• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN ÇOCUK DÜŞÜNCESİ

neguzelbirben

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2021
122
62
13
Hayırlı sabahlar hayırlı Ramazanlar ..

Kücük bir ilçede yaşıyoruz eşimde bende memuruz.
Evleneli 9 ay oluyor..
Eşimin üzerinde nisanlılıktan bu yana ağırlık vardı.Ben dısındaki seylere cabuk sinileniyor halsiz oluyor vs vs..
Bizim tartısmamız nadir oluyor bana cok fazla yüklenmiyor rutin bir hayata döndük evlnence yani..Ama üzerinde sürekli bi ağırlık oldugundan bahsederdi.
Ağır bir nazar vardı kısaca yani..
Evlendik bir süre cok rahatladık oh bee dedik..Sonra 2-3 ay sonra tekrar başladı ..Eve gelince bi halsizleşiyor 10 yıllık evli gibi takılıyor bir çok sey yapmak istiyor ama gücü olmuyor uyuyor gibi..
Sonra ben sürpriz bi sekilde hamile kaldım kese olusmadan düştü bebiş.

Şİmdilerde ise ben cok fazla bebek istyiyorum yaşım kücük değil 29.
Eşim ise ben bi iyileşeyim bu şekilde baba olmak istemiyorum diyor bana da anlamsız geliyor bu söylediği sonucta bizim aramızda bir tartısma anlasmazlık yok sadece eşim halsiz oluyor o kadar .
Yani üstelik bu gececek mi bilen yok Rabbim bilir e hal böyleyken simdi hamile kalsam 9 ay sonra doğacak nasip olursa neden erteleyeceğiz ki ?
Eşim de kücük değil işimiz evimiz arabamz var yani bekleyeceğimiz bir şey yok şükür neden ?
üzülüyorum sizce haklılık payı var mı ben mi göremiyorum ?

Evleneli 9 ay oluyor..
Eşimin üzerinde nisanlılıktan bu yana ağırlık vardı.Ben dısındaki seylere cabuk sinileniyor halsiz oluyor vs vs..
Bizim tartısmamız nadir oluyor bana cok fazla yüklenmiyor rutin bir hayata döndük evlnence yani..Ama üzerinde sürekli bi ağırlık oldugundan bahsederdi.
Evlendik bir süre cok rahatladık oh bee dedik..Sonra 2-3 ay sonra tekrar başladı ..Eve gelince bi halsizleşiyor 10 yıllık evli gibi takılıyor bir çok sey yapmak istiyor ama gücü olmuyor uyuyor gibi..

Eşim ise ben bi iyileşeyim bu şekilde baba olmak istemiyorum diyor bana da anlamsız geliyor bu söylediği sonucta bizim aramızda bir tartısma anlasmazlık yok sadece eşim halsiz oluyor o kadar .
Yani üstelik bu gececek mi bilen yok Rabbim bilir e hal böyleyken simdi hamile kalsam 9 ay sonra doğacak nasip olursa neden erteleyeceğiz ki ?
Eşim de kücük değil işimiz evimiz arabamz var yani bekleyeceğimiz bir şey yok şükür neden ?
Bence eşiniz genel anlamda tembel biri ondan oluyor ayrıca korona vs derken gezip tozamadığı için evde darlanmış olabilir

"ağır nazar"ın sebebini doktora giderek öğrenseniz, kafanıza göre "nazardır, nazar" diye teşhis koymasanız daha iyi olur.
Onun dışında eşinize hak verdim ben, şuan onu haklı bulmuyorsunuz ama hamileliğinizin nasıl geçeceğini bilmiyorsunuz. Belki çok ağır geçecek, düşük tehlikeniz olacak yatacaksınız ya da aşırı ilgi isteyeceksiniz falan. Kendiniz bile yazınızda adamın 10 yıllık evli gibi oluşundan yakınıyorsunuz, haliyle adamın bu halinden rahatsız olması normal. Bir doktora gidin bakalım belki kansızlığı var belki vitaminleri düşük o yüzden halsiz.
Adam bu halini üzerinden attıktan sonra çocuk denersiniz ne olacak.

Evleneli 9 ay oluyor..

Eşiniz depresyonda olabilir. Nazar falan saçma. Doktora gitmeli. Tedavi olduktan sonra çocukta olur elbet.

Eşiniz kan değerlerine baktırdı mı?
Bunlardaki dengesizlik de halsizlik yapabiliyor
Ama bu durumu çocukla bağdaştıramadım

Acele etmeniz doğru olmasa da eşinizde bilinmeyen bir hastalık var ve mucizevi şekilde geçmesini mi bekliyor?

Ben söyleyeyim o hayat yorgunluğu ve koronadan ötüŕü sosyalleşememenin getirdiği kombo bi his
ve malesef geçmiyor
Yok öyle değil aslında güzel bir citfliğimiz var parsel parsel her komsunn ayrı ..cok eglenceli bir ortamımız var.
Ayrıca kücük kacamaklar yapıoruz basbasa cogu zaman.
arkdaslarıyla korona döneminde bile nadirde olsa yemek yiyebiliyor iş yerlerinde .
Ama orada bile arkadasları fark ediyorlar bi değiştin Yakup evlenince sende bi enerji düsüklüğü var falan diyorlarmıs

Eşiniz bi doktora gidip değerlerine mi baktırsa?
Nazar deyip oturup bekleyine geçmiyordur herhalde

Eşiniz kendini hazır hissetmiyor da olabilir
Bu durumda da iki taraf aynı anda istemiyorken ertelemek daha mantıklı olanı
Çünkü eşinizin desteğine ihtiyacınız olacak

Gerçekten bunun nazar olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bir doktora gidip kan tahlilleri falan baktırın belki adamın fizyolojik bir rahatsızlığı var belki de psikolojik. Eşinizin tabiriyle iyileşmeyi tam olarak nasıl bekliyorsunuz durup dururken.
Şuan yapacak en son şey çocuk gibi duruyor buradan.

Esiniz hakli,biraz daha onun hazir olmasini beklemelisniz.En azindan siz onu yava yavas hazirlayin bebek durumuna.Cunku bebek oldugunda da ayni durum devam ederse cok zorlanirsiniz,bir cok seyi kendiniz ustlenirsiniz.Ben cocugu esime isten gelir gelmez veriyorum cnku artık insanin bir yerde pili bitiyor,ve esim yorgunluktan bitmis halde dusunun.
O yuzden acele etmeyin,Esiniz felak nas surelerini okusun bolca,ya da ustunde tasisin.Evde bakara suresi acin youtuben bunlar cok etkili oluyor.Hersey gonlunuzce olsun🌸

Eşiniz kan değerlerine baktırdı mı?
Bunlardaki dengesizlik de halsizlik yapabiliyor
Ama bu durumu çocukla bağdaştıramadım
bende cocuklu bağdastıramıyorum ama bir kac kez konustuk ..
tam ilşki sırasında farkediyorum istemediğini geri cekiliyor o an üzülüyorum ciddi ciddi

Esiniz hakli,biraz daha onun hazir olmasini beklemelisniz.En azindan siz onu yava yavas hazirlayin bebek durumuna.Cunku bebek oldugunda da ayni durum devam ederse cok zorlanirsiniz,bir cok seyi kendiniz ustlenirsiniz.Ben cocugu esime isten gelir gelmez veriyorum cnku artık insanin bir yerde pili bitiyor,ve esim yorgunluktan bitmis halde dusunun.
O yuzden acele etmeyin,Esiniz felak nas surelerini okusun bolca,ya da ustunde tasisin.Evde bakara suresi acin youtuben bunlar cok etkili oluyor.Hersey gonlunuzce olsun🌸
Allah razı olsun bakara suresini sürekli acıyorum evde sağ olun güzel yorumunuz için.

Oruç öncesi aile hekimine gittim yerimden kalkamıyorum uykum var halsizim dermanım yok acikcasi cok tembellik geldi dedim kan sayımına bakalım dedi neyse sonuçlar geldiki kansızlık tavan yapmış ilaç iğne falan hepsini verdi hiç aklıma bana nazar değdi diye gelmemişti

Psikolojik bir problemi olabilir mi?
Bazen kaygılarımız da bu etkileri yapıyor.
Ben de bir süre çok kötü idim bir tedavi sürecine girdikten sonra şu an bebek bekliyorum. Bu kez de gebelik ağır geçtiği için yatakta kaldım.

Back
X