• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin çalışma saatleri

Eşiniz çok net yalan söylüyor iş konusunda
Asker polis bile olağanüstü bir durum olmadıkça bu şartlarda çalışmıyorlar.

Size ayrılmak zor geliyor evet kolay değil ama siz zaten evli değilsiniz ki.

Toplum baskısı demişsiniz
Kuzenim 3çocuğuna rağmen boşandı yaşadığı yer küçük bir ilçe.
o da ve ailesi aynı sizim gibi aman ne yaparım aman etraf ne der diye senelerce çekti.
Şimdi ise keşke daha önce yapsaydım diyor.
Sizde çoçuk da yok bazı şeyler daha kolay.

Karar verirken insan son noktayı görmek istiyor ama son noktaya gideceğiniz kesinse bunu fark ettiğiniz an harekete geçmek en iyisi. Sizin yaşadığınız evlilik değil, arkadaşlık bile değil. Kesinlikle boşanmanız lazım. Eşiniz kesinlikle iyi biri değil, bu konuyu kafanızda kapatın. Şimdi seçeneklere gelelim, aile evinize gidebilirsiniz veya çalışıp işe girip ev tutup o parayı da tuttuğunuz eve verebilirsiniz. Bunun yerine eşinizin yaptığı gibi evi otel olarak kullanıp atanmak veya iyi maaşlı iş bulmak için kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu üç seçenekten birini seçin. Ona göre boşanma zamanınızı ayarlayın. Toplum baskısına göre sizin o evden delirince kovulmayı beklemeniz gerekiyor bunu ister misiniz? O zaman bu konuyu kafada kapatın en doğru çözümü bulun, uğraşın. Her geçen seneye pişman olacaksınız. Bu adam asla düzelmez, bu yaşadığınız evlilik değil. Bunu kimseye anlatmak zorunda hissetmeyecek kadar güçlenmeniz lazım. Kimseye de yol haritanızı açmak zorunda değilsiniz. Mesela ben de evde sıkılıyorum bari kpss çalışayım dedim dersiniz kimse sizin atanıp boşanma planınızı bilmez anneniz dahil. İnsanları ikna etmeye çalışmayın, hedefinize sadık onun yeter

Benim eşim de özel sektördeyken sabah 8 akşam 6 diyerek işe girmişti ama mesai olduğu zaman kimi zaman 21 falan gibi gelirken kimi zaman gece 2-3 ü bulabiliyodu böyle çalıştıran yerler var malesef ama eşim her gün bana yazdırırdı mesai şu kadar saat diye sonra aylık mesai ücretini hesaplardık illa ki yalan söylüyo diye bişey yok anlamında söylüyorum

Benim eşim de özel sektördeyken sabah 8 akşam 6 diyerek işe girmişti ama mesai olduğu zaman kimi zaman 21 falan gibi gelirken kimi zaman gece 2-3 ü bulabiliyodu böyle çalıştıran yerler var malesef ama eşim her gün bana yazdırırdı mesai şu kadar saat diye sonra aylık mesai ücretini hesaplardık illa ki yalan söylüyo diye bişey yok anlamında söylüyorum
Diğer yorumlarınızı yeni okudum sorun sadece çalışma saati değilmiş, bence de kendinize yazık etmeyin

Kimsenin size sahip çıkmasına gerek yok,gerekirse bir süre kadın sığınmaya gider boşanırsınız.Sizi aldattığı kadın ya da kadınlardan biri dişli çıkarsa adam iki günde sizi kapının önüne koyar.Siz ayrılın gururunuzu çiğnetmeyin.

Arkadaşlar merhaba . Eşim özel sektörde çalışıyor. Evlendiğimizde 1 sene gece vardiyasında idi . Gece 2 3 gibi gidip gündüz 1 de geliyordu . Ve kahvaltı yapıp işe gidene kadar uyuyordu . Bana geçici olduğunu gündüze geçeceğini saatlerin düzenleneceğini söyledi ben sabrettim . Zaten uzağa geldim yalnızdım iyice yapayalnız kaldım. Şimdi gündüze geçti ama saatler yine düzensiz . Güya 8-5 çalışıyor ama asla böyle değil. Dün saat 7 de gitti gece 12 de geldi . Ben anlamıyorum bi iş yeri nasıl bu kadar uzun çalıştırıyor . Sadece pazarları evde . Hafta içi ne dışarı çıkabiliyoruz ne beraber vakit geçirebiliyoruz. Ben bu konudan şikayet ettiğim zaman ise beni şımarıklık ile suçluyor . Ayın 20 25 günü geç geliyor . 8 de gidip akşam 9 da 8 de 10 da geliyor . Cumartesileri erken geliyor onda da dışarı çıkıyor bi de şimdi maç muhabbeti başladı maçın olduğu günlerde de erken gelip maça gidiyor . Pazar günü dışarı çıkınca benimle eve çıkmıyor ben gezip geleceğim diyor . Gezdik beraber dediğimde ise ben seni gezdirdim diyor . Zoruma gidiyor lafları yani benle takılmak bi görev gibi hissettiriyor .Ben görüşemiyoruz dediğimde ise bana beni kısıtlayamazsın diyor . Ama ben zaten karışmıyorum ki. Hep geç gelip dışarı çıkacağı günler erken geliyor . Evlilik hayatında bu saatler olmaz bu işten ayrıl madem diyorum asla kabul etmiyor . Napacağımı bilmiyorum. Tek kişilik bir evlilik yaşıyorum.
Ne yapacağını çok iyi biliyorsun fakat cesaret edemiyorsun. 4 duvar arasında karın tokluğuna ev bekçisi ve hizmetçilik yapıyorsun. Buna da evlilik diyorsun. Kendine yazık ediyorsun.

Şunu hiç unutma: Kendine yazık ediyorsun. Ne yapman gerektiğini adın gibi biliyorsun. Harekete geç.

Erken çıkıyor geziyor tozuyor işte.
Eliniz ayagınız tutuyor gireceksiniz bir işe, altınlarınızla kendınıze bir ev tutacaksınız. Gerekirse 1+0 stüdyoda kalacaksınız ama o adama muhtac olmayacaksınız. Biraz güçlü olun ya , çaresiz değilsiniz. Bırakın şu öküzü.

Ne yapacağını çok iyi biliyorsun fakat cesaret edemiyorsun. 4 duvar arasında karın tokluğuna ev bekçisi ve hizmetçilik yapıyorsun. Buna da evlilik diyorsun. Kendine yazık ediyorsun.

Şunu hiç unutma: Kendine yazık ediyorsun. Ne yapman gerektiğini adın gibi biliyorsun. Harekete geç.
Herkese merhaba . Geçen konumdan beni hatırlayanlar olur belki konuyu daha iyi anlamanız için ilk konumu okursanız mutlu olurum .

Eşimle 2,5 senelik evliyiz . Evliliğin ilk gününden beri sonu gelmeyen sorunlar yüzünden ayrılmayı düşünüyordum ve ailemde destekti . Bu ayrılığı ona ailemin yanına gittikten sonra söyleyecektim bana engel olmasın diye . Fakat ailemin yanına gittikten sonra işler biraz değişti. Annem önceki gibi destek olmadı yani şöyle ki “ kimsenin kocası iyi değil , kim mutlu sanıyorsun , idare et “ gibi şeyler söyledi . Bazen “tamam ayrıl ben arkandayım “ dedi . Bazen de “idare et “ . Yani o da emin değil bana kalırsa çevrenin tepkisinden ve benim hali hazırda olan anksiyetemin üzerine depresyon eklenecek diye korkuyor . Bu durumda ben güvenemedim ve eve geldim o süreçte de eşime bir şey söylemedim . Bizim eşimle çözülemeyen çok sorunumuz var .

Öncelikle biz 2,5 senedir ilişkiye giremedik . Bunu önceki konuda belirtmemiştim . İlk önce ben defalarca doktora gidelim desem de yanaşmadı üstüne sinirlendi. Sonrasında işte zamana yayalım dedi ve ne bi doktor ne aile danışmanı istemedi. Bi defasında tamam dedi ve yine götürmedi. Bu başlı başına bi sorun . İlk zamanlar çok sorun etmesem de gözüme çok batmaya başladı. Bu evlilikte cinsellik yok . Temas sevişme var ama birleşme hiç olmadı . Milletin çocuk sorularından da bıktım üstelik .

İkincisi ekonomik sıkıntı . Ben çalışmıyorum . Defalarca iş arayışında olsam da olumlu yanıt alamadım . Ki zaten çalışsam da alıp maaşımı borçlara verecek o yüzden şu anda da istemiyorum . Kendisi 25 bin alıyor . Maaşı aldığı gün para bitiyor . Çünkü hali hazırda 150 bin borç var . Evlendiğimizden beri borç asla bitmedi. Önceleri kumardı sonraları paranın yetmeyişi diye biliyorum . O kadar yıprandım ki artık sorgulamıyorum bile . Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum . Hafta içi full evdeyim bi pazar tatili var dışarı çıkacağımız onda da muhakkak kavga ediyoruz. Para yok diyor çıkmak istemiyor ama arkadaşlarının yanına gidiyor gayet. Kendi hergün iş yerinde dışardan yemekler söylüyor yiyor evden götürmeyi kabul etmeyip ama ben dışarda yiyelim desem pazarları bi kavga çıkıyor . Götürüyor çoğunda ama ağzımdan burnumdan getiriyor. Markette her aldığıma karışıyor . İhtiyaç neyse onu alıyorum sadece ama oldu ki birkaç abur cubur aldım yine kavga . Bazen eve para bırakıyor sonrasında hergün o parayı istiyor ve bitiriyor . Çok yoruldum bıktım . Bi alışveriş dahi yapamıyorum kendime .

Üçüncüsü bu şehirde yapayalnızım kimsem yok . Akşam geliyor o da çoğu zaman uyuyor ben hep yalnız kalıyorum. Temizlik yemek resmen hizmetçilik yapıyorum bu evliliğin benden götürdüğü çok şey var ama kattığı hiçbir şey yok . Ayrılmak istiyorum ama arkamda destek yok bunu anladım nasıl çıkacağım bu işin içinden ?

Bu mesajıma ekleme yapayım. Daha önce de böyle bir başlık açmışsın.

Zaten zor şartlarda yaşıyorsun. Konfor alanın zaten yok. Boşanmanın nesinden korkuyorsun? Elin kolun tutuyor. Devlet de az çok sahip çıkıyor.

Erkeğin kocalık görevini yerine getirmemesi direkt boşanma nedeni. Hemen boşanırsın. Altınlar zaten senin. Vermene gerek yok. Altınlarını al ve çık. Senelerce forumda başlık açarak hiçbir yere varamazsın. Tek bir ilerleme kaydedemezsin.

Bir de millet bebek soruyor demişsin. Afedersin ama bu neyin kafası? Sefil hayatına bir de bebek mi dahil edeceksin? Akıl işi değil.

Ailenizin yanına gitseniz şuan yaşadığınızdan daha kötü ne olabilir?
Eşinizin yanında kalmanızın artı diyeceğiniz tek bir tarafı yok.
O yüzden cesaret edemeyip aile evine dönmemeyi hiç anlamıyorum.

Hayır sevgiden değil de çok kötü hissettiğim ve yanlış karar verdiğim bir döneme denk geldi . Ben hep tekim kapısını çalacak konuşacak tek bir kişi bile yok . Şey düşünüyorum altınların bir kısmını bozsam 1 2 senelik ev tutsam o arada sınava hazırlansam . Ama sonrasında ya atanamazsam diyorum hazıra dağ dayanmaz . Özele girsem asgari ücret kiraya yetmez devamında bilemiyorum birsürü plan var kafamda ama adım atamıyorum . Hiç desteğim yok . Belki arkadaşlarım bile görüşmez artık benle boşandığım için bilmiyorum toplum baskısı beni çok sıkıyor
Çocuğunuz olsa kesin onu bahane ederdiniz. Çocuğum olmasa bosanirdim derdiniz..

Meslegim yok diyorsunuz da girin bi asgari ucretli işe calisin ya da fabrika vs sanki adam cok meslekli cok super kazanci mi var rahat mi ettirdi?
Borc harc icindesiniz az kazaniyor o da yani. Sirf calismadan 2 tabak yemek yiyeceksiniz ve evde oturcaksiniz diye hizmetciligini yapiyorsunuz en azindan maaş alirdiniz. Hatta yatili bakici hizmetli olsaniz daha fazla kazanirsiniz.

Ciktiginiz aile evine gitmek neden bu kadar sorun oluyor size onu da anlamiyorum evlilik oncesi ayri yasamaya alismis olsaniz neyse diyecegim aile evinden cikip evlendiniz sanki ne olcak kocanin her turlu derdi çekiliyor ama ailenin 2 lafini kaldirmak zor geliyor nedense.

Valla çalıştığım ofis fabrika ile birlikte, ofis kısmında proje çalışmaları olur fabrikada üretimi yapılır ve o fabrikada hatırladığım kadarıyla şu an 9 tane kadın çalışıyor. Erkeklere verilen fiziksel görevler onlara verilmiyor onlar bazen bahçedeki çimleri biçiyorlar bazen ürün parçalarını toplayıp yerleştiriyorlar arada ufak tefek temizlik yapıyorlar düşünüldüğü gibi fabrika işi olup göz korkutan işler değil yani. Daha geçenlerde eşiyle boşandığı ve çocuğuna bakması gereken genç bir kız geldi ve kız öğleden sonra çocuğumu da getirmem gerekiyor dedi. Kızı ofis kısmına aldılar çay kahve servisi yapıp dışarıdan gelen yemeğin servisini yapıyor. Normalde çalışan ablamızla iş bölümü yaptılar diğer abla fabrika kısmının yemek servislerine geçti bu kız ofis kısmına. Öğleden sonra 2 3 gibi çocuğu geliyor mutfakta ya da bahçede eline alıyor oyuncağı oynuyor her taraf kamera zaten sürekli patronlar çalışanları izlediği için asla kızın aklında soru işareti bile kalmıyor. Çok zor farkındayım ancak bir şekilde kendi düzenini kurabilirsin.

Yani madem ev var oturun evde kira vermeyin. Adam zaten umursamıyor babamin borcu varmış destek olacağım deyin ise girin asgari de olsa biriktirin elektriği suyu ödesin. Yok ben çalışmak istemiyorum derseniz kpss diyorsunuz oturun çalışın evi haberi olmasın. Artık bu adamdan kocalik beklemeyin 2 sene sıkın disinizi

E sen de 3 yıldır bir markete bakkala giremedin mi çalışasın para biriktiresin, bazı işler vardır spesifik meslek sahibi olmayı gerektirmeyen. Sen niye evde oturuyosun?
Adamın ayrı bir hayatı var , seninle de bir şeyleri örtbas etmek için evlenmiş kağıt üstünde bunu fark etmemek imkansız

yilbasindan once 25 aliyormus hadi simdi 30 alsin
mümkün mü 30 bin icin insanin bu kadar calismasi?
zaten asgari ucret 22 bin, 2 bin tl aylik akbil. günlük 200 yemek verse 5 bin yine ayni parayi alir.
gitsin herhangi bir yerde sofor olsun, ofis personeli olsun, garson olsun. yani bu is mi?
sermin yazinca eski konunuza baktim bence adam yalan söylüyor. atmis sizi anasinin apartmanina, kendi keyfine bakiyor.
gercekten 6 gun gunde 18 saat çalışsa haftada iki aksam futbol oynamaya dermani kalmazdi.
cidden bu evlilik degil, neden hala berabersiniz ki? kazandığı kumar borcuna gidiyormus size de kurusu gecmiyor. huyu suyu iyi desek berbat bas bas bagiran bir adam. ustelik herbokolog ailesinin devamli nazini cekiyorsunuz ve en onemlisi adam sizinle bir kez bile iliskiye girmemis, asla da tedavi olmak istemiyor.
devam edip omur boyu cocuksuz mu olmak istiyorsunuz? bir yerde zaten pes edeceksijiz bari yol yakinken birakin.
ayrica anneniz "her evlilik boyle, her erkek kötü" diyor sirf sizi basindan savmak icin..hangi evlilikte iliskiye gitmeden yillar geciyor? boyle evlilik mi olur?
sirf elalemin agzina iki gün laf vermemek icin kızını harciyor. annenize de cok sinirlendim
Her dediğine katılmakla beraber bir bedel ödeyeceksem, hayatımdan çalışıyorsa bunun bir karşılığı olmalı yani. Asgari veya hadi 30 olsun bu kadar saat abartı yani. İnsan kendisi isyan eder çıkar işten.

Benim eşimin yurt dışı görevleri aylarca olurdu ama hani bunun maddi getirisi vardı yani. Gitmeme lüksü yoktu o, orda can siper ben bir süre çocuksuz sonra çocukla fedakarlık ettik. Ben evde tek başına çalış, çocuk ev vs.

Kaba bir tabir var "Tatlı tatlı yemenin acı acı *******olur" Ben asla subay ve polisle bu sebepten evlenmem derdim ama sevdiğim eşim o meslek gurubundandı sevmesem bundan iyi bir eş ve baba olur demesem bu topa girmezdim.

Ağır bedeller ödedik ama şimdi daha rahatız yani şimdi maddi rahatsam geçmişin bedeli bunlar. Geçmişte çok çektik ama mal mülk sahibi olduk şu an standart üstü durumumuz. Bu insan neyin bedelini ödüyor? İnsan bu kadar çalışmanın karşılığında kendine gelecek sağlar ama gördüğüm kadarıyla açlık sınırındalar.

Bu duruma çalışan isyan etmiyorsa vardır bir yalan veya aklından zoru vardır yani.

Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum
O lüks nereden geldi ve nereye gitti? Niye şimdi beş parasızsınız? Çalışmamışsınız, kira geliriniz olsa onunla yeni hayat kurardınız. Yok anneniz harçlık veriyorduysa şimdi niye vermiyor? Mutsuzluktan mutlu olma sendromu mu yaşıyorsunuz? Şikayet edeyim ah vah edeyim, üç beş kişi yazık sana desin yeter bana mı diyorsunuz?

Bir mesajınızda çalışırsam onun borcunu öderim o yüzden çalışmıyorum yazdınız. Kocanız kumar oynuyormuş nişanlıyken farketmemişsiniz, evlendikten sonra öğrenmişsiniz ve 1 günlük gelindim cesaret edemedim korktum yazmışsınız. Adam 6 ay önce 25 bin TL maaş alıyormuş, anca kendi karnı doyar. Üstüne kumar oynayıp eline geçen parayı hemen bitiriyormuş. Güzel kardeşim, kendinize verdiğiniz zararın farkında değil misiniz? Adam hayatını yaşıyor, geziyor tozuyor hatta çalışma saatlerine inanmanıza da hayret ediyordur. Saksı bitkisi gibi akşama kadar evde otursun dursun diyen bir adamla ömür geçer mi? Bana yarenlik yapsın diye bir çocuk yapma peşinde misiniz? Ablalarınız anneniz bilmiyor mu bu kumar olayını, biliyorlar da oynasın boşver mi diyorlar? Daha kaç kez konu açacaksınız?

Back
X