Eşimin hayalleri ve biz..

Herkesin bu konuda düşüncesi farklıdır ama benim düşüncem evlilik benim için sevdiğim adam ile birlikte mutlu bir yuva kurmanin yanında anne olmak. Bence bu konular önceden konuşulmalı. Eşim bana evlilik öncesi ben çocuk ıstemiyorum deseydi evlenmezdim kesinlikle . Bence eşiniz kesin olarak çocuk istemiyor ve bu adamdan bir şekilde ikna edip çocuk sahibi olsanız dahi ömrünüz heba olacak ona göre rota belirlemenizi tavsiye ederim . Çocuk sizin icin olmazsa olmaz ise bu adamla olmaz diyeyim m

Evlenmeden önceki dönemde aile olmak ve yuva kurmak anlamında dehşet bir özlemi vardı.Bu konuları konuştuk tartıştık kendi içimizde bir karar verdik ancak evlendikten sonra bu fikirden biraz uzaklaştı.Hatta bana sormadan aramızda uzun bir müddet konuşmadan başka insanların yanında çocuk mevzusu açıldığında biz çocuk sevmiyoruz düşünmüyoruz demeye başladı.Anlamdıramadığım bir durum bu.Tabiki de baba olmak istemeyen bir adamı zorla çocuk sahibi yapmam yapamam benimde bir duruşum var.Benim restleşme dediğin nokta şurda başlayacak 5 yol sonra kredisi borcu gittiğinde canı sokulup artık çocuk yapalım dediğinde kusura bakma ben artık yapamam şeklinde olacaktır.Çünkü o yaştan sonra alıştığım rahatı,sağlığımı ve düzenimi bende bozmak istemem 🤗

Sorun araba ya da cocuk degıl, kocanın tavrı cocuk istememesi ama seni konuda kandırması.
Israrla hamıle kalmak istiyor musun bu adamdan?

Bu konuda tek başına karar vermesi ve bencil bir tavır takınması zaten benim anne olma ihtimalimi bir hayli tüketiyor.Zorla baba yapamam kendisini 🤦🏽‍♀️

Kredi cekeceksiniz muhtemelen kesinlikle razı gelmeyin kredi evin bereketini götürüyor kavgalariniz artar daha beter olur herşey

Belki olunca fikri değişir, çevremde var öyle eşi istemeyen 3. isteyen ablalarım ama gerçekten üzücü Allah yardımcın olsun canım

Arabayı yükseltmek için çocuğu ertelemek istediğini söyleyen adam çocuk istemiyor olabilir.

Eşiniz normalde çocukları seven bir insan mıdır, yeğenlerini ya da başka çocukları kucağına alıp sevdiğini sıksık görür müsünüz? Etrafınızda çocuk yoksa hayvanlara karşı içinde ne kadar bir merhamet var ? Bunları ciddi şekilde değerlendirmeniz lazım, hoş zaten evlenmişsiniz adamla bunları düşünmüşsünüzdür. Bu adamdan iyi bir baba olur mu diye ama düşünmeyenler de çıkıyor.

Aslında adamın hamileysen bana gelme demesi korkunç bir şey, kendi kendine hamile kalmadın sonuçta. Eşmeniz gereken konu burası. Ama bu adam baba olmaktan korkuyor mu böyle bedi, yoksa kendi hayallerinin yıkılmasına sebep olacağı için fevri tepkisi miydi bu.

Eşinizin çocuk isteyip istemediğinden emin olmanız lazım asıl sorun bu, adamla restleşip zorla çocuk yaptırmayacaksınız herhalde.

Çocuk yapmayın diyenlere katılmıyorum, daha genç yaşta evlenmiş olsaydınız yapmayın 3-5 sene derdim ama sizin 3-5 seneniz yok.

Çocuk isteyince hemen olacak diye bir kural kaide yok ki. siz ve eşiniz doktora gidip çocuk sahibi olmanıza bir engel var mı diye bir muayene oldunuz mu. Hiç beklenmedik şeyler çıkabilir. Tüp bebek, mikroenjeksiyon safhasına kalırsa iş hamile kalmak çocuktan daha masraflı olabiliyor, ya öyle bir durumumuz olursa diye, ev almayı ertelemiştik biz her şey hazır olmasına rağmen.

Asla zorlama olmayacak baba olmak istemeyen birini zorla baba yapamam zaten.Eşimin bir ailesi anne baba yada kardeşi yok doğal olarak yeğen vs seveceği özeneceği hiçbir yer yok.Merhametlidir denk geldiğinde bebek sever tabi.Çocuk onun hayalleri için engel gibi görünüyor muhtemelen 🧐

Keşke evlenmeden önce net olsalar son zamanlarda böyle dönen eş konuları çok açıldı. çocuk ya istenir yada istenmez öyle üç beş yıl sonra bakarız denilecek birşey değil. Sağlığı var osu var busu var. borç var deyip araba işine girmeye çalışıyorsa çocuk fikrini epey rafa kaldırmaya çalışıyor bence ve borç varken borca girmek gibi saçma birşey olamaz. Yanlış anlama ama iki maaş fikri cazip gelmiş çocuk bakımından kaçıyor bence

Tavrı; borç bitsin bakarız modundaydı daha ziyade.Evet hayal kuruyor,bazı noktalarda fikir beyan ediyor ama çocuk konusunda heyecanı yok.Geçen günlerde hamile olma ihtimalim üzerine test yaptığımda ister istemez sevindirdik oldum ve dönüp bana eğer hamileysen bu çocuk ağlıyor,durmuyor,vs diyerek bana gelme sakın demişti ve çok şaşırmıştım
Gerçekten bu adama mi çocuk vermek için acele ediyorsunuz? İşleri zorlastirmaktan başka bir şeye yaramayacak bence hamile olmanız.
Paradan ziyade adam hazır değil. Ebeveynlik iki kişilik bir iş. Hazır olmayan adamı baba yaparsan sana da yazık olur adama da. Ama en çok da minik bebeğe yazık olur

Eşinizin sorunu maddiyat değil bence.

Bi de araba olmadan çocuk sahibi olmak gerçekten zor olurdu sizin için.

Hastaneye gideceksiniz arabaniz yok mesela..yani ben tasavvur edemiyorum arabam olmasa ve çocuğum olsa ne yapardım bilemiyorum.

Aslında şuan bir arabamız var yaklaşık 6 ay önce ikinci krediyi çekerek aldık.Mecburduk küçük bir ilçedeyiz diye zaten ikinci ve riskli bir külfete girdik.Şuan ki araç mevzusunun saçma yönü bu tam olarak zaten olan birşeyin biraz daha pahalısını tekrar bir krediye girerek almak ??
Burdaki fikirler doğrultusunda bende anladım ki tek sorun maddiyat değil.Beni geçiştirmiş ve samimi fikrini beyan etmemiş.Tek anladığım bu

Bence çocuk için acele etmeyin yapacaklarınız yapın çocuk olduktan sonra her şey çok zorlaşıyor. Ben de evlendikten 1.5 yıl sonra hamile kaldım ama şimdiki aklım olsaydı öaddimoöarak biraz daha rahatladıktan sonra yapardım çocuk için de daha iyi olurdu
Kesinlikle bu bayan gibi düşünüyorum bizi dinle

Ben soyle anladim. O borc hic bitmeyecek sanki. Simdi arabasini degistiriyor. Sonra ev alalim diyecek. Sonra baska bir bahane. Mesele boec falan degil bence. Eger cocuk istemiyorsa acikca soylemeli, siz de yolunuzu ona gore cizersiniz. Calisiyor musunuz bilmiyorum ama eger calisiyorsaniz ben olsam bu ikinci araba icin hicbir katkida bulunmazdim. Kenfine guveniyorsa alsin.

Eşinizle açıkça konuşun. Yaşlarınız çocuk için ne geç ne erken.
Herşey öyle istemeyle olmuyor. Şimdiki aklım olsa daha geç yapardım diyenlere çocuk olduktan sonra bu lafı söylemesi kolay...

Işi kış tutmak lazım, gerçekten çok istiyorsanız ertelememeli çeşitli bahanelerle.. Belki isteyecek ama tedavi gerektirecek Allah korusun. E kredi de çekip borca girmiş olacak. Zaten önceliklerinin farklı oldugu buradan belli. Siz yine de net bir şekilde konuşun. Belki orta yolu bulursunuz.

Demek ki öncelikle baska hayalleri ve istekleri var. Yasiniz 40 civari olsa anlardim sizi ama birakin icinde kalmasin alti üstü istedigi bir araba. Yani ben esimin de mutlulugunu dusunurdum.

Tabi ki sizin isteginiz de onemli ama hamilelik, lohusalik ve cocugun yetistirilmesi gercekten zor sürecler.
Esiniz hazir degilken size de kendisine de cocuga da iskence olur.

Hayatinizdaki hic bir sey eskisi gibi olmuyor cocuktan sonra. Bol bol gezin yiyin icin ne istiyorsaniz siz de biraz daha yasayin.
Evlendikten 6 yil sonra dogurdum. Keske biraz daha bekleseydim.

mevzu paraa değil bence. kendisini mental olarak hazır hissetmiyor çocuğa. arabayı önceliklendiriyorsa temel arzusu gezmektir. çocuğun bağ olacağını düşünür. bu da onun iradesi, kimse kimseye hükmedemiyor sonuçta.
elbette siz de haklısınız anne olma isteğinizde.
belki çok net bir şekilde konuşmak ve her düşüncenizi hiç çekinmeden dile getirmek faydalı olur.

Piskolojik olarak baba olmaya hazır olmayan adamı baba yaparsanız çocuğun sorumluluğu hep sizde olur. Tabiki baba olarak sever ama bütün yük sizde olur

Back
X