Eşimin Hastalığı ve kilo sorunu....

cileklipuding

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
2.745
16
118
39
İstanbul
merhaba arkadaşlar;
ben hemen sorunuma gireyim. Dün eşim akşama kadar rahatsızdı, başım ağrıyor diyordu. Bende çok uyumaktan falan olmuş diye fazla sallamadım (çok uyuduğu zamanlarda da başı ağrıyor çünkü) . Dışarı çıktım, bir yakınımız hastanede yatıyordu, onun yanına gittim. Döndüm hala başının ağrıdığını söyledi. Elini başıma koy, senin elin değince geçiyor dedi :). neyse bende yanına oturdum, elimi başına koydum, ora ağrımıyor ensem ağrıyor diyince panikledim. Senin tansiyonun çıkmış dedim. Evin yakınında hastane var oranın aciline gittik, hemşire tansiyonunu ölçtü 18 / 9 çıktı. yani çok yüksek. Hemen ilaç verdiler. yarım saat burda bekleyeceksiniz dediler. nerdeee.... benimki oraya zor geldi zaten. hemen çıkmak istedi. eve geldik. nasıl oldun dedim. Elhamdulillah dedi ama yüzü öyle söylemiyordu :( . Uyudu biraz. bende hemen doktor bir akrabımızı çağırdım. adamcağız hemen geldi. bir daha tansiyonunu ölçtü, bu defa 16 çıktı. Hastaneye götürdüler eşimi ve orda iğne vurmuşlar, sonra normale döndü tansiyonu. Bugünde ölçtürdük 15/9 çıktı. Kızlar ne yapıcam bilemiyorum. Aşkım hasta olduğunu kabul etmiyor. Yüksek tansiyon çok riskli. Düzenli ilaç kullanması ve kilo vermesi gerekiyor. Konuşuyorum konuşuyorum anlatamıyorum. Birde çok hareketsiz. Bütün gün bilgisayar başında oyun oynuyor. Hafta sonları benim için çok sıkıcı bu yüzden. Dışarı çıktığım zaman tek başıma çıkmak zorundayım. Markete bile götüremiyorum. Bu kadar hareketsizlik daha fazla kilo almasına sebep oluyor. Şu an kilosu 120 civarı sanırım. Boyu uzun olduğu için iri görünüyor, o kadar kilolu görünmüyor ama çok sağlıksız. Ben bu koca bebeği sağlıklı yaşamaya nasıl alıştırıcam... YARDIM EDİN LÜTFEN....

biraz daha açıklıyayım. doktora gitmeyi oldum olası sevmemiştir zaten, sigara desen küllükleri dolduruyor, hareket sıfır. işe gidip gelmek dışında hiç bir yere gitmek istemiyor. benim canım evde sıkılıyordu önceleri ama napiyim bunun içinde koca boşanmaz ki... ben alıştım da, sağlık sorunu çok üzüyor beni :(

gecmıs olsun canım..cogu erkek doktora gıtmeyı sevmez..babamda ve esımden bılıyorum..valla erkekler kadınlardan daha ınat oluyorlar alıstıkları duzenı bozmak bıraz zor ..allah yardımcın olsun:22:

Ya$iniz kaç?...

Geçmi$ olsun öncellikle babami okuyor gibi oldum... Bizimki de seneler sonra e$inizin ya$adigi gibi yüksek tansiyonu hastasi oldu ama onda hem sigara vardi hem de son zamanlarda kafasina taktigi durumlar vardi? E$iniz de stressli bir dönemden felan geçiyor mu?...

Bizimki ne yaptiginin farkinda.. geceleri kalbi felanda çarpmaya ba$ladi ve uykusunda nefes alamayip uyaninca akli ba$ina geldi doktorun söylediklerini dinlemek zorunda kaldi.

Sabahlari mutlaka yürüyü$ yapiyor siz çali$iyormusunuz bilmiyorum ama e$inizin i$i hakkinda da bir$eyler yazmami$siniz mutlaka yürüyebilcek bir mesafe cizin kendinize hergün birlikte yapabilirsiniz bir de samimi oldugunuz doktora rica edin açik açik konu$sun ve e$inizi ikna etsin harekete...

çok oyun oynuyor demi$siniz mailadresine hareketsizlik ve yüksek tansiyonun ne gibi riskler içerdigine dair yazilar yollayin. Mutlaka mailini açip bir gün merak eder okur.

Bilmiyorum aklima bir$ey gelmiyor... Geçmi$ olsun...

Geçer umarım en kısa zamanda. Yüksek tansiyon durumu baki kalmıyor her zaman. Kısa bir zaman içinde min. 5 kilo falan aldı mı? Tuzu hemen kesiyorsun yemeklerden. Tansiyon çıkınca da limonlu su içir tatlım sarımsak işe yaramıyor maalesef. Limonlu su. Ama doktora gitmesi de lazım. Çünkü kalple alakalı bir sorun olabilir.

çok geçmiş olsun öncelikle:71:
eşin genelde evde yemek yiyorsa eğer yemekleri az yağlı ve az tuzlu yapmakla işe başlayabilirsin aslında.
arabası varsa eğer yakın mesafelerde kullanmaması için uyarabilirsin eşini.
bunlar tabi ki küçük şeyler.
en önemlisi oturup ona onsuz kalmaktan korktugunuzu ve daha uzun yıllar yanında olmak istediğinizi anlatın.
belki biraz duygu sömürüsü onu harekete geçirir.
evli değilim ama insanın sevdiği için endişelenmesi ne demek bilirim.

gecmıs olsun canım..cogu erkek doktora gıtmeyı sevmez..babamda ve esımden bılıyorum..valla erkekler kadınlardan daha ınat oluyorlar alıstıkları duzenı bozmak bıraz zor ..allah yardımcın olsun:22:
sağol canım, teşekkür ederim. zorlancaz gibi biraz

Ya$iniz kaç?...

Geçmi$ olsun öncellikle babami okuyor gibi oldum... Bizimki de seneler sonra e$inizin ya$adigi gibi yüksek tansiyonu hastasi oldu ama onda hem sigara vardi hem de son zamanlarda kafasina taktigi durumlar vardi? E$iniz de stressli bir dönemden felan geçiyor mu?...

Bizimki ne yaptiginin farkinda.. geceleri kalbi felanda çarpmaya ba$ladi ve uykusunda nefes alamayip uyaninca akli ba$ina geldi doktorun söylediklerini dinlemek zorunda kaldi.

Sabahlari mutlaka yürüyü$ yapiyor siz çali$iyormusunuz bilmiyorum ama e$inizin i$i hakkinda da bir$eyler yazmami$siniz mutlaka yürüyebilcek bir mesafe cizin kendinize hergün birlikte yapabilirsiniz bir de samimi oldugunuz doktora rica edin açik açik konu$sun ve e$inizi ikna etsin harekete...

çok oyun oynuyor demi$siniz mailadresine hareketsizlik ve yüksek tansiyonun ne gibi riskler içerdigine dair yazilar yollayin. Mutlaka mailini açip bir gün merak eder okur.

Bilmiyorum aklima bir$ey gelmiyor... Geçmi$ olsun...

ben 25, o 27 yaşında. 5 aylık evliyiz. bugün işteyken bişeyler buldum internetten ve döktürdüm, okutucam inşallah. Eşim serbest çalışıyor. İş yerindeki yemek yapan kızı aradım dün. yemekleri tuzsuz falan olsun dedim. biraz daha araştırayım bir liste göndericem kıza. ben bankacıyım çok yoğun çalışıyorum, ondan daha geç geliyorum. ben 3 saat falan erken geliyor. annesi çağırıyormuş, gitmiyormuş. biraz yürüyüş iyi gelir belki. ama ben olmadan gitmez. daha doğrusu biri olmadan tek başına yürümeyeceğinden eminim. Allah babana da benim aşkıma da şifalar versin...

Geçer umarım en kısa zamanda. Yüksek tansiyon durumu baki kalmıyor her zaman. Kısa bir zaman içinde min. 5 kilo falan aldı mı? Tuzu hemen kesiyorsun yemeklerden. Tansiyon çıkınca da limonlu su içir tatlım sarımsak işe yaramıyor maalesef. Limonlu su. Ama doktora gitmesi de lazım. Çünkü kalple alakalı bir sorun olabilir.
limonlu suyu kayınvalidem söyledi evet. ama o gün hiç aklıma gelmemişti. doktora zorla gönderdik. Önceden de tansiyonu olduğunu biliyordum. Bir ara ilaç kullanıyordu, sonra takip edemedim, meğer bırakmış. Son zamanlarda iyice kilo aldı. Bu sabah tartıldık ikimizde. Hemen kenara not ettim kilolarımızı. Spora gitmeye ikna etmeye çalışıyorum. benim iş yerimden arkadaşlarım gidiyor. onlara rica ettim, davet etsinler diye. Belki arkadaş ortamında sever sporu. Ama işte öyle isteksiz ki.
çok geçmiş olsun öncelikle:71:
eşin genelde evde yemek yiyorsa eğer yemekleri az yağlı ve az tuzlu yapmakla işe başlayabilirsin aslında.
arabası varsa eğer yakın mesafelerde kullanmaması için uyarabilirsin eşini.
bunlar tabi ki küçük şeyler.
en önemlisi oturup ona onsuz kalmaktan korktugunuzu ve daha uzun yıllar yanında olmak istediğinizi anlatın.
belki biraz duygu sömürüsü onu harekete geçirir.
evli değilim ama insanın sevdiği için endişelenmesi ne demek bilirim.

Evet canım bu akşam işten geç çıktım, kayınvalidem çağırmış, yağsız , tuzsuz birşeyler yedirmiş sağolsun. Evimiz şehrin dışında biraz, arabasız gidemiyoruz işe, iş dışındada dışarı çıktığı pek yok. Hafta sonu biraz yürütmem lazım. Bu gün yine ölçtük yine 15/9 tansiyonu , yüksek bayağı. Bekliyoruz. İlaç almaya başlamış :nazar: . İnşallah fayda eder ilaçlar. Çok üzülüyorum , o da üzülüyor galiba ama umursamamış gibi görünüyor.

Kayınbabamda rahatsız bir - iki ay içinde 10 kilo verdi :nazar: , şimdi biraz daha iyi. Kızlar bazen bir insan niye böyle yapar diye düşünüyorum :31: , intihar mı ediyor acaba :18:. bilemiyorum. bende sağlık konusunda ihmalkarımdır ancak hasta olunca aklım başıma gelir. yinede hasta olduktan sonra elimden geleni yaparım iyileşmek için. kafaya birşeyleri mi taktı diye sormuşsun adayanne. walla düğün borçlarımız var, bir şekilde ödemeye çalışıyoruz, bence o kadar büyük bir sorun değil. herkes aynı dönemlerden geçiyor. ev kirası falan, sabit giderler onları mı takıyor acaba bilmiyorum :43: .Bence evlendikten sonra iyice eve kapandı sanırım ondan oldu , dediğim gibi hiç hareket etmiyor. hafta sonları ben dışarı çıkmak istiyorum, birlikte bir yerlere gidelim diyorum gelmiyor. Annem evlenmeden önce farkına varmadın mı diyor. Evlenmeden önce hep dışardaydık, hemen hemen her akşam buluşurduk, birşeyler yerdik dışarda, biryerlere giderdik. sanırım daha fazla vakit geçirebilmek içinmiş hepsi. şimdi ev kuşu oldu çıktı.

en kötüsüde eve geliyorum, akşam özlemişim. bilgisayardan başını kaldırmıyor, iki cümle dahi kurmuyor. İletişimimiz çok kısıtlı. Çok bilgisayar oynuyorsun, benimle ilgilenmiyorsun, iyice kilo alıyorsun, dikkat et kendine diyorum (sağlığı için). Fazla söyleyincede dırdırcı kadınlar gibi oluyorum. bu defa susuyorum, içime atıyorum. bende başka bir odaya geçip internete giriyorum, yaptıklarının aynısını yapmaya çalışıyorum. işte böyle kızlar, koca bir bebek büyütüyorum sanki...

oncelikle gecmis olsun benim annem de tansiyon hastasi.gun icndeki tansiyonu 16 yani normal hali :( yukseldimi 22 lere cikiyor.oncelikle tuzu kesin ve kilo vermesini saglayin.internetten arastirabilirsiniz bir cok sebze ve meyve var tansiyona iyi gelen. psikolojik de olabilir yani kafasina takilan biseyden de ama buyuk ihtimalle kilodan kaynaklaniyordur.bir de bilgisayar basinda cok oturmakta yapiyor.yillar once eve bilgisayar aldigimizda sabahtan aksama kadar yemek bile yemeden basinda oturmustum.aksam saatlerinde birden bas agrisi ve kusmayla hastaneye gittik gozlerim bile gormemeye baslamisti.dr bana tv yada bilgisayar karsinda cok durma demisti.umarim esiniz sagligina kavusur.

oncelikle gecmis olsun benim annem de tansiyon hastasi.gun icndeki tansiyonu 16 yani normal hali :( yukseldimi 22 lere cikiyor.oncelikle tuzu kesin ve kilo vermesini saglayin.internetten arastirabilirsiniz bir cok sebze ve meyve var tansiyona iyi gelen. psikolojik de olabilir yani kafasina takilan biseyden de ama buyuk ihtimalle kilodan kaynaklaniyordur.bir de bilgisayar basinda cok oturmakta yapiyor.yillar once eve bilgisayar aldigimizda sabahtan aksama kadar yemek bile yemeden basinda oturmustum.aksam saatlerinde birden bas agrisi ve kusmayla hastaneye gittik gozlerim bile gormemeye baslamisti.dr bana tv yada bilgisayar karsinda cok durma demisti.umarim esiniz sagligina kavusur.
teşekkür ederim canım. annenede çok geçmiş olsun , Allah şifalar versin. kilo kontrolü şart tansiyon hastalığında, öncelikle onun istemesi lazım. içinde bişeyleri harekete geçirmeliyim ama nasıl... bakalım çabalarım sonuçsuz kalmaz umarım.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Ben konu sağlık sorunu olunca kayıtsız kalamıyortum.benim eşimde dr.sevmezlerden .ama ben işin kolayını buldum.duygu sömürüsü .sana bişey olursa biz neyaparız annene evlat acısımı tattıracaksın filan gibi.. eşiminde migreni var.bence biraz böyle dene .yani eğer kendine dikkat etmezsen annenlere söylerim o da üzülür hasta olur senin yüzünden filan gibi.. birde ben iyice abartırım gülüşelimde yumuşasın diye bak sana eter koklatır bayıltırım çağırırım ambulansı götürürler filan .işte ne yapıcan arkadaşım artık evlendin onunla bir ömür beraber olucak olan sensin .nabzına göre şerbet vericeksin.Allah şifa versin sizede sabırlar...

canim öncelikle gecmis olsun
tansiyon gercekten cok büyük problem annem tansiyon hastasi benm erkek kardesim daha 14 yasindayken yükselmeye basladi hastaneye yatti nedenini bulmak icin ve bilginiz olsun tansiyon önce böbreklere hasar veriyor tarama yapildi ve nedeni bulunamadi dalagi biraz büyükmüs ama bunun tansiyonu etkiledigi belli degil..bence önce nedeni ni bir arastirin böbreklerine bakin ve diyet yapmasini saglayin Allah korusun gercekten beter bir dert,biraz tuza dikkat edin streste yükseltiyor...ilac kullanmak istemiyorsa ki doktr yazdiysa kullansin ama limon suyuda tansiyonu düsürüyor..bol su icip idrara ciksin ki tansiyonun düsmesinde cok faydali...ama tabiki öncelikle kilo vermesi gerek ya korkutmak istemiyorum ama benim babamin tansiyonu hep düsüktü bir ara 13 9 oldu sürekli bir dengesizlik normalde babamin tansiyonu 10 6 -10 7 gibi doktar ekg cekti bir ritm bozuklugu cikti kalp doktruna gonderdi ama bir test yapaym dedi kanda kalp krizi gecirip gecirmedigine dair yapti ve gecirmedigi ortaya cikti..babamda tabiki kalp doktoruna gitmedi
ve ramazanin son haftasi kalp krizi gecirdi hemen müdahale yapildigi icin kalbe zarar vermemis bu kriz ama daha önce gitseydi belki kriz gecirmeden müdahele edilirdi..suanda o korkuyu atamadi
4 ay oldu simdi ve agriyor diyor doktorlar bunun psikilojik oldugunu söylüyor..simdi psikolojik destek alacak önceden tedbirimizi almazsk gercekten sonrasi cok kötü oluyor lütfen esinizi ikna edin bir sekilde ve ne yapilmasi gerekiyorsa yapmasini saglayin
cok gecmis olsun

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Ben konu sağlık sorunu olunca kayıtsız kalamıyortum.benim eşimde dr.sevmezlerden .ama ben işin kolayını buldum.duygu sömürüsü .sana bişey olursa biz neyaparız annene evlat acısımı tattıracaksın filan gibi.. eşiminde migreni var.bence biraz böyle dene .yani eğer kendine dikkat etmezsen annenlere söylerim o da üzülür hasta olur senin yüzünden filan gibi.. birde ben iyice abartırım gülüşelimde yumuşasın diye bak sana eter koklatır bayıltırım çağırırım ambulansı götürürler filan .işte ne yapıcan arkadaşım artık evlendin onunla bir ömür beraber olucak olan sensin .nabzına göre şerbet vericeksin.Allah şifa versin sizede sabırlar...

Teşekkür ederim canım. duygu sömürüsü yapmama gerek yok, o hasta olunca ben de çok kötü oluyorum, görüyor bunu. kaç gündür göğsü ağrıyormuş, hiç bana söylemiyor üzülmeyeyim diye, annesinden duydum. bugün babam aradı, hem de en az on kere. hem beni hem eşimi aramış. bu arada babamda doktor. akşam bize gelin diyordu telefonda. Akşam gitmek istemedi. biraz konuştum, ikna etmeye çalıştım. böyle böyle bezdiricem babanıda dedi. ya öyle birşey ki bıktırıyor insanı. öyle bir inat yani. gitmezsek ayıp olur dedim de saat on gibi gittik.

canim öncelikle gecmis olsun
tansiyon gercekten cok büyük problem annem tansiyon hastasi benm erkek kardesim daha 14 yasindayken yükselmeye basladi hastaneye yatti nedenini bulmak icin ve bilginiz olsun tansiyon önce böbreklere hasar veriyor tarama yapildi ve nedeni bulunamadi dalagi biraz büyükmüs ama bunun tansiyonu etkiledigi belli degil..bence önce nedeni ni bir arastirin böbreklerine bakin ve diyet yapmasini saglayin Allah korusun gercekten beter bir dert,biraz tuza dikkat edin streste yükseltiyor...ilac kullanmak istemiyorsa ki doktr yazdiysa kullansin ama limon suyuda tansiyonu düsürüyor..bol su icip idrara ciksin ki tansiyonun düsmesinde cok faydali...ama tabiki öncelikle kilo vermesi gerek ya korkutmak istemiyorum ama benim babamin tansiyonu hep düsüktü bir ara 13 9 oldu sürekli bir dengesizlik normalde babamin tansiyonu 10 6 -10 7 gibi doktar ekg cekti bir ritm bozuklugu cikti kalp doktruna gonderdi ama bir test yapaym dedi kanda kalp krizi gecirip gecirmedigine dair yapti ve gecirmedigi ortaya cikti..babamda tabiki kalp doktoruna gitmedi
ve ramazanin son haftasi kalp krizi gecirdi hemen müdahale yapildigi icin kalbe zarar vermemis bu kriz ama daha önce gitseydi belki kriz gecirmeden müdahele edilirdi..suanda o korkuyu atamadi
4 ay oldu simdi ve agriyor diyor doktorlar bunun psikilojik oldugunu söylüyor..simdi psikolojik destek alacak önceden tedbirimizi almazsk gercekten sonrasi cok kötü oluyor lütfen esinizi ikna edin bir sekilde ve ne yapilmasi gerekiyorsa yapmasini saglayin
cok gecmis olsun

Canım kardeşine ve babana çok çok geçmiş olsun. tansiyonun ne kadar ciddi bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. Kalp, beyin, böbrek , karaciğer her yeri etkiliyor. :43: Zaten çok kafaya takıyorum ben, bugün hiç işe kendimi veremedim. Benim böyle olduğumu görünce hastalığını gizlemeye çalışıyor bu defada. Allah yardımcımız olsun.

Ahh birkez olsun bizi dinleseler..Benim eşim 27 yaşında ve 103 kilo.Dediğin gibi boyları uzun oldukları için çok göstermiyorlar.Ben senin eşinde benimkini gördüm valla.Biz bugün rejime başlarız iki gün sonra unuturuz..Sağlıklı beslenmesi için neler yapmadım ki!kilolu olduğu için reflüsüde var.İşe gidip gelmek dışında playstation oynar başkada bişey yapmaz:)gün içinde çerez,bisküvi,tatlı,şeker yemezse eksiklik hisseder krize girer.Gece 12 de geçer oyun başına saatlerce..yanınada koyar bi şişe cola deyme keyfine.İlerde hasta olacak diye çook korkuyorum bu yüzden huzursuzum.Ne dediysem dinletemedim.Mide kapakçığıda çalışmaz hale gelmiş:(bu konuda bende çok dertliyim.Onunda aynı şikayetleri var başı ağrıyor ve dönüyor ara ara.Korktum şimdi::(

bilgisaayar bole bişi işte ınsanı bazen bole asosyal yapabılıo.. canımm ışın zor ama ımkansız deıl tabıkı eşının durumun cıddıyetının farkına varması gereklı.. yeme duzenı nasıl pekı?? yanı sen ona gore daha hafıf sebzeye yonelık yemekler pişirmelısın.. yuruyuşe çıkmaya ıkna etsen mutlaka vardır dışarda yapmakdan hoşlandıgı bışıler.. mesela bı yuzme kursuna gıdebılırsınız veya bı spor salonuna yazılıp ıkınız bırden en azından hafta sonları katılabılırsınız..allah sabır versın eşin ısteksızse işin zor ama sen bunu anlatmanın onu ıkna etmenın yollarını aramalısın.. usanmadan tabıkı sabırla ısrarla...''''

Ahh birkez olsun bizi dinleseler..Benim eşim 27 yaşında ve 103 kilo.Dediğin gibi boyları uzun oldukları için çok göstermiyorlar.Ben senin eşinde benimkini gördüm valla.Biz bugün rejime başlarız iki gün sonra unuturuz..Sağlıklı beslenmesi için neler yapmadım ki!kilolu olduğu için reflüsüde var.İşe gidip gelmek dışında playstation oynar başkada bişey yapmaz:)gün içinde çerez,bisküvi,tatlı,şeker yemezse eksiklik hisseder krize girer.Gece 12 de geçer oyun başına saatlerce..yanınada koyar bi şişe cola deyme keyfine.İlerde hasta olacak diye çook korkuyorum bu yüzden huzursuzum.Ne dediysem dinletemedim.Mide kapakçığıda çalışmaz hale gelmiş:(bu konuda bende çok dertliyim.Onunda aynı şikayetleri var başı ağrıyor ve dönüyor ara ara.Korktum şimdi::(
canım öyle hemen korkma, zaten bir hastalığı varsa bir belirtisi olur. ama işte kilo her hastalığın başı. İnşallah o da kilo verir hem daha fit olur hem de sağlıklı...

bilgisaayar bole bişi işte ınsanı bazen bole asosyal yapabılıo.. canımm ışın zor ama ımkansız deıl tabıkı eşının durumun cıddıyetının farkına varması gereklı.. yeme duzenı nasıl pekı?? yanı sen ona gore daha hafıf sebzeye yonelık yemekler pişirmelısın.. yuruyuşe çıkmaya ıkna etsen mutlaka vardır dışarda yapmakdan hoşlandıgı bışıler.. mesela bı yuzme kursuna gıdebılırsınız veya bı spor salonuna yazılıp ıkınız bırden en azından hafta sonları katılabılırsınız..allah sabır versın eşin ısteksızse işin zor ama sen bunu anlatmanın onu ıkna etmenın yollarını aramalısın.. usanmadan tabıkı sabırla ısrarla...''''

şimdi rejimdeyiz güya. bende onunla yapmaya çalışıyorum ki hem onun ne hissettiğini anlayabileyim hem de biraz teşvik edeyim diye. Tuzu kesmesi lazım akşam yemek yerken tuz sordu vermedim. Dün bir spor salonuna gittim. Aidatını sordum, gerçi hafta içi benim müsait olduğum zaman kapatıyorlar. neyse eşime söyledim, borcumuz var falan filan dedi. birşeylerden kısarız bu önemli bir konu sonuçta dedim. Ama şimdilik tansiyonunun düzelmesini bekliyoruz, fazla yüklenirsek mazallah kötü bişey olmasın... ben çok sabırsızım öyle kimsenin peşinden koşamam, ne yedi ne içti, şimdi tansiyonu kaç oldu gibi, eşimi seviyorum diye dişimi sıkıyorum yoksa karşı taraftan hareket görmeyince, kendisini düşünmeyeni ben mi düşünücem Allah bildiği gibi yapsın der bırakırdım. Sabır ya sabır. bak şu an içerde ve sigara yaktı, sesini duydum :( , Bugün yine 1 paket bitti galiba :(

valla arkadasim öncelikle gunluk 1 saat yuruyus sonra kilo gider tansiyon kalmaz...:71:
Haklısın canım yürüyüşe ikna etsem ve 1 ay düzenli yürüse, ona değilde kendime madalya takıcam :37:

Son düzenleme:
Back
X