- Konu Sahibi misssunshine86
-
Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.eşiniz neden siizn maaşını üzerinde bu kadar hak talep ediyor? ne bu cürret diyesim geldi.
borcunuzu bir anda kapatıp rahatlayacağınıza kredi çekmişsiniz sırf anlamasın diye. ev kadını olsanız haklı diyecem ama şu aşamada saçmalıyor.
paramızı istediğimiz gibi harcayamayacaksak çalışmamızın bunca yıl okumamızın ne anlamı var
Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?
Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.
Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.
Aslında ben senı haklı buluyorumSiz avm de bir ayakkabı gördünüz örneğin ve fiyato 8o tl. Yani makul bir rakam. Ben bunu alıp eşimin yanına gittiğimde Offf alışveriş mi yaptın ee ihtiyaç mıydı bu, neden aldın ki diye tonla laf işitiyordum. Bir süreden sonra kız arkadaşlarımla bir yere gittiğimde herkes beğendiğini çatır çutur alırken, ben elimde telefon eee alabilir miyim diye sorarken buluyordum kendimi. Bu bana saçma geldiği için gelen kartımı kullanmaya başladım ama yine de eşimin radarından kaçamadığım için bu sefer de ekstrenin toplu ödemesi sorun olmaya başladı. Eeee şuraya ne ödedin 200 tl eksik var neden bu yok bilmeme ne diye başlayınca yine tartışmalar ben de başlarım bu işe tamam ya hiç bişi de almıyorum diye tepem attı gittim kredi çektim kapattım alışveriş de yapmamaya tövbe ederek. Çünkü gerçekten huzurum çok kaçıyor öyle böyle değil.
Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.
Çünkü sonuca erişemiyoruz. Ondan habersiz birşey almam ona göre mümkün değil. Alsam da kafama kaktı kaç kere. Örneğin gittim inciden ya sadece 99 tl ye sandalet aldım. Ve ona da o sandaleti begendiğimi söylemiştim. Bunu aldığımı görünce kıyamet koptu. Ya sen herşeyi almak zorundamısın beğendiysen beğendin ne var almasan fln diye burnumdan getirdi. Ben kaç kere anlatmaya çalışıyorum bak ben abartmıyorum bunun fiyatı uygun sadece 99 tl ye aldım. Ve inan almıycam başka zaten bütçizmiz zorlanmıcak diyorum yok ortalık birbirine girdi yine. Haa geçende de noldu bak, ben kaç seferdir güneş gözlüğü bakıyorum gerçekten ihtiyacım vardı. Ben yalnızken baktıklarım oldu sordum alayım mı diye hayır dedi. sonra çarşıya çıktık optiğe girdik bi tane beğendim. ve fiyatı benim begendiklerimden de pahalıydı hani. Benim begendiklerim 250ydi bu 330 tl idi. Bunu çat diye alıyoruz dedi. eee dedim ben yalnızken neden alamıyorum. Birlikte aldık işte ben de gördüm hem fena mı oldu dedi.Siz onun harcamalarından haberdar mısınız? Siz haberdar olmak isteseniz kalem kalem hesap verir mi? Bir orta yol bulmak durumundasınız 30 tl 100 tl gibi limitler sizin kadar kazanan bir insan için çok komik. Gidip de gucci çanta alsanız bir derece. Hadi onu sorun. Ama beğendiğiniz cicili bicili bir penti çorabında hesabını yapacaksa işiniz var. Bazı şeyler birine hükmetme noktasına gidiyorsa orda dur demek lazım. Ben ilk mesajı yazan kadının eşinin bu kadar kontrolüne çareyi ondan habersiz bir kart kullanmakta bulan kadın olduğunu düşünmezdim. Evet bazı insanlar adamı yalan söylemeye itiyorlar ama çözüm bu değil. Aile terapistine mi gidersiniz ne yaparsınız bilmiyorum ama kesin bir orta yol bulmalısınız ve bu yol; içinde sizin de nefes alabileceğiniz bir alan olan bir yol olmalı. Kendinize bunu yapmayın. Hayat, evlilik bu kadar zor olmamalı.
Çünkü sonuca erişemiyoruz. Ondan habersiz birşey almam ona göre mümkün değil. Alsam da kafama kaktı kaç kere. Örneğin gittim inciden ya sadece 99 tl ye sandalet aldım. Ve ona da o sandaleti begendiğimi söylemiştim. Bunu aldığımı görünce kıyamet koptu. Ya sen herşeyi almak zorundamısın beğendiysen beğendin ne var almasan fln diye burnumdan getirdi. Ben kaç kere anlatmaya çalışıyorum bak ben abartmıyorum bunun fiyatı uygun sadece 99 tl ye aldım. Ve inan almıycam başka zaten bütçizmiz zorlanmıcak diyorum yok ortalık birbirine girdi yine. Haa geçende de noldu bak, ben kaç seferdir güneş gözlüğü bakıyorum gerçekten ihtiyacım vardı. Ben yalnızken baktıklarım oldu sordum alayım mı diye hayır dedi. sonra çarşıya çıktık optiğe girdik bi tane beğendim. ve fiyatı benim begendiklerimden de pahalıydı hani. Benim begendiklerim 250ydi bu 330 tl idi. Bunu çat diye alıyoruz dedi. eee dedim ben yalnızken neden alamıyorum. Birlikte aldık işte ben de gördüm hem fena mı oldu dedi.
Çünkü sonuca erişemiyoruz. Ondan habersiz birşey almam ona göre mümkün değil. Alsam da kafama kaktı kaç kere. Örneğin gittim inciden ya sadece 99 tl ye sandalet aldım. Ve ona da o sandaleti begendiğimi söylemiştim. Bunu aldığımı görünce kıyamet koptu. Ya sen herşeyi almak zorundamısın beğendiysen beğendin ne var almasan fln diye burnumdan getirdi. Ben kaç kere anlatmaya çalışıyorum bak ben abartmıyorum bunun fiyatı uygun sadece 99 tl ye aldım. Ve inan almıycam başka zaten bütçizmiz zorlanmıcak diyorum yok ortalık birbirine girdi yine. Haa geçende de noldu bak, ben kaç seferdir güneş gözlüğü bakıyorum gerçekten ihtiyacım vardı. Ben yalnızken baktıklarım oldu sordum alayım mı diye hayır dedi. sonra çarşıya çıktık optiğe girdik bi tane beğendim. ve fiyatı benim begendiklerimden de pahalıydı hani. Benim begendiklerim 250ydi bu 330 tl idi. Bunu çat diye alıyoruz dedi. eee dedim ben yalnızken neden alamıyorum. Birlikte aldık işte ben de gördüm hem fena mı oldu dedi.
Ben genel bakışta seni haklı buldum canım. Sonuçta eşin bu kadar müdahale ettiği için saklamak ihtiyacı duymuşsun. Bence şöyle bir orta nokta bulabilirsiniz. Madem sen alışveriş seviyorsun, eşin de yırtılmadıkça yenisini almıyor; bence sen kendine aylık bir bütçe belirle. Ama sen belirle, eşin değil. Sonuçta 4000 kazanırken 80 liranın hesabını vermek asla hoş değil. Mesela de ki aylık 400 tl benim ama hesabını fln da sormayacak. Hatta maaş günü çek cüzdanına koy, nereye harcadığını bilmesin de sormasın da.Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?