Eşimin emrivaki yapmasından hoşlanmıyorum

şu an o kadar sinirliyi ki bari buraya yaziim dedim.kayınvalidem görümcemin yanına gitti doğum yapacak yakın zamanda.kayınpeder ve kayın burdalar. ben zaten akşam pişirdiğimden eşimle yollamayı düşünüyodum.bugün de annemgile gitmiştim. eşim aradı bi saat sonra ee babamgili yemeğe getircem akşam diye bende dedim ki ben annemlerdeyim geç gidecektim biraz eve hem evde yemek de yok yarın çağırırız deim yok falan filan dedi erken gidiver dedi.kapattım telefonu emrivaki yapması sinir etti beni daha babası bugün geldi kaçmıyo da.annemlerdn de o sinirle eve geldim.insan bi sorar yemek durumumuz nedir babmgili yemeğe getirmeyi düşünüyorum diye.ben genelde perşembe günleri annemlere gidiyorum orda pişirdiğimizden eşime de getiriyodum.ama emrivaki yapmasına sinir oldum.bişi söylemek istemiyorum akşam gelince yanlış anlar babasıgili istemediğimi falan düşünür diye ama sinir oldum..

yaşadığınız olaya hiç şaşırmadım çünkü erkeklerin çoğu böyle benim eşimde dahil.aslında bu yaptığı emrivaki de değil,düşünme kapasiteleri o kadar,Allah onlara ayrıntılı düşünme yetisi vermemiş:1:.bence sinirlenmeden anlatırsanız bir dahakine böyle birşey yapmaz.gerçi eşinizin vereceği cevabı da tahmin ediyorum "bi salata bi çorba yeterdi bize amann dert ettiğin şeye bak" :41:

arkadaş da yazmış erkeklerin çoğu böyle bizim gibi ince düşünmezler babasınıda yabancı görmediği için hiç sana sorma gereği bile duymamış bence ortada büyütülecek bir durum yok eşine lafını bile etme derim:31:

Bir perşembe de annengile gitmeyiverin ne olur sanki :S Babasıgile yemek yapın, onları ağırlayın... Annengil kaçmıyo ya, haftaya perşembe yine gidersin...

Gil gil diye diye dilime dolayacağım :D

Iyi de;

Konu sahibi ben annemlere gidecektim, esim aradi gitme babamlara yemek yap dedi ama ben her persembe annemlere giderim demiyorki siz böyle bir yorum yapmissiniz.
Konu sahibi zaten annemlerdeydim esim evde yemek varmi yokmu demeden babamlar aksam yemegine bizdeler dedi diyor. Yani basliktanda anlasilacagi üzere emrivaki yapmis, ona kiziyor:)

Konu sahibi arkadasim, eger emrivakiden hoslanmiyorsaniz konusun esinizle rahatsiz oldugunuzu anlatin ama baska bir gün.

Son düzenleme:
kayınbabam gelmek istemez.çünkü bi iftara bile resmen zorla getirdik. benim kızdığım yemek aş mevzusu değil yani,annmalerde olduğumu biliyo arayıp doğrudan babamgili eve getircem sende erken git diyo.emrivaki yapmasına sinir oldum.benim de fikrimi falan sormuyo hadi babası sormayabilir ama ne bilim sinir oldum

sizin anneniz babanız varken eşinizinde annesi babası olduğunu unutmayın lütfen.. Artık evlisiniz kusura bakmayın ama artık yeni bir aileniz var ve sorumluluklarınız artıyor... özel bir durum olduğu için getirmek istemiştir.. Buna sinirlenmeyin ...

İki yumurta kırı verin ne bilim telefonda eşinize diyiverseydiniz evde de bişi yok ama .. Hanımlar hamaratlığını bu gibi durumlarda ortaya döker.. O çıkaracağınız iki tabak peynir vss bin bereketini getirir... Annenizdende yemek getiriyorum diyorsunuz pişirilen bir tabaktanda eve getirirsiniz ...

protokol yemeği değil ya.
babasını getirmek istemiş.
iki kap yemek yapmak iş mi yani.
hiç bişey yoksa kuru fasulye, pilav yaparsın.
bi de turşu koyarsın sofraya.
bir saatini bile almaz.
herkes de seve seve yer.
bence de abartmışsın.

Abartmışsın diye bakan kişiler aslında empati kurmalılar.

Evet bana da büyük bir mesele olarak gelmedi ama abartma yok bence.

Emrivaki durumu gerçekten hoş bir durum değildir.

Babasına, '' bugun eşim annesinin evinde, bu yuzden sizi yarın ağırlayacağız'' deyip onu dışarıda yemeğe götürebilirdi.

Ya da eşini arayıp gayet nazik bir şekilde, ''programını bozmak istemiyorum ama zor durumda kaldım, bana yardımcı olur musun''
diye konuya girse bu hanım zaten bu kadar kendini kötü hissetmeyecek.

Herşey ufak bir gönül almadan geçer..

Bunun için tabii ki tartışılmaz ama tekrarı yaşanmasın diye başka birgün konuşma yapılabilir yumuşak bir şekilde.

erkekler böyle konularda çok düşüncesizler maalesef..

işin kötü yanı bunu düşüncesizlik olarak da görmüyorlar...

Baştan sana sormaması hata ama bi makarna bi çorba yapıverin ne olacak ki. Oğlunun evinde bi akşam yemek yesin ne olmuş yani. Hem kayınbabanız normalde zorla geliyormuş. Eşiniz hazır ikna etmişken fırsat bu fırsat deyip kendi evinde babasıyla yemek yemek istemiştir.

Bir perşembe de annengile gitmeyiverin ne olur sanki :S Babasıgile yemek yapın, onları ağırlayın... Annengil kaçmıyo ya, haftaya perşembe yine gidersin...

Gil gil diye diye dilime dolayacağım :D

çok hoşsunuz, bayıldım.:52::52::52:

Boşver canım. Bu yüzden eşinle aranı germeye gerek yok. Erkek milleti düşünemez böyle şeyleri. Kadınlar için yemek 10 dakkalık olay diye düşünürler.

Bende sevmem son dakika olaylarını. Ya bir gün önceden yada erken bir vakitte söylenmesi gerekir bazı şeyler. Sonuçta ev hali. Dağınık olur, yemek olmaya bilir.

benim eşimde bilir benim son dakika olaylarını sevmediğimi bende ona baştan demişimdir böle böle diye. Oda biri gelecekse yada çağırdıysa önceden haber verir.

Bence sende eşine tatlı dille söyle oda anlayışla karşılar. Bir daha yapmaz.

Iyi de;

Konu sahibi ben annemlere gidecektim, esim aradi gitme babamlara yemek yap dedi ama ben her persembe annemlere giderim demiyorki siz böyle bir yorum yapmissiniz.
Konu sahibi zaten annemlerdeydim esim evde yemek varmi yokmu demeden babamlar aksam yemegine bizdeler dedi diyor. Yani basliktanda anlasilacagi üzere emrivaki yapmis, ona kiziyor:)

Konu sahibi arkadasim, eger emrivakiden hoslanmiyorsaniz konusun esinizle rahatsiz oldugunuzu anlatin ama baska bir gün.

Evet cümlem eksik olmuş bir Perşembe de annengilden erken gelin yemek yapın demem gerekirdi. Çok afedersiniz. Allah razı olsun. Bir yanlışa sebebiyet vermek istemezdim siz yapınca farkettim

dün akşam sofrayı kurdum bekledim bekledim gelmediler zaten bende evlerine yolladım biraz evde yesinler diye. bunun eşimin fikri olamdığına da eminim ya neyse.normalde böyle şeyler hiç yapmazdı.eşime de bişey demedim zaten başım tutmuştu erkenden yattım.bazıları bi perşembe de erken gelin yemek yapıverin falan demiş ama sorun yemek değil emrivaki olmasıydı ki ben planlı hareket etmeyi severim eşim de dahil herkes bilir bunu ama dün hiç adeti olmayan bişeyi yapması şaşırttı beni.sabah bana annenlere gitme babmgili yemeğe getircem dese amenna.ama benim yapılmış bi programım var onu bozdu.üstelik erkenden geldim eve yemek yaptım üstüne bi de yemeğe gelmediler. konuyu yanlış anlayan arkadaşlara açıklama yapmış oliim.

dün akşam sofrayı kurdum bekledim bekledim gelmediler zaten bende evlerine yolladım biraz evde yesinler diye. bunun eşimin fikri olamdığına da eminim ya neyse.normalde böyle şeyler hiç yapmazdı.eşime de bişey demedim zaten başım tutmuştu erkenden yattım.bazıları bi perşembe de erken gelin yemek yapıverin falan demiş ama sorun yemek değil emrivaki olmasıydı ki ben planlı hareket etmeyi severim eşim de dahil herkes bilir bunu ama dün hiç adeti olmayan bişeyi yapması şaşırttı beni.sabah bana annenlere gitme babmgili yemeğe getircem dese amenna.ama benim yapılmış bi programım var onu bozdu.üstelik erkenden geldim eve yemek yaptım üstüne bi de yemeğe gelmediler. konuyu yanlış anlayan arkadaşlara açıklama yapmış oliim.

Niye gelmediler? Ayıp etmişler işte. Eşiniz birşey söylemedi mi gelmemeleriyle ilgili?

ya dedim ya babasıgil biraz yobaz ayıptır söylemesi.eşimde bani ordan apar topar getirttiği için mahçup oldu biraz bi daha evlerine götürürüz annem gelen kdar dedi. zaten babasına sadece eşimin babası olduğu için saygı duyuyorum yoksa hani bi sürü olayları oldu o yüzden pek sevmiyorum ne yalan sölim ben gelceklerine ihtimal vermemiştim zaten ama yine de geldim bi sürü yemek yaptım.aradık işte akşamları eve gelin bizde yiyelim dedik gerek yok dedi babası.evden yemek getirelim dedik ona da gerek yok dedi.ee daha napim ama ben pişirdiğimden birer tabak götürcem yine de yemezlerse de kandileri bilir artık.

şu an o kadar sinirliyi ki bari buraya yaziim dedim.kayınvalidem görümcemin yanına gitti doğum yapacak yakın zamanda.kayınpeder ve kayın burdalar. ben zaten akşam pişirdiğimden eşimle yollamayı düşünüyodum.bugün de annemgile gitmiştim. eşim aradı bi saat sonra ee babamgili yemeğe getircem akşam diye bende dedim ki ben annemlerdeyim geç gidecektim biraz eve hem evde yemek de yok yarın çağırırız deim yok falan filan dedi erken gidiver dedi.kapattım telefonu emrivaki yapması sinir etti beni daha babası bugün geldi kaçmıyo da.annemlerdn de o sinirle eve geldim.insan bi sorar yemek durumumuz nedir babmgili yemeğe getirmeyi düşünüyorum diye.ben genelde perşembe günleri annemlere gidiyorum orda pişirdiğimizden eşime de getiriyodum.ama emrivaki yapmasına sinir oldum.bişi söylemek istemiyorum akşam gelince yanlış anlar babasıgili istemediğimi falan düşünür diye ama sinir oldum..

olur böyle şeyler her evlilikte,eşinize söylersiniz bundan sonra haber verir,takmayın kafaya büyütülücek bişey değil..

bi perşembede erken gelin yemek yapıverin demişler ya belkide eşinizle telefon konuşmanızı duydu peder bey ondan gelmemişlerdir olabilirmi:26:

zaten kayınpeder ve kaynını düşünerek yemek yapıyorsun ha göndermişsin ha evinde yemişler ne fark eder ki ..2 nizinde aileleri var bazen bazı seyler denk gelmeyebılır bir perşembede gitmesen ne olur

sürekli yaptığı bir şey değilse bence boşuna üzme kendini.
sonra sakin bir şekilde konuşur anlaşırsın eşinle

Back
X