Eşimin gorumcemi heryere taşıması

Valla ben sizi anlıyorum,benim de evliliğimin başında kv kp şaka gibiydiler.Hele ki kayınvalidem...En ufak birşeyde esimi arardı,beni suraya götür,surdan sunu al,kardeşini bilmem nereye bırak,yok anneannen vefat etti sen defin isini hallet vs vs vs..Bana da batmaya başlamıştı,kayinpederim yokmuş gibi davraniyordu,herseyde esimi arıyordu.Kayinpederde evde oturuyor,esim isinin arasında onlarin isini halletmeye koşuyordu.kayinvalidemin annesi vefat ettiğinde yeni araba almışlardı,sabah 6da bizi aradilar"cabuk gel oglum,anneannen vefat etti,cabuk gel"dediler.Biz apar topar evden ciktik,gidene kadar evlerine 10 defa yoldan aradilar esim artik sinirlendi"ya siz neden arabanizi almiyosunuz bozuldu mu araba"dedi.Cevapları "ee 2 araba cikmayalim dedik"....Yani bazen de gercekten abartiyorlar...Sinir olmamak elde değil.
Konuyu sen acmis olsan, diger yazdiklarini gormezden gelip; "ölüye de saygi kalmamis, pamuk anneannem sag olsa simdi basimda tasirdim" diye taslarlardi.

Hiç unutmuyorum halam mesela şöyle demişti
" gaz parası veriyorsunuz tamam ama lastikler yıpranıyor onu hiç düşünmüyorsunuz "

bizimkilerde ameliyata götürürken gaz parası almışlardı hee öncesinde arayıp biz gelemiyoruz demişlerdi, sonra biz de ameliyata kaldı 1 saat bu saatte oraya nasıl gidelim deyince çıkıp gelmişlerdi, sanki gezmeye gidiyoruz, " biz gelemiyoruz" ne demek.

ama şimdi bende hep veriyorum yegenlerim ve babam için, arabam eskidi resmen, ama gel gör ki kırk yılın başı araba bana lazım olduğunda olay çıkıyor, arabasını esirgiyor oluyor adım, insanogluna yaranamıyorsun :işsiz: kendi arabam lazım olunca çekinerek açıklama yaparak alıyorum düşünün. :confused:

Bnce bilip bilmeden atip tutmakta dogru degil kisiden kisiye bu durum degisir senin ya gorumcen yok yada iyi bir insanla karsilasmissin bnm gorumcem herseyi esime der esimi hamal gibi kullanmaya calisir bnm lafim boyle insanlara yoksa ailesini silip atacak hali yok ki zaten hepsinide seviyorum

Ya bn ailesini silecek gibi bir sey dedigimi hatirlamiyorum her zamn ablasinin yaninda olmasi gerek ama ablasida herseyi esime diyorsa onu cirak gibi kullaniyorsa orada bnde mudahale edebilirim sonucta o da bnm kocam
Kisacasi bu durum kisiden kisiye ve olaydan olaya degisir o yuzden kimsenin ne yasadigini bilmedigimiz icin cok muhalefet olmayada gerek yok

Gorumcem de var. Zamaninda esinin ailesi ile sorun yaşamış bir insanım ayrıca.

Hayır müdahale edemezsiniz. Şoförlugunu yapan eşiniz itiraz edecek olan da o. Evlilik cuzdani size eşinizin ruhsatini vermedi. Bu yuzden arabada kimleri götürüp getireceğine siz karar veremezsiniz.

yine yanlış.. çıraklık değil bu kardeşlik, bu duyguyu hakkıyla yaşamayan bilemiyor demekki.. kötü günümde yanımda 4544354 tane adam bulabilirim, ama hem iyi hem kötü günümde, başım darda girdiğinde ya da keyfi yanımda olacak tek insan kardeşimdir.. senin kocan olması onunla bir ömür paylaştığı ve paylaşacağı gerçeğini değiştirmiyor, malın değil o senin.. sen boşanırsın el olursun, ama kardeşten boşanılmaz.. bunu anlamak zor olmamlı değil mi?
Zaten bn esime bnm malim baskasi kullanmaz gibi bir ifade kullanmadim siz yazdiklarimi okurken tarafsiz bakamiyorsunuz onu anladim
kardesinin tabiki yaninda olacak ama ayni sekilde onunda ayni olmasi gerek sende 1 gorumcesin heralde ve Allah sizin geline yardim etsin
Mesela bnm gorumcem herseyde esimi cagirir arar anneme birak der cocugu dersaneden al der dersaneye gotur der bni eve birak der ise birak der ama istisnasiz her ufak seyde cagirir bn baslarda bu durumada bir sey demiyordum ama ayni sey surekli olunca insanin cani skliyor ha birde evinin onune gideriz en az 10 dakika bekletir bizi
O yuzden hersey den once gorumce gelin fark etmiyor İNSAN olmak gerek

Gorumcem de var. Zamaninda esinin ailesi ile sorun yaşamış bir insanım ayrıca.

Hayır müdahale edemezsiniz. Şoförlugunu yapan eşiniz itiraz edecek olan da o. Evlilik cuzdani size eşinizin ruhsatini vermedi. Bu yuzden arabada kimleri götürüp getireceğine siz karar veremezsiniz.
Zaten bn karar vermiyorum esim kendi karar veriyor ve istedigi yere goturuyor ama insanin canida skliyor bunu demek istiyorum anlamak bu kadar mi zor

Zaten bn esime bnm malim baskasi kullanmaz gibi bir ifade kullanmadim siz yazdiklarimi okurken tarafsiz bakamiyorsunuz onu anladim
kardesinin tabiki yaninda olacak ama ayni sekilde onunda ayni olmasi gerek sende 1 gorumcesin heralde ve Allah sizin geline yardim etsin
Mesela bnm gorumcem herseyde esimi cagirir arar anneme birak der cocugu dersaneden al der dersaneye gotur der bni eve birak der ise birak der ama istisnasiz her ufak seyde cagirir bn baslarda bu durumada bir sey demiyordum ama ayni sey surekli olunca insanin cani skliyor ha birde evinin onune gideriz en az 10 dakika bekletir bizi
O yuzden hersey den once gorumce gelin fark etmiyor İNSAN olmak gerek

tam tersi henüz görümce değilim, gelinim.. her adımda zevkle görümcemin yanında olan bir gelin.. o yüzden son cümlenize katılıyorum ÖNYARGISIZ bir şekilde İNSAN olmak gerekir.. bu açıdan görümcenizin kardeşiyle ilişkisinden rahatsızsanız kendi insanlığınızı sorgulayın.. kaldı ki görümceniz sizden istemiyor, kardeşinden istiyor şikayet edecekseniz her yere onunla gitmek zorunda değilsiniz yani :)

bizimkilerde ameliyata götürürken gaz parası almışlardı hee öncesinde arayıp biz gelemiyoruz demişlerdi, sonra biz de ameliyata kaldı 1 saat bu saatte oraya nasıl gidelim deyince çıkıp gelmişlerdi, sanki gezmeye gidiyoruz, " biz gelemiyoruz" ne demek.

ama şimdi bende hep veriyorum yegenlerim ve babam için, arabam eskidi resmen, ama gel gör ki kırk yılın başı araba bana lazım olduğunda olay çıkıyor, arabasını esirgiyor oluyor adım, insanogluna yaranamıyorsun :işsiz: kendi arabam lazım olunca çekinerek açıklama yaparak alıyorum düşünün. :confused:
Oyyy bu çok fena olmuş -:(

Bende evliyim ama abime beni suraya birak
Demekte bir sakinca gormuyorum.
10-15 gun once oglum ateslenmis annem aradi soyledi. İsyerinden cikarken abim aradi
Baska bir sey icin
Abi sonra konusalim eve geciyorum oglum ateslenmis dedim.
Benden once abim varmis eve
Kapida karsilastik beraber goturduk hastaneye.
Kardesler arasinda boyle seylerin hesabi olmamali. Onlari rahatsiz etmeyen sey
Gelin yada damatlari niye rahatsiz ediyor
Hic anlamiyorum.

hastane yada gerekli yerlere tamamda zırt pırt gereksiz yerler için arıyorsa biraz laf sokmak gerekir kocamı şoför yaptınız diye.

Şunu hiç anlıyamam.
Konu açıyorsanız eleştirilmeyi göze alıcaksınız.
İşinize gelmeyen yorum oldu mu.
Hemen kinli nefretli yorum yapılıyor diyorsunuz.
Haksızsınız bu konuda.
Kardeşi sonuçta benzin parasını düşünmemeli.
Tabi bu sizin kardeşiniz içinde geçerli....

Sizinle evli diye kardeşinden boşanmış olmuyo.siz olmasaydınız kardeşini sağa sola götürecekti yine evli olsın olmasın adı üstünde KARDEŞ .aynı şekilde görümceniz de evli diye kardeşinden ayrı olmuyor .sşz olmadan önce de aileydiler siz le evlendikten sonra da .

Özel işlerini yapmak zorunda değil. Herkes baksın kendi çaresine.
Konu sahibine saldırmayı çok seviyorsunuz.
Çocuğun hastalığından vurup durmuşsunuz. Hastalıl için zaten şikayeti yoktur konu sahibinin.
Her işine de kardeşini çağırmak zorunda değil kusura bakmayın.
Çok özel bir şey olur tamam ama hanımefendi işteyken bile çağırıyor.

Cidden insan buradaki yorumlara sinir oluyor.

Sanane karışma kardeşlere diyenleri anlamıyorum.
Evleniyor hayatı eşi ile paylaşıyor aile olmak için evleniliyor. Kardeşi eşini rahatsız ediyor her işi düştüğünde eşini çağırıyor bu alışkanlık olmus ve rahatına geliyor.
Ve siz kalkıp sen karışma benzin parası me olacak bla bla bla yazıyorsunuz.
Neden evlendiler o zaman ailesi önce eşi
Benzinede zam geldi geliyor
Evinin ihtiyacına gidecek harcama görümcenin keyfi işlerine gidiyor belki.
Hemen topa tutuyorsunuz ve tek noktaya takılı kalıyorsunuz.

Sizin ailenize davranışı nasıl?

Hastalik olsa ne olur? Haddinden fazla abartiliyor. Cogumuz buyuk sehirlerde yasiyoruz ve cok ekstrem durumlar haric toplu tasima, taksi ambulans ile hastanelere ulasim var. Koca dururken hastaneye gitmek icin kardesi cagirmak manasiz. Konusu sahibi de kendi kardesini cagirsin o zaman. Komik cidden.
Özel işlerini yapmak zorunda değil. Herkes baksın kendi çaresine.
Konu sahibine saldırmayı çok seviyorsunuz.
Çocuğun hastalığından vurup durmuşsunuz. Hastalıl için zaten şikayeti yoktur konu sahibinin.
Her işine de kardeşini çağırmak zorunda değil kusura bakmayın.
Çok özel bir şey olur tamam ama hanımefendi işteyken bile çağırıyor.

Cidden insan buradaki yorumlara sinir oluyor.

Hastalik olsa ne olur? Haddinden fazla abartiliyor. Cogumuz buyuk sehirlerde yasiyoruz ve cok ekstrem durumlar haric toplu tasima, taksi ambulans ile hastanelere ulasim var. Koca dururken hastaneye gitmek icin kardesi cagirmak manasiz. Konusu sahibi de kendi kardesini cagirsin o zaman. Komik cidden.

Evlenince öyle eski düzen gitmez. Konu sahibi çok haklı.
Mahçup olur araba için benzin parası verir ki bor dahakine yüzü olsun. Düşünceli olduğunu sanmıyorum.
Alışmış kardeşim degil mecbur gelecek benimle bizimle ilgilenecek mantığında olan klasik bir görümce.

Back
X