Eşimin eve geç gelmesi ve geç kaldığında haber vermemesi

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
hamd olsun diğer arkadaşlar gibi büyük sorunum yok ama bu durum çok canım sıkıyor
eşim işten çok geç geliyor hafta sonu çalışıyor günde 1 buçuk 2 saat anca görüyorum.buna rağmen ben geç geliyorum hafta sonu çalışıyorum eşimi daha çok göreyim diye koşarak eve gelmiyor.arkadaşları ile buluşmaya gidiyor kaynanamlara gidiyoruz.onlar geliyo.bazen yarım saat filan geçiyo arıyorum nerdesin arkadaşlarımla çay içiyorum glince kavga ediyoruz diyoki 15-30 dk gecikme için aramak istemedim.ben sürekli rapor veremem.sevmiyorum filan diyo.iyice delleniyorum.

2 akşm öncesinde gene aynı gecikmeyi ve haber vermemeyi yaptı.küstük ertesi gün abimler gelicek anlamasınlar diye barıştım konuşuyoduk.gün içersinde dedimki normalde 9 da geliyo bugun misafirimiz var dükkanı erken kapat gel misafirlerimiz erken kalıcak dedim olur dedi.misafir geldi 9 oldu yok 9,30 oldu yok arıyorum meşgule verdi.kardeşini aradım abin nerde diyo oda yanında çalışıyo dediki annemleri köprüye bırakıcak.iyice dellendim geldi eve 10 çeyrek kala geldi ben surat astım zaten misafirlerimde bozuldu baya.oda bana surat astı küsüz şimdi bu huyuna nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum çok sinirli ve hala evli ve sorumluluğunun olduğunun farkında değil bu arada 10 aylık evliyiz.ve en kötüsüde kendini hep haklı görüyor

hamd olsun diğer arkadaşlar gibi büyük sorunum yok ama bu durum çok canım sıkıyor
eşim işten çok geç geliyor hafta sonu çalışıyor günde 1 buçuk 2 saat anca görüyorum.buna rağmen ben geç geliyorum hafta sonu çalışıyorum eşimi daha çok göreyim diye koşarak eve gelmiyor.arkadaşları ile buluşmaya gidiyor kaynanamlara gidiyoruz.onlar geliyo.bazen yarım saat filan geçiyo arıyorum nerdesin arkadaşlarımla çay içiyorum glince kavga ediyoruz diyoki 15-30 dk gecikme için aramak istemedim.ben sürekli rapor veremem.sevmiyorum filan diyo.iyice delleniyorum.

2 akşm öncesinde gene aynı gecikmeyi ve haber vermemeyi yaptı.küstük ertesi gün abimler gelicek anlamasınlar diye barıştım konuşuyoduk.gün içersinde dedimki normalde 9 da geliyo bugun misafirimiz var dükkanı erken kapat gel misafirlerimiz erken kalıcak dedim olur dedi.misafir geldi 9 oldu yok 9,30 oldu yok arıyorum meşgule verdi.kardeşini aradım abin nerde diyo oda yanında çalışıyo dediki annemleri köprüye bırakıcak.iyice dellendim geldi eve 10 çeyrek kala geldi ben surat astım zaten misafirlerimde bozuldu baya.oda bana surat astı küsüz şimdi bu huyuna nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum çok sinirli ve hala evli ve sorumluluğunun olduğunun farkında değil bu arada 10 aylık evliyiz.ve en kötüsüde kendini hep haklı görüyor

Üstüne gitmemeye çalış, üstüne gidersen ters teper. Evi ona cazip kılmaya calıssan. Film izleyelim, şıraya gidelim gibi. Emirle değil de, eğlenceyle... Eğer yapmazsa, program yaptığınız halde geç gelse de zamanla vicdanı sızlamaya baslayacaktır nasılsa.

Tepki göstermekte ve kızmakta çok haklısınız...Sanırım eşiniz evliliğe henüz alışamamış... Siz de bir gün eşinizden azcık eve geç gitseniz,o akşam hatta yemek yapmasanız size aynı toleransı gösterirmiydi...? karşılığında rapor vermeyi sevmiyorum vs vs dersiniz....aynen onun gibi...belki hatasını anlar...

Son düzenleme:
Telefonla arayıp haberleşmek bana göre alışkanlıktır. Demek ki bekarlığında hiç hesapsız yaşamış eşiniz bunu öğrenir zamanla sorun değil.
Ancak işi yüzünden mi yoksa arkadaşlarıyla beraber olmak istediğinden mi eve geç geliyor önce buna bakmak gerek?

Son düzenleme:
valla bazı erkekler erkek gibi...
yani misafir ayıp olur düşünmezler..
ama aynı durumu kendi ailesine sen yapsan barut gibi batlardı..
hemde daha yeni evlisiniz biraz ...
ne iş yapıyor eşiniz?

Çok cansıkıcı bir sorumsuzluk. Neden yaptıklarının normalolduğunu düşünüyor ki. Başka zaman neyse de evde misafir varken yapması büyük saygısızlık. Ama kavga ederek ve küserek çözüm bulamazsınız. Sadece evden uzaklaiması konusunda gerekçe verirsiniz eline.
Siz neden geç geldiğini ve evde az zaman geçirmek sitediğini öğrenmeye çalışın. Dışarıda olmak istiyorsa birlikte çıkın

esnaf kendine ait dükkanı var.bekarkende dediğiniz gibi ailesine hesap vermezmiş zaten.ailesine karşı az bi aksatma yapsam hemen sorun olur dün abime yengeme okadar mahçup oldumki.aileside bize misafir geleceğini biliyor.sen git oğlum misafir var diyemediler demekki.bana hala demedi ailesini bi yere bıraktığını, geç çıktım dükkandan dedi. kardeşi akşm aradığımda sölemişti arabasıda yok olay neydi anlamadım.suratını göresim yok öyle sinirliyimki.inanın eve geldiğinde el üstünde tutuyorum onu.söylene söylene gezmeye gideriz film izleriz herşey benim zorumla.bi kere film alıp gelmemiştir izleyelim diye.

Kocaların gereğinden fazla el üstünde tutulup ta şımartılmaması taraftarıyım...

Son düzenleme:
eve gecikecekse bunu sana haber vermesi gerekir bekarlığında alışmamışsa bu şimdi eşine zor geliyordur ama onu merak ettiğini aklının onda kaldığını söylersen kavga etmeden tatlı dille konuşursan zamanla arama huyunu edinir bence:31:

Çok cansıkıcı bir sorumsuzluk. Neden yaptıklarının normalolduğunu düşünüyor ki. Başka zaman neyse de evde misafir varken yapması büyük saygısızlık. Ama kavga ederek ve küserek çözüm bulamazsınız. Sadece evden uzaklaiması konusunda gerekçe verirsiniz eline.
Siz neden geç geldiğini ve evde az zaman geçirmek sitediğini öğrenmeye çalışın. Dışarıda olmak istiyorsa birlikte çıkın

mesela arabası varken babasını iş çıkışı alır eve bırakırdı sonra bizim eve geliridi.bu olay geç gelme vaktini dahada geciktirirdi.
konuştuk daha önce bunun için çok tatrışmalırımız küskünlüklerimiz oldu.geç gelme sebepleri ona göre hep haklı şeyler.annesine misafir gelir 10 dk onu göreyim der.arkadaşları gelir yarım saat çay içeyim der.dün misafirleri köprüye bıraktı dedi kardeşi.olay neydi bilmiyorum ama arabası yok.yetişkin bekar kardeşleri var oda bırakabilir filan...hep bi olay yani ebrum

2 gün yemek yapmayın, tek başınıza oturun film izleyin, geç gelirsin diye düşündüm o yüzden sana hazırlamadım birşey kendime hazırladım yedim deyin gayet masum bir şekilde.

sukut Allah yardımcın olsunn canım...Benim eşiminde kendi dükkanı var ve hiç izin günü yok haftanın 7 günü çalışıyor...Seni çoooooookkkk çooookkkk iyi anlayabiliyorum.yaz olduğu için eve en erken 9.30 da geliyor maalesef...ne misafirliğe gidebiliyoruz doğru düzgün,nede kafama göre misafir çağırabiliyorum nede gezmeye bi yere çıkabiliyoruz.Kendi işi olması çok kötü...Zaman zaman 11-12 dede geldiği oluyor işi olduğu akşamlar...Umudum bir an önce dükkanı kapatıp başka bir işe girmesi...Kendide memnun diil bu durumdan..

Ben olsam eve uzun bir süre misafir falan çağırmam hani gelen giden olunca mecburen barışılıyor ya,tavrımı koyardım.
"Sen benimle beraber olmak istemiyorsun,sen beni sevmiyorsun" derdim.
Çok sıkıcı ama küserdim,laftan anlamıyor madem tavır yapardım.
Adam düzelene kadar da sert duruşumu bozmazdım.

Onu onun silahı ile vurun.Tam bir hafta bekar bir kız gibi davranın.Eve geç gelin,hesap vermeyin,rutin ev işlerini özellikle onun işlerini yapmayın yapmayı reddedin.Umursamaz olun gülün eğlenin.Sorarsa o zaman dersiniz " aa biz evlenmişmiydik sayende unuttum da!!" Anlasın bakalım nasıl oluyormuş evli birinin eşinin bekar gibi davranması!!!

Onu onun silahı ile vurun.Tam bir hafta bekar bir kız gibi davranın.Eve geç gelin,hesap vermeyin,rutin ev işlerini özellikle onun işlerini yapmayın yapmayı reddedin.Umursamaz olun gülün eğlenin.Sorarsa o zaman dersiniz " aa biz evlenmişmiydik sayende unuttum da!!" Anlasın bakalım nasıl oluyormuş evli birinin eşinin bekar gibi davranması!!!

maalesef bunların hiçbirisi çözüm değil....

mesela arabası varken babasını iş çıkışı alır eve bırakırdı sonra bizim eve geliridi.bu olay geç gelme vaktini dahada geciktirirdi.
konuştuk daha önce bunun için çok tatrışmalırımız küskünlüklerimiz oldu.geç gelme sebepleri ona göre hep haklı şeyler.annesine misafir gelir 10 dk onu göreyim der.arkadaşları gelir yarım saat çay içeyim der.dün misafirleri köprüye bıraktı dedi kardeşi.olay neydi bilmiyorum ama arabası yok.yetişkin bekar kardeşleri var oda bırakabilir filan...hep bi olay yani ebrum

Önceliklerini belirleyememiş herhalde. Annesinin misafirini 10 dakika göreyim diye geç gelen bir adam kendi evindeki misafirleri için aynı duyarlılığıgösteremiyor avaba. Ve artık ailesinin eşi olduğunu. Siz nasıl evlendiniz? Hazır değilmiş bence eşiniz evlilik için.
Arkadaşımın eşi de öyle. Aldatma kesinlikle yok. Görücü uslulü tanışıp evlendiler. Adam vakti geldiği için evlendi bence.
Dışarda vakit geçirmeye bayılan bir adam. Evlenmeden önce de annesi evde kalmasını istemez gönderirmiş dışarı. Ev sıkıyor onu. Kaç kere karşılaştım avare avare geziyor. Birilerinin dükkanında çay içerken görüyorum. Ama evde karısı, kızı napar umurunda değil. Sadece sorumsuz. Umarım sizin eşiniz zamanla değişir

ben de aynı şeyi düşündüm...yok çok iyi davranayım,vs ile eve bağlanmaz,anca daha da şımarır ve gene kendi bildiğini okur....

sanırım aramızdaki tek fark eşimin aileci olmaması..
ailesine bile pek fazla gitmez nadirdir...oda bunaldı herşeyden onun adınada üzülüyorum ama boş vakti olduğunda arkadaşlarıyla görüşmek ister buda normal ama bana biraz anormal geliyor orası ayrı:)

maalesef bunların hiçbirisi çözüm değil....

bence de canım zıtlaşarak bir sonuca varamazsın eşin bu konunun seni mutsuz ettiğinin çokta farkında değil sanırım... Onunla konuşsan açıkça anltasan neden alındığını üzüldüğünü sakin bi anında olmaz mı denedin mi hiç ? üzücü bi durum ama ben de kırılırım böyle şeylere çok:59:...

bu zıtlaşmak ya da kavga etmek değil ki..sadece ayna tutmak............

Back
X