıca birlikte vakit geçirince kavga ediyoruz çünkü
Yok senin eşin seni eleştiriyor ve sen de haklı olarak kırılıyorsun.

Arkadaşımın evliliğinde hiç bir konuşma geçmiyormuş.

Gelen odasına çekiliyor.

Eğer bu eleştirilere göz yumarsaniz çok yakında alenen hakaret etmeye de başlayacak sürekli sizi suçlayacak kendi başarısız olduğunu bile size yikacak hemen kendinizi toplayın kendinizi sevin ve kendinize yönelin eleştiri ve suçlama asla kabul etmeyin sakin ve kararli bir ses tonuyla kendi tercihinize saygı duyması gerektiğini söyleyin polemiğe ve kavgaya girmeden odaya çekilin. Narsist kişi belirtileri var haberiniz olsun

Merhabalar. Eşim sürekli bi konuda eleştiriyor beni. Halbuki geleli 1 hafta oldu ama bu bir haftada bile sürekli sinir etti. Bilenler vardır araba kullanmaya 2 aydır flan başladım yok iste 2 ay oldu hala öğrenemedin o nasıl geri çıkmaz nasıl yanındakine yol veriyon sen. Kızımın dediği bsey yapayım hemen sürekli de sen çocuğun dediğini yapıyorsun simart zaten senin yüzünde şımarık olacak bu çocuk. Çocuk bisey yapsın ona karışır zaten gecen tutamadım hızlıca ayakkabısıyla çıktı yukarı neden çıkardın tutsana biraz sözünü dinlet senden korksun çocuk. Kız kardeşimden kıyafet alcam tatil için dedim iste başkasının kıyafeti mi giyilir yani sürekli beni aşağı çekiyor. Moralimi bozuyor evde tatsızlık oluyor tabiki 2 hafta ayrıydik o çalışıyordu bende annemlerde kaldım çok rahattık karışan eden yoktu eleştiren yoktu. 1 hafta kaldı allahtan yarın gidiyo yine ama sinir oldum ve sizlerle dertleşmek istedim. Eşime sinirlenince sürekli ona zarar vermek istiyorum arabasına zarar vermek istiyorum artık en küçük bir hareketine bile tahammül edemiyorum bazen diyorum bosver umursama ama bazen de çok sinir oluyorum. Sanki kendisi mükemmel şoför bir anda öğrendi. Sanki kendisi mükemmel baba herseyi en iyi o yapıyor ne yapmam gerekiyor artık bilmiyorum sakin kalmaya çalışıyorum ama ne zmana kadar sakin kalırım bilmiyorum.
Tipik narsist. Sizi ezmeye çalışıyor, özgüveninizi sıfırlamaya çalışıyor.
Terapiyi bırakmayın. Er ya da geç biter bu evlilik.

Merhabalar. Eşim sürekli bi konuda eleştiriyor beni. Halbuki geleli 1 hafta oldu ama bu bir haftada bile sürekli sinir etti. Bilenler vardır araba kullanmaya 2 aydır flan başladım yok iste 2 ay oldu hala öğrenemedin o nasıl geri çıkmaz nasıl yanındakine yol veriyon sen. Kızımın dediği bsey yapayım hemen sürekli de sen çocuğun dediğini yapıyorsun simart zaten senin yüzünde şımarık olacak bu çocuk. Çocuk bisey yapsın ona karışır zaten gecen tutamadım hızlıca ayakkabısıyla çıktı yukarı neden çıkardın tutsana biraz sözünü dinlet senden korksun çocuk. Kız kardeşimden kıyafet alcam tatil için dedim iste başkasının kıyafeti mi giyilir yani sürekli beni aşağı çekiyor. Moralimi bozuyor evde tatsızlık oluyor tabiki 2 hafta ayrıydik o çalışıyordu bende annemlerde kaldım çok rahattık karışan eden yoktu eleştiren yoktu. 1 hafta kaldı allahtan yarın gidiyo yine ama sinir oldum ve sizlerle dertleşmek istedim. Eşime sinirlenince sürekli ona zarar vermek istiyorum arabasına zarar vermek istiyorum artık en küçük bir hareketine bile tahammül edemiyorum bazen diyorum bosver umursama ama bazen de çok sinir oluyorum. Sanki kendisi mükemmel şoför bir anda öğrendi. Sanki kendisi mükemmel baba herseyi en iyi o yapıyor ne yapmam gerekiyor artık bilmiyorum sakin kalmaya çalışıyorum ama ne zmana kadar sakin kalırım bilmiyorum.
Erkekler böyle. Altta kalmayın susarsanız dozu arttırır. Benle böyle konuşamazsın senin hiç mi eksiğin yok ben senin kusurlarını örtüyorum sen eleştirilere devam edeceksen kendi kusurlarını gel benden dinle deyin. Bir işiniz yoksa mutlaka çalışın

Tipik narsist. Sizi ezmeye çalışıyor, özgüveninizi sıfırlamaya çalışıyor.
Terapiyi bırakmayın. Er ya da geç biter bu evlilik.
Evet öyle gerçekten ben ozguven kazanıp güçlendikçe dozunu artırdı çünkü önceden sessizken biseye karismazken çok iyiydi ne zman ki guclendim parama sahip çıkmaya başladım kendime değer vermeye zaman ayırmaya başladım arkads çevrem olmaya başladı eleştiri dozu da arttı tek derdi hakimiyeti ele geçirmek. Aklımın bir köşesinde hep ayrılma fikri de duruyor zaten ama ne zman uygulamaya geçer bilmiyorum. Eşimin babası da böyle biri aynı eşim gibi sadece eşimin tersine çok savurgan senelerce o da kv ye eziyet etmiş laf söylemiş adam 55 yaşında hala aynı değişen bsey olmamış 34 senelik evlilikte ben kendimi de 40 50 yaşıma geldiğimde aynı öyle görmek istemiyorum çünkü aralarında evlilik adında bsey bile kalmamış

Erkekler böyle. Altta kalmayın susarsanız dozu arttırır. Benle böyle konuşamazsın senin hiç mi eksiğin yok ben senin kusurlarını örtüyorum sen eleştirilere devam edeceksen kendi kusurlarını gel benden dinle deyin. Bir işiniz yoksa mutlaka çalışın
Kendisi de eleştiri kabul etmez asla hep kendi haklıdır her yerde haksız bile olsa kavga tartışma laflarıyla haklı duruma getirmek için çabalar kavga et akşama kadar eder dur durak noktası sus noktası yoktur ağlamışım üzülmüşüm umrunda olmaz küfür hakaret eder yani önemli olan sorun çözmek eleştirilmek değil kendinin haklı çıkmasıdır her zaman

Siz de ona ayni seyleri yapin. O nasil giyinmek onlar giyinilir mi deyin. Nasil oturuyosun yayila yayila duzgun otur diyin. Bu cocugun tek ebeveyni ben miyim sen nasil babasin deyin. Hatta ileri.goturun yatakta da asagilayin. Bi baksin tadina esek degilse anlar duzeltir kendini. Yok esekse iki yol var ya idare ediceksiniz ki bana oyle bi izlenim verdiniz ya da yeter ettigin deyip bosanacaksiniz.

Sizin aldığınız terapiden eşinize ne ? Niye devam etmiyorsunuz?,
Birkaç seans gittim sende gel dedim esim gelmek istemedi bende pek bi fayda göremedim bıraktım. Eşim de para gidiyor boşuna oraya gidince bisey mi değişecek sanki dedi. Gidip orada benle ilgili şeyler mi anlatıyon beni rezil mi ediyon flan dedi bende bıraktım öyle

Zarar veriyorum değil vermek istiyorum çünkü artık sinir oluyorum kukla gibi davranmasindan sevgi saygı göstermek yerine kötü davranmasindan bizi bu duruma dusurmesinden bıkmış durumdayım. Hala kötü bir es ile evli olduğumu kabullenemiyorum neden bu benim başıma geldi diye sorguluyorum hep ya bir gün iyi olursa diyorum ya suç bendeyse diye kendimi sorguluyorum
Bir gün asla iyi olmayacak. Suçlunun kim olduğu da önemli değil aslında anlaşamıyorsanız mutsuzsanız bitmesi lazım o işin, hatalıyı bulunca durum değişmiyor çünkü.

Back
X