- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.931
- 408
- 40
- Konu Sahibi Yesilintonu
Bir kere zekat ihtiyacı olana belli meblağın üstünde malın paran varsa verilir. Ayrıca oturduğun ev veya kullandığın bir araba, iş yerin bile zekat hesabına katılmaz. Ev alıp kolunda bilezik sallandıran kadın kendi evinin eşyasını yenilerken tüm halılarını almak ya da ona 1000 küsür lira kışlık alışverişi yapmak zekat sayılmıyor kusura bakmayın. Zekat gerçekten ihtiyacı olana, muhtaca verilir. Ayrıca karısına daha başını sokacağı bir ev almadığı ve eğer ev alacaksak çocuğuna bakamazsın, para lazım çalışacaksın demek islamın neresinde, tamam ihtiyaç olur hayat şartları çalışılır. Ama kimse karısının emeğini milletin lükslerine harcayamaz. Adam dediğiniz kadar merhametli olsa önce karısına, doğmamış çocuğuna merhamet gösterir.Hem ne demişim, sende ver ailene dedim. Adamın kız kardeşi ailesi de kadını sokakta kediler mi büyütüp bu yaşa getirdi. Ana babaya yardımda dinimizde var. Bir evin halısını yenilemek nerden baksan en az 5000 TL, iki aylık asgari ücretten fazla. Ayrıcaa konu sahibi tek seferlik birşeyden de bahsetmiyor, kız kardeşi sürekli aynı şeyi yapıyormuş. Adamın durumu çok iyi olur evi olur arabası olur, birikimi olur, karısını çocuğunu mağdur etmez, gitsin kardeşine kendi parasıyla isterse ev alsın , bir şey demem ama karısını çalışmaya zorlayacak, bir evi bile olmayacak, ama karısıyla ortak kazancından onun rızasını almadan belkide onun bir aylık emeğinin karşılığını kendi akrabalarına hava atmak yaranmak için saçacak, bu benim anlayışımda kadına ekonomik şiddetten başka birşey değildir. Hani demişsiniz ya eşinin ailesine de yardım etsin adam sevinir diye, karısı da onun gibi ailesine yüksek meblağlı hediyeler alsın, yemeklere çıkarsın, gezmelere götürsün sürekli en fazla 6 ay sonra laf çarpmaya başlamazsa bende birşey bilmiyorum.Yaa siz ne kadat çarpıtıyorsunuz olayı yahu dinimizde ihtiyacı olana yardım etmek paylaşmal vardır öyle bir yazmışsınız ki sanki kocası eşine bakmıyor aç açık bırakıyor, gidip kumarla kadınlarla yiyip har vurup harman savuruyor kadın zor durumda.Ya durumları iyiymiş ve çok din biliyorsunuz ya her kazancın dinde bir zekatı vardır kocası da bu iyiliği yapıyor bunu yapınca zor durumda da kalmıyor ya biz ne ara bu kadar üç kuruş için kalp kırar olduk bi iyilik yapar hayır duası alırsın bin kapı açılır. Birde diyorsunuz ki inadına sende ailene yap aklı başına gelir sanki çok kötü bişey yapmış gibi ki merak etmeyim öyle merhametli bir adam karısının ailesine yaptığına karışmaz keşke kocasıyla gidip ''bu montta benden'' diyebilseydi dimi.. kendime o ay bişey almayıveririm ama çocukların sevinci bana yeter bilincinde olabilseydi keşke ihtiyaç nedir bilseniz
Son düzenleme: