Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Konu sahibi, eşinizin kızı başka şehirde mi okuyor? Yurt vs masraflarını eşiniz mi karşılıyor, okul, yurt vs bu masraflar aylık 700 TL'nin üstünde mi?
Universiteye hazirlaniyor lise son da

Bahse konu çocuk 19 yaşında reşit değil mi,seninle de abla abla diye konuşup annesini çekiştirdigine göre aranızda iyi, en o zaman mahkemede vesayetine talip olun, 19 yaşında birey için hala velayet kelimesi kullanılıyor mu emin değilim ama...
Benimle arasi iyi ama kizi da babasi gibi icine kapanik ve ezilen bir tip. Annesinden memnun degil ama, onunla yasadigi icin ses cikaramiyor.

E diğer tarafta da 2 çocuk var onlara 1300er lira düşüyor mu, düşüyor olsa evet adil olurdu, tüm geliri babadan beklemek yerine ex eş pekala iş bulabilir
Calismaz o ailesi ile bile gecinemiyor is yeri ile hic gecinemez. Gecen bahar ayinda esimi eski baldizi aradi. Eski esini ara kiza dunyayi dar ediyor diye. Esim de eski karisini degil kizini aradi. Kiz da annem teyzemlerle surekli kavga ediyor evini kiraya verdi baska eve tasindik bu yuzden demis. Kendi evi butun kardeslerle ayni muhitteydi. (Ev kendinin uzerine degil magdur gozukmek icin)

18 yaşını geçen kişinin velayeti olmaz. Anne dava açamaz. Ancak çocuk nafaka artırımı için dava açabilir diye biliyorum.
Zaten ikisi dava acmis ama kizin uzerine o kadar gidiyor ki acmamasi mumkun degil. Ben kiza hak veriyorum benimde annem surekli bana asiri baski yapsa ben de istemesem bile dava acardim. Kizin gonullu dava actigina kesinlikle inanmiyorum. Cunku her zaman kizi yasal yolla almaya kalksak kiz benden rica ediyordu. Abla ne olur yasal yolla almayin kavga cikmasin Annem boyle yapacak bir sey yok onunla yasiyorum diyordu.

Anlamadığım kısım birazda o aslında , kız konu sahibiyle iyi anlaşıyomuş, pekala babasıyla yaşamayı talep edebilir git diyen yok anladığım kadarıyla, konuda boşluk çok
Kiz da esim gibi icine kapanik ve hak arayamayan birisi. Dusunun kardesleri ile bile korkarak konusuyor. Abla bana kizar misin diyor. Ben de xxxx onlar senin kardesin ne icin kizayim konusmana ve gorusmene diyorum. Cunku kizda ve esimde o psikoloji var. Surekli biri ezecek gibi hissediyorlar.
Kizin annesi sag oldugu surece kiz bizim yanimiza cesaret edemez ayni babasi gibi cunku.
Esimin kopyasi onunden ekmegini alsan niye aldin demez sinerler.

Evet işte şu kısım çelişkili.
Konu sahibinin dediğine göre kadın iyi bir anne değil,bunu da defalarca kez görmüşler.Konu sahibi kızla da iyi anlaşıyormuş madem ee niye bunca zaman boyunca babası ''kızım sen bizde kal'' deyip harekete geçmemiş ?
Bu kadar kötü bakılıyorsa çocuğa bence ispatlanabilirdi her türlü.
Babasi konusup kendini dile getiremiyor ki. Kizla ben konusuyorum genelde. Kizi evdeyken bile cok istisna arayabiliyoruz cunku annesi kizla kavga ediyor. Tlf. Gorusmeleri bile gizli oluyor cogu kez. Kiz telefonuna babasini Ayca diye kiz ismi ile kaydetmis korkudan. Benim numarada Ayca 2 diye kayitli.
Birakin yanimiza almayi yasal haklarla gorusmeye kalksak kizin ricasi ile durduk yerimizde. Cunku almaya kalksak kiz o eve dondugunde ya da annesi ile gorustugunde dunyayi basina yikacakti.
Ne yapalim biz?? Hadi yanimiza aldik kiz korkuyordu kizin ricasina kulak asmayip kizi orta yerinden ayirsamiydik.
Cocuk uzuluyordu ne yapalim???

Konu sahibi çocuk eğer 19 yaşına siz kadına değil çocuğa nafaka ödemeniz gerekir. Kaldı ki 19 yaşında bir çocuk reşit olduğu için artık odemeyebilirsiniz bile belki. Sonuçta ise girip çalışabilir durumda artık.
Kiz henuz okuyor ve nafaka mecburi. Nafaka kesilse bile kiz zorda kalsa yine yetisirim ama o bile gizli olacak cunku anne faktoru var.

Biz ikinci esler ne yapalim ne yapsak kotuyuz.
Kiz bizle yasarken okuldan gelip oglen yemegini yedikten sonra ogleden sonra arkadasi gelmisti. Okulda piknik plani yapmislar bizim binanin bahcesinde ben de o an ev de ne varsa koydum yanina alip asagiya indiler bahcede yediler.
Bazilari dedi kodu etmis uvey anne cocugu kovmus cocuk bahcede yemek yiyordu diye.
Binanin bahcesinde arkadasi ile oynadigi birgun salincaktan atlamis salincak kafasina carpmis kapiyi bir actim kafasi kaniyor. Alip hastaneye goturdum uvey anne kizi dovmus dediler.
Ev de ki duvar boyasini yuzune surmus tinerle balkonda temizledim uvey anne kizin derisini soyuyordu demisler.
Bahcede bir yavru kedi bulmus kediyle oynamasina izin verdim uvey anne pis kediyle oynatti dediler.
Kopek istedi eve mutfak masrafimdan iyice kisip bir terrier kopek aldik ben hamileyken astimim iyice azdi ve bulantilarim asiri olunca kopekle ilgilenemedim wc. Egitimi yoktu ve eve pisliyordu gebeligim zor gectiginden yetisemiyordum baska arkadasimiza sahiplendirdik kopegi uvey anne cocugun kopegini evden atti oldum.
Yolculuk esnasinda arka koltuga kustu eve gelince binanin bahcede koltugu temizledim kis gunu ayazdi ellerim morardi soguktan. Balkondan kiz bana bez atti asagiya cocuga bagiriyor oldum. 5. Kata bez istemek icin telepati kurmam gerekiyormus demek ki.
NE YAPARSAK YAPALIM BIZ UVEY ANNEYIZ, KOTUYUZ.
IKINCI ESIZ VE ILK ESIN BIZE YAPTIGI HERSEY MUSTEHAK!

Bende 800 tl maaş almanıza takıldım. Üstelik tam gün. Asgari ücret 1300 tl.. nerde çalışıyorsun ki?
Turkiye de kac is veren sigorta yapiyor ya da tam maas veriyor?
Bizim binanin alt katinda bir markettin (bim vs. Gibi degil) reyonu, deposu, temizligi bunlara bakiyorum. Haftaligim 200 tl. Ben de isterin 1300 versin ama verniyor ne yapayim?
En azindan yan gelip yatmiyorum cocuklarim icin cabaliyorum.

Merhaba arkadaslar

Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin. :KK43:

Dipnot. defalarca soruldugu ve defalarca cevap verdigim icin ekliyorum.
Esimin bosanmasi ile benim alakam yok onlar bosanirken ayni sehirde bile degildim.
Esimin bosanmasi mayis ayinda kesinlesmis (Temyiz 1 sene civari surmus) benimle eylul ayinda evlendi.
Benim evlenme asamamin cabuk olmasi, lise cagindayken sevdigim, gelecekte evlilik dusundugum kisi ile beraber gecirdigimiz motorsiklet kazasinda onun vefaati, benim kendimi dis dunyaya kapatmam, esimi ilk gordugumde gozlerinin vefaat eden sevdigime cok benzemesi ile, esime garip bir sekilde baglanmam ve onu da kaybetme korkusu yasamamdi.
Dedikleriniz doğruysa haklısınız yaptığı vicdansızlık.
Fakat yok o bahsettiniz mallar kardeşinin üzerine olduğu gibi belki ona aitse
Siz bu yorumu yapıyorsanız(!)
Gerçekten en illet olduğum şeydir.

Bazısı ailesinin durumu iyi onlar baksın diyor, yeni eşide onu destekleyip nafaka ödemek istemiyor kendince bir mantığa oturtuyor

Yok zaten onun parasıdır diyorsanızda
Anlamadığım okadar mal varlığın arasında o paraya neden ihtiyaç hissetsin
Çok mantıksız
Ve neden kardeşinin üzerine yapsın
Tüm bu maceraya ne gerek var.

Birincisi miras durumunda insan kardeşine bile güvenip yapmaz yarının ne getireceği belli olmaz

Bilmediğim konuda kesin yargıya varamadan olayın mantıksızlığı içinde
Eşiniz ne olursa olsun eski eşden çocuğuna bakmak zorunda,
Sizin çocuklarınızda mağdur edilmeden eşit şekilde maddi manevi diğer çocuğununda yanında olmalı.

Benim bir yakınım ayrıldı eşinden eşi mühendis
Maaşı gayet iyi adam nafaka vermemek için kredi çekip krediyi göstermiş..
Siz nasıl borçları gösteremiyorsunuz anlamadım
Ilk davalarinda borc baz alinmamis. Cunku bazi kimseler kasitli kredi cekip, borclandigi icin dikkate alinmamis su an ki yasalarla bu mumkun mudur diye soru sordum zaten. Mumkunati varsa biz de mahkemeye sunacagiz elbet.

Dedikleriniz doğruysa haklısınız yaptığı vicdansızlık.
Fakat yok o bahsettiniz mallar kardeşinin üzerine olduğu gibi belki ona aitse
Siz bu yorumu yapıyorsanız(!)
Gerçekten en illet olduğum şeydir.

Bazısı ailesinin durumu iyi onlar baksın diyor, yeni eşide onu destekleyip nafaka ödemek istemiyor kendince bir mantığa oturtuyor

Yok zaten onun parasıdır diyorsanızda
Anlamadığım okadar mal varlığın arasında o paraya neden ihtiyaç hissetsin
Çok mantıksız
Ve neden kardeşinin üzerine yapsın
Tüm bu maceraya ne gerek var.

Birincisi miras durumunda insan kardeşine bile güvenip yapmaz yarının ne getireceği belli olmaz

Bilmediğim konuda kesin yargıya varamadan olayın mantıksızlığı içinde
Eşiniz ne olursa olsun eski eşden çocuğuna bakmak zorunda,
Sizin çocuklarınızda mağdur edilmeden eşit şekilde maddi manevi diğer çocuğununda yanında olmalı.
Evet mallar kendisine ait miras. Allah daha da cok versin. Bizden giden nafakaya ihtiyaci yok yasal hakki alabilir ama yukseltmek neyin nesi? Amaci bizi her turlu magdur etmek.
O kadin sirf bizi magdur etmek icin kardesine guvenmese de guvenir.
Zaten akli basinda biri olsa kizini riske etmez. Kendi vefaat etse mal kardesinde ve kardesleri ile cok iyi gecinen birisi degil.
Aklima su da geliyor, dusen mirasi da delil sunsak olur mu acaba? Cunku butun cocuklari miras alirken kadin neden muaf kalsin ki? Belki hakimin kanaati degisir.

Yorumlar o kadar iki yuzlu ki hayretler icinde kaldim. Bu konuyu eski es acsaydi. Al donuna kadar al cocuguna elbet bakacak diyeceklerdi . Siz acinca magdur edebiyati olmus. Sirf gozleri vefat eden eski askiniza benziyor diye hesap kitap etmeden evlilik iki cocuk sonuclar normal. Kadinin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez. Adam madem ilk cocuguna bakamayacak durumda neden 2.hanimdan 2 tane daha yapiyor neyine guveniyor ? Adam neden o kadar tazminat odedi hangi sebeple ayrilmislar ?

Turkiye de kac is veren sigorta yapiyor ya da tam maas veriyor?
Bizim binanin alt katinda bir markettin (bim vs. Gibi degil) reyonu, deposu, temizligi bunlara bakiyorum. Haftaligim 200 tl. Ben de isterin 1300 versin ama verniyor ne yapayim?
En azindan yan gelip yatmiyorum cocuklarim icin cabaliyorum.
O işletmeyi şikayet edebilirsiniz? Sigortasız işçi çalıştırmaktan.. başka bir yerde tezgahtar olarak işe girseniz en azından 1300tl alırsınız. Sigortanızda olur inş.

Ilk davalarinda borc baz alinmamis. Cunku bazi kimseler kasitli kredi cekip, borclandigi icin dikkate alinmamis su an ki yasalarla bu mumkun mudur diye soru sordum zaten. Mumkunati varsa biz de mahkemeye sunacagiz elbet.

Evet mallar kendisine ait miras. Allah daha da cok versin. Bizden giden nafakaya ihtiyaci yok yasal hakki alabilir ama yukseltmek neyin nesi? Amaci bizi her turlu magdur etmek.
O kadin sirf bizi magdur etmek icin kardesine guvenmese de guvenir.
Zaten akli basinda biri olsa kizini riske etmez. Kendi vefaat etse mal kardesinde ve kardesleri ile cok iyi gecinen birisi degil.
Aklima su da geliyor, dusen mirasi da delil sunsak olur mu acaba? Cunku butun cocuklari miras alirken kadin neden muaf kalsin ki? Belki hakimin kanaati degisir.

Canım miras nasıl kardeşinde ?

Reddi miras mı yapmış ? Varis sadece kendisi ve kardeşimiymiş ?

Yoksa üstüne geçirip sonra mı kardeşine vermiş ?

Miras olayı nezaman oldu ? Eğer satış değilde devir yaptıysa kardeşine devir 10 yılda bozulabiliyo ?

Hani kızın nafakası ozamana mı denk geliyo onun için sordum.

İş içinde 800 çok az canım herhangi bi mağazaya markete girsen enkötü 1300+ sigortan olur.

O işletmeyi şikayet edebilirsiniz? Sigortasız işçi çalıştırmaktan.. başka bir yerde tezgahtar olarak işe girseniz en azından 1300tl alırsınız. Sigortanızda olur inş.
Hem calisip hem cocuklarima yetismeye calisiyorum. Az maasa biraz mecbur gibi oldum cunku is yerim oturdugum evin altinda. Cocuklarimin basi bos kalmasin diye tercihim bu yonde oldu.
Derslerini, yemeklerini is yerinin mutfak bolumunde yaptiriyorum. Hem ise hem cocuga kosuyorum. Okuldan gelince ev de skildiklarinda yanima gelebiliyorlar.
Yoksa inanin o paraya o is cekilmez.

Canım miras nasıl kardeşinde ?

Reddi miras mı yapmış ? Varis sadece kendisi ve kardeşimiymiş ?

Yoksa üstüne geçirip sonra mı kardeşine vermiş ?

Miras olayı nezaman oldu ? Eğer satış değilde devir yaptıysa kardeşine devir 10 yılda bozulabiliyo ?

Hani kızın nafakası ozamana mı denk geliyo onun için sordum.

İş içinde 800 çok az canım herhangi bi mağazaya markete girsen enkötü 1300+ sigortan olur.
Inanin miras isleri nasil olur bilmiyorum ama bolunurken direk feragat mi red mi neyse ondan etmis kizi soylemisti

Biz ikinci esler ne yapalim ne yapsak kotuyuz.
Kiz bizle yasarken okuldan gelip oglen yemegini yedikten sonra ogleden sonra arkadasi gelmisti. Okulda piknik plani yapmislar bizim binanin bahcesinde ben de o an ev de ne varsa koydum yanina alip asagiya indiler bahcede yediler.
Bazilari dedi kodu etmis uvey anne cocugu kovmus cocuk bahcede yemek yiyordu diye.
Binanin bahcesinde arkadasi ile oynadigi birgun salincaktan atlamis salincak kafasina carpmis kapiyi bir actim kafasi kaniyor. Alip hastaneye goturdum uvey anne kizi dovmus dediler.
Ev de ki duvar boyasini yuzune surmus tinerle balkonda temizledim uvey anne kizin derisini soyuyordu demisler.
Bahcede bir yavru kedi bulmus kediyle oynamasina izin verdim uvey anne pis kediyle oynatti dediler.
Kopek istedi eve mutfak masrafimdan iyice kisip bir terrier kopek aldik ben hamileyken astimim iyice azdi ve bulantilarim asiri olunca kopekle ilgilenemedim wc. Egitimi yoktu ve eve pisliyordu gebeligim zor gectiginden yetisemiyordum baska arkadasimiza sahiplendirdik kopegi uvey anne cocugun kopegini evden atti oldum.
Yolculuk esnasinda arka koltuga kustu eve gelince binanin bahcede koltugu temizledim kis gunu ayazdi ellerim morardi soguktan. Balkondan kiz bana bez atti asagiya cocuga bagiriyor oldum. 5. Kata bez istemek icin telepati kurmam gerekiyormus demek ki.
NE YAPARSAK YAPALIM BIZ UVEY ANNEYIZ, KOTUYUZ.
IKINCI ESIZ VE ILK ESIN BIZE YAPTIGI HERSEY MUSTEHAK!
Sizin vicdanınız rahatsa yani elinizden geleni yapıyorsanız başkalarının ne dediğini unutun.
Ben çok kötü örneklere şahit oldum
Ama genelde olan ilk eşe oluyor
Onlar mağdur ediliyor
Adam eski eşiyle beraber çocuğunuda boşuyor
Sizin durumunuzda anlattıklarınız gerçekse
Kadınının kendisiyle yada sizinle inanılmaz bir kavgası var. sebebinde haklı haksız bilemem
Bunlar zor işler. O yüzden boşanmış çocuklu biriyle birlikte olmanın zor olduğu söylenir ve pek desteklenmez.

Yorumlar o kadar iki yuzlu ki hayretler icinde kaldim. Bu konuyu eski es acsaydi. Al donuna kadar al cocuguna elbet bakacak diyeceklerdi . Siz acinca magdur edebiyati olmus. Sirf gozleri vefat eden eski askiniza benziyor diye hesap kitap etmeden evlilik iki cocuk sonuclar normal. Kadinin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez. Adam madem ilk cocuguna bakamayacak durumda neden 2.hanimdan 2 tane daha yapiyor neyine guveniyor ? Adam neden o kadar tazminat odedi hangi sebeple ayrilmislar ?
+++1

Boşanmış evine niye bakma yükümlülüğü olsun ki?Hayatlarını ayırmışlar artık. Çocuğuna bakma yükümlülüğü var. O zaman hepimiz evlenelim bosanalim. Ömür boyu baktiralim kendimize. Resmen kumalıktır bu.
Çocuğu olmadığı halde nafaka alan kadınlar bunu gururlarina nasıl yediriyor biri açıklasın.
çocuğum olmadığı halde bende nafaka alıyorum. ayrıca bir süre çalıştığım ve çalışabilecek yetim oldugu halde mahkeme nafakamı kesmedi alıyorum. boşandığım adam yeniden evlense de cocuk ta yapsa ben o parayı alıp çatır çatır yiyeceğim. Evet bir sorumluluğum yok çocuk gibi, hemde ailemin durumu gayet iyi ve bana destek olan bir aile, iş arıyorum iş bulsam benim de gelirim olacak gayette. Ama o adam o parayı ödeyecek ve bende söke söke alıp keyifle yiyeceğim.
Şöyle düşünün sokakta bir adam size hakaret etse- taciz etse- darp etse onu mahkemeye verir dava açarmısınız? acarsınız. Bu mahkeme size tazminat verse alırmısınız? alırsınız (ki karşınında canı yansın). siz evlilikte yada normal hayatınızda maddi yada manevi ağır hasara uğradıysanız mahkeme size talep ettiğiniz kadar yada daha azı bir para veriyorsa sizde bunu alıp her harcayışınızda içinizin yağları eriyerek yiyeceksinizdir. Bunda beni ve benim gibileri gurursuz yapacak ne var?? Ha hapis cezası istenilebiliyor olsaydı da hapisle ödeyseydi cezasını keşke. Ama parayla intikam alınabiliyor. Esas yaşanılanlara göz yumup hiçbirşey yapmadan çekip gitseydim boşansaydım gururuma yediremezdim. Suçlu gibi neden sustum diye. Yani hepiniz evlenip boşanıp kendinize ömür boyu baktıramazsınız. Eğer eşki eşiniz kusurluysa ve sizde talep ettiyseniz, size bir bedel öder sadece. Böylece sizde gururunuza yedirirsiniz gayet.

++++

çocuğum olmadığı halde bende nafaka alıyorum. ayrıca bir süre çalıştığım ve çalışabilecek yetim oldugu halde mahkeme nafakamı kesmedi alıyorum. boşandığım adam yeniden evlense de cocuk ta yapsa ben o parayı alıp çatır çatır yiyeceğim. Evet bir sorumluluğum yok çocuk gibi, hemde ailemin durumu gayet iyi ve bana destek olan bir aile, iş arıyorum iş bulsam benim de gelirim olacak gayette. Ama o adam o parayı ödeyecek ve bende söke söke alıp keyifle yiyeceğim.
Şöyle düşünün sokakta bir adam size hakaret etse- taciz etse- darp etse onu mahkemeye verir dava açarmısınız? acarsınız. Bu mahkeme size tazminat verse alırmısınız? alırsınız (ki karşınında canı yansın). siz evlilikte yada normal hayatınızda maddi yada manevi ağır hasara uğradıysanız mahkeme size talep ettiğiniz kadar yada daha azı bir para veriyorsa sizde bunu alıp her harcayışınızda içinizin yağları eriyerek yiyeceksinizdir. Bunda beni ve benim gibileri gurursuz yapacak ne var?? Ha hapis cezası istenilebiliyor olsaydı da hapisle ödeyseydi cezasını keşke. Ama parayla intikam alınabiliyor. Esas yaşanılanlara göz yumup hiçbirşey yapmadan çekip gitseydim boşansaydım gururuma yediremezdim. Suçlu gibi neden sustum diye. Yani hepiniz evlenip boşanıp kendinize ömür boyu baktıramazsınız. Eğer eşki eşiniz kusurluysa ve sizde talep ettiyseniz, size bir bedel öder sadece. Böylece sizde gururunuza yedirirsiniz gayet.
+100

burada ayrılmak üzere olan şiddet gören aldatılan kadınlara boşan nafaka tazminatla geçinirsin gül gibi yazanlar ne hikmetse nafaka alan kadınları gurursuz buldular

bile bile boşanmış adamlarla evlenip sonra para bize yetmiyor eşimin çocuğu bize gelip yerleşmek istiyor diye çıldıranlara da ayrı sinirleniyorum

Back
X