Eşimin düğüne bensiz gitmesini istemiyorum

demet84izmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
129
0
96
Manisa
meraba kızlar.temmuzda eşimin amca oğlu evlenyo.düğün hem izmirde hem erzncanda olucak.benm 11 aylık bebeğim var.neymiş bebeğe kendi annem bakcakmış biz erzincana düğüne gtcekmişik.bebiş emyo.yengesi çok israr edio.ben yazın gelsin karar vermedik dedim.uçak bileti alcakmiş esimle ben gtcekmişik.ben gtmem bebek var hem uzak kaza falan our dedim.kaynanam olcaksa burdada olur dedi.eşim sazan ben otobüsle gelirim dedi.önceden konuştuk gtmicektik.annesini görünce değişti.görümceme de babannesiler kaza olur gitme demişler,kaynanam da gtmicek yazin işleri var para kazancak şeftali yapcak.kaynpeder de gtmio.görümce geldi abim gider dio.annesiyle karar verilmiş bile.eşime çok uzak gitme düğünü izmirde olucak zaten diorum.baskı yapıp durma .kimse gtmezse giderim dio.kardesşi,annesi ,babasi gtmicek,benm esim napcak düğünde.ben izinliyim.maaş almıorum.esim maaşli ya yicekler parasını.o kadar halaoğulları var.onlar gtse ya.esim düğün sevmez,oynamaz..esimi ikna edemiorum.zaten annesini görünce değişir.kızları gtmicek kaza falan die yollamıolar..benm eşimi seçmişler.ben istiorum ki benm olmadğim yerd esimin ne işi var..ille annesigile bişi diemio.onların dediği olucak...
ben 1haftalık lohusaydım.doğu görevndeydik eskişehrde.bebekte rahatsizz .manisaya atama oldu baslangç yapma gtcekk.kaynanam da izmire gtcek.evinegel beraber gidelim manisadan izmire gel babannen ameliyat oldu seni görsün die eşimi ayartti.basmda annem var hastaneye gtcek olsak minübüste yok.kaynanaya bakın lohusa karısını bırakıp izmire babanneye götürcek oğlunu.

kayın validene deseydin ya o zaman "kaza her yerde olursa kızın neden gitmiyor" diye. ayrıca kardeş değil ki hep yanında bulunasın kuzen bu, hem izmir hem erzincan ne gerek var :26: izmirde yaparsın vazifeni biter.
ben bebeğimi bırakıp düğüne falan gelmem bir düğün yeter bana sen yalnız gideceksen beni burada bırakıp o masrafı yapmaya gönlün razı geliyorsa buyur git de. ben öyle yapardım gaz vermek diye düşünme.
bu insanlarla zor başa çıkarsın baktın olmuyor bırak eşin gitsin düğüne bir yol parasıysa masraf dillerinden kurtulur rahat edersin, bu kadar anneci insanlara ne yapsan fayda etmez.
allah kolaylık versin

Uçak en güvenilir toplu taşıma araçlarından biridir. Karayollarında tesadüfen yaşıyoruz. Kaza heryerde olur. Evde otururken de olur, otobüse bindiğinde de...

Senin gitmek istememe nedenin çok bariz. Bebeğinde kalır aklın mesafe de çok uzak hem.Ama eşine neden baskı yapıyorsun onu anlamadım. Kuzeninin düğünü, belki orda yanlarında olup destek olmak istiyordur. Bu işler böyle bugün sana yarın bana. Sen gitmezsen kim gelecek ki.

Maddi durumunuz bu yolculuk için yeterli değilse eşine; tamam gitmek istiyorsun seni anlıyorum, orda olmak en doğal hakkın ama bak durumumuz bunun için yeterli değil, sarsılırız vs" diyebilirsin.

Eşlerimiz ayrıntıya girmeyi sevmedikleri için "kuzenimin düğünü tabi ki gidicem, orda olmak en doğal hakkım gibi" biz de direk suçu kayınvalidelerin üzerine atıyoruz. "Hah doldurdu, gönderdi" gibi.

Bırak gitsin, kafası dağılsın, ikinize de iyi gelir.

Bu arada çok karışık yazmışsınız. Okuyana kadar canım çıktı. Üyeler olarak yazdıklarımıza, noktalama işaretlerine dikkat etsek çok güzel olur. Bazı arkadaşlar spacebarı bile kullanmıyorlar, nokta koyunca boşluk veriyor galiba :S

Bebeğin emiyosa bırakma tabi öyle şey mi olur!
ya onu da götürün ya da sen gitme bırak eşin tek gitsin gelsin.

Eşine mani olma tatsızlığa sebebiyet verme bence

sanırım bazı kelimelerden çıkardığınız harfleri ötekilerinin sonuna ekleyip denge kurmaya çalışmışsınız.
keşke her harf yerinde kalsa.
ne ben anlamak için bukadar çaba sarfetsem ne de türkçemiz yozlaşsa....
gelelim fikrime
eşinizle oturup güzelce konuşun. erzina gitmenizin getireceği artıları eksileri..
bence amcaoğlunun düğünü için okadar yol katetmeye değmez çünkü zaten 2. bir düğün olacak yani alternatifi var. hele ki birde küçük çocukla ben göze alamazdım. tabi bide işin maddi boyutu var.
eşinizi ikna etmeye bakın...

bence bebeğinle otur canım, kendini o yollara sürme hiç .uçakta görüyorum bebekli kadınlar çok zorlanıyor. çocuk ağlıyor ediyor, küçücük koltuklar kemerdi falan derken işkence gibi yani. erzincan da yan komşunun evi kadar yakın bi yer değil sonuçta, gitmemeniz çok normal. eşin çok bayılıyorsa gitsin, sen sadece "beni bırakıp gidecek kadar önemli demek ki kuzenin" dersin. anlarsa anlar ama yok anne talimatıyla zaten seni loğusa halinde bırakıp gittiyse gereksiz yere, hiç kafana takma artık. demek ki senin eşin de böyle biri. yavaş yavaş öğreteceksin.

yazdıklarınız çok karışık.
kelimeleri eksik, yanlış yazmışsınız bir çok yerde.
sırf eleştirmek için yazmıyorum gerçekten anlaşılmıyor dedikleriniz.
yorumuma gelince görümce giderken kaza olur diye korkuyorlar ama eşinizi ferah feza gönderiyorlar..
bence üzerinde düşünülmesi gereken asıl konu bu...

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.Ben çok sinirlenip yazdığım için bu mesajı yazım ve noktalamaya dikkat etmedim.Eşime bu konu hakkında hiçbirşey demeyeceğim.Artık kendi bilir.Nasıl olsa kaynanamın dediği olucak.

Bence bebekle o dugune sen gitme. Bebege eziyet olur. Brak kocan gitsin. Akrabasinin dugune gitme ister dogal olarak.Hem sana da gel demis ama bebegin var diye gidemiyorsun. Bosver bukadar takip kendini uzme.

Ya eşinin akrabasının düğününe gitmek istemesi tabiki en doğal hakkı.. Sen bebekle eziyet olacağını düşünüyorsan gitme ama eşine gitme demekele haksızlık yaptığını düşünüyorum.. Bırak gitsin.. Bunda bu kaadar takılacak birşey yok.. Canını sıktığına değmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…