Eşimin Dil Öğrenme Merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meloo24

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2020
38
30
8
26
Herkese merhaba, 1 hafta önce Eşimin facebook hesabı açtığını fark edip istek attım ekleştik. Profil fotoğrafına yabancı bir kız kalpli emoji koymuştu beğenmek yerine. Kızın profiline baktığımda ise yabancı bir şarkı paylaşıp Eşimi etiketlemiş ve 😍😍 koymuştu. Eşim de yorum olarak 🌹🌹 Atmıştı. Elim ayağım titredi tabi sinirden ne yapacağımı şaşırdım. Görümcem de görmüş bunu, aramız iyidir. Onunla konuştuk anlatınca bende fark ettim şok oldum hatta mesaj attım bu ne oluyo dua et karın görmesin ne nok yiyosun falan demiş. Attı bana görümcem eşime yazdıklarını. Eşim hatırlamıyorum yorumu falan kız kendisi eklemişti beni demiş. Sonra Eşim beni aradı ben facebook hesabımı kapatıcam dedi birden bire, hayırdır yeni açtın dedim. İşime yaramıyor dedi. Sinirlendim çalıştığı dükkan eve yakın dükkandaysan 10 dk eve gel dedim kapattım. Geldi gördüm ben görceğimi açıklama yap bana hemen dedim. İspanyolca diziler izliyor. İspanyolcaya merak saldım kursa gidicek param yok şu an bende yabancı sayfalara yorum yaptım çeviriden dil öğrenmek istiyorum diye dedi. Kız beni ekledi Kalıp cümleler konuştuk dedi Günaydın, nasılsın vs. Mesajlar nerde dedim sildim dedi çok konuşmadık dedi. Aynı şeyi ben yapsaydım veya bir kadın yapsasiz erkekler daha sert tepkiler veriyorsunuz dedim normal mi bu falan. Haklısın saçmalıktı ama gerçekten kötü niyetim yoktu falan dedi. Aldatıcak olsam yurtdışından biriyle mi aldatırım hele de yabancı biriyle dilini bilmiyorum çeviriden yazdım Günaydın'ı bile dedi. Attığım yorumu hatırlamıyorum bile öylesine atmışımdır etiketlediği şarkıyı dinlemedim bile dinlesemde yabancı anlamam dedi. Baya tartıştık bağırdım falan. 1 hafta oldu bu olay yaşanalı kafamdan silemiyorum, Evli bir kadın bir erkek tanıdığı olmayan yabancı bir karşı cinsle konuşamaz, yorumlaşamaz böyle bana göre. Bana güvenmiyo musun dedi mesele güven meselesi değil asla beni aldatmazsın da diyemem dedim Ben seni aldatmam dedi ağladı falan gram içim acımadı ağladığında falan söylemeye gerek yok. 1,5 senelik evliyiz toplam 5 senedir hayatımda daha önce bir şeyini görmemiştim ama asla yapmaz da demiyorum çünkü öz babam annemi aldattı kaç defa boşandılar vs. Soğukluğumun farkında elimde değil hiç dokunmasın bana yaklaşmasın istiyorum şu an. Ne yapmam lazım siz olsanız nasıl davranırdınız?

Ben de bir ara uygulama kullandım denemek için sırf merağımdan.
Hiç böyle bir sey yaşamadım valla
Aksine karşımdaki sürekli yanlışlarımı falan düzeltmeye çalışıyordu falan sonra sıkıldım sildim zaten uygulamayı bir kaç saat içinde.
Eşiniz saçmalamış
Belki kötü niyetle yapmadı ama dil öğrenmenin tonla yolu var
Facebook’a kaldıysa o iş ohoo
Muhtemelen de ablası uyardı ve kapattı
Uzatmayın, ama böyle bir seyi bir daha tekrarlarsa böyle karsılamayacağınızı bilsin

Dil ögrenmek icin bir suru uygulama var, evde online olarak bile ders alabilir, youtubedan yardim alabilir. Dukkanina ispanyol musterileri mi geliyor???😁 Çok lazimsa kursa katilir.

Face acip yabanci kadinlarla konuşmaya calisanlar dil mil ögrenmiyor kimse kusura bakmasin. 😂 Flort ederken dil ögrenenler de vardir tabi o ayri ama asil amac o olmuyor bence. Yabanci olunca başim agrimaz diye dusunmustur.

Kadınla mesajlaşmalarını göstermeyip sildim demesi bana masum gelmedi.

Dil öğrenmek için zibilyon tane uygulama, video var facebook tan bunun için bir kadına mesaj atmak olacak iş değil. Oldu ki bu sebeple ‘öğrenmek amaçlı’ mesajlaştılar madem, sonra niye siliyor? Yalan söylediğini düşünüyorum.

Sizden gizli facebook açıp siz ekleşince bu sefer hesabını silmek istemesi de bir şeyler karıştırdığını doğruluyor.

Aldatacak olsam başkasıyla aldatırım yabancıyı napiyim demesi de ayrı bir tuhaflık. Yurt dışından mesajlaştığı kadınlara para kaptıranların haberlerini her gün görmesek inanacağız.

Aldatıcak olsam yurtdışından biriyle mi aldatırım hele de yabancı biriyle dilini bilmiyorum çeviriden yazdım Günaydın'ı bile dedi.
Hiçte mantıklı değil bu açıklama. İlla fiziksel bir şey olmasına gerek yok ki gayette aldatılabilir böyle. Dilini bilmediğin birine neden çeviriden yazıp mesaj atıyorsun. Pek masum gelmedi bana

Kadınla mesajlaşmalarını göstermeyip sildim demesi bana masum gelmedi.

Dil öğrenmek için zibilyon tane uygulama, video var facebook tan bunun için bir kadına mesaj atmak olacak iş değil. Oldu ki bu sebeple ‘öğrenmek amaçlı’ mesajlaştılar madem, sonra niye siliyor? Yalan söylediğini düşünüyorum.

Sizden gizli facebook açıp siz ekleşince bu sefer hesabını silmek istemesi de bir şeyler karıştırdığını doğruluyor.

Aldatacak olsam başkasıyla aldatırım yabancıyı napiyim demesi de ayrı bir tuhaflık. Yurt dışından mesajlaştığı kadınlara para kaptıranların haberlerini her gün görmesek inanacağız.
İspanyollar da yapıyor mu onu yav
Genelde Bulgarlar yapıyormus :KK45:

Hiç masum gelmedi bana gercekten sinir bozucu bide goz gore göre facebooktan yapması 😐

Dil ogrenmek icin takip etmedigim hesap kalmadi neredeyse, ay bundan belki bir sey kaparim diye cok fazla sacma sapan kisiyi de takip etmisligim vardir.

hatta bana cok ters olmasina ragmen baya ozel hayatiyla fenomen olmus birini takip ediyorum,
benim ogrenmeye calistigim dili ogreniyor, gunluk ne yapiyorsa paylasiyor, baya faydali oluyor bana :)

Neyse,
anladiginiz uzere sizin gibi karsi cinse yazilmaz, asla boyle seyler olmaz vs diye dusunmuyorum,
ama gidip de kimselere kalpler, guller de atmiyorum.

Ne alaka yani?

esiniz belki de cidden ne yapacagini bilemedi, karsi taraftan geldi bu tarz seyler, ayni sekilde karsilik verdi.
Ama yine de esiniz de pek guven vermedi.

bir de hesap actigini fark etmeniz vs de bana enteresan geldi, haber vermedi mi size?
siz dil ogrenmeye calistigini, bu tarz yerlere uye oldugunu sonradan mi ogrendiniz?
iletisiminiz zayif mi?

Ne varsa bu İspanyolcada bilmiyorum geçen yıl ben de erkek arkadaşımı yabancı uygulamada yakalamıştım, İspanyolcamı geliştirmek için girdim demişti :işsiz:benimkinin İspanyolca altyapısı vardı ama yemedim yine de. Bu arada:
Aldatıcak olsam yurtdışından biriyle mi aldatırım hele de yabancı biriyle dilini bilmiyorum çeviriden yazdım Günaydın'ı bile dedi.

Buna fazla güvenmeyin, Mürsel'i hatırlayın adam 0 İngilizce(hatta 0 Türkçe hehehe) ile yabancı bir kadınla evlendi resmen. Bu işlerde imkansız diye bir şey yok cidden.

Allahtan Ispanyolca ya Rusca olsaydi. Saka bir yana esiniz hic masum gelmedi bana.

Böyle saçma bir bahane duymadım üstelik mesajları silmesi ve bunu en baştan sana söylememesi bana masum gelmedi. Dil öğrenmek isteyen kitap alır bir sürü eğitici videolar, filmler hatta online konuşabileceğini uygulamalar var. Yabancı kızlarla kim bilir ne haltlar yedi de mesajları silip bu bahanenin ardına sığınmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X