- 2 Ağustos 2013
- 4.111
- 3.891
- 448
- Konu Sahibi Oglak kizi
Ben bu konuda çok katı değilim. Eşler birbirlerinin giyim tarzı hakkında yorum yapabilir. Örneğin benim eşim bir apaçi gibi giyinmeye karar verip boynuna zincir takıp kaldırıma tünerse bu benim için sorundur. Bal gibi de yorum yaparım. Keza ben pazen bir etek giyip onun iş yemeğine katılsam o da yorum yapar. Nedense kadınlarımız mevzu mini yahut açık elbise olunca "eş karışamaz!" diye çemkirmeyi seçiyor. Lakin etraflıca düşününce eş karışabilir, yorum yapabilir.
Burada asıl mesele fikir belirtirken, rahatsızlığını dile getirirken kullandığı üslup "yapacaksın ben böyle istiyorum" diyorsa eş, ben o pazen eteği giyer kafama sakız yapıştırır giderim iş yemeğine. Ancak "hayatım nasıl giyineceğini sen zaten biliyorsun ama bence bu kıyafet o ortama uygun değil. Bu benim fikrim sen bilirsin" derse, durup bir düşünür insan. Siz bence kıyafetten önce eşinizin ettiği küfürleri bir düşünün. Asıl sıkıntı orada.
Benim eşim benim kıyafetim hakkında yorum yapabilir. Bu beni ezik, vasıfsız yapmaz. Yeri geliyor arkadaşıma da danışıyorum "sence bu üstümdeki o ortama uygun mudur nasıl olmuş" diye. Eş neden yorum yapmasın ki.
ne güzel ifade ettiniz.
Evlilik ortak bir hayat demektir. 'karışmak' var 'karışmak' var. (bakınız: üst paragraf)
Bende küfür kısmına takılmıştım.
Konuya bir cevap verecek olursam, yukardaki başarılı yoruma aynen katılıyorum.
Şahsen bende eşime sorarım, dolabın karşısında dikilirken, 'ben ne giyeyim' diye.
Ve gerçekten işe yarıyor bayanlar.
Çünkü evi toparla, çocuğu hazırla, kıyafeti maması, ütüsü filan derken, beynim duruyor
resmen o kafayla bir 'deli kızın çeyizi' kombiniyle çıkabilirim dışarıya.

Eşlerimizden faydalanmayı öğrenmeliyiz.