• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk sadece öpmeye çalışsa diyeceğim bir filmden falan görmüş. Yani çocuğun söyledikleri bana da acayip geldi. Çocuk engelli olduğu için kötü bir durum yaşıyorsa kendini normal yolla ifade edemez. Ki zaten engelli olsun olmasın tacız yaşayan çocuklar hareket ve sözlerinden belli ederler genelde. Ailenin kızlarını korumalarıni tabii ki anlıyor ve hak veriyorum ama iki ailenin de diğer çocuğun sözlerine kayıtsiz kalmalarına anlam veremiyorum. İnşallah öyle bir durum yoktur tabii ama göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Vicdani olan herkesin sadece kendi çocuklarına karşı değil elinin yetisebildigi tüm çocuklara karşı sorumluluğu var. Daha doğru tutumla kavga dövüş olmadan çözme gayretinde bulunmak daha iyi olabilirdi sanki. Çok dip dibe yaşanmasın tabii, tedbiri de elden bırakmamak adına
Allah yardimcisi olsun o cocugun,cok uzuldum ben. Baskasinin cocuguna,hem de ozel ilgiye muhtac cocuguna el kaldirmakta sorun gormeyen o babayi da Allah bildigi gibi yapsin demek istiyorum. Inanilmaz bir durum

Bizim zihinsel engelli komşumuzun oğlu var. İlk taşındığımızda bi düşünmüştüm sıkıntı olur mu diye.5 yıldır hiçbirimizle konuşmazdı. İlk defa geçen gün bebeğime güldü laf attı pişşt adın ne senin diye. Şok olduk.Çok şaşırdık sevindik hepimiz💗

Çocuğa vurmak tamam doğru değil de burda sadece engelli çocuga üzülenleri de anlamıyorum. Baba farketmeseydi veya orda olmasaydı bu ömür boyu yaşayacağı bir travma olacaktı hayatında. Cinsel tacizin nasıl bir travma olduğunu sadece yaşayanlar bilir

ilk 3 sayfayı okudum, kimse bu çocuğun bu hareketleri nereden/kimden öğrendiğine endişelenmedi mi?
Konu sahibi tek derdiniz gerçekten 2,5 yaşındaki kızınız mı?
Özel eğitim alıyor mu yeğen?
Yaptığı hareket neden aile ile tam paylaşılmıyor? Nereden öğrendiğinin peşine neden düşülmüyor? Belki böyle yapan birisi var? Gerçekten sinir oldum gece gece...

Bu konuya tek tarafli bakiyor olabilirim ama benim cocuguma amcasi ,dayısı vurmaya kalksa cok temiz kavga ederim.Kızınızı da koruyun asla yalnız ortamda bulundurmayin.Onu kollamak sizin göreviniz.Ama engelli yegene vurmak olmamış.Yegen bu ya.

İki taraf için de çok zor bir durum.
Çocuğun söyledikleri... tüylerim diken diken oldu.
Vurmak. Hoş göreceğim veya karşılayacağım bir durum değil. Dışarıdan baktığımda eşinizin acımısasızlığına ne diyeyim bilemedim ama empati yapıyorum kendi çocuğuma -aynı yaşta kızım var- kim olursa olsun, öyle bir cümle kursa aklımın bir tarafını yitirirdim sanırım. Sağlıklı düşünemezdim. Eşinizde belki o an düşünemedi bilmiyorum.
Oradan taşınmadığınız müddetçe benzer şeyleri ara ara yaşayacaksınız.
Sizin için taşınmak çözüm olabilir ama çocuk için de bir çözüm bulunmalı. Bir şekilde çocuğun doğru eğitim alması gerekiyor.
Ayrıca ne yapın edin taşının. Çocuğunuz kendini koruyabilecek yaşta değil.

Allah yardimcisi olsun o cocugun,cok uzuldum ben. Baskasinin cocuguna,hem de ozel ilgiye muhtac cocuguna el kaldirmakta sorun gormeyen o babayi da Allah bildigi gibi yapsin demek istiyorum. Inanilmaz bir durum
Engelli olan çocuf
Ben sizi yargilamadin ki?
Allah askina uslubumun nesi rahatsiz etti sizi ?? Cidden soruyorum z o kadar kibarca yazdim ki etrafinizda boyle birinin olmadigini dusunerek
Lutfen sizi yargilayan cumlelerimi yazin bana gercekten inanamiyorum su yazdiklariniza
Okuyunca aynı şeyi düşündüm, bana yazış tarzınız hem naif hem çok insancıl geldi. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz bunu yaparken bilgilendirmişsiniz üstelik. Hatta yargılayan hiçbir ifade görmediğimden arada karşılıklı başka yazışmalar geçti herhalde ben görmedim diye düşünmüştüm. Bu arada baska arkadaşlar da yazmış, ben engelli bireylerin cinsel dürtülerinin bu kadar yoğun olabileceğini hiç bilmiyordum.Allah yardımcıları olsun

Çocuğun cinsel olarak kendini tanıdığı bi zaman. Ve yaptığı çoğu hareket gösteriyor ki biraz sıkıntı çıkaracak gibi.İmkan varsa kızınızı bir süre uzaklaştırabilceğiniz Kadar uzaklaştırın.

Bence vicdan yapacak bi şey yok. Sizin de evladınız var annelik içgüdüsüyle korumacı davranmış olabilirsiniz. Karşı tarafta da suç yok. Siz birdahakine önleminizi alacaksınız böyle bir olayla karşılaşmamak için
Vicdan yapacak birşey yok mu ? Engelli çocuk sizin çocuğunuz olsaydi gene böyle düşünür muydunuz?

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Haklisiniz ama ona ve ailesine karşı daha yumuşak olun.Ve evet çocuğunuzla görüştürmeyin yalniz bırakmayın.

Zihinsel engelli bireylerin bazilarinin durtu kontrolu yoktur.
Hatta bazen durtuleri de gereginden fazla aktiftir.
Ergenlikle birlikte kontrol zorlasir.
13 yasindaki cocuk bazen sahit olarak (kucukken anne, baba birlikteliği, film vs) bazen bazi gerizekalıların (genelde yaşıtları) 'gel bak sana ne göstericez ihihihihih' gibi embesil hareketleri ile gösterilerek, bazen istismara maruz kalarak, bazen de sadece meraki ile kesfettigi kadariyla ogrenir.
Bu sekilde zaten hayati zor olan biri neden dovulur? Anlamam imkansiz.
Esiniz kendi sucunu cocugu doverek bastirmis.
Cocugun durumu belli, ne isi var kizinizla ayni ortamda?
Sizin goreviniz cocugunuzu korumak,
Hatta yegenininizi de korumak.
Cocugu eve alip, sahip cikamayinca dovmek değil.
Esinizi kim dovecek?

Birisi sizin yanınızda 6 yaşındaki kızınıza tacize varacak hareket yaparsa kusura bakmayın ama ay bu engelli kendime hakim olmalıyım diyemezsiniz. Konu sahibinin eşini suçlayanlar kız çocuğuna sahip olduğunu düşünmüyorum ben boşuna duyar kasmayın.

Sevgili konu sahibi, o çocuk engelli yazık falan filanda yarın senin kızına bir şey yapsa ceza bile almayacak. Hiç kimseyi umursama, evine alma ve asla kızınla yalnız bırakma. Resmen saatli bomba bu yeğen.

Çocukken istismara uğramış biri olarak söylüyorum o yaralar hala ruhumda. Nolur evladınızı o sapıktan koruyun
Yalnız karşıdaki engelli bir birey, akli dengesi yerinde olan bir birey değil. Yani sapık demek doğru bir tabir değil.

ilk 3 sayfayı okudum, kimse bu çocuğun bu hareketleri nereden/kimden öğrendiğine endişelenmedi mi?
Konu sahibi tek derdiniz gerçekten 2,5 yaşındaki kızınız mı?
Özel eğitim alıyor mu yeğen?
Yaptığı hareket neden aile ile tam paylaşılmıyor? Nereden öğrendiğinin peşine neden düşülmüyor? Belki böyle yapan birisi var? Gerçekten sinir oldum gece gece...
Birinin tacizine uğramış olabilir yeğen

Muhtemelen o çocuğun yanında o tarz hareketler yapılmıştır çok üzgünüm ama o pantolonlarımızı indirelim basit bir Cümle değil Biri engelli çocuğa bu cümleyi kurmuş olabilir ben çocuğu gözetim altına aldırın derim tacize uğramış olabilir

Detay hilemiyorum sizi anlıyorum. Endişeniz olabilir. Ancak lütfen engelli çocuk annesi ile dalaşmayın. O ne yapsa hoş görün. Hiç bir zaman yerinde olmak istemeyiz değilmi. Ve ömrü boyunca bunu çekeceğini düşünün. Allah yardımcısı olsun. Sizin derdiniz geçer merak etmeyin.

Sanırsınız herkes cinselliği 18 yaşında öğrendi.
Çocukların gelişim aşamasında 4/5 yaşlarında cinsel organlarıyla oynadıkları , kendilerini keşfettikleri zamanlar olur. Sonrasında bunun ayıp olduğu ve ortada yapılmayacak birşey olduğunun bilincine varabilirler.
Peki açık açık akıl olarak yetisi olmayan bir çocuktan bunu nasıl beklerler.
İstismara uğramıştır uğramamamıştır bilemem ama 13 yaşında bir çocuğun dürtüleri olması normal olsa gerek. Benim oğlumda mental sıkıntısı olan bir çocuk, o da bilinçsizce kendine bazı hareketler yapıyor, kendi keşfediyor ve bunun yanlış olduğu , daha doğrusu normal ama ulu orta yapılmaması yetisine , hatta bunu kontrol etme yetisine sahip değil.
Burada suç kusura bakmayın özel bir çocukta değil, sizin gibi Zekiyim diye geçinen anne baba da. Çocuğun durumu ortada , böyle birşeyin yaşanmasına uygun ortam yaratmayacaksınız, süsmüymüş eşiniz. Bir de utanmadan el kaldırmışsınız.
Kimsenin hem kendinin hem çocuğunun garanti belgesi ile doğmadığını hatırlatmak isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X