Eşimin düşünmeden para harcaması...

Ya sutekli 300 e 500 e hediye alir misiniz allahaskina. Alinmaz ki bu kadar ne bileyim ilginc. Bi de yani karsi taraftan igne yok. Karsiliksiz hediyeler. Hediyenin karsiligi olmaz ama dusuncesi inceligi olur sonucta. Bi de dedigm gibi sirf hediye de degil olay. Yemege gideriz esim kosar oder. Kullaniliyo resmen. Biiiir kere gormedim ki onlar odesin, ya da bi pasta kurabiye alsinlar da yigelim..
Aylık elimize gelen paraya göre değişir . Ne kadar para harcadığımız. O yüzden 500tl başkaları için kabul edilemez bir para olabilir. Ve evet o dediğiniz kadar alıyorum bişeyler sürekli. İmkanım olduğu için daha çok fedakarlık yapabiliyorum. İnsanın sevdikleri ailesi için para harcaması bence kullanılmak olmuyor.
herkesin aile ilişkisi farklı. Sizden farklı bir yaklaşımı , sevgi gösterme şekli var. Ben kendimden biliyorum böyle yaparsanız eşinizi çok sinirlendirebilirsiniz. Çünkü onlar onun ailesi . Herzaman öyle olacak.
Siz de kazandığınız parayı kendiniz için biriktirin harcayın. Yani herkesin kazandığı parayı evliliği dışında harcama hakkı var bence.
birincil olan evliliğiniz. Tabiki. Siz verdiğiniz cevaplardan rahat olduğunuzu. Size de harcama yaptığını anladım. Dolayısıyla biraz empati kurmaya çalışın. Her ailenin iletişimi aralarındaki maddi bağları farklı oluyor. Onların ailecek maddi manevi sistemleri böyle demek .

Ayrimi ben de sevmem. Su kafadayim. Sonucta evlendigim ilk sene calismiyordum ve sagolsun evin benim hicbir ihtiyacimi hic eksik birakmadi. Evine de bakar. Bir deeee bu saatten sonra mumkuuuun degil zaten ayirmak parayi. Asssla oyle bi ortam yok. Ama ben az da olsa kenari atarim para
neden öyle bir ortam yok merak ettim
eşinize "hayatım ben karar verdim ev, araba vs alacağım paramla iyi bir yatırım olur bizim için" diyin
derse aman nasıl geçineceğiz
dersiniz "ben senin geçim kaygın olduğunu düşünmüyordum bizi unutup ailene bu kadar devasa şeyler yaptığına göre bana ihtiyacı yok diye düşünüyordum" diyin

öyle mümkü değil diye birşey yok.
Bu arada bende çok sinir olurdum

neden öyle bir ortam yok merak ettim
eşinize "hayatım ben karar verdim ev, araba vs alacağım paramla iyi bir yatırım olur bizim için" diyin
derse aman nasıl geçineceğiz
dersiniz "ben senin geçim kaygın olduğunu düşünmüyordum bizi unutup ailene bu kadar devasa şeyler yaptığına göre bana ihtiyacı yok diye düşünüyordum" diyin

öyle mümkü değil diye birşey yok.
Bu arada bende çok sinir olurdum
Iste isterzeniz bastirilmisiniz diyin ama bu muhabbeti bu cumleleri kuracagim adam degil. Amannn bunu soylesem varyaa. He soylerim soylemem degil. Ama deliye vurup bagirip cigirir. Yaparim benim ailem vs diye cirkinlesir yani

Iste isterzeniz bastirilmisiniz diyin ama bu muhabbeti bu cumleleri kuracagim adam degil. Amannn bunu soylesem varyaa. He soylerim soylemem degil. Ama deliye vurup bagirip cigirir. Yaparim benim ailem vs diye cirkinlesir yani
çirkinleşsin!!
başa baş dişe diş
bişeyleri göze almanız lazım

Hanimlar selam. Buralarda uzun zamandie yoktum. Iannailmaz yogun calisiyorum. Esimle biirsuru anlasamadigimiz konu var. Ama su ara enn cok para mevzusu cok batiyor. Esim heeerkese yardim ediyim ben yapiyim diye kosan biri. E iyi hos tabi yardim etmek iyidir. Ama artik dozunu gercekten asti. Insanlar bunu farkedip somuruyor resmennnn(ailesi en once). Ablaisnin durumu bir donem kotuydu. Esinin isinden dolayi. Kendi evlerine tasindiklarinda biirton esya aldi. Halilarini aldi esim. Ablasi alsin diyeceksiniz ama insan cekinmez mi? Kalkti ablasi kendi secti bide halilari. Dunya para tuttu. Neyse hediyem dedi gecti esim. Ustelemedim goze batmamak icin. Gecen yine ablasini gezmeye cikarmis cocuklarin monta ihtiyaci var bakicam diyo. Bilmiyor sanki kardesinin para asla odetmiyecegini.. Cocuklara mont aldi dondu ayakkabi aldi ikiser tane. Sonra ablasi diyir ki, benim ayak numarama gore hic yok bulamadim bot diyor. Ablasina da aldi bir guzel. Yanlis anlamayin 200 den asagi tutmuyor hicbir aldigi esya. Cokk sukur iyi.kazaniyoruz ama dunya zengini.degiliz biz de. Gecen ay cocuklara yatak baza aldi esim yine. Bisey oluyor diger kardesi diyor ki, ben yettiremesem abim destek cikar diyor. Cildiriyorumm. Katlanamiyorum artik. Kafasina esiyor cocuklara surekli bisey aliyor. Ya benim de var yigenlerim olay.hediye almak da degil. Ama suuurekli ve pahalii seyler. Ve farkediyorim karsi taraf.bunu hep kullaniyorr. Cocuklara mont ayakkabi kendine ayakkabi aldirmak nedir? Gerci suc sadece karsida da degill, esimde. Ben alirim, ben yaparim. Bennnn oderim. Sacmalamayin ben hallederim modunda. Artik yiyorum kendimi. Napiyim ben soleyin ablalarim. Geecekten cildiriuorum artik. Eve davet ediyilar elin bos gelme diye espri falan yapiyolar. Benim ailem kessen demez boyle seyler meselA. Napicam ben icim kopuruyor bas edemiyorum. Gecen sene bi tatile gittik kardesiyle. Kurus harcamadi! Esim de harcatmadi zaten. Bu kadar olmazzz. Para babasi gibi goruyorlar. Benimki de kendini ole saniyor! Su dkka kardesi para istese, butunnn kenardaki parasini verir. Kardesim der. Zorda der. Der de der. Gecen deidm ki, abim yeter bana diyecegine kenari uc kurus koy da biriktir uarin oburgun evleneceksin dedim. Saadece guldu
Allah sabir versin okurken icim sıkıldi.Olaya bir sekilde dur demelisin ama nasil bende bilemedim 🙄

Hanimlar selam. Buralarda uzun zamandie yoktum. Iannailmaz yogun calisiyorum. Esimle biirsuru anlasamadigimiz konu var. Ama su ara enn cok para mevzusu cok batiyor. Esim heeerkese yardim ediyim ben yapiyim diye kosan biri. E iyi hos tabi yardim etmek iyidir. Ama artik dozunu gercekten asti. Insanlar bunu farkedip somuruyor resmennnn(ailesi en once). Ablaisnin durumu bir donem kotuydu. Esinin isinden dolayi. Kendi evlerine tasindiklarinda biirton esya aldi. Halilarini aldi esim. Ablasi alsin diyeceksiniz ama insan cekinmez mi? Kalkti ablasi kendi secti bide halilari. Dunya para tuttu. Neyse hediyem dedi gecti esim. Ustelemedim goze batmamak icin. Gecen yine ablasini gezmeye cikarmis cocuklarin monta ihtiyaci var bakicam diyo. Bilmiyor sanki kardesinin para asla odetmiyecegini.. Cocuklara mont aldi dondu ayakkabi aldi ikiser tane. Sonra ablasi diyir ki, benim ayak numarama gore hic yok bulamadim bot diyor. Ablasina da aldi bir guzel. Yanlis anlamayin 200 den asagi tutmuyor hicbir aldigi esya. Cokk sukur iyi.kazaniyoruz ama dunya zengini.degiliz biz de. Gecen ay cocuklara yatak baza aldi esim yine. Bisey oluyor diger kardesi diyor ki, ben yettiremesem abim destek cikar diyor. Cildiriyorumm. Katlanamiyorum artik. Kafasina esiyor cocuklara surekli bisey aliyor. Ya benim de var yigenlerim olay.hediye almak da degil. Ama suuurekli ve pahalii seyler. Ve farkediyorim karsi taraf.bunu hep kullaniyorr. Cocuklara mont ayakkabi kendine ayakkabi aldirmak nedir? Gerci suc sadece karsida da degill, esimde. Ben alirim, ben yaparim. Bennnn oderim. Sacmalamayin ben hallederim modunda. Artik yiyorum kendimi. Napiyim ben soleyin ablalarim. Geecekten cildiriuorum artik. Eve davet ediyilar elin bos gelme diye espri falan yapiyolar. Benim ailem kessen demez boyle seyler meselA. Napicam ben icim kopuruyor bas edemiyorum. Gecen sene bi tatile gittik kardesiyle. Kurus harcamadi! Esim de harcatmadi zaten. Bu kadar olmazzz. Para babasi gibi goruyorlar. Benimki de kendini ole saniyor! Su dkka kardesi para istese, butunnn kenardaki parasini verir. Kardesim der. Zorda der. Der de der. Gecen deidm ki, abim yeter bana diyecegine kenari uc kurus koy da biriktir uarin oburgun evleneceksin dedim. Saadece guldu
İyilik güzel birşey ama fazlası olunca insanlar kullanıyor bu durumu benim kayın peder de öyle maalesef değişmiyor kendilerini Kızılay zannediyorlar sizi de anlıyorum ama eşiniz değişmedikten sonra siz ne yaparsanız yapın göze batarsınız kötü gelin olursunuz

İyilik güzel birşey ama fazlası olunca insanlar kullanıyor bu durumu benim kayın peder de öyle maalesef değişmiyor kendilerini Kızılay zannediyorlar sizi de anlıyorum ama eşiniz değişmedikten sonra siz ne yaparsanız yapın göze batarsınız kötü gelin olursunuz
Oyleyim de pek bisey diyemiyolar iste

Bende acayip sinir olurum. Kendi çocuğunun geleceğine yatırım yapsın adına hesap açın her ay para yatırın. Yeni ev araba yazlık vs isteyin borca girsin bakalım o zaman da para saçabilecek mi

Bence paranız çarçur olmasın diye gayrimenkul alımı yapın.Paranizi oraya yatırın. Gerekirse kredi çekip borçlanın.En azından kendiniz için harcamış olursunuz paranızı.Bu kadar yüzsüzlük olmaz gerçekten.Insanlarin alın terini kardeşi bile olsa kimse bu kadar kolay yememeli.

Bence paranız çarçur olmasın diye gayrimenkul alımı yapın.Paranizi oraya yatırın. Gerekirse kredi çekip borçlanın.En azından kendiniz için harcamış olursunuz paranızı.Bu kadar yüzsüzlük olmaz gerçekten.Insanlarin alın terini kardeşi bile olsa kimse bu kadar kolay yememeli.
Cok icim icimi yiyor inanin. Kolunda hala iki bilezigi var. Ben mi art niyetliyim diue cok dusunuyorum. Nerden baksaniz 10 binden assla asagisi degil o bilezikler. Inanin fazlasi da olabilir. E bh nasil zor gunler?

Bende acayip sinir olurum. Kendi çocuğunun geleceğine yatırım yapsın adına hesap açın her ay para yatırın. Yeni ev araba yazlık vs isteyin borca girsin bakalım o zaman da para saçabilecek mi
Diyorum ya akli bi kaydi ev fikrine. Bana sart kksuyor ama borc bitene kadar calisacaksin diye. Allah bilir tabi ama. Yarin oburgun cocugum olunca ben asla calismak istemiyirum.. bi furya da oyle kopacak aramizda. Hicbir konuda hemfikir degiliz hic:((

bb

yani kisacasi siz onun icin degerli degilsiniz öyle mi? evet dogru anlamisim. adam keyfe aylin 1000 lira haricak ama sssttt bana bak ev alacam calisacan sende haaaa diyecek. ooolduuuu pasam derim, bide ek ise girim derim, o kazandigim aylikdan da evin ortak giderlerinin yarisini ortaya koyar hadi tek bir kurus dahi vermem. o ailesine de daha ne kadar ve ne zamana kadar sömüreceksiniz siz bizi derim. sonra ister toparlansin adam gibi adam olsun, ister yaylana yaylana gitsin.

Diyorum ya akli bi kaydi ev fikrine. Bana sart kksuyor ama borc bitene kadar calisacaksin diye. Allah bilir tabi ama. Yarin oburgun cocugum olunca ben asla calismak istemiyirum.. bi furya da oyle kopacak aramizda. Hicbir konuda hemfikir degiliz hic:KK43:(

peki bu adama okkali bi rest cekmemek icin ne var karsinizda? sevgi mi? ask mi? muhtaclik mi ne?

bu adam aldigi evide kendi üzerine yapmaz, adim kadar eminim. siz onun icin es degilsiniz ki yatagini ve bütcesini paylastigi birisiniz.

Diyorum ya akli bi kaydi ev fikrine. Bana sart kksuyor ama borc bitene kadar calisacaksin diye. Allah bilir tabi ama. Yarin oburgun cocugum olunca ben asla calismak istemiyirum.. bi furya da oyle kopacak aramizda. Hicbir konuda hemfikir degiliz hic:((
Ablanlara bakıyorsun da çocuğumla bana mı bakamıyorsun?
Deyin.

Sizi hatırladım.
Çocuk olmadan ayrılın dedi herkes ama siz çile çekmeye gönüllüyseniz çaresi yok.

Hanimlar icim kopuruyorrrr. Boyle avaz avaz cokca aglamak istiyorum. Ya insain iyi niyetle yaptigi bisey bile burnundab gelir mi!!! Asure yaptim. Kocam aradi is arkadasi da istyormua kendiaine ve kardesine. 2 kavanoz yollar mi demis. Istrse malz alirim demis. Yok koyarm nolcak dedim. Normlade 2 kisiyz evse buyuk tencerem yok. 2 tencere yaptim boldum. Is arkadasina da 2 kavanoza kiydum. 2 tane 750 ml lige kiydum. Baslaid soylenmeye ben sana dun demedim mi yap koy diye koydum zaten dedim. Odun kopuyo birinw bisey vermye dedi yahu ne alakasi var daha ne kadar vericm doldurdum iste. Geri kalani da belli dagitacaklarm dedim. 2 tencere yaptm zaten anca cikti bunlar ddedim. Burnummmmmdan getirdi. Az koymusum. Inunla iddalasiyormusum. Kopur kopur kopurttu kendini. 1 er kiloluklara bosalttim baskalarinin hakkindan vererek.. annesine de yolladm. Aile apartmani. Bu sefer niye dayimlara da yollamadin desi. Bilnem hic yollamiyodum ki bi annene yolluyordum dedim. Bi posta da ona kopurdu. Kapiya falan vuruyo yumruguyla. Cildiricaaammmmm artiiiiik. Cildiricam aptaaaal aptal sebeplerden kavgalardan biktimm. Cok biktim. Aklimin hayalimin almycagi seylerden kavga ediyoruz. Sanki 60 yasinda incik cincik seyleri dusunen tee 80 li yillarin sert surekli sinirli olan adamiyla yasiyorum. Oyle hissediyorum. Ya bu zamanda daha bu yasta boylr sinir adam yok. Daha gencsin. Ne bu tavirlarin ne. Daha gec3n hafta tatile ciktik. Heppp izledim etraftaki kari kocalari. Hepp uyumlular. Hic kiz bisey yaptignda, ters bakan ya da aaa bana saygisizlk yaptin diyen insan degl kocalari. Gerci biz de disardan iyi gibi duruyoruz. Bilmiyorum. Ama benmki gibi degillerrrr. Agir abi takilmak icin kasmiyorlarrrr. Daha 29 yasinda.Biktimmmm herseye. Saygi saygi saygii demesinden. Cokkkkkkk bulanigim. Ama biktimmmm. Keske 6 sene oncemi geri verseler. Donebilsem... neler vermezdim
Merhaba hanimlar. Burada bundan sonra cok fazla yer alicam snairim:) dertlesmeye geldim.
Nereden baslasam bilmiyirum.. 2.5 senelik evliyim. Evliligimi coook fazla sorgulamaya basladim:( en bas sebepler; esimin sinirli bir yapisi olmasi. Genel anlamda iyidir hostur amaa anlasamadigimiz oyyyyle cok konu var ki. Disariya iyiyken evde en ufak biseyde sinirlenir, hakaret eder. El kaldirmisligi da vardir. Niye? Susmhyormusum sinirlendiginde vs vs. Bunlari sonra detayli anlatirim.. kapanmami da istiyor. Ama benim artik hayalim hep, rahat yasamak istedigimu giyebilmek, huzurlu sakin.. hele en yfak biseyde benle kavga.ettiginde aninda cikip gidesim geliyor. Ama iste ailem hicbir kavgamizi bilmiyro. Hele yok yere hakaretlere baslayinca resmen buzzz gibi soguyorum. Dun ennn yakin dedigim arkadasim evlendi. Evlendikten sknra gorusmeyi kesmistim. Esim istemedi.. en basta belli bi sebep soylemiyordu. Sonra o arkadasim dediginin bende gozu vardi dedi. Ben inanmadim. Gorusmemi kisitlamasindan dolayi soyledigini dusundum. Hala da ole dusunuyorum. Dun onu instagrmda gelinlikle gorunce. Gencliligim, cocuklugum, gorusemediklerim, gidemediklerim, giyemediklerim buyudu de buyudu gozumde. Bilmiyorum. Cok sorgular oldum herseyi. Belki yasattiklarindan dolayi inancim da kalmadi. Icim coook dolu. Herseyden biraz biraz anlattim. Umarim aklinizi cok karistirmamisimdir hanimlar:)

Back
X