Eşimin içki problemi

Yani soğudum diyebilirim. Normal olduğu zamanlarda birlikte olmak istiyor ama ben sadece ona izin veriyorum benim canım onunla yakinlasmak istemiyor. Bosanmakta istemiyorum ne olursa olsun çocuklarım babadan yada anneden ayrı kalsın istemiyorum çocuklarım da sürekli kavgalarimiz şahit oluyorlar ama sonradan konuşulduğu da kızım 8 yaşında siz bosanirsaniz ben kimde kalcami bilemiyorum anne diyor. Sarhoş olsa da çocuklar korkuyorlar kızıyorlar ama yine de 2 dakika sonra babacim diyolar.
8 yaşındaki bir çocuğa bu kaygıyı yaşatmaya hakkınız yok...

Her insan hata yapar.
Ama hickimse değişmez.
Değişeceğini bekleyerek olan çocuklarınıza olmuş.
Böyle bir insandan çocuk yapmış halen çekiyorsunuz.
Tedavi falan da tırt.
Bu adam düzelmez.

Yine de siz bilirsiniz isterseniz tedavi fikrini bir acın. Asla.kabul etmeyecektir o ayrı..

eşiniz neden alkol alıyor sorunları unutmak için mi bagımlılık mı
tedavi şart büyükler devreye girmeli rızası olmayan evlilik faslı bitti torunlarını gelin yada kızını düşünme zamanı başladı.
alkol tedavisi şart

çocuklarım da sürekli kavgalarimiz şahit oluyorlar ama sonradan konuşulduğu da kızım 8 yaşında siz bosanirsaniz ben kimde kalcami bilemiyorum anne diyor.
kusura bakmayın biraz sert kaçabilir söylediklerim ancak susamayacağım:

1) madem çocuklarınızı çok düşünüyorsunuz, böyle bir sahneyi neden onların gözünün önünde yaşıyorsunuz? 8 yaşında daha bebek gibi benim gözümde,yavrum nasıl etkilenmiştir. İçide bulunduğu psikolojiyi tahmin bile edemezsiniz. Anne babasının yokluğunu düşünüp strese giriyor yavrum. evet çocuklar güçlüdür ancak yetişkinlikte ortaya çıkan çoğu psikiyatrik hastalığın temeli çocuklukta atılıyor aslında.
Sarhoş olsa da çocuklar korkuyorlar kızıyorlar ama yine de 2 dakika sonra babacim diyolar.
2) bunu normal bir şeymiş gibi kanıksamaya başlamışlar farkında mısınız? yani ileride kendi kocaları da içip dövse sonra normale dönse sorun etmeyecekler. bilmem farkında mısınız?
Eşimin içki problemi bildim bileli var konuya nerden başlasam bilemiyorum evlendigimiz günden beri hep geceleri gelirdi eve
3) bile bile lades demişsiniz, ne bekliyordunuz ki?
2 kez anne oldum iki hamileliğim de de hep disardaydi.
4) ne iyi koca ama! siz hakkını yememeye devam edin!
Hakkını yemek istemem güzel günlerimiz de oldu.
5) :işsiz: :işsiz: :işsiz:
orospu damgası yedim eşim tarafından ve hala da devam ediyor bu durum.
6) hala bu adamın size dokunmasına izin veriyorsunuz yani? çocuklarınıza ve size bunu yaşatan adamla hala aynı evde yaşıorsunuz?
Eşime kaçtım ailem içki içtiği için istememişti.
7) haksızlar mıymış??
Güleryüz gostermedigim için eve gelmek istemiyormuş haklı ilgi bekleyebilir
8) ya şaka mı yapıyorsunuz??? bahaneler buluyor sizi susturmak için,kendini haklı çıkarmak için. haklı mı????? böyle ayyaş,pis bi adam sizden ilgi bekleyemez!

boşanın,boşanın,boşanın... o çocuklara acıyın bari,öyle bir evde büyümelerine izin vermeyin...

o adama mecbur değilsiniz, tamam ailenize gitmeyin ama biraz kendinize saygınız olsun! adam içip geliyor,sizinle sevişmek istiyor,nikahlı karısına o....u diyor ve siz hala tamam haklı ilgi bekleyebilir diyorsunuz!

bu adam hasta,boşanın! sığınma evine gidin, kurtarın kendinizi ve çocuklarınızı yalvarırım.

bu adam düzelmez,içkiyi de bırakmaz. gerçekler acı biliyorum,düzelmesini ümit ediyorsunuz,ancak düzelmeyecek...

ah ah,nasıl yandı içim şu an...

Evlenmeden önce birlikte oldunuz diye ve ailenize karşı çıkıp evlendiğiniz için bi ömür bu çileyimi çekeceksiniz.

Eşiniz tedavi olmayı kabul ediyor ise tedavi olsun, olmuyor ise,

Aileniz kabul etmiyorsa kendi ayaklarınızın üzerinde durabilecek iseniz ayrılın.

Evlenmeden birlikte olduysan eve gece yarısı gelsin, sana hakaret etsin, hatta hakaret ne ki dövsün her gün. Hak ediyorsun yani. Evlenmeden birlikte olmuşsun sonuçta. Bu kadar mı kendine saygın yok ya. Sen kendini ezersen seni kocan da ezer başkası da ezer. Adama hak veriyorsun resmen. Önce kendine değer ver saygı duy. Dik dur. Seni ezmesin istiyorsan önce sen kendini ezme aşağılama. Kocan eve geç gelen, alkol bağımlısı, sana hakaret eden biri. Senin tek suçun bunları bile bile onunla evlenmen. Başka hiçbir suçun yok. Üstünde baskı kurmasına izin verme sen sesini ne kadar kısarsan o kadar üstüne çıkar. Ve boşan mümkünse

Esin senden ilgi gornedigi icin icmiyor. Bu onun bahanesi. Esin alkolik. Tedavi olmaya da niyetli degil cunku kendini alkolik olarak gormuyor. Bu adam duzelmez. Cakisiyor musun bilmiyorum. Ailen destek olur mu? Calismiyorsan bir ise gir, kendi ayaklarinin uzerinde dur, sonra da bu adamdan bosan. Ailen destek olursa hic dusunme direk bosan bu adamdan.

Ne alaka evlenmeden birlikte oldunuz diye ailenizle sıkıntı yaşadınız diye bunları hak etmek? E hakettiğinize inanıyormuşsunuz çekin madem ne diyelim. Hazır boşanmakta istemiyormuşsunuz. Siz kendinizi öyle bir eziyorsunuz ki kocanızın da sizi ezmese şaşırtıcı olurdu. Tepki alınca çocuklarınızla ilgili kısımları konudan çıkarttınız sanırım ama şunu bilin çocuklarınızı düşünüyor olsaydınız onların böyle bir ortamda büyümesini istemez bin kere boşanırdınız şimdiye

Ben tepki aldım diye bişey silmedim arkadaşlar. Ayrıca hepinizin söyledikleri de doğru sizlere bı sozum yok ne hakla bana bu şekilde konuşabilirsiniz de demem zaten. Evet kendime pek özgüvenin yok. Gençken de zaten ailemiz sürekli ders çalışın diyerek ev işi bile yaptırmadı kendimizle alakalı bişey olduğunda hep ailem tek başımıza bişey yaptırmadı dış işler ilgili yani hep nereye gidilecekse ne yapılacaksa beraber yapardık yanımızda gelirlerdi. Ben de zaten sessiz içe kapanık biriyimdir Bu yüzden özgüven problemim var. Ha tabi bunları söylüyor diye kendimi haklı bulmuyorum içe kapanigim ama yine de ailemi ezip o adamı bulmuşum. Haklı olarak benden ilgi bekler demem deki olay da şöyle yani ben hani gerçekten de pek guleryuzlu biri değilimdir çabuk sinirlenir çok sürat asarım. Bizim burası küçük yer olduğu için iş bulmak Cook zor illa iyi bı dayın olması lazım bı yere girebilmek için. İsim sürekli değil sürekli olsa belki bu kadar şeyi de yaşamam. Çocukluğunda Ailesinden aile kavramını gormedigi ilgiye uzak olduğu için bize karşı sevgisizlik ve ilgisizligini buna yoruyorum. Alkol almadığı günlerde iyi birisi umarım güzel günlerin geldiğini görürüm. Hepinize düşünceleriniz için teşekkür ediyorum dualarınızda yer alabilirim umarım.

Back
X