- Konu Sahibi cileklipuding
-
sağol canım, teşekkür ederim. zorlancaz gibi birazgecmıs olsun canım..cogu erkek doktora gıtmeyı sevmez..babamda ve esımden bılıyorum..valla erkekler kadınlardan daha ınat oluyorlar alıstıkları duzenı bozmak bıraz zor ..allah yardımcın olsun
Ya$iniz kaç?...
Geçmi$ olsun öncellikle babami okuyor gibi oldum... Bizimki de seneler sonra e$inizin ya$adigi gibi yüksek tansiyonu hastasi oldu ama onda hem sigara vardi hem de son zamanlarda kafasina taktigi durumlar vardi? E$iniz de stressli bir dönemden felan geçiyor mu?...
Bizimki ne yaptiginin farkinda.. geceleri kalbi felanda çarpmaya ba$ladi ve uykusunda nefes alamayip uyaninca akli ba$ina geldi doktorun söylediklerini dinlemek zorunda kaldi.
Sabahlari mutlaka yürüyü$ yapiyor siz çali$iyormusunuz bilmiyorum ama e$inizin i$i hakkinda da bir$eyler yazmami$siniz mutlaka yürüyebilcek bir mesafe cizin kendinize hergün birlikte yapabilirsiniz bir de samimi oldugunuz doktora rica edin açik açik konu$sun ve e$inizi ikna etsin harekete...
çok oyun oynuyor demi$siniz mailadresine hareketsizlik ve yüksek tansiyonun ne gibi riskler içerdigine dair yazilar yollayin. Mutlaka mailini açip bir gün merak eder okur.
Bilmiyorum aklima bir$ey gelmiyor... Geçmi$ olsun...
limonlu suyu kayınvalidem söyledi evet. ama o gün hiç aklıma gelmemişti. doktora zorla gönderdik. Önceden de tansiyonu olduğunu biliyordum. Bir ara ilaç kullanıyordu, sonra takip edemedim, meğer bırakmış. Son zamanlarda iyice kilo aldı. Bu sabah tartıldık ikimizde. Hemen kenara not ettim kilolarımızı. Spora gitmeye ikna etmeye çalışıyorum. benim iş yerimden arkadaşlarım gidiyor. onlara rica ettim, davet etsinler diye. Belki arkadaş ortamında sever sporu. Ama işte öyle isteksiz ki.Geçer umarım en kısa zamanda. Yüksek tansiyon durumu baki kalmıyor her zaman. Kısa bir zaman içinde min. 5 kilo falan aldı mı? Tuzu hemen kesiyorsun yemeklerden. Tansiyon çıkınca da limonlu su içir tatlım sarımsak işe yaramıyor maalesef. Limonlu su. Ama doktora gitmesi de lazım. Çünkü kalple alakalı bir sorun olabilir.
çok geçmiş olsun öncelikle
eşin genelde evde yemek yiyorsa eğer yemekleri az yağlı ve az tuzlu yapmakla işe başlayabilirsin aslında.
arabası varsa eğer yakın mesafelerde kullanmaması için uyarabilirsin eşini.
bunlar tabi ki küçük şeyler.
en önemlisi oturup ona onsuz kalmaktan korktugunuzu ve daha uzun yıllar yanında olmak istediğinizi anlatın.
belki biraz duygu sömürüsü onu harekete geçirir.
evli değilim ama insanın sevdiği için endişelenmesi ne demek bilirim.
teşekkür ederim canım. annenede çok geçmiş olsun , Allah şifalar versin. kilo kontrolü şart tansiyon hastalığında, öncelikle onun istemesi lazım. içinde bişeyleri harekete geçirmeliyim ama nasıl... bakalım çabalarım sonuçsuz kalmaz umarım.oncelikle gecmis olsun benim annem de tansiyon hastasi.gun icndeki tansiyonu 16 yani normal haliyukseldimi 22 lere cikiyor.oncelikle tuzu kesin ve kilo vermesini saglayin.internetten arastirabilirsiniz bir cok sebze ve meyve var tansiyona iyi gelen. psikolojik de olabilir yani kafasina takilan biseyden de ama buyuk ihtimalle kilodan kaynaklaniyordur.bir de bilgisayar basinda cok oturmakta yapiyor.yillar once eve bilgisayar aldigimizda sabahtan aksama kadar yemek bile yemeden basinda oturmustum.aksam saatlerinde birden bas agrisi ve kusmayla hastaneye gittik gozlerim bile gormemeye baslamisti.dr bana tv yada bilgisayar karsinda cok durma demisti.umarim esiniz sagligina kavusur.
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Ben konu sağlık sorunu olunca kayıtsız kalamıyortum.benim eşimde dr.sevmezlerden .ama ben işin kolayını buldum.duygu sömürüsü .sana bişey olursa biz neyaparız annene evlat acısımı tattıracaksın filan gibi.. eşiminde migreni var.bence biraz böyle dene .yani eğer kendine dikkat etmezsen annenlere söylerim o da üzülür hasta olur senin yüzünden filan gibi.. birde ben iyice abartırım gülüşelimde yumuşasın diye bak sana eter koklatır bayıltırım çağırırım ambulansı götürürler filan .işte ne yapıcan arkadaşım artık evlendin onunla bir ömür beraber olucak olan sensin .nabzına göre şerbet vericeksin.Allah şifa versin sizede sabırlar...
canim öncelikle gecmis olsun
tansiyon gercekten cok büyük problem annem tansiyon hastasi benm erkek kardesim daha 14 yasindayken yükselmeye basladi hastaneye yatti nedenini bulmak icin ve bilginiz olsun tansiyon önce böbreklere hasar veriyor tarama yapildi ve nedeni bulunamadi dalagi biraz büyükmüs ama bunun tansiyonu etkiledigi belli degil..bence önce nedeni ni bir arastirin böbreklerine bakin ve diyet yapmasini saglayin Allah korusun gercekten beter bir dert,biraz tuza dikkat edin streste yükseltiyor...ilac kullanmak istemiyorsa ki doktr yazdiysa kullansin ama limon suyuda tansiyonu düsürüyor..bol su icip idrara ciksin ki tansiyonun düsmesinde cok faydali...ama tabiki öncelikle kilo vermesi gerek ya korkutmak istemiyorum ama benim babamin tansiyonu hep düsüktü bir ara 13 9 oldu sürekli bir dengesizlik normalde babamin tansiyonu 10 6 -10 7 gibi doktar ekg cekti bir ritm bozuklugu cikti kalp doktruna gonderdi ama bir test yapaym dedi kanda kalp krizi gecirip gecirmedigine dair yapti ve gecirmedigi ortaya cikti..babamda tabiki kalp doktoruna gitmedi
ve ramazanin son haftasi kalp krizi gecirdi hemen müdahale yapildigi icin kalbe zarar vermemis bu kriz ama daha önce gitseydi belki kriz gecirmeden müdahele edilirdi..suanda o korkuyu atamadi
4 ay oldu simdi ve agriyor diyor doktorlar bunun psikilojik oldugunu söylüyor..simdi psikolojik destek alacak önceden tedbirimizi almazsk gercekten sonrasi cok kötü oluyor lütfen esinizi ikna edin bir sekilde ve ne yapilmasi gerekiyorsa yapmasini saglayin
cok gecmis olsun
canım öyle hemen korkma, zaten bir hastalığı varsa bir belirtisi olur. ama işte kilo her hastalığın başı. İnşallah o da kilo verir hem daha fit olur hem de sağlıklı...Ahh birkez olsun bizi dinleseler..Benim eşim 27 yaşında ve 103 kilo.Dediğin gibi boyları uzun oldukları için çok göstermiyorlar.Ben senin eşinde benimkini gördüm valla.Biz bugün rejime başlarız iki gün sonra unuturuz..Sağlıklı beslenmesi için neler yapmadım ki!kilolu olduğu için reflüsüde var.İşe gidip gelmek dışında playstation oynar başkada bişey yapmaz:)gün içinde çerez,bisküvi,tatlı,şeker yemezse eksiklik hisseder krize girer.Gece 12 de geçer oyun başına saatlerce..yanınada koyar bi şişe cola deyme keyfine.İlerde hasta olacak diye çook korkuyorum bu yüzden huzursuzum.Ne dediysem dinletemedim.Mide kapakçığıda çalışmaz hale gelmişbu konuda bende çok dertliyim.Onunda aynı şikayetleri var başı ağrıyor ve dönüyor ara ara.Korktum şimdi:
bilgisaayar bole bişi işte ınsanı bazen bole asosyal yapabılıo.. canımm ışın zor ama ımkansız deıl tabıkı eşının durumun cıddıyetının farkına varması gereklı.. yeme duzenı nasıl pekı?? yanı sen ona gore daha hafıf sebzeye yonelık yemekler pişirmelısın.. yuruyuşe çıkmaya ıkna etsen mutlaka vardır dışarda yapmakdan hoşlandıgı bışıler.. mesela bı yuzme kursuna gıdebılırsınız veya bı spor salonuna yazılıp ıkınız bırden en azından hafta sonları katılabılırsınız..allah sabır versın eşin ısteksızse işin zor ama sen bunu anlatmanın onu ıkna etmenın yollarını aramalısın.. usanmadan tabıkı sabırla ısrarla...''''
Haklısın canım yürüyüşe ikna etsem ve 1 ay düzenli yürüse, ona değilde kendime madalya takıcamvalla arkadasim öncelikle gunluk 1 saat yuruyus sonra kilo gider tansiyon kalmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?