• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin hayalleri ve biz..

Eşiniz çocuk fikrine hazır olmayabilir çok normal. Sizi bu konuda kandırmamış zaten yani evlendiğimiz gibi çocuk yapalım diyip sonra caymış değil. Daha evliliğiniz çok yeni. Minimum 2 sene sonra gebelik düşünülmesi gerektiğine inanıyorum. Maddi manevi iki tarafta hazır olmalı. Rest çekme noktasına götürmeniz büyük hata olur. Sırf siz istediniz diye eşiniz sizi kaybetmemek adına tamam dese çocuk sahibi olduğunuzda büyük sorunlar yaşamaya hazır olun.

Tavrı; borç bitsin bakarız modundaydı daha ziyade.Evet hayal kuruyor,bazı noktalarda fikir beyan ediyor ama çocuk konusunda heyecanı yok.Geçen günlerde hamile olma ihtimalim üzerine test yaptığımda ister istemez sevindirdik oldum ve dönüp bana eğer hamileysen bu çocuk ağlıyor,durmuyor,vs diyerek bana gelme sakın demişti ve çok şaşırmıştım
Kime gidecekmişsiniz peki ? Babası o olduğuna göre ona gideceksiniz tabi.Bence durumu netleştirin.30 yaşındaymışsınız.Maalesef kadınların biyolojisi erkekler gibi her yaşta çocuk sahibi olmaya uygun değil.Ben olsam bir yıl süre verirdim.Bir yılın sonunda hala istemiyorsa boşanırdım.Yani çok iyi anlaşıyorsanız ve çok seviyorsanız boşanmayın Yumurta dondurmakta bir seçenek ama riskli sanırım bir doktorla görüşüp yumurta rezervlerinize baktırsanız iyi olur bence

can sıkıcı bi durum haklısın madem maddi koşullardan dolayı anne baba olamıyorsunuz araba değişimide yapamamanız gerekiyor aynen eşiniz çocuk olayı için maddiyatı bahane ediyor gibi geldi bana başka şeylere gelince her türlü şartlar zorlanabiliyorsa bu çocuk içinde olmalı eşiniz bencillik yapıyor çoğu erkek gibi kendi istek ve duygularına göre hayatınızı planlıyor sizin duygularınızı ve isteklerinizi görmezden geliyor
Bende olsam aynı durumda sizin gibi düşünür ve hareket ederdim diye düşünüyorum sizi haklı buluyorum mal eşya vs her zmaan bi şekilde denk gelebilir hayatta ama çocuk ertelenecek bişi değil kesinlikle
Bende çok çektim eşimden çocuk meselesi için sağolsun umarım siz çabuk netice alırsınız

Her konuda arkasındayım her aldığı kararı desteklerim ama çocuk konusunda fikrimin öneminin olmaması,onun isteğine ve keyfine tâbi olmak gücüme gitti.Müthiş bir kırgınlık yaşadım.Ve tabiki bende kendimi düşünmek zorundayım.Eğer dediği tarihlerde çocuk sahibi olamıyorsak zaten belli bir yaşı devirmiş olacağımızdan benim için de çok geç bir tarih olacak ve asla yapmayacağım.Ben bugün ki enerjimi motivasyonumu 35 yaşımda bulamayabilirim.O saatten sonra da bir anlamı pek kalmayacak benim için ..umarım hayırlısı olur ne diyeyim

Kime gidecekmişsiniz peki ? Babası o olduğuna göre ona gideceksiniz tabi.Bence durumu netleştirin.30 yaşındaymışsınız.Maalesef kadınların biyolojisi erkekler gibi her yaşta çocuk sahibi olmaya uygun değil.Ben olsam bir yıl süre verirdim.Bir yılın sonunda hala istemiyorsa boşanırdım.Yani çok iyi anlaşıyorsanız ve çok seviyorsanız boşanmayın Yumurta dondurmakta bir seçenek ama riskli sanırım bir doktorla görüşüp yumurta rezervlerinize baktırsanız iyi olur bence

Söylemlerinize hak veriyorum.Gebelik ve doğum sürecinde eşimden başka kim bana destek olabilir?Ama baba olmayı istemeyen bir adamı zorla baba yapamam.Pek tabi eşimi çok seviyorum.Acı tatlı çok şey gördük bir çocuk için boşanır koyum bilmiyorum ama bazı fikirlerim de değişecek bu süreçte eminim.

Merhabalar hanımlar sizden bir konuda nasıl davranacağıma dair yorumlar bekliyorum.

Yaklaşık 1yıllık evliyiz ve hâlâ evlilik kredimizi ödüyoruz.Evliliğimizin ilk bir yılı çocuk yapmayacağımız konusunda hemfikirdik eyvallah herhangi bir kaza da olmadı çok şükür.
Geçenlerde böyle bir panik yaşayıp test yapmıştık ve olmasından biraz korkmuştuk.Çocuğu istemeyen,korkan taraf eşim.Ben istediğimi dile getiren tarafım.
Mevzu şu ki borcumuz var diye anne baba olamayacağımızı söyleyen eşim,dün eve ağzı kulaklarında geldi.Hayali olan arabayı bulmuş üstelik elimizdekiyle takas ediyormuşuz ama nakit olarak üzerine para verecekmişiz.Tam 35.000TL...Yaşadığım mod düşüklüğünü hayal edemezsiniz.En erken 1.5 yıl sonra çocuk yapabiliriz bu borçlarla diyen adam araba sevdasıyla havalarda uçuyor.Ve benim anne olma hayalim bu durumda çöp oluyor.
Ben nasıl tepki vermeliyim?
Artık çocuk mevzusu aramızda restleşmeye doğru gidecek.Daha doğrusu ben oraya götüreceğim gibi fikirlerinize ihtiyacım var..
Sevgiler hepinize ..
esiniz cocuk icin hazir degilse milyonlariniz da olsa olmaz. Bu isler zorlamaya gelmez taraflardan biri istemeden cocuk olursa o cocuga belki sevgi gosteremez bu durumda cocugun gunahi ne?

Merhabalar hanımlar sizden bir konuda nasıl davranacağıma dair yorumlar bekliyorum.

Yaklaşık 1yıllık evliyiz ve hâlâ evlilik kredimizi ödüyoruz.Evliliğimizin ilk bir yılı çocuk yapmayacağımız konusunda hemfikirdik eyvallah herhangi bir kaza da olmadı çok şükür.
Geçenlerde böyle bir panik yaşayıp test yapmıştık ve olmasından biraz korkmuştuk.Çocuğu istemeyen,korkan taraf eşim.Ben istediğimi dile getiren tarafım.
Mevzu şu ki borcumuz var diye anne baba olamayacağımızı söyleyen eşim,dün eve ağzı kulaklarında geldi.Hayali olan arabayı bulmuş üstelik elimizdekiyle takas ediyormuşuz ama nakit olarak üzerine para verecekmişiz.Tam 35.000TL...Yaşadığım mod düşüklüğünü hayal edemezsiniz.En erken 1.5 yıl sonra çocuk yapabiliriz bu borçlarla diyen adam araba sevdasıyla havalarda uçuyor.Ve benim anne olma hayalim bu durumda çöp oluyor.
Artık çocuk mevzusu aramızda restleşmeye doğru gidecek.Daha doğrusu ben oraya götüreceğim gibi fikirlerinize ihtiyacım var..
Sevgiler hepinize ..
eşiniz çocuk düşünmüyor anlıyorum ama bir düşünün bakalım hadi bu ay çocuk yapalım dediğiniz de çocuk oluyor mu ? Yıllarca çocuğu olamayan insanlar var ve hep bu mantıkla başta korunmuş insanlar. eşinizi karşınıza alıp konuşun derim

kazara hamile kalmis olsaniz bile kendi kendinize kalmis olmayacaksiniz sonucta. ne demek bana gelme? mehmete ahmete mi gideceksiniz allah allah... erkeklerin buyuk resim denen seyi kesinlikle göremedikleri, -hmm cocuk icin borc oduyoruz o zaman parami baska seye harcamamaliyim gibi bir kapasiteleri olduguna inanmiyorum ben. kendi caplarinda bi plan yapıyorlar, ve buna otomatik olarak katıldığınızi varsayiyorlar, saçmaladıklarini, dusundukleriyle gerçeklerin ortusmedigini soyleyince de sasiriyorlar. daha genis ve detayli dusunebilen kisilerle olanlar kesinlikle opup basina koymali, bununla ugrasmak cok zor.

Eşi borçları var diye hazır hissetmiyor.. Bu konuyu eşinle birdaha konuşmalısın. Anne olmak istiyorsun ve bu senin en doğal hakkın. Yaşınız da ilerlemiş. Araba alması bana pek mantıklı gelmedi eşin biraz düşüncesiz sanırım

Söylemlerinize hak veriyorum.Gebelik ve doğum sürecinde eşimden başka kim bana destek olabilir?Ama baba olmayı istemeyen bir adamı zorla baba yapamam.Pek tabi eşimi çok seviyorum.Acı tatlı çok şey gördük bir çocuk için boşanır koyum bilmiyorum ama bazı fikirlerim de değişecek bu süreçte eminim.
Eşinizi en iyi siz tanırsınız .Tabi çok seviyorsunuzdur ama gözü kapalı birine güvenmemenizi tavsiye ederim.Bir gün fikrini değiştirebilir.O gün sizin için geç olabilir.Yine de kendi kararınız tabi umarım hayırlısı olur sizin için

Tavrı; borç bitsin bakarız modundaydı daha ziyade.Evet hayal kuruyor,bazı noktalarda fikir beyan ediyor ama çocuk konusunda heyecanı yok.Geçen günlerde hamile olma ihtimalim üzerine test yaptığımda ister istemez sevindirdik oldum ve dönüp bana eğer hamileysen bu çocuk ağlıyor,durmuyor,vs diyerek bana gelme sakın demişti ve çok şaşırmıştım
Çocuk bakımı çok zor,tek başına çok yıpratıcı olur. Bu mantıksız adamdan çocuk istediğinize emin misiniz?

1.coyona virus var su snda ne cocugu
2. Borc acmak su an sacma ,
3.hsyallerini borclarvbiyince cocuktan fonra gerceklestirsin
Katgida bulunmayacaginizi soyleyin ,
Maddi destegi kesin,varsa altininiz toplayın bsnkaya koyun

Bizde ilk 2 sene cocuk olmasin dedik. 3 ay sonra korunmayi birakip 5. Ayda hamile oldugumu ogrendik.

Basta cok heves ediliyor biliyorum, simdi ki aklim olsa 2 3 sene cocuk dusunmezdim. Varligina binlerce sukur ama cocuktan sonra hersey sonraki plan a atiliyor. Cok yorucu com yipratici bir gorev annelik. Biz tek cocuk da kalmaya karar verdik.
Not. Esim evlenmeden 5 cocuk istiyoedu:)

Herkesin bu konuda düşüncesi farklıdır ama benim düşüncem evlilik benim için sevdiğim adam ile birlikte mutlu bir yuva kurmanin yanında anne olmak. Bence bu konular önceden konuşulmalı. Eşim bana evlilik öncesi ben çocuk ıstemiyorum deseydi evlenmezdim kesinlikle . Bence eşiniz kesin olarak çocuk istemiyor ve bu adamdan bir şekilde ikna edip çocuk sahibi olsanız dahi ömrünüz heba olacak ona göre rota belirlemenizi tavsiye ederim . Çocuk sizin icin olmazsa olmaz ise bu adamla olmaz diyeyim m

Bence her ıstedıgını alamaz. Evlısınız ve ortak karar olması lazım.
Ohh ne guzel kafasına gore takılsın :işsiz: izin verirseniz bundan sonra hep karar verıp, sadece sıze soyleyıp kafasına göre uygulamaya gecer. Alıstırmayın!

Cocuk konusuna gelırsek; bana göre düşünülmeli. Cunku 30 yssındasınız. İnsan ister istemez cocuk olunca yas farkına takılıyor.
Esim de hazır degıldı ama ben ısrar edınce yaptık. Sanki onlar mı bakıyor yahu! Yaptık 4.5 yasına gırecek ne güzel. Cocuk olmasaydı eşimi anında bosardım. Evlilik zaten bana baslı basına sacmalık gelıyor Bosu bosuna basını agrıtma, ömür törpüleme kurumu. Cocugum var da en azından bir anlamı oldu :D

Evlılıgın bir amacı olmalı.
Belkı düşünseniz bile hemen olmayabılır de

Son düzenleme:
Erkeklerin çocuğu sadece rüşt ispatlamak için istediğini düşünüyorum nedense. İstisnaları vardır ama azdır. Bi erkeğe neden çocuk istemiyorsun diyerek de çocuk istetilmez aksine daha da uzaklaşabilir bu fikirden. Çocuk isteği içten gelmiyorsa başka kimse o isteği getiremez kendimden biliyorum 😬

Sevgiler hepinize ..
Çocuk ortak kararla yapılır .Kuru nara atmıyor işte baba olacağım diye.Yani zaten bebek doğunca ömür boyu anne kalacaksınız inş.koşturmaya gerek var mı bilmiyorum.

İşiniz zor.
Araba masrafından para birikmez, borç bitmez.
Yaşınız 25 olsa acele etmeyin derdim ama yaşınız 30 ve çocuk için risk artıyor yaşla beraber.

Ama bu imkansiz. Bu cocuk durmuyor, agliyor diye illaki ona gideceksiniz. Komsunun kocasina gidecek haliniz yok. Cocuk tek basina yapilmiyor. Babanin da sorumluluk almasi lazim, yoksa anne cok yipraniyor. Babanin da bu sorumlulugu alabilmesi icin psikolojik olarak hazir olmasi lazim.

Back
X