Eşimin düşünmeden para harcaması...

Çok kazanıyorsa ve onlara yaptığı harcama sizin evinizi etkilemiyorsa bırakın yapsın sizin kardeşiniz aynı durumda olsa sizde yapardınız. Eğer ki karşı taraf sömürüyorsa bunu bırakın somursun kocanızın yaptığı size daha hayırlı biseyler olarak dönüyordur. Tabi tüm harcamayı onlara yapıp sizin maaşınızla ev gecinjyorsa sizi eksik bırakıyorsa o zaman başka .
Yok beni eksik birakmiyot asla. Ama ben de herseyi olcup tartip harcayan biriyimdir. Savurmam. Bole seyler olunca cildiriyorum

Ne kadar rahat insanlar var ya annemlerin ilk torunu geliyor inşallah, kadın birkaç takım almış diye içten içe üzülüyorum harcama yaptı masrafa girdi diye. Tövbeler olsun abladaki rahatlığa.

Yok beni eksik birakmiyot asla. Ama ben de herseyi olcup tartip harcayan biriyimdir. Savurmam. Bole seyler olunca cildiriyorum
Yani söyle düşün sen kendi kardesin için yapsan bunları ve esin kardeşinin seni sömürdüğünü düşünse bu duruma sınır olsa sana söylese sen kardeşine bunu kondurabilirmısın yada onun için harcama yapmayı keser mısın ? Sana zararı yoksa boşver düşünme kendini yıpratma sakin. Eğer ki çok rahatsız isen duramiyosan eşini al karşına ve gelecek için birikim yapmak istediğini çocuklar için bir ev daha almak istediğini söyle kredi falan çek borca sok onu harcamalara biraz daha dikkat edelim de biraz daha kısmayı dener o zaman . Ama sakın onlara çok harcama yapiyosun seni kullanıyor deme sen kötü olursun

Yani söyle düşün sen kendi kardesin için yapsan bunları ve esin kardeşinin seni sömürdüğünü düşünse bu duruma sınır olsa sana söylese sen kardeşine bunu kondurabilirmısın yada onun için harcama yapmayı keser mısın ? Sana zararı yoksa boşver düşünme kendini yıpratma sakin. Eğer ki çok rahatsız isen duramiyosan eşini al karşına ve gelecek için birikim yapmak istediğini çocuklar için bir ev daha almak istediğini söyle kredi falan çek borca sok onu harcamalara biraz daha dikkat edelim de biraz daha kısmayı dener o zaman . Ama sakın onlara çok harcama yapiyosun seni kullanıyor deme sen kötü olursun
Olfum zaten. Tabiii direk soylemedim ama ifademle cok belli ettim:( her bisey alfiginda yuzum dustu. Ya bi ara durdukkk yere gitti 550 tlye bisiklet aldi. Neee gerek var??? Ihtiyac mi bu? Artk bisy diyemiyorum o yuzden. Ev alma plani olustu kafasinda simdi de bana sart.kosuyor. kesin calisacaksan sen de oyle giricem diyor. Ya zaten calisiyorum koyuyoruz kenara ama cocugumu baskasina birakmak istemiyorum dyorum yine bozusuyoruz. Zaten innnailmaz yorucu bi meslegim var. Bi de cocukla istemiyirum. Ki cocugu da kaynanama birakmayi zaten istemiyirum. Heryerden boguluyo gibiyim

Daha çok harca ve maaşini ayir. Evlilikte senin paran benim param olaylarini hiç sevmem ama boyle durumda maaşimi ayirir eve kuruş para vermezdim ustune masraf cikarirdim ama bunlari inadina yapiyor gibi de gozukmemeye calisirdim.

Gercekteki ben olarak tabi ki bunlari yapamazdim direk cinnet gecirirdim ortaligi ayaga kaldirirdim. 😂😂😂😂

Kv bizden 1.500 lira alip geri vermemişti uzuuuun bir sure o parayi bile söke söke geri aldim, eşime kalsa almazdi ama yedirtmem ben kimseye.

He simdi gelin linç edin anasi 28376373 yil bakmiş oğluna 1.500lirayi aliyorsun diye 😂😂😂
(Oyle yapmam icin sebeblerim vardi ve yaptim)
Iyi de kazaniyorsunuz madem, saglam bir yatirim yapin, her ay mecburi kredi odeyince hesap kitap yapmaya mecburen baslar.

Hem yeni maliniz mulkunuz olur, hem de sorun otomatik cozulur 😂😂

Olfum zaten. Tabiii direk soylemedim ama ifademle cok belli ettim:KK43: her bisey alfiginda yuzum dustu. Ya bi ara durdukkk yere gitti 550 tlye bisiklet aldi. Neee gerek var??? Ihtiyac mi bu? Artk bisy diyemiyorum o yuzden. Ev alma plani olustu kafasinda simdi de bana sart.kosuyor. kesin calisacaksan sen de oyle giricem diyor. Ya zaten calisiyorum koyuyoruz kenara ama cocugumu baskasina birakmak istemiyorum dyorum yine bozusuyoruz. Zaten innnailmaz yorucu bi meslegim var. Bi de cocukla istemiyirum. Ki cocugu da kaynanama birakmayi zaten istemiyirum. Heryerden boguluyo gibiyim
Senin bir baba olarak çocuklarına karşı sorumluluğun var o evi onlara ben çalışsam da çalışmasam da alman gerekir benim de bir anne olarak onlarin yanında olmam gerekir hem sen yoksun hem ben yokum çocuk Ilgisiz ve eksik büyüyecek diyebilirsin ben bir süre çocuğumun yanında olmak istiyorum bana güvenip girme ev işine kendine güveniyorsan ve çocuğunu düşünüyosan gir diyebilirsin

Olfum zaten. Tabiii direk soylemedim ama ifademle cok belli ettim:KK43: her bisey alfiginda yuzum dustu. Ya bi ara durdukkk yere gitti 550 tlye bisiklet aldi. Neee gerek var??? Ihtiyac mi bu? Artk bisy diyemiyorum o yuzden. Ev alma plani olustu kafasinda simdi de bana sart.kosuyor. kesin calisacaksan sen de oyle giricem diyor. Ya zaten calisiyorum koyuyoruz kenara ama cocugumu baskasina birakmak istemiyorum dyorum yine bozusuyoruz. Zaten innnailmaz yorucu bi meslegim var. Bi de cocukla istemiyirum. Ki cocugu da kaynanama birakmayi zaten istemiyirum. Heryerden boguluyo gibiyim
Ne münasebet başkaları yesin diye çalışıp çocuğunuza bakamayacak mısınız ( eşinizin maddi durumu iyi diye konuşuyorum ) öyle bir durumda ayrılın ücretsiz izne . Yardım var yardım var çifter çifter hediye alınmaz ki karşıdaki de kıymet vermez . Bence biraz eşinizden maddi desteği çekin borca girsin ama önce anlasin biraz

Olfum zaten. Tabiii direk soylemedim ama ifademle cok belli ettim:( her bisey alfiginda yuzum dustu. Ya bi ara durdukkk yere gitti 550 tlye bisiklet aldi. Neee gerek var??? Ihtiyac mi bu? Artk bisy diyemiyorum o yuzden. Ev alma plani olustu kafasinda simdi de bana sart.kosuyor. kesin calisacaksan sen de oyle giricem diyor. Ya zaten calisiyorum koyuyoruz kenara ama cocugumu baskasina birakmak istemiyorum dyorum yine bozusuyoruz. Zaten innnailmaz yorucu bi meslegim var. Bi de cocukla istemiyirum. Ki cocugu da kaynanama birakmayi zaten istemiyirum. Heryerden boguluyo gibiyim

Demediniz mi "sen sağa sola dağıtmasan biz bize yeteriz" diye. Başkalara rahat dagatabilsin diye sizi çalıştıracak. Bir söz vardır "her ailenin bir eşeği vardır. Kim olduğunu bilmiyorsan, bu senin ailende büyük ihtimalle sensin" diye. Esinize armağan ediyorum. Ailesi alışmış kullanmaya

benim esim olsa hayatta kabul ettirmez hadi bir kere oldu ikinci olmazz neciyim ben der kizar ..
bende kardesime bana bunu al sunu al demem ne gerek var ..cok ciddi sjkintida olmadigim surece tabiki o ayri..bayramdi yilbasiydi yas gunu anlarim ama ..
sonucta artik herkesin kendi derdi kendi evi barki var ona gore hesap kitap edecek..
gerekirse ayagini yorganina gore uzatip colugun cocugun eksiklerini tamamlayacak..
valla kari koca resmen esinizi somuruyorlar iyi niyetini kullaniyorlar ama burdaki asil sorun esinizin tavri..boyle yaptigi surece devam eder gider ..

Benim abimde ne istesem alir evliyim ama bi dedigimi iki etmez ama ben almam aldiranada kiziyorum herkesin kendine gore gideri var bide biyerden sonra kullanmak gibi oluyor.

Iyi de kazaniyorsunuz madem, saglam bir yatirim yapin, her ay mecburi kredi odeyince hesap kitap yapmaya mecburen baslar.

Hem yeni maliniz mulkunuz olur, hem de sorun otomatik cozulur 😂😂
Of kuzum hersey sorun. Suana kadar ev almayisimiz kredi cekmek istemeyisinden. Faiz gunah diyerekten. Dinine duskun epey. Simdi faiz degil de baska bisekilde bisey bulmus eve girerim ama calisacaksin isten cikmycaksan diyor. Ya dedim yarin oburgun cocugum oldugunda calismam ki ben annene birakmak istemiyorim. Herseyi gec ben bakmak istyorum dedim. Ve ben beden gucuyle calisiyorum. Sonra yine tartstik hem ev diyosun hem de yardm etmyceksin falan. Bla bla iste. Her ucu b klu degnek. Cok cikmazdaym. Herseyimiz sorun

Okkkkadar dogru kiiii. Oyle zaten. Aileninki benimki. Ona sordugunda allah icin yapiyor. Ama ben kuduruyorjm. Herseyde kosuyor herseye yagdiriyor
Demediniz mi "sen sağa sola dağıtmasan biz bize yeteriz" diye. Başkalara rahat dagatabilsin diye sizi çalıştıracak. Bir söz vardır "her ailenin bir eşeği vardır. Kim olduğunu bilmiyorsan, bu senin ailende büyük ihtimalle sensin" diye. Esinize armağan ediyorum. Ailesi alışmış kullanmaya

2 tane erkek kardeşim var bi günde gel abla yemek yedireyim bile demediler böyle kardeş görünce imreniyorum resmen ama o kadar aldırmam bende bilirim mesafemi okadar abartı olmuş ama ince zariflikler çok hoş yinede abartmış ablası çok şükür kimse almasın istemem kimsede benden almasın

Benim abimde ne istesem alir evliyim ama bi dedigimi iki etmez ama ben almam aldiranada kiziyorum herkesin kendine gore gideri var bide biyerden sonra kullanmak gibi oluyor.
Ya onu diyorum iste. Benimki aliyorrr ona kuduruyorum. En basiti su hali olayinda. Diyemez miydi cok israr esiyoaun kardesim tamam hediyen olsun ama bir hali yeter. Tamam al salona al en lazimi o. Bittiii. Her odaya bakmak nedir? Her odaya.secmek? Ya benim annem 10 kurus almaz bizden kiyamet kopar. Oyle biridir

benim esim olsa hayatta kabul ettirmez hadi bir kere oldu ikinci olmazz neciyim ben der kizar ..
bende kardesime bana bunu al sunu al demem ne gerek var ..cok ciddi sjkintida olmadigim surece tabiki o ayri..bayramdi yilbasiydi yas gunu anlarim ama ..
sonucta artik herkesin kendi derdi kendi evi barki var ona gore hesap kitap edecek..
gerekirse ayagini yorganina gore uzatip colugun cocugun eksiklerini tamamlayacak..
valla kari koca resmen esinizi somuruyorlar iyi niyetini kullaniyorlar ama burdaki asil sorun esinizin tavri..boyle yaptigi surece devam eder gider ..
Of evet en bas esim zaten. Millet aldirir yapar eder. Ama esim... bu kadari gercekten fazla. Heerkese yapiyor bunu. Ama icim icimi yiyor. Cok da belli ediyorum

Yani ufak hediyeler olabilir de dozunu abartmış eşiniz..Sen böyle vermeye devam edersen ben de çalışmam deyin ablasına bol keseden dağıtacağina size de versin..Bir de ev almak için hocaların uygun gördüğü katılım bankaları var..Evi banka alıyor ve üzerine biraz ekleyip kendi satıyor..Onu bir söyleyin isterseniz internetten de açıp bakabilir hocaların bu konu hakkındaki konuşmalarına..

2 tane erkek kardeşim var bi günde gel abla yemek yedireyim bile demediler böyle kardeş görünce imreniyorum resmen ama o kadar aldırmam bende bilirim mesafemi okadar abartı olmuş ama ince zariflikler çok hoş yinede abartmış ablası çok şükür kimse almasın istemem kimsede benden almasın
Ya zariflik tabii ki guzel iyi. Ufak seyler de cok guzel. Yapmasin demiyorum ki. Ama bu kadar herseye varana kadar cok fazla. Ben bisey gormedim gormedigime yapinca da sinirleniyorum. Aileme bakiyorum benim ailem her ozel gunde alir yapar hatirlar bunlar da o da yok. Ama biz surekli akitiyiruz

Eli açık olmak güzeldir. Ama sizin eşiniz resmen savuruyor. Bu böyle devam eder böyle giderse. Sizin yerinizde olsam arabam yoksa araba alirim ya da model yukseltirim. Ya da ev alirim . Alacak bir şeyler bulurum borca sokarım. Altin alirim kendime. Gizliden birikim yaparim. Yetiremeyince belki anlar

Back
X