Eşimin dikkat dağınıklığı

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
323
İstanbul
Günaydın arkadaşlar danışmak istediğim bi konu var belki yakın çevresinde yaşayan duyan vardır.

Eşim akademisyen ve inanılmaz hırslı bi insan. Sürekli başarılı olma kendini dışarı karşı ispatlama arzusu içinde. Bu yüzden midir bilmem kafası sürekli yoğun bugüne kadar 6-7 kez yanlış uçak bileti almışlığı en önemli eşyalarını unutmuşluğu var kafası sürekli yoğun sürekli iş düşünüyor. Ve ne kadar biraz sakin ol bak sürekli aksilikler yaşıyosun desem de mümkün değil ciddiye alıp uygulamaya geçmiyor. Bu dikkat dağınıklığı ile ilgili nasıl bir yol izlemem gerekir. Terapi tarzında bişey mi alması gerekir bilmiyorum. Ben de çok stres oluyorum onu gördükçe.

Destek alsın. Ya da asistan edinsin.
Ayrıca ne işte ne aşkta fazla hırs iyi birşey değil.

geçen birinin konusu vardı aynen bu şekilde

bir hafta olmadı daha bileti yanlış almış bilgisayarı unutmuş vs

bir çok kişi de yazdı benzer yaşadığı olayları

kafa yoğun olunca oluyor

belki bir kan değerleri baktırılıp eksik varsa tamamlanabilir de çözümü kafayı az sakin tutmak o da zor

mükemmeliyetçi kişilere terapi uygulayıp törpülerler belki ama onu ister mi bilemedim

ben genelde yoğunluğumu artırıp olağanın dışında yoğun olduğum için mükemmel olamayacağımı kabul edip daha az mükemmeli bekleyip daha fazla özen göstererek aşmayı deniyorum

Unutkanlık dikkat dağınıklığı ya vitamin eksikliğinden yada fazla stresli hayattan kaynaklanıyor cogunlukla. Önce bi kan testi yaptırıp daha sonra bi psikologdan destek alınabilir. Geçmiş olsun.

Unutkanlık dikkat dağınıklığı ya vitamin eksikliğinden yada fazla stresli hayattan kaynaklanıyor cogunlukla. Önce bi kan testi yaptırıp daha sonra bi psikologdan destek alınabilir. Geçmiş olsun.
Bence de kesinlikle psikolojik destek alması gerekiyor ama bunun çok normal ve doğal olduğuna ikna edemiyorum

Vitamin değerlerine baktirabilir. Bende çok unutkandım b12 düşük çıktı o yüzden. Şimdi ilaç kullanıyorum eskisi kadar değil artık.

hamileymişsinizde hayırlısıyla birazda sizinle bebekle ilgilensin kafasını dağıtsın alışveriş falan yapın bebeğinize.bebeğinizle ilgili planlar yapsın. hani biz söz vardır ömür biter iş bitmez diye

Back
X