Esimin enistesi

Gün içinde 1-2 problem çözülebilir ya da kahveler içilirken iki ufak tamirat yapılabilir.
Ama ev boyamak 2-3 gün süren bir iş ve bütün gününü o eve harcayacak adam. O sırada başka iş alamayacak ve gelirinden olacak.
Bu yardım etmek değil ki. Bu durduk yerde cebinden para verip birinin evini boyatmakla aynı şey.
Geçen haftalarda evimi boyattım, 1 günde bitti, (evin durumuna göre değişir tabi)
Sonuç olarak aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum ama bahsedildiği gibi her işe koşulan bir durum varsa, esneklik olabilir diye düşündüm ben.
Mesajda da dediğim gibi ben kendim yaparım ya da başkasına yaptırır akraba ile is yapmam ama burda beklenti oluşmuş.

Boyacılıkta iyi para var harbi 2 günde 25 bin
Ayda 10 ev boyasa ki dahada fazla boyaya bilir
250 bin
Boyacılığa girişmek mi 🤣
Konu sahibi dost kazığı meşurdur🤣
Maalesef boyama işi hemen hemen bu fiyatlar :( Artık evimin her işini kendim yapmaya çalışıyorum çünkü dehşet rakamlar istiyor ustalar.

Geçen haftalarda evimi boyattım, 1 günde bitti, (evin durumuna göre değişir tabi)
Sonuç olarak aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum ama bahsedildiği gibi her işe koşulan bir durum varsa, esneklik olabilir diye düşündüm ben.
Mesajda da dediğim gibi ben kendim yaparım ya da başkasına yaptırır akraba ile is yapmam ama burda beklenti oluşmuş.

Eşyalı evin 1 günde boyanması çok zor bir şey. Tebrik ediyorum ustanızı.
Konu sahibinin evi boştur zaten ama bir gün bir gündür neticede. 1 günde bitirmek için yanında birini getirir büyük ihtimalle. O kişiye para verecek bir de.

En güzeli kimsenin her işine koşmamak ve beklentiye de girmemek.
Enişteden böyle bir teklif gelmemişken "evi eniştene boyatalım" deyip adama ücretsiz iş yaptıracağını hayal etmek çok ayıp bir şey bence.

Meslek dışında gunluk yardimlar zaten yapılır. Ama adamin işi olarak yaptigi sey butun gununu ayirip ucretsiz yapmasini beklemek olmaz. Iki saatte tek bir duvar boyanacak deseniz evet belki ucretsiz yapmasi beklenirdi yardim olarak ama butun evi komple boyamak olmaz.

Yani benim mantigim işi disinda kalan bos vaktinde yapabilecegi seye ucret istenmez ama kendi isini birakip yapacagi seye istenir.

Koşulan is illaki fiziksel bişey olmak zorunda değil ki? Mesela eniştem elektrik mezunu ve annemlerin ufak tefek tamir işlerini yapıyor. Babamda farklı şekilde yardım eder. Atıyorum kuzenim evlendi , bir sürü şeyle ugrasildi. Birbirlerinden para aldıklarına henüz şahit olmadım.
Ama işte ufak tefek şeylerle bunlar bir değil. Bir ev boyamak çok zor bir şeyx

Yeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Adamın işi bu yahu. Bırakın bu beleşçiliği. Ayıp yani taş mı yedin o da bundan para kazanıyor. Milletten bedava iş bekleyene kadar kocanıza deyin madem bedava iş yapmasin

Siz boya yapmayı kolay bir şey sanıyorsunuz. Ne boyun kalıyor, ne kol ne de bel.
Dışarıya yaptırın 500 euro çok geldiyse.
Benim babam da zanaatkar. Herkes parasız iş yaptırmak isterdi o zamanlar. E tamam senden para almayayım ama sana harcadığım vakitte ben evimin rızkını kazanırdım başka bir işe baksam. Hiç bu tarafını düşündünüz mü?

Yeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Normal geldi bana siz ufak tefek bir işe yardım istememişsiniz ki komple evi boyamak adamın mesleği zaten iş ayrı dostluk ayrı yani ne var bunda ha şu olur yardım istersiniz abi nasıl olur karıştırma oranı ne ya da biz yapcaz ama sende boş kalınca yardıma gel vs anlaşılır da evi bedavaya boyamasını da beklemediniz inş

Eşiniz hangi işi yapıyor hangi işlerine gidip para istemedi.Boya yapmak zor iş uzun ii

Kadın bedavaya yapsın dememiş eşi adamın her işine koştuğu için tanıdık indirimi beklemiş ki bu olağan bir durum. Bir daha eşiniz de her işine koşmasın madem.

Gün içinde 1-2 problem çözülebilir ya da kahveler içilirken iki ufak tamirat yapılabilir.
Ama ev boyamak 2-3 gün süren bir iş ve bütün gününü o eve harcayacak adam. O sırada başka iş alamayacak ve gelirinden olacak.
Bu yardım etmek değil ki. Bu durduk yerde cebinden para verip birinin evini boyatmakla aynı şey.
Evet bide o yani var işin.Otutmaya gittiğinde bi priz değiştirebilir mesela adam biter.Ama eniştenin işi buysa iki gün bedavaya calisamaz adam .yevmiyesinden olur .Konu sahibine gittiği gün başka yere gitse parasını kazanacak ama konu sahibi ücretsiz yapsa o günlük rızkı gidecek

Bilmezmiyim 1 ay elektrikçi aradım
1ay bir de nazlılar
İmanıma Doktorda bu naz niyaz kibir yok
Ben 2 senedir çatıyı tamir edicek adam arıyorum 🙄 var mı artıran bilmem. 'Tamir' ya kiremitleri düzeltip kırıkları temizleyip eksikleri yerine koyacak, kenardaki çam ağacından biriken çöpü temizleyecek. Buna burun kıvırıyo. İşi basit görüyo yani az iş onun gözünde. Daha büyük bi iş olsa sıfırdan yaptırsam gelcek. Böyle saçma bişey. Gerçekten ustalarında ahlakı yok benim gözümde.

Ben 2 senedir çatıyı tamir edicek adam arıyorum 🙄 var mı artıran bilmem. 'Tamir' ya kiremitleri düzeltip kırıkları temizleyip eksikleri yerine koyacak, kenardaki çam ağacından biriken çöpü temizleyecek. Buna burun kıvırıyo. İşi basit görüyo yani az iş onun gözünde. Daha büyük bi iş olsa sıfırdan yaptırsam gelcek. Böyle saçma bişey. Gerçekten ustalarında ahlakı yok benim gözümde.
Annemin bahçenin içinde 2 katlı şirin bir evi var

Balkonu dökülüyordu

Bi elden geçireyim kahvaltımı çayımı kahvemi yazın bahçeye karşı yaparım diye heves etti işin içine girdi

Bir ustayla anlaştı malzemesini falan aldı işte çimento fayans alçı vs

Usta kusura bakma abla büyük iş tuttuk gitmem gerek senin iş yatar Bu iş için o işi kaçırmam dedi

Ya etme eyleme ben nederen bulacağım usta

Hiç açıklama bile yapma gereği zahmetine girmeden gitti

Annem ordan burdan zar zor mıymıytı bir usta buldu

Adam sabah var öğlen yok sabah yok öğlen var

Çayı yemeği hazır olacak nazından niyazıdan geçilmiyor

Kadın seste çıkaramıyor

İş bitmez küser gider kalırım bu tozun içinde diye

Birgün gittim Annem derz dolduruyor
Kız sen ne yapıyorsun diyorum

Sus usta oğlunun düğün alışverişine gitti bana gösterdi ben yapabiliyorum 🤣

Böyle bir kabulleniş yok🤣

Beni bir gülme aldı o gün. daha da gülerim

Diyor ki ya gülmeyi bırak derzler kurumadan arkamdan sil 🤣

Öyle böyle bitti balkon

Ama su gider yönünde gitmiyor başka köşede birikiyor

Dedim yapan ustayı çağır

Yo yo ben çek çekle çekiyorum diyor🤣

4 yıl önce 100 bin ödedi o kıytırık balkona

Size kolay gelsin

Zaten verdiği fiyat çok ucuz adam belkide malzeme parasını boya parasını istedi bilemeyiz. Ama istemesi normal. Zaten size pahalı fiyat vermemiş

Ben anlamadım. Adam bir şey yapmış gibi başlık bile EŞİMİN ENİŞTESİ
siz adamdan ücretsiz hizmet beklemişsiniz, adam da ücreti mukabilinde yapacağını söylemiş. Burda adamın suçu ne de hakkında başlıklar açılıyor :KK53:

Back
X