bakın hanımefendi evet evlilik iki kişilik düşünmek demektir bunda çok haklısınız size katılıyorum.
yalnız evlenene kadar herkes birbirine ok de evlendikten sonra fikirlerin değişmesi nedir?
evlenene kadar kız arkadaşının mini elbise/etek/yırtık kot giymesi bir erkeği rahatsız etmiyorsa evlendikten sonra da edemez. evlilik birbirine karışma kurumu değil birbirini sevip kabul etme, bir olma kurumudur.
evlenene kadar geçen süre birbirini tanıma süresidir. o sürede gelene ağam paşam sonrasında höt zöt. bu kocaya saygı göstermek değil boyun eğmektir. koca kişisi de evlendikten sonra benim malımsın ne istersem yaparsın kafasında ise bi defolsun gitsin. tek saygıyı biz kadınlar mı göstereceğiz?
bu minvalde bahsettiğiniz evlilik kurumu ve saygı kavramlarını bir kere daha gözden geçirmenizi öneririm.
buraya konu edilecek mesele de değil bana sorarsanız, doğru belli, evlenecek yaş gelmiş bir kadın ne giyeceğini bilir, 2. bir kişinin müdahelesine gerek yoktur.
kıyafet özelinde yazmıyorum bunu, ama evlenirken beni böyle kabul etti, ben değişmem gibi keskin bir şeyi kabul etmiyorum.
her şey değişiyor.
çocuk oluyor, iş değiştiriyoruz, yeri geliyor şehir değiştiriyoruz.
insanlar, alışkanlıkları ve kararları da değişebilir.
eğer orta yol bulunamayacak kadar büyük bir değişiklik ise, boşanılır.
ben evlenirken başka düşünüyordum, evlendim, aradan geçmiş 7 yıl. şimdi başka düşünüyorum.
mesela tek çocuk düşünüyordum.
teki olunca yaşları birbirine yakın olsun, iki tane büyütürüz olr biter diyip ikinciyi planladık.
üstüne de 3. sürpriz geldi.
eşim evde asla ama asla yatılı bir yardımcıyı kabul etmezdi. 3 küçük çocuk olacağını öğrendiğinde kendi teklif etti.
ben işim konusunda o zaman çok başka düşünüyordum. bugün çok başka. eşim bugünki düşüncemi eleştirebilir, eskiden öyle düşünmüyordun diyebilir de ne yapalım şimdi bu da benim düşüncem. ama o zaman öyle değildi diyip dayatma yapamaz.
yani mesele düşüncelerin/tarzın/kararların değişmesi değil.
bireysel olanlara saygı duyulması.
karşı tarafı da ilgilendirenler konusunda orta yol bulunması.