Slm herkese,
Epeydir BDV de konu açmıyordum ama cidden tavsiyelere ve bilgiye ihtiyaç duyuyorum.
Eşimin ,eski eşinden bir oğlu var,10 Yaşında.iki haftada bir gelir gider.15 tatilde bir hafta,yazın ise 3 hafta kalma Hakk'ını kullanır.
Eşim çocuğa 775 ₺ nafaka ödüyor.Bunun haricinde her sene başı okuldan gelen ihtiyaç listesi kendisine yollanır,eşofman - Çanta vs eşimden istenir o da alır.Borçlarına rağmen kendisinden istenen her şeyi Karşılar.
Bir gün kadın eşime kendi eşinin telefonundan tahrik edici bir mesaj yazdı :"Nafaka artırım zamanı geldi,kendiliğinden mi artırırsın,yoksa yasal haklarımızı mi kullanalım ?" Tabi bu kadarcıkla kalmadı ben Özet geçtim.Eşim bu mesaja çok kızdı ve onlara inat kendisine nafaka azaltma Davası açmayı düşündü fakat sonra sonra vazgeçti.Dilekçeyi yazmıştı ama ben görmedim,okutmadı.Oğlan bizdeydi o Sırada,15 tatil zamanı..neyse ben onlsrı bırakıp memleketime tatile gittim.Oğlanı o gün bugün görmüyorum.Ben gittim benden 3 gün sonra da eşim çocuğu evine bıraktı.Tatilden döndüğümde eşim bana çocuğa hiç telde ulaşamadığını söyledi.Neyse çocuğun bize gelme vakti geldi ve eşim he akşam olduğu gibi o akşam da çocuğu aradı geliyorsun değil mi ? diye sormuş ben mutfaktaydım.oğlan eşime ben ortaokulu da kolejde okucam annem ile X kabul ediyor destekliyor sen daha fazla para vermen gerekirken bir de azaltmaya çalışıyorsun.Gelmiyorum,gelemeyeceğim,sen benim babam değilsin ! Eşim halbuki vazgeçmişti bunu nerden öğrendi anlamış değiliz.Eşim bikaç defa daha arayıp tel açılmayınca sinirlendi ve davayı ciddi ciddi açtı.Ben bu davayı açmasının doğru olmadığını,illa onlara Karşılık vermek istiyorsa vekalet Davası açmanın daha yerinde olacağını söyledim ama eşim çocuğun mahkemede kendisini istemediğini haykıracak Olmasını Göze alamadı.
Bu arada ben hamileyim.Tatil Dönüşü hamile olduğumu öğrendim.Dilekçeye bu durumu da ekleyerek gerekçe göstermiş,ben gelince okuttu.Amacı nafakayı azaltıp azalttığı kadarını çocuğun eline vermekti.
Eşim üzülüyor ona nasıl yardımcı olacağımı bilemiyorum.Eli kolu bağlı oturmak zoruna gidiyor ve korkuyorum.azxönce Korktuğum şeyi söyledi.insanlsr böyle oluyor da cinnet geçirip herkesi vuruyor dedi elime silah alıp yemin ederim herkesi vurasım var dedi

kanuni olarak hiçbir Hakkı yokmuş.Bir anne çocuğunun gözünde Baba'yı nasıl küçük düşürebilir arkadaşlar.Bu resmen çocuğunu babaya satmaktır.Parayı ver çocuğu al !!! Ben bu süreçte eşimin cinnet geçirmesinden korkuyorum ve kendisine yapılan haksızlıklara çok üzülüyorum.Elimden ne gelir Söyler misiniz lütfen ?? Teşekkürler