En kotu karar bile kararsizliktan iyi midir??

Kizlar herkese merhaba.O kadar kafam karisik ki umarim yorum yazarsiniz.ikimizinde 2.evliligi esimi severek evlendim aslinda hala seviyorum.7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.Bahane hep kiziydi (11 yasinda)ancak neredeyse 1.5 yildir kizi bizimle yasiyor.Kadin kendisi birakti.Kizimla herhangi bir sorunumuz yok ben cocugun iyiligi icin bunu asla sorun etmedim zaten , ancak bu seferde cocugun bizimle mutlu olmasi sorun oldu ve baslarda hic aramayan sormayan annesi devamli cocukla iletisime gecip manipule etmeye bizi kotulemeye (ozellikle de beni tabiki) basladi.Cocuga devamli link gonderip babana soyle sunu alsin vs gibi ki bunlar yuzbinlerce tl degerindeki seyler konu para da degil bunlari musfik anne kisvesinde yaparak yeni gundemler yaratmasi herneyse cocugu tatillerde bile almak istemedi esim kizi uzulmesin diye neredeyse zorla gonderdi bu surecte nafakasi hic sorun olmadi almaya devam etti hatta kiz ondayken hep ekstra odemeler yapildi.En son olayda esimin bu yil 3.kez kizini cok luks bir otele annesiyle birlikte tatile gonderdigini ogrendim aslinda kendisi soyledi.Maddi olarak durumu iyi ancak cok borcu var biz ailecek boyle bir tatile gitmiyorken neden bunu yapiyorsun dedigimde bana baska turlu cocugunu almiyor cocuk uzulmesin diye yaptim dedi.Bende o halde benimde tatil hakkim diyerek annemlerin yanina geldim.Burada iliskiye uzaktan bakinca yaptigim fedakarlik anlamsiz mi diye dusunmeye basladim cunku bu kadin esime benimle ilgili hakaret mesajlari yollayan hatta ayril ondan diyebilecek kadar kotucul bir insan eger bu kadin velayeti vermezse (ya da esim velayet davasi acmazsa)ve esim onunla iliskisine bir sinir cizmezse bu sorunlarin devam edecegini ve bunu istemedigimi soyledim. Çunku velayet bu kadinin elinde hep bir koz ve hep kizimizi geri almakla tehdit ediyor.Esimde kizimin annesiyle davalik olmak istemiyorum cok abartiyorsun gibi seyler soyledi kadin da kizimin yeri babasinin yanidir ama o kadina guvenip velayet vermem gibi seyler soylemis.Biliyorum cozum bende degil ancak yanlis mi dusunuyorum ne olursunuz bir akil verin anlasmali bosanma teklif etti bosanmali miyim??

Bu iletisim saglikli olabilse keske zaten konu buralara gelmezdi ancak amac farkli yani insan cocugunu biraktigi bir insana nasil hakaret edebilir? Oyle bir insansa nasil cocugunu yalniz birakabiliyorsun mesela? Iliski baslamasi degilde toksik bir bagin kopmamasi gibi daha cok arada kaynayan da ben oldum
Malesef bu toksik bağ çocuk varken devam edecek ve anladığım kadarıyla sana boşanma teklifi etmişse ve kararında ciddiyse seni kaybetmeyi göze almış demektir.. Bu durumda en çok zarar sen görüyorsun ve adamın kızına da yazık..Bence sen onun eski eşiyle hiç muhattap olma.. Sadece adamın hareketlerini incele.. Belki hemen boşanmaya bilirsin biraz ara verip birkaç ay filan kafanı dinle ve onun ne hareket edeceğine bak ama o sırada kesinlikle yüz gösterme sadece uzaktan hareketlerini izle.. Başka ilişkiye başlarsa veya eskisine dönerse unut gitsin ve bence kurtulduğuna sevin.
Yok sana yalvarırsa geri dön diye ve başkasında gözü yoksa.. Ozaman tekrar düşünürsün.. Ama onun yanındayken doğru karar verebilirmisin bilmiyorum..

Bencil olan, çirkef olan idare edilir.
Nahif olan, iyi huylu olan ayak altı çiğnenir.
Eşiniz güçlü bir kişiliğe sahip olsaydı tam tersini yapardı. Siz eski eşinin hakaretlerini idare etmek zorunda değilsiniz ki.

bizde tatillere gitmisiz zamaninda yine gidermisiz o da cocuguyla otele gitmis cocugumun annesi ne var ki bunda vs vs benim gurur duymam gerekiyormus eski esine boyle incelik gosteren bir kocam oldugu icin

Gittikçe tuhaflaşıyor eşinizin savunmaları.
Size de eski eş olarak yapacak mıymış?
Ne münasebet yahu? Birde çocuğu düşünmeyen siz olmuşsunuz pes diyorum.

Boşanma konusu gündeme geldiyse geri adım atmayın burdan. Zaten bu konuda esnemediğiniz için bu raddeye gelmiş. Kararınız için son bir destek ve fikir almaya yazmışsınız öyle anladım.

Bencil olan, çirkef olan idare edilir.
Nahif olan, iyi huylu olan ayak altı çiğnenir.
Eşiniz güçlü bir kişiliğe sahip olsaydı tam tersini yapardı. Siz eski eşinin hakaretlerini idare etmek zorunda değilsiniz ki.

Gittikçe tuhaflaşıyor eşinizin savunmaları.
Size de eski eş olarak yapacak mıymış?
Ne münasebet yahu? Birde çocuğu düşünmeyen siz olmuşsunuz pes diyorum.

Boşanma konusu gündeme geldiyse geri adım atmayın burdan. Zaten bu konuda esnemediğiniz için bu raddeye gelmiş. Kararınız için son bir destek ve fikir almaya yazmışsınız öyle anladım.
Evet cunku o kadar cok ne var bunda cocugumun iyiligi vs gibi seyler duydum ki kendi kendimi sorguluyorum gercekten oyle mi diye bu durumu yasayan yoktur sanmam ancak sizlerin goruslerini almak istedim bu asamada

Malesef bu toksik bağ çocuk varken devam edecek ve anladığım kadarıyla sana boşanma teklifi etmişse ve kararında ciddiyse seni kaybetmeyi göze almış demektir.. Bu durumda en çok zarar sen görüyorsun ve adamın kızına da yazık..Bence sen onun eski eşiyle hiç muhattap olma.. Sadece adamın hareketlerini incele.. Belki hemen boşanmaya bilirsin biraz ara verip birkaç ay filan kafanı dinle ve onun ne hareket edeceğine bak ama o sırada kesinlikle yüz gösterme sadece uzaktan hareketlerini izle.. Başka ilişkiye başlarsa veya eskisine dönerse unut gitsin ve bence kurtulduğuna sevin.
Yok sana yalvarırsa geri dön diye ve başkasında gözü yoksa.. Ozaman tekrar düşünürsün.. Ama onun yanındayken doğru karar verebilirmisin bilmiyorum..
Tesekkur ederim🙏

Rica ederim yardımım dokunursa ne mutlu bana.. Ayrılık bende yaşadım seni anlıyorum çok zor bir dönem ama insan herşeye alışıyor.. Biz eşimle ayrılmıştık şimdi tekrar beraberiz ve hamileyim.. Düzeleceğini hiç düşünmüyordum ama şimdi herşey yoluna girdi çok şükür..
Psikolojini bozan ve güvenini sarsan herşeyden uzak dur bence

Rica ederim yardımım dokunursa ne mutlu bana.. Ayrılık bende yaşadım seni anlıyorum çok zor bir dönem ama insan herşeye alışıyor.. Biz eşimle ayrılmıştık şimdi tekrar beraberiz ve hamileyim.. Düzeleceğini hiç düşünmüyordum ama şimdi herşey yoluna girdi çok şükür..
Psikolojini bozan ve güvenini sarsan herşeyden uzak dur bence
Ne guzel mutlulugunuz daim olsun bebisinizle insallah🙏🙏

Evet cunku o kadar cok ne var bunda cocugumun iyiligi vs gibi seyler duydum ki kendi kendimi sorguluyorum gercekten oyle mi diye bu durumu yasayan yoktur sanmam ancak sizlerin goruslerini almak istedim bu asamada

Son cümlemi başlığa istinaden yazdım. Kararınızı verdiğinizi düşündüğümden dolayı.
Ancak eşiniz hezeyanlarını çok inanarak savurduğu için kafanızın karışması da normal.

Ufak bir köşesinden bile olsa tutulupta konu sahibi az çok tenkit edilmeden bir konuda üyelerin hemfikir olduğu nadirdir.
Okuduğum kadarı için söylüyorum sonuçta sizi gerçekte tanımıyorum; evlilikteki konumunuzu ve hakkınızı ayarlamak için fazlasıyla hakedilmiş bir çabanız var. Kaldıki sadece karısı olmanız hasebiyle sorgulama hakkınız olan bir konuydu bu.

Son cümlemi başlığa istinaden yazdım. Kararınızı verdiğinizi düşündüğümden dolayı.
Ancak eşiniz hezeyanlarını çok inanarak savurduğu için kafanızın karışması da normal.

Ufak bir köşesinden bile olsa tutulupta konu sahibi az çok tenkit edilmeden bir konuda üyelerin hemfikir olduğu nadirdir.
Okuduğum kadarı için söylüyorum sonuçta sizi gerçekte tanımıyorum; evlilikteki konumunuzu ve hakkınızı ayarlamak için fazlasıyla hakedilmiş bir çabanız var. Kaldıki sadece karısı olmanız hasebiyle sorgulama hakkınız olan bir konuydu bu.
Maalesef bu hakkim bir tehdit cizdigim sinirda terk olarak algilandi tespitiniz cok dogru hezeyanlar icinde bogulmak gercekle yuzlesip geregini yapmaktan daha kolay geliyor esime

Ne guzel mutlulugunuz daim olsun bebisinizle insallah🙏🙏
Amin canım darısı senin de başına 😘 Aşk geçicidir canım önemli olan saygı ve inan bana çocuk yoksa boşanmayı hiç dert etme aile kuracağın adamı iyi seç ve davul bile dengi dengine unutma.. Ortak hedefleriniz olan ve kendin gibi çocuğu olmayan biri çıkarsa seveceğin.. Kaçırma bence. Ama yeni ilişkiye de acele etme önce kendini topla bunu hallet.. Kim bilir belki şimdiki eşinle anlaşırsın..ama sana karşı saygısı bile yoksa çok uzatıp Psikolojini bozma bence.. Yine de sen bilirsin. Yeni bş olursa haber ver.. 😊

Evet cunku benim onula cekismeyecegimi nafaka vs gibi taleplerim olmayacagindan emin .zaten cocuk da yok ancak eski esinin nafaka arttirim ve cocugunu gostermeme gibi tehditleri var.Hatta sesli mesajlari bana bile gonderdi.Kadin acikca yaparim diyor.
sizin sorununuz değil ne yiyorlarsa yesinler. Sizin çocuğunuzun rıskından harcamadığı sürece tabi ama siz de yapın tatilinizi, istediğinizi yapın, kendi isteklerinizden vazgeçmeyin. Ama eşim anlaşmalı boşanma teklif etti kısmına şok oldum. Siz fazla fedakarlık yapmışsınız bugüne kadar. Bilmiyorum ama belki kendi çocuğunuzu yapmaktan da feragat etmiş olabilirsiniz...Fazla fedakarlık iyi bir şey değil. Evet kendi yaptığınız fedakarlıkları bir gözden geçirmelisiniz. (evet bunu da Mahmut abi söyledi :))

Back
X