Eşimin çocuk için evliliği sürdürdüğünü düşünüyorum

emine3885

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2016
7
0
86
40
Merhaba kızlar ben 3 yıllık evliyim eşimle severek evlendik evlenmeden önce 4 yılda flört ettik. Flört ederken de çok kavga ederdik ama birbirimizden vazgecemedik ve evlendik. Kavgalarımız şiddeti gittikçe artmakta anlaşamıyoruz bu ortada.. Eşim aşırı sinirli küçücük kavgalarımızda bile hakaretler eden küçümseyen tavırlar içinde kötü olduğumuzda çok kötü iyiyken iyi benden istedigi tek şey var sinirlendiğimde karsımda konuşma diyor ben bir susuyorum iki susuyorum ama öyle laflar ediyor ki dayanamayıp bende başlıyorum en son kavgada böylede başladı kızımın yanında bağırmaya başladı. Sebep: 8 saatir uyumayan kızım sabrımı zorlamaya başladı ayakta uyur hale geldim hatta bi ara koltukta sızmışım tam kız uyucak tvnin açık sesi ve birden eşimin oyuncağa carpmasıyla uyandı ve esime sinirli biçimde bakmam. Gavur gibi nie bakıyorsun die başladı bağırma dedikçe dahada arttı çocuk korkuyorum dediğimde çocugu halının ortasına koydu ve antireye zorla çıkarıp bağırmaya devam çocuk içerde bagrıyo o anı anlatamam bu araya çocuk uyudu tekrar üstüme geldi dayanamıyorum bu tavırlarına diyerek boşanmak istiyorum dedi bende tamam dedim odadan ayrıldım konuşmak istedi ama gene baskıcı bi tutumla bende konuşacak bişey yok sen söyledin bende tamam dedim diyerek yatağıma gittim 1 saat sonra elimi yüzümü sıkan bağıran boşanmak istiyorum die bağıran adam gitti yerine yataktan beni kaldırıp içeri götürdü konuşmaya başladı sen çocuğa tahammül edemediğim için ters ters baktığın için böyle oldu dedi bende gördün halimi yoruldum çocuk uyumadıça sinirlerim yıprandı dedim sustuk. Suskunlukla sonra kendini kandırma sadece çocuk için bu evliliği sürdürüyorsun dedigim de koca bir sessizlik... Bu kavgamızı sadece biri hamileligimde lohusalıgımda hep böyle kavgalarda geçti bir çıkmazın içindeyim kızım için böyle devam edeyim diyorum ama esim bildiğiniz sinir hastası bebegim şuan bile uykusunda zıplıyo ve her hoşuna gitmeyen şeyde senden boşanırım die tehdit ederek konuşuyo ve çocuğumla tehdit ediyo sizce ne yapmalıyım şu an aynı evdeyiz 3 gündür ayrı yataklarda gerekmedikçe konuşmuyoruz ama psikolojimin bozulduğunu ve artık bir düzelecek umudum kalmadı korkuyorum

Boşanmak isteyen adam bin kere "boşanırım" demez. direkt noktayı koyar. Saygısızlık ediyor bu bariz ortada. Sende dene bakalım, o bağırdığında sadece sus. Cevap vermemen asla seni alçaltmayacak. Susmak bazen gerçekten en iyi, en vurucu şey. Bu sefer "a, neden cevap vermiyor hayret" diyerek kendini sorgulayacak. Bu da olmadı diyelim, o zaman karşına alacaksın ve tatlı bir dille üzüldüğünü kırıldığını, yorulduğunu belirteceksin. Ama epey bir tatlı dille.. Lütfen ümitsizliğe kapılıp korkma. Her şey elbet düzelir. Yeter ki bu süre içinde birazcık ılımlı ol. Bakalım değişecek mi? :)

Çok kızıyorum böyle ebeveynlere.
Tabii ki her ailede ve evde kavga gürültü oluyor, fakat çocuğunuzu korkutacak derecelere varıyorsa dur noktasına çoktan gelmişsiniz demektir.
Eşiniz bencil, sizin yorgunluğunuzu ve çocuğun korkusunu göremeyecek kadar bencil.
O yüzden eğer mümkünatı varsa, yokluğunuzu yaşatın ve eğer sizin yokluğunuzu anlayıp pişman oluyorsa şartlarınızı belirleyin o şekilde tekrar barışın.
Ha yok yokluğunuzu anlamıyorsa ve memnunsa, bırakın olduğu yerde kalsın.
Böyle evlilik yürümez ki, her gün hır - gür içerisinde.
Hem kendi psikolojiniz (ki bozulduğunu söylüyorsunuz zaten) hem de çocuğunuzun psikolojisi için doğru değil.

Boşanmak isteyen adam bin kere "boşanırım" demez. direkt noktayı koyar. Saygısızlık ediyor bu bariz ortada. Sende dene bakalım, o bağırdığında sadece sus. Cevap vermemen asla seni alçaltmayacak. Susmak bazen gerçekten en iyi, en vurucu şey. Bu sefer "a, neden cevap vermiyor hayret" diyerek kendini sorgulayacak. Bu da olmadı diyelim, o zaman karşına alacaksın ve tatlı bir dille üzüldüğünü kırıldığını, yorulduğunu belirteceksin. Ama epey bir tatlı dille.. Lütfen ümitsizliğe kapılıp korkma. Her şey elbet düzelir. Yeter ki bu süre içinde birazcık ılımlı ol. Bakalım değişecek mi? :)

Ben her gün kavga ederek bir eviliğin nasıl yürüdüğünü anlayamıyorum...
Eşinizin tutumu çok yanlış ama sizde hemen bağırıp çağırdınız mı olay daha da büyüyor...
Hele ki artık çocuğunuz var onu hep kavga gürültünün içinde yetiştirmeyin...
Güzelce konuşup ikinizde birbirininzi anlayarak daha anlayışla ve sakince devam etmelisiniz bence..

Şuan karşılıklı konuşmuyoruz.çok kez kalbimi kırıyor susuyorum ama sustukça dahada üzerime geliyo aşağılıyor. O kadar çok kavga yasadıkki hamileyken evi bile bırakıp gittim en son ki kavgada şuana kadar el kaldırmadım ama bundan sonra dayaktan atıcam dedi içimde birazcık sevgisi var bunuda yaparsa burda kalmayı düşünmüyorum artık

Ondan boşanmayi istemeyeceginizi düşünüp bunu bir fren sistemi olarak kullanmaya çalışıyor ama bir yandan da lafları ile gaza basıyor farkında değil.

Sessizliginizi koruyun iyice sakinlik kazaninca konuşup ayrilsak daha mı iyi olur, kendimi geçtim çocuk için sürekli bizim kavgalarimiza şahit olup stres yaşıyor gibi konuşun.
ben mutlu değilim mutlu olmadığım için bebeğim de mutlu değil falan diyin. .

Merhaba kızlar ben 3 yıllık evliyim eşimle severek evlendik evlenmeden önce 4 yılda flört ettik. Flört ederken de çok kavga ederdik ama birbirimizden vazgecemedik ve evlendik. Kavgalarımız şiddeti gittikçe artmakta anlaşamıyoruz bu ortada.. Eşim aşırı sinirli küçücük kavgalarımızda bile hakaretler eden küçümseyen tavırlar içinde kötü olduğumuzda çok kötü iyiyken iyi benden istedigi tek şey var sinirlendiğimde karsımda konuşma diyor ben bir susuyorum iki susuyorum ama öyle laflar ediyor ki dayanamayıp bende başlıyorum en son kavgada böylede başladı kızımın yanında bağırmaya başladı. Sebep: 8 saatir uyumayan kızım sabrımı zorlamaya başladı ayakta uyur hale geldim hatta bi ara koltukta sızmışım tam kız uyucak tvnin açık sesi ve birden eşimin oyuncağa carpmasıyla uyandı ve esime sinirli biçimde bakmam. Gavur gibi nie bakıyorsun die başladı bağırma dedikçe dahada arttı çocuk korkuyorum dediğimde çocugu halının ortasına koydu ve antireye zorla çıkarıp bağırmaya devam çocuk içerde bagrıyo o anı anlatamam bu araya çocuk uyudu tekrar üstüme geldi dayanamıyorum bu tavırlarına diyerek boşanmak istiyorum dedi bende tamam dedim odadan ayrıldım konuşmak istedi ama gene baskıcı bi tutumla bende konuşacak bişey yok sen söyledin bende tamam dedim diyerek yatağıma gittim 1 saat sonra elimi yüzümü sıkan bağıran boşanmak istiyorum die bağıran adam gitti yerine yataktan beni kaldırıp içeri götürdü konuşmaya başladı sen çocuğa tahammül edemediğim için ters ters baktığın için böyle oldu dedi bende gördün halimi yoruldum çocuk uyumadıça sinirlerim yıprandı dedim sustuk. Suskunlukla sonra kendini kandırma sadece çocuk için bu evliliği sürdürüyorsun dedigim de koca bir sessizlik... Bu kavgamızı sadece biri hamileligimde lohusalıgımda hep böyle kavgalarda geçti bir çıkmazın içindeyim kızım için böyle devam edeyim diyorum ama esim bildiğiniz sinir hastası bebegim şuan bile uykusunda zıplıyo ve her hoşuna gitmeyen şeyde senden boşanırım die tehdit ederek konuşuyo ve çocuğumla tehdit ediyo sizce ne yapmalıyım şu an aynı evdeyiz 3 gündür ayrı yataklarda gerekmedikçe konuşmuyoruz ama psikolojimin bozulduğunu ve artık bir düzelecek umudum kalmadı korkuyorum
:( maalesef bir cogumuz evliliğini cocuk için devam ettiriyor.bunlar anlık düşünceler sadece cocuk için devam ettiğini sanmıyorum.evliliğinizin huzurla devam etmesi dileğiyle.

İnşallah sessizliğimi koruyorum ben kendi ayakları üzerinde durabilecek biriyim ailemde her koşulda arkamda sürekli hır gür asagılamalar oldukca kendimi kötü hissediyorum dışarda saygı gören biriyim ama eşimin gözünde bişey degilim sürekli boşanma lafını söyledikçe içten içe içime yerleştiriyor bu zamana kadar her yol denendi aynı dili konuşamıyoruz galiba bu seferlik susucam ya bu aramızı dahada açıcak yada ben bu kırgınlığı içimde yapıcam ama yüzüme haykırarak boşanmak istiyorum demesini unutamıyorum hayırlısını diliyorum dualarınızı bekliyorum...

Çok üzüldüm :( ufakligin önünde keske olmasa böyle kavgalariniz. Ama bak ne dicem sana. Kocanla evlenmeden önce de kavga ettiğinizi söyledin peki o zamanlar nasıl üstesinden geliyordunuz. Mutlaka bi şey yapıyor olmanız lazım ki nişanlılik dönemini atlatip evlenmissiniz. Hiç kocanı karşına alıp neden bu kadar öfkeli yada nefret dolu olduğunu sordun mu ? Yada bi derdi olup olmadığını. Yada o seninle hiç bu tür bi konuşma yaptıı mi ? Bebek olduktan sonra biraz daha yumusamasi gerekiyordu sanki. Çünkü ikinizden bi parça sonuçta. Bence daha fazla zaman geçmeden ve hakaretlerin boyutu daha fazla büyümeden kocan la bi gün otur dertles. Bak bende Kocamla sorunlar yaşıyordum gerçi senin yaşadığın gibi şeyler değil bizimki ufak tefek şeylerden dolayiydi ama ben dün iyice dertlestim Kocamla. Anlattım derdimı. Ve çözdük sıkıntımiZi. Bence sende bunu yapmalısın. Bebiş in uyuduğu bi saatte kocana onun yemeyi veya içmeyi sevDigi bişeyler hazırla. Öncelikle yaptığın hazırlığı görünce sana karşı hemen sert gelmicektir. Onunla tatlı tatlı konuş. Alttan ala ala. Ama altını çizmen gereken şeylerde var tabi. Hakaret olayı çok kötü. Ben çok üzüldüm buna.. Yani seni hem bosanmakla tehdit edip hemde hakaret etmesi seni kim bilir ne kadar incitmistir. Ama güçlü ol bebisin için. Kocanâ kırıldığını ve bundan etkilendiğini psikolojik olarak yiprandigini anlat. İkinizde masaya yatırın sizi bu hale getiren şeyleri. Benim icin söylemesi kolay burdan ama umarım yapabilirsin. Umarım birbirinizi yeniden kazanirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor. İnşallah bebişin aile ortamında büyür. Allah onu Size bağışlasın. Ben babasız büyüdüm babam annemden ayrıldıktan sonra çok az görüştük 2 -3 ayda 2 gün gelip giderdi. Hala da öyle mesela ve bunun eksikliğini ben hala hissediyorum. Umarım düzelir hersey. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN CANIM. (AMİNNNN)

Çok üzüldüm :KK43: ufakligin önünde keske olmasa böyle kavgalariniz. Ama bak ne dicem sana. Kocanla evlenmeden önce de kavga ettiğinizi söyledin peki o zamanlar nasıl üstesinden geliyordunuz. Mutlaka bi şey yapıyor olmanız lazım ki nişanlılik dönemini atlatip evlenmissiniz. Hiç kocanı karşına alıp neden bu kadar öfkeli yada nefret dolu olduğunu sordun mu ? Yada bi derdi olup olmadığını. Yada o seninle hiç bu tür bi konuşma yaptıı mi ? Bebek olduktan sonra biraz daha yumusamasi gerekiyordu sanki. Çünkü ikinizden bi parça sonuçta. Bence daha fazla zaman geçmeden ve hakaretlerin boyutu daha fazla büyümeden kocan la bi gün otur dertles. Bak bende Kocamla sorunlar yaşıyordum gerçi senin yaşadığın gibi şeyler değil bizimki ufak tefek şeylerden dolayiydi ama ben dün iyice dertlestim Kocamla. Anlattım derdimı. Ve çözdük sıkıntımiZi. Bence sende bunu yapmalısın. Bebiş in uyuduğu bi saatte kocana onun yemeyi veya içmeyi sevDigi bişeyler hazırla. Öncelikle yaptığın hazırlığı görünce sana karşı hemen sert gelmicektir. Onunla tatlı tatlı konuş. Alttan ala ala. Ama altını çizmen gereken şeylerde var tabi. Hakaret olayı çok kötü. Ben çok üzüldüm buna.. Yani seni hem bosanmakla tehdit edip hemde hakaret etmesi seni kim bilir ne kadar incitmistir. Ama güçlü ol bebisin için. Kocanâ kırıldığını ve bundan etkilendiğini psikolojik olarak yiprandigini anlat. İkinizde masaya yatırın sizi bu hale getiren şeyleri. Benim icin söylemesi kolay burdan ama umarım yapabilirsin. Umarım birbirinizi yeniden kazanirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor. İnşallah bebişin aile ortamında büyür. Allah onu Size bağışlasın. Ben babasız büyüdüm babam annemden ayrıldıktan sonra çok az görüştük 2 -3 ayda 2 gün gelip giderdi. Hala da öyle mesela ve bunun eksikliğini ben hala hissediyorum. Umarım düzelir hersey. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN CANIM. (AMİNNNN)

Arkadaşken de nişanlıykende aynen böyle günlerce konuşmazdık evler ayrı olunca telefonlar açılmadı ama şimdi aynı ev içinde asık suratlar soguk bakışlar gözünün önünde söylediklerini denedik ikimizde ama artık konuşacak derman ikimizde yok sanırım hani bi taraf fazla sever ya ben işte o taraftım ben bekarken ki hayatımdan daha zor sartlardayım onun için herseyi göze aldım dedim ya aşıktım acı olan artık aşkım kalmadı bir gün küs olsam gözlerim kan çanağına dönerdi ama şimdi bi damla göz yaşı yok sevmiyo degilim ama tükendim o lafları duyuptaadım atmak içimden gelmiyo

Arkadaşken de nişanlıykende aynen böyle günlerce konuşmazdık evler ayrı olunca telefonlar açılmadı ama şimdi aynı ev içinde asık suratlar soguk bakışlar gözünün önünde söylediklerini denedik ikimizde ama artık konuşacak derman ikimizde yok sanırım hani bi taraf fazla sever ya ben işte o taraftım ben bekarken ki hayatımdan daha zor sartlardayım onun için herseyi göze aldım dedim ya aşıktım acı olan artık aşkım kalmadı bir gün küs olsam gözlerim kan çanağına dönerdi ama şimdi bi damla göz yaşı yok sevmiyo degilim ama tükendim o lafları duyuptaadım atmak içimden gelmiyo
O zaman eşinin söylediğini dene. Kavga veya tartışma olduğunda biraz sık dişini. Sus bakalım yine aynı mı olacak. Ben olsam tartışmanın tam ortasında sevişelim derdim. Ben yapıyorum bunu bazen. Kocam şok geçiriyor :))

Back
X