Eşimin huyundan bıktım bıktım bıktım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Eşimin insanlara kendini ezdirmesinden gamsızlığından bıktım
İşterinde kendinden yaşça küçük bir adam eşimle aynı konumda ama eşimi parmağında oynatıyor
28 ekimde yarım gün ona tatil bayramda ona fazla tatil eşime sorumlu gibi davranmaları saçma sapan esprileri ve az önce eşimin işle ilgili sıkıntısı oldu misafirim var dedi gelmedi eşim gitti

Ve eşim hiç sesini çıkarmıyor ben bağırdım kızdım eşim bana sus diyor
Bir çok şeyi olan ayağına çelme Çaka'n bir adama sesi çıkmıyor
Adamı gırtlaklayasım geliyor ama eşim lafta çok kızıyor icraat yok
Eşimin fark edip kendini ezdirmemesi için sinir olduğu şeyleri yapmayı düşünüyorum
Sinirden elim ayağım titriyor sanki bana yapıldı
Birde eşim 33 yaşında sanki çocuk gibi

Evde esinize bagirmak yerine kendini ezdoriyorsun filan diye ustune gitmek yerine. Aslansin sen onlarin hepsinden daha üstünsün falan filan diye onu gazlayin emin olun kendine guveni gelecektir. Gorumcemden biliyorum eniste cok pisirikmis ilk evlendikleri zamanlar oyle bi gazliyorki benim kocam aslan benim kocam soyle basarili soyle kendine guvenli adam simdi müdür oldu

Eşiniz biraz pasif ve siz pasif olduğu için ona bağırıp kızıyorsunuz doğru mu anladım ?
Pasif insan iki bağırmayla değişmez,hatta değişeceği varsa da değişmez.Özgüvenine siz de zarar veriyorsunuz,destek çıkmanız gerekirken.

Sen halledersin aslansim kaplansin diyeceksin :)
Cem Yılmaz'ın öyle bir espirisi vardi. Bazen bir dairede kalmalari icim gazlamak lazim

Eşimin fark edip kendini ezdirmemesi için sinir olduğu şeyleri yapmayı düşünüyorum

Bunun nasıl bir faydası olabilir ki?

O misal sizin gereksiz alışverişlerinize sinir oluyor diyelim; siz alışverişi abartınca "iş yerimde beni eziyorlar, enayi yerine konuyorum, benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım" mı diyecek, ne olacak?

Bence mantıklı bir yaklaşım değil.

Belki gaz vererek, özgüven aşılayarak bir miktar gelişme sağlayabilirsiniz.

Ama 33 yaşındaki birinin değişme ihtimali de az diye düşünüyorum.

Çözersiniz inşallah diyeyim, kendinizi yıpratmayın elinizden geldiğince.

Yapılacak birşey yok.Bu yaştan sonra eşinizi değiştiremezsiniz boşuna aranızda tatsızlık çıkar.Zaten kendiside farkında diyorsunuz.Çok söyleyipte huzurunuzu kaçırmayın.

Güzellikle de söyledim ama olmuyor
O kendini ezdirdikçe sanki beni eziyorlar gibi geliyor

Haksızlığa hiç tahammülüm yok adam ş... biri eşim arkadından çok kızıyor ama bir insan nasıl bu kadar kendini ezdirir
Çıldırtıcak beni

O beni dinlemediği içinden de onu dinlenilen belki anlar diye dedim

Normalde özgüvenli birisidir ama o kişiye gelince sesi çıkmıyor ama ona sorsan soğuk davranırmış ta yüzüne bakmazmışta bilmem ne

Ondan mı adam enayi yerine koyuyor o adam işi çözmüş bulmuş eşim gibi birini kullanıyor da kullanıyor

Düzelteceği varsada tuz biber oluyorsunuz bence.koca adama çocuk gibi davranılmaz ne olursa olsun. Daha beter kendine olan güvenini kırıyorsunuz bence.

Benim eşim de çok pasiftir ama bana ne yorulan o, ezilen o. siz niye hiddetleniyorsunuz?

peki siz normalmisiniz biz bunu küçükken çocuklatımıza öğretirdik iki kişi konuşurken üçüncü araya girmez eşler birbirlerine saygı duymuyor ise başkalarının duymasını nasıl beklersiniz
anlsttığınız gibiyse sizde de hata var

Ben demek istediğinizi anlamadım

1- Esinizin is yasantisina niye bu kadar müdahele ediyorsunuz ki ?sonuçta kendi bu durumdan rahatsiz olsa tepkisini koyar.. koymuyorsa sizin anlaattiginiz kadar büyük problem gormuyodur..2- esinize yapilan bi hareketi kendi sahsiniza algilamaniz çok sacma,siz ayrı bireylersiniz..herkes kendinden sorumlu..bence yanlis anlamayin sizde buyukluk kompleksi gördüm ben.. ben ne esimin is hayatina karisirim ne de kendime karisilmasina izin veririm..

Sanirim ozguven eksikligi var esiniz de.
Sizde kizdikca iyice kendine olan guveni dibe coker.
Onun yerine sen eminim kendini ezdirmezssin.
Sen eminim kimseye hakkini yedirmezsin demeyi deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…