• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN ÇOCUK DÜŞÜNCESİ

Evlenir evlenmez çocuk yapılır mantığında dediğin gibi aradan çıksın. Nasılsa ev araba var daha ne gerekli ki çocuk için:olamaz:
İki tarafında hazır olması mesela. bu işler baskıyla ya da tek tarafın istemesiyle olmuyor işte. Sonra adam sen istedin sen ilgilen dediği zaman da zoruna gider

Hayırlı sabahlar hayırlı Ramazanlar ..

Kücük bir ilçede yaşıyoruz eşimde bende memuruz.
Evleneli 9 ay oluyor..
Eşimin üzerinde nisanlılıktan bu yana ağırlık vardı.Ben dısındaki seylere cabuk sinileniyor halsiz oluyor vs vs..
Bizim tartısmamız nadir oluyor bana cok fazla yüklenmiyor rutin bir hayata döndük evlnence yani..Ama üzerinde sürekli bi ağırlık oldugundan bahsederdi.
Ağır bir nazar vardı kısaca yani..
Evlendik bir süre cok rahatladık oh bee dedik..Sonra 2-3 ay sonra tekrar başladı ..Eve gelince bi halsizleşiyor 10 yıllık evli gibi takılıyor bir çok sey yapmak istiyor ama gücü olmuyor uyuyor gibi..
Sonra ben sürpriz bi sekilde hamile kaldım kese olusmadan düştü bebiş.

Şİmdilerde ise ben cok fazla bebek istyiyorum yaşım kücük değil 29.
Eşim ise ben bi iyileşeyim bu şekilde baba olmak istemiyorum diyor bana da anlamsız geliyor bu söylediği sonucta bizim aramızda bir tartısma anlasmazlık yok sadece eşim halsiz oluyor o kadar .
Yani üstelik bu gececek mi bilen yok Rabbim bilir e hal böyleyken simdi hamile kalsam 9 ay sonra doğacak nasip olursa neden erteleyeceğiz ki ?
Eşim de kücük değil işimiz evimiz arabamz var yani bekleyeceğimiz bir şey yok şükür neden ?
üzülüyorum sizce haklılık payı var mı ben mi göremiyorum ?
Hamilelikte eş desteği gerçekten önemli. 9 aya can sıkıntısı geçer diye düşünüyorsunuz ama hamileliğin getirdiği yorgunluk uyku hali bulantılar kabızlık tiksinti vs o kadar çok etken var ki. Yeri geliyor haftalarca evde yemek pişirmek şöyle dursun kokusuna dayanamıyorsunuz akşam 7 de koltukta uyuyakalıyorsunu. Ev işleri çamaşır bulaşık sadece sizin üzerinize ve temizlik için yardımcınız yok ise hayat zorlaşır. Anlattığınızdan anladığım eşiniz şu an bu desteği yardımı yapabilecek gibi değil. Çok tartışma yaşarsınız.

Ya siz esinizin durumunu yeterli kadar ciddiye almiyorsunuz, yada görmek istemiyorsunuz. Belki evlilik hayati umdugu gibi degil ve adapsyon sorunu yasiyor? Olamaz mi? Belki sizin bilmediginiz, paylasamadigi sıkıntısı var maddi manevi? Adam cocuk icin hazir degilim diye belirtmis. Simdi istenmedigini bilerek hamile kalmayin. Zamana birakin biraz ama doktora da gitsin. Pandemi süreci bir cok kiside psikolojik negatif etki de yaratti..kolay gelsin

Düşünsene sen çok halsizsin enerjin düşük eşin bebek diye tutturuyor sana
Ben olsam önceliğim eşim olurdu
Daha siz çok yenisiniz gencsiniz doya doya geçirin evliliğinizin ilk yillarını bı daha ele geçmez bu dönemler
Adam hiç çocuk düşünmese evlilik yapmazdı
Moralini bozma hiç iyileşmesi için birşeyler yapın
Sen ısrar ettikçe iyice gerilecek
Mutluluklar canım

Bence eşin bebek istememesinden daha büyük bir sorun var. Adamın söyle ya da bir sorunu var ve psikoloğa gitmek yerine evde nazar vs geçer diye bekleniyor. Cidden onun yaptığı da saçma.

Ya nekadar sacma bir konu nazar ne alaka ya tembellik ya kan degerinde dusukluk bu yani doktora gidin enerji takviyesi yapsin. Adam tembelliginden belkide cocuk istemiyor sevismiyor va siz evde bakara suresi aciyosunuz pes

Evleneli 9 ay oluyor..
Eşimin üzerinde nisanlılıktan bu yana ağırlık vardı.Ben dısındaki seylere cabuk sinileniyor halsiz oluyor vs vs..
Bizim tartısmamız nadir oluyor bana cok fazla yüklenmiyor rutin bir hayata döndük evlnence yani..Ama üzerinde sürekli bi ağırlık oldugundan bahsederdi.
Evlendik bir süre cok rahatladık oh bee dedik..Sonra 2-3 ay sonra tekrar başladı ..Eve gelince bi halsizleşiyor 10 yıllık evli gibi takılıyor bir çok sey yapmak istiyor ama gücü olmuyor uyuyor gibi..

Eşim ise ben bi iyileşeyim bu şekilde baba olmak istemiyorum diyor bana da anlamsız geliyor bu söylediği sonucta bizim aramızda bir tartısma anlasmazlık yok sadece eşim halsiz oluyor o kadar .
Yani üstelik bu gececek mi bilen yok Rabbim bilir e hal böyleyken simdi hamile kalsam 9 ay sonra doğacak nasip olursa neden erteleyeceğiz ki ?
Eşim de kücük değil işimiz evimiz arabamz var yani bekleyeceğimiz bir şey yok şükür neden ?
Aynı sorun bendede vardı. Hatta ev işi bile yapamaz hali geldim.endokrinoloji bölümüne gittim hayatım değişti.açlık şekeri olabilir.yada insülin direnci çok fazla olabilir acalip yorgunluk yapar.troit nodülleri yad guatr olabilir.çok fazla yada çok az hormon salgılanması vücudu acayip yıpratıyor ilk edapta acul doktora görünmeli.

Yaşınız küçük değil evet ama büyük de değil. Daha 1 senedir bile evli değilsiniz. Çocuk için çok çok erken. Eşinize hak verdim ben, çocuk büyük sorumluluk tek kişinin istemesiyle verilecek bir karar değil. Eşinizin nazar falan değil belki bilmediğiniz bir rahatsızlığı var, ihmal etmeden doktorla görüşmesini önerin. Çocuk içinse beklemenizi öneririm

Evleneli 9 ay oluyor..

Nazar mi?
Ne nazari yahu belki bir hastaligi var gidip bir tam kan sayimi filan yaptirin bir doktora gidin muayene olun sebepleri arastirilsin..
fizyolojik olabilir psikolojik olabilir nazar deyip oturmak...
Saglikli sartlarda cocuga da karar verirsiniz.

Back
X