- 28 Şubat 2013
- 469
- 255
- 53
- 42
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
Universiteye hazirlaniyor lise son daKonu sahibi, eşinizin kızı başka şehirde mi okuyor? Yurt vs masraflarını eşiniz mi karşılıyor, okul, yurt vs bu masraflar aylık 700 TL'nin üstünde mi?
Benimle arasi iyi ama kizi da babasi gibi icine kapanik ve ezilen bir tip. Annesinden memnun degil ama, onunla yasadigi icin ses cikaramiyor.Bahse konu çocuk 19 yaşında reşit değil mi,seninle de abla abla diye konuşup annesini çekiştirdigine göre aranızda iyi, en o zaman mahkemede vesayetine talip olun, 19 yaşında birey için hala velayet kelimesi kullanılıyor mu emin değilim ama...
Calismaz o ailesi ile bile gecinemiyor is yeri ile hic gecinemez. Gecen bahar ayinda esimi eski baldizi aradi. Eski esini ara kiza dunyayi dar ediyor diye. Esim de eski karisini degil kizini aradi. Kiz da annem teyzemlerle surekli kavga ediyor evini kiraya verdi baska eve tasindik bu yuzden demis. Kendi evi butun kardeslerle ayni muhitteydi. (Ev kendinin uzerine degil magdur gozukmek icin)E diğer tarafta da 2 çocuk var onlara 1300er lira düşüyor mu, düşüyor olsa evet adil olurdu, tüm geliri babadan beklemek yerine ex eş pekala iş bulabilir
Zaten ikisi dava acmis ama kizin uzerine o kadar gidiyor ki acmamasi mumkun degil. Ben kiza hak veriyorum benimde annem surekli bana asiri baski yapsa ben de istemesem bile dava acardim. Kizin gonullu dava actigina kesinlikle inanmiyorum. Cunku her zaman kizi yasal yolla almaya kalksak kiz benden rica ediyordu. Abla ne olur yasal yolla almayin kavga cikmasin Annem boyle yapacak bir sey yok onunla yasiyorum diyordu.18 yaşını geçen kişinin velayeti olmaz. Anne dava açamaz. Ancak çocuk nafaka artırımı için dava açabilir diye biliyorum.
Kiz da esim gibi icine kapanik ve hak arayamayan birisi. Dusunun kardesleri ile bile korkarak konusuyor. Abla bana kizar misin diyor. Ben de xxxx onlar senin kardesin ne icin kizayim konusmana ve gorusmene diyorum. Cunku kizda ve esimde o psikoloji var. Surekli biri ezecek gibi hissediyorlar.Anlamadığım kısım birazda o aslında , kız konu sahibiyle iyi anlaşıyomuş, pekala babasıyla yaşamayı talep edebilir git diyen yok anladığım kadarıyla, konuda boşluk çok
Kizin annesi sag oldugu surece kiz bizim yanimiza cesaret edemez ayni babasi gibi cunku.
Esimin kopyasi onunden ekmegini alsan niye aldin demez sinerler.
Babasi konusup kendini dile getiremiyor ki. Kizla ben konusuyorum genelde. Kizi evdeyken bile cok istisna arayabiliyoruz cunku annesi kizla kavga ediyor. Tlf. Gorusmeleri bile gizli oluyor cogu kez. Kiz telefonuna babasini Ayca diye kiz ismi ile kaydetmis korkudan. Benim numarada Ayca 2 diye kayitli.Evet işte şu kısım çelişkili.
Konu sahibinin dediğine göre kadın iyi bir anne değil,bunu da defalarca kez görmüşler.Konu sahibi kızla da iyi anlaşıyormuş madem ee niye bunca zaman boyunca babası ''kızım sen bizde kal'' deyip harekete geçmemiş ?
Bu kadar kötü bakılıyorsa çocuğa bence ispatlanabilirdi her türlü.
Birakin yanimiza almayi yasal haklarla gorusmeye kalksak kizin ricasi ile durduk yerimizde. Cunku almaya kalksak kiz o eve dondugunde ya da annesi ile gorustugunde dunyayi basina yikacakti.
Ne yapalim biz?? Hadi yanimiza aldik kiz korkuyordu kizin ricasina kulak asmayip kizi orta yerinden ayirsamiydik.
Cocuk uzuluyordu ne yapalim???
Kiz henuz okuyor ve nafaka mecburi. Nafaka kesilse bile kiz zorda kalsa yine yetisirim ama o bile gizli olacak cunku anne faktoru var.Konu sahibi çocuk eğer 19 yaşına siz kadına değil çocuğa nafaka ödemeniz gerekir. Kaldı ki 19 yaşında bir çocuk reşit olduğu için artık odemeyebilirsiniz bile belki. Sonuçta ise girip çalışabilir durumda artık.