Eşimin eski nişanı

Ne zamana kadar böyle olucak .Sakin olarak içinizdekilerı aktarın.Sinirlendıgın seyı solemıceksen ne onemı varkı ?
Suçlamak mış onu delirten ama sorduğun zaman ben yalancımıyım sana yalan söyleyebileceğimi nasıl düşünürsün benden bunu nasıl beklersin diye deliriyor.Anlam veremiyorum.

Hadi eşiniz söylemedi hiç mi duymadınız annesinden babasından şimdiye kadar? Ne bileyim illa konuşulur bu söylenmesi gereken bir şey ailesi de saklamış demek ki.

Benim anlamadığım aileniz bu adamı hiç sorup soruşturmadan mı evlendirdi sizi bi konu komşuya bile sorsalar zaten söylenirdi illaki. Nişanladıysa yani. Ben de gıcık olurdum ve üste falan çıkarmazdım ne münasebet üste çıkacak miş yalanını bilip otursun aşağı:duduk:

Siz ilk mesaja nişanlanmış yazınca ben de nişan töreni oldu ve görümce de oradaydı zannettim!

Görümce nişanda yok. Hatta o anda o şehirde bile yok. Ama ona göre nişan yapıldı!!!

Bence görümcenin kafası dağınık biraz. Olmadığı yerde ne olduğunu neye dayanarak söylüyor.

Ben eşinize inandım.

Görümce deseydi ki aaaa ben de şu renk elbise giymiştim, saçımı yaptırırken şöyle aksilik olmuştu vs vs hadi neyse. Ortada somut hiç bir şey yok.

Görümceye aileler tanışacak denmiş de o kendi kafasında nişan olacak gibi algılamış, sonra küsüp vazgeçilince görümce nasılsa gelmeyecekti diye söylenmemiş olabilir mi? Ya da görümce zaten ailesiyle pek alakasız biri, kafasında arka plana atmış olabilir mi bu bilgiyi? Hangi kadın kardeşinin nişanına gelmez ki? Gerçi sizin de düğüne gelmemiş :)

Ben görümcenizin dediklerini ciddiye almadım.

Görümceye bir ara sorun bakalım o nişanda kimler varmış. O kişilere çaktırmadan sorun isterseniz.

Mesele nişan yapıp yapmaması değil. Ortada bir yalan var mı yok mu bunu öğrenmek, haklısınız.

Başka konularda hiç yalanını yakaladınız mı? Tek bir olay özelinde değerlendirip gömmeyelim enişteyi. Genele bakalım :)

Hanımlar neredeyse iki yıldır evliyim bugün akşam görümcemle otururken konu konuyu açtı sizin aile beni pek sevmiyor zaten dedim görümcem cevaben 'ya olur mu seni sevmeseler Ayşe'ye davrandıkları gibi davranırlardı abimle nişanlıyken bile...' gibi bir cümle kurdu.
Dondum kaldım.Şöyle ki Ayşe'yi biliyorum ama ben eşimin eski sevgilisi olarak biliyorum.Defalarca konusu açılmıştır geyiğini bile yapmışımdır ama bir kere olsun nişanlandığını bana söylemedi.

Nişanlanmış olmasına asla takılmıyorum bana yalan söylemesini sindiremiyorum.Görümcemede hiç bişey demedim biliyomuş gibi yaptım.Defalarca o kızın konusu geçip söylememesi hatta yalan söylemesi, kendimi kandırılmış hissediyorum.

Yapı itibariyle kıskanç, bunu devamlı ona söyleyecek ne biliyim problem yapacak biride değilim ama neden saklar insan bunu.Çok kırıldım, güvenim çok sarsıldı.Şimdi söylesem hem görümcemin söylediğini anlayacak ona çatacak hem yalanını yakaladım diye üstü çıkmaya çalışıp olmuş bitmiş ne kıskanıyosun diyerek olayı çarpıtacak haklı çıkmak için kavga çıkartacak.Susup oturuyum desem sindiremiyorum, çok sakin kibar anlayışlı şekilde bile sorsam kavga çıkartacak biliyorum.Spontane ikimizin yanında söylenmiş bi söz olsa aa nasıl yani der sorardım ama bu durumda o olmuyo malesef.Ne yapayım hanımlar akıl verin bana.

Emin ol görümcen bilmedigini biliyordur esin bunu sana söylemediyse onlarida uyarmıştır eminim ki dikkat edin diye bana çok saçma geliyor bi ablanın eski birinden bahsetmesi benim eşimde 6 yıllık sevgilik 7 aylık nişanlık dönemi geçirmiş geçenlerde fotoğraflara bakarken kesilmiş fotoğraflar gördüm görünce kaynanam hemen kenara doğru attı bir kere lafını etmediler yada onla beni kıyaslamaya çalışmadilar gorumcenizde bi kıyaslama var sizin tatafiniza olsa bile bu hiç hoş bise değil ve eşinize söyleyin bence

Emin ol görümcen bilmedigini biliyordur esin bunu sana söylemediyse onlarida uyarmıştır eminim ki dikkat edin diye bana çok saçma geliyor bi ablanın eski birinden bahsetmesi benim eşimde 6 yıllık sevgilik 7 aylık nişanlık dönemi geçirmiş geçenlerde fotoğraflara bakarken kesilmiş fotoğraflar gördüm görünce kaynanam hemen kenara doğru attı bir kere lafını etmediler yada onla beni kıyaslamaya çalışmadilar gorumcenizde bi kıyaslama var sizin tatafiniza olsa bile bu hiç hoş bise değil ve eşinize söyleyin bence
Kıyaslama konusunda haklısınız kesinlikle lafını etmemesi gerekirdi bencede ama görümcem daha 19 yaşında ne biliyim herkesten uzak kendi halinde bi kız aslında.O yüzden kötülük beklemedim ondan

İsteme olmuş orda bi nişan yüzüğü takılmış.Bunca zamandır enayi gibi hissediyorum kendimi.Bide yazmayı unutmuşum senden önce evlensem nişanlansam benimle evlenirmiydin tarzı bişey sormuştum hayır demişti arsız ayı.
Arsız ayı nedir yaaaa:)

Siz ilk mesaja nişanlanmış yazınca ben de nişan töreni oldu ve görümce de oradaydı zannettim!

Görümce nişanda yok. Hatta o anda o şehirde bile yok. Ama ona göre nişan yapıldı!!!

Bence görümcenin kafası dağınık biraz. Olmadığı yerde ne olduğunu neye dayanarak söylüyor.

Ben eşinize inandım.

Görümce deseydi ki aaaa ben de şu renk elbise giymiştim, saçımı yaptırırken şöyle aksilik olmuştu vs vs hadi neyse. Ortada somut hiç bir şey yok.

Görümceye aileler tanışacak denmiş de o kendi kafasında nişan olacak gibi algılamış, sonra küsüp vazgeçilince görümce nasılsa gelmeyecekti diye söylenmemiş olabilir mi? Ya da görümce zaten ailesiyle pek alakasız biri, kafasında arka plana atmış olabilir mi bu bilgiyi? Hangi kadın kardeşinin nişanına gelmez ki? Gerçi sizin de düğüne gelmemiş :)

Ben görümcenizin dediklerini ciddiye almadım.

Görümceye bir ara sorun bakalım o nişanda kimler varmış. O kişilere çaktırmadan sorun isterseniz.

Mesele nişan yapıp yapmaması değil. Ortada bir yalan var mı yok mu bunu öğrenmek, haklısınız.

Başka konularda hiç yalanını yakaladınız mı? Tek bir olay özelinde değerlendirip gömmeyelim enişteyi. Genele bakalım :)
Dediğiniz gibi olma ihtimali çok yüksek mesela kaynanam abinler yüzük bakmaya gidicek istemeye gidicez demiştir telefonda aradan zaman geçtikten sonra yüzük takıldı istemeye gidildi olarak kalmıştır belkide aklında bilemedim.Çünki hiç kimsenin birbiriyle aile bağı yok.Mesela görümcem mezun oldu eşim benden öğrendi.Bi garip aile açıkcası.

Ama tüm bunlara rağmen insan abisinin nişanlanıp nişanlanmadığını nasılda bilmez hem garip hem komik geliyo.Eşimin yalanını yakaladım da bambaşka bi konuyla ilgiliydi onu henüz zor çözmüşken bu tuz biber oldu valla

Böyle bi yalan söylediği için ayı, bide ben niianlanmış olsan evlenmezdim dediği için arsız.Daha söyleyeceklerim varda rtük :)
Evet sakladığı çok kötü olmuş elinde sonunda duyacaktiniz hem suçlu hem güçlü bide kavga çıkarır diyorsunuz bu işte bı terslik yok mu

Evet sakladığı çok kötü olmuş elinde sonunda duyacaktiniz hem suçlu hem güçlü bide kavga çıkarır diyorsunuz bu işte bı terslik yok mu
Sordum sordum hiç kavga filan çıkarmadı güldü dalgamı geçiyosun ne nişanı ne istemesi diye oturdu anlattı öyle bi şey hiç bi zaman olmadı diye anlattı.Bilmiyorum ki ne kadar doğru sor istediğine kardeşimi arayıp çağır gelsin burda anlatsın dedi gerek yok dedim ama bilmiyorum ki

Kıyaslama konusunda haklısınız kesinlikle lafını etmemesi gerekirdi bencede ama görümcem daha 19 yaşında ne biliyim herkesten uzak kendi halinde bi kız aslında.O yüzden kötülük beklemedim ondan

Kimse kusura bakmasın ben genç deyip geçemiyorum ne yazıkki bazı şeylere siz daha iyi bilirsiniz siz iç iceseniz

Ben ona değil de başka bi detay var ona takıldım...

Birincisi Sen aileniz beni sevmiyor diye neden diyorsun..Laf ve koz veriyorsun görümceye ...
İkincisi de o da seni başka bi kızla karşılaştırıyor sevmeseler ayşeye davrandıkları gibi davranırlardır diyor...Eskiyi deşmeye ne gerek var...
Ayrıca bu aile o kıza nasıl davranmış? Acaba seni de ilerde sevmemeye başlarlarsa nasıl davranacaklar bence bunları düşünsen iyi edersin...
Görümceyi hiç iyi niyetli bulmadım uzak dur

Back
X