• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukken istismara uğramış biri olarak söylüyorum o yaralar hala ruhumda. Nolur evladınızı o sapıktan koruyun

Mesajıma bir sürü eksi gelmiş. Sanırıö kendimi iyi ifade edemedim:

Evet o çocuğa sapık dememeliydim, Sadece konu sahibinin o konuda daha özenli olmasını söylemek istedim. Çocuğun dürtülerini kontrol edememesi kimsenin suçu değil, psikiyatriste gitmesi gerekiyor.
Burada en büyük suçlu o çocuğun anne babası. Tedavi şart, asla çocuğunuzu görüştürmeyin.

Sanirim ben tasinirdim. Kizinizi surekli kontrol altinda tutamazsiniz. Kendi huzurunuz icin de tasinmaniz en mantiklisi gibi.

Siz kendi kızınızı korumak zorundasınız. şükür o çocuğunda ailesi var. Onlar da kendi çocuklarına sahip çikar.
çocuk sahipsiz olmadığı için vicdan yapmanıza gerek yok.

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕

bu mrsaj cok eksi almis ama acikcasi brn hak verdim. normalde sevgi kelebegiyimdir ama dayak atilmasina da takilmadim. cocuk sizin cocugunuz olsa egitin, ogretin derdim ama siz hepitopu yengesiniz, ne kadar zaman ayirip ne kadar verimli olabilirsiniz ki ailesi olmadiktan sonra. kiziniza hep goz kulak olun, hatta bence buyuk cocuga sizin kizinizin duydugu ve gordugu herseyi sizin de duyup gordugunuzu ona asla yanasmamasini soyleyin kendi yavrunuzu korumak için. ama bu cocuk baska cocuklar icin de tehlikeli!

Mesajıma bir sürü eksi gelmiş. Sanırıö kendimi iyi ifade edemedim:

Evet o çocuğa sapık dememeliydim, Sadece konu sahibinin o konuda daha özenli olmasını söylemek istedim. Çocuğun dürtülerini kontrol edememesi kimsenin suçu değil, psikiyatriste gitmesi gerekiyor.
Burada en büyük suçlu o çocuğun anne babası. Tedavi şart, asla çocuğunuzu görüştürmeyin.

Mesajinizi travmaniz var diye eksilemedim, ama hala anlamiyorsunuz.
Psikiyatri ile cozulecek bir sey degil bu.
Yok. O kontrol mekanizmasi yok.
Yani ilacla vs cozumu yok.

Belki hormon tedavisi ile baskilanir bazi seyler ama o da 13 yasinda olmaz, nihayetinde cocugun gelisim normalini tamamlamasi gerekiyor.

Su an yapilacak olan o cocugun surekli olarak yetiskin gozetiminde tutulmasi.
Zaten de yetiskin gozetimindeymis, basında amca varmis ama amcasi yetersiz bir yetiskinmis.

O cocukla sakince konusun kimse ona kariisyor mu ogrenin? Taciz vs olabilir. Benim kiz kardesimde engelli ama birinin ona vurmasi beni delirtir. Bu yuzden kimsenin yanina dogru duzgun yollamayiz zarar verirler vs diye. Keske o cocugun ailesi de biraz ilgili olsa. Cocuk taciz edilse annesi anlamicakmis gibi gedi. Cok cok uzuldum 😢

Engelli olan çocuf

Okuyunca aynı şeyi düşündüm, bana yazış tarzınız hem naif hem çok insancıl geldi. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz bunu yaparken bilgilendirmişsiniz üstelik. Hatta yargılayan hiçbir ifade görmediğimden arada karşılıklı başka yazışmalar geçti herhalde ben görmedim diye düşünmüştüm. Bu arada baska arkadaşlar da yazmış, ben engelli bireylerin cinsel dürtülerinin bu kadar yoğun olabileceğini hiç bilmiyordum.Allah yardımcıları olsun
Tesekkur ederim anlayisiniz icin
Evet maalesef onlar tamamen içgüdüsel davraniyor , biz toplumsal ahlak kurallarina uyarak icgudulerimize hakim olabiliyoruz ama onlarin oyle bir durumu yok aslinda bu yuzden de fazlasiyla suistimale ugruyorlar , bu sekilde tacize ugrayan milyonlarca engelli kiz var 😔

Yani guzel arkadaşım bir başkasının çocuğuna vurulmaz engelli ise hiç vurulmaz. Tamam çocuğun bir sıkıntisi var ama bunu vurarak cozemezsiniz ki. Yaşı on küsur olsada zeka yaşı dört filan muhtemelen, bilinçli yapsa zaten amcasının yanında demez.

Kızınızı uzak tutun ben olsam bir daha ne evime alır, ne evine gider ne de baş başa bırakırim. Bu konuda çok güzel kitaplar var.(kırmızı çizgi, inci yabancılarla gitmez vs) kızınız bunun yanlış olduğunu bilse, kendini korur, zaten sizin yanınızda.

Bir de çocuk bu nerden öğrenmis, Allah muhafaza başına kötü şeyler geliyor olmasın.

Tesekkur ederim anlayisiniz icin
Evet maalesef onlar tamamen içgüdüsel davraniyor , biz toplumsal ahlak kurallarina uyarak icgudulerimize hakim olabiliyoruz ama onlarin oyle bir durumu yok aslinda bu yuzden de fazlasiyla suistimale ugruyorlar , bu sekilde tacize ugrayan milyonlarca engelli kiz var 😔
Çok acı maalesef, engelli insanların anne babalarının veya bakımını üstlenen kişilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Aynı şekilde çocuklara dikkat edilmesi gerekiyor. Aile kimseyi iyiniyetli görmemeli. Ben büyük bir sitede oturuyorum. 6-7-8 yaş civarı çocuklar hep site bahçesindeler sabahtan akşama. Anneler doğru dürüst bakmıyorlar bile veya arada bir sesleniyorlar pencereden.İçeriye giren çıkan bir sürü insan var, sipariş getirenler, ayrıca sitede bir sürü hane var kim nedir ne değildir bilemiyoruz. Neler yaşanıyor, insanların bu rahatlığına şaşırıyorum.

Mune Mune abla ne yapabiliriz ki dersen, forumda sosyal hizmetlerde çalışan birisi var mı bilinen? Onu etiketleriz hiç olmadı? Yol gösterme açısından?
Ablacım konu sahibesi aktif olunca konuyu açar gerekirse yardım almak için üyelerin desteğini ister ama şimdilik konuyu kapatayım çünkü istemeden engelli bireyler için kırıcı yorumlar yazanlar oluyor, ki sitede engelli arkadaşlarımız, engelli yakını olan kişiler var, onların kırılıp incinmesini istemem.

Zihinsel engeli olan biriyle hiç yakınlık kuranınız oldu mu bilmiyorum ama bir arkadaşımın kızı zihinsel engelli, doğru-yanlış kavramları olmuyor, 30 yaşında ama 5 yaşındaki bir çocuk kadar bile düşünme yetisi olmadığını düşünün, bu çocuklar maalesef çok fazla cinsel istismara, tecavüze uğruyor, haberleri açın okuyun, tecavüze uğrayan zihinsel engelli kız diye başlayan yüzlerce haber var:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X