eşimin idda bağımlılıgı

denizinkizi

kelebekim geliyooo
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
2.311
2
66
İçel Mersin
artık gerçekten cok sıkıldım !
durmmadan hergun idda oynamasından
gleir gelmez bilgisayar basına gecıp iddayla ugrasmasından
sohbet edememekten benimle ilgilenmemsinden
onca tavır yapmama ragmen onca kavgalarımıza ragmen haala vazgecmemesinden
herseferinde söz verdiği halde vazgecicem bırakıcam şöyle böyle demesine ragmen herseferinde başa dönmekten artık gerçekten cok sıkıldım
böyle bi durumda olanlar varmı cok merak ediyorum varsa lütfen paylasın napıcam inanın bilmiyorum
bu sebeple cok buyuk kavga ettık buggun idda yüzünden beni kırmasından üzmesinden bıktım
napmalıyım sizce (

Bir arkadaşımın eşi var o da at yarışı bağımlısı ve kızcağız nasıl üzülüyor anlatamam.Hastalık gibi bir şey galiba söz verip birkaç hafta oynamıyormuş sonra yine başlıyormuş.Sakin bir şekilde oturup konuşsanız çok üzüldüğünüzü anlatsanız ve sadece haftada 2 gün oyna deseniz belki azaltırsa bir süre sonra tamamen bırakır.Ayrıca işin birde maddi boyutu var.Arkadaşıma günde 2-3 liralık oynuyorum diyormuş ama günde 5 lira verdiğini düşünüyor arkadaşım eeee ayda yapar 150 lira sadece at yarışına veriyor yani.Ki bu rakam arkadaşımın tahmini belkide daha fazla veriyordur.Ama kızcağız bir şey alsa ne kadara aldın pahalı değil mi?Başka bir şey alsaydın dermiş. kız haklı olarak çok üzülüyor.İnşallah bir çözüm yolu bulursunuz.

Son düzenleme:
Canim ayni durumu Kucuk dayimla esi yasiyolar. 6 yasinda kizlari var. Yengem (aslinda ayni yastayiz) surekli bu durumdan sikayetci. Hergun 10 yada 20 liralik oynuyor. Yengemde hergun geriye atsam o parayi yilda dunya para yapar demesine ragmen, dayim sen cok biliyosun deyip kesip atiyo. Gecen seneydi 6 bin lira kazanmis, simdi hala onu bahane ederek ya yine tutarsa diye birakmiyor.Malesef cozumu yok bunun, kendisi istemedikden sonra biraktiramazsin.

ya aynen öyle bir durum zaten eskiden at yarışı oynarmıs kendısı soylemıstı ama onu bırakmıs nasıl bıraktı bılemıyorum ama oynamıyor..ama idda aynen dediğin gibi 3 2 tl diyo ama bazen bir kere bazen 3 ker eoynuyor yani dediğin gibi 150 yide geçer daha fazlasınıda bazı duurmlarda ben para açısından bişey diyemiyorum kendi bilir diyorum cünki o kadar üzülüyorumki yaptıklarınaa bu yüzden kimbilir kaçkere agladım cok takıyorum dedim zaten gel haftada iki kere oyna 1 ay o sekılde yaptı sonra gene abarttı bu nasıl bişey anlamıyorum ya (( bu yüzden ilgisiz sevgisiz olması canımı cok yakıyor ayrıca bugunde git burdan dedm zorla gönderdim simdi geldi açmadım kapıyı arıyor mesaj cekıyor ama acmıcam cunkı artık ayrılıga bıle gıder bu ısın ucu o kadar cok sıkıldımkı

aynen bende sürekli bu durumdan sıkayetcıyım demekki abartmıyorum haklıyım kazandıklarının fazlasını kaybedıyorlar halbukı hem onun adına uzuluyorumda bu cok sacma boyle bıseyın basında saatler gecırmesı kendıne yazık o hırsla yasaması..kendı istemezse yok evet..
vajinismus tan dolayı tedavi olmuştum o zaman psikologa söylediğimde böyle bagımlıklıkların tedavi edilmesi gerekiyor kendi bırakabılırse ne ala ama zor demişti..bide annesiyle ilgili geçmişten bu yana sorunları olan insanların böyle seyelre bagımlı oldgunu söyledi :S

benm kaynımda çok oynar cnm bi defa biiraz para kazanmışlar şimdi kaynım iddia eltimde sayısal oynuyor....yuvarlanıp gidiyolar köşeyi döneriz diyerekten
ne demişler can çıkmış huy çıkmamış.kolay gelsin.

Bu da bir tür bağımlılık.Ve insanların bu tarz şeylerden vazgeçmesi çok kolay değil.Hadi öyle pat bırakayım,haftada şu kadar oynayayım demekle olacağını sanmıyorum.Bir uzmandan yardım alması şart bana kalırsa.Bu duruma nasıl ikna edersiniz işte onu bilemiyorum.Ama kapıyı açmıyorum diyorsunuz belki bu durum rahatsız eder ve sonrasında ciddi ciddi bu durumun can sıktığını,ayrılığa bile götürebileceğini tedavi olmasının şart olduğunu söylerseniz ikna olur belki.Allah yardımcınız olsun.​

onlar bı sekılde caresını bulmus gıbı gorunyor ne kadar care ne kadar dogru bılmıyorum ama sonucta onemlı olan anlasmaları..teşekkür ederim

bir uzmandan yardım alması bencede sart ama bunun için gideceğini sanmıyorum ama napabilirimki kendi bilir artık birşey diyemiyorum tam bebek isterken falan bunalrı yasattı bana bu işşi ertelemeliyim ve bı kac gun kafa dınlemelıyım karar vermelıyım off off umarım artık ciddi oldgumu anlar halada anlamıyorsa napabilriimki ya o iddayı bırakcak ya ben onu tercih sıra yapması su an onda :S

Benim eşimde oynuyor ara ara..

Bende oynuyorum beraber kupon yapıyoruz tutturduğumuzda çok olmuştur

Bence sizdeki sorun iddia falan değilde eşinizin size karşı ilgisizliği..

İddia oynamasa başka birşey bulacak yine sizinle ilgilenmeyecek..

Çözüm yapma etme demek değildir..

Bağırıp çağırmakta değildir

Son düzenleme:
ara ara degilki hergün nasıl takmim aksam eve gelipte yatana kadar idda oynayan sürekli kontrol eden hırs yapan tırnaklarını yiyen bi adam karsımda elbette ilgisizliğide var amaa en büyük sorun idda inanabilirsiniz çünki bu bi bagımlıklık bagımlılıgın iyisi yok ne yazıkki

benim eşimde borsa tutkunu bu durumda beni çok rahatsız ediyor maddi çok kaybımız oldu çünkü seni çok iyi anlıyorum

Malesef aynı durum benim annemın basındada var,annemın 2. evliliği ve eşi idda hastası.Adam eve ekmek almıyor gidiyor idda oynuyor,cebinde ki parayı iddaya yatırıyor geliyor bizden yol parası istiyor.ki 2 tane küçük kardeşim var onların rızkını böyle savuruyor ilgi alaka zaten sıfır...

ben şu erkekleri hiç anlamıyorum,ne kadar ahmaklar ya kazansan bile zaten onu tekrar tekrar oynayarak geri ödüyosun..kazanç mazanç yok yani..hem haramı kazansan nedirki..

ama biz desekki ver ayda 300-500 herneyse güzellik merkezine gidicem,bakım,spa cart curt ettiricem mümkün değil alamazsın..boşa para vermiş gibi hisseder..ama sigara dumanına,iddaaya verilen para boş deil çünkü..

kötü annenizin basına gelen dahada kötüymüş üzüldüm çocukların rızkını bile böyle şeylere vermesi gerçekten kötü yazık değilmi..insan bi ömür böyle geçermi diye düşünüyor

aynen öyle bazen 1000 tl falan kazanıyor ama fazlasını yatırdıgını dusunuyorum ve gerçektende öyle..haram olması zaten ayrı bi olay..
benım esımın durumu daha farklı maddı olarak herseyı yapıyor sankı ıcını rahatlatmak ıcın gıbı
maddi boyutunda canı cehenneme kendi bilir diyorum belkide bu yüzden
ama işin manevi tarafı bitiriyor benı

bu konu eşinizin tamam azaltırım istesem bırakırım gibi düşünceleriyle halledilemez malesef.ne yapıp edip bir psikoloğa götürmeye ikna edin.tüm uzmanlar bu konuda profesyonel bir destek alınması gerektiğini söylüyor

cnm konuyu acalı baya olmus ama nacızane fıkrımı yazmak ıstedım benım esımde tam bır ıdaa hastasıdır hergun oynar macları takıp eder ben ondan ılgı alaka beklerken o sureklı mac kac kac bıttı deyıp sureklı spor haberlerıne bakardı sonra bende ona karsı ılgısız olmaya baslayınca ters teptı galıba o ıdaayı hafıflettı evde mac ızlemeyeye basladı sımdı ben borsaoynuorum sureklı o bundan sıkayetcı

benımkıde ıddıa bagımlısı bende cok sıkıldım bu durumdan arkadaslar bısey sorcam benımkı bana oynamadıgını sadece takıp ettıgını soyluyor sızcede oynamıyor olabılırmı buna b ende ınanmıyorum ama ısrarla oynamadıgını soluyor artık nasıl takıpse ya ıddıa gazetesı elınde ya netten gırıyorkackere o gazeteyı yırtım ama gene alıyor gene alıyor evde bı ıddıa gazetesı bı o var sankıbıgun uyurken sıcradı yatakta baktım konusuyor bana mac kac kac dıye sorduaklı fıkrı ıddıa olmus gırtlagını sıkasım gelıyor bazen

Son düzenleme:

bence oynuyodurr, sen kızma diye yalan söylüyordur.. hep öyle diyorlar ben şahsen hiç inanmıyorum eşime..
benim eşimde bir dönem hergün oynardı hemde büyük meblalar,
şimdi haftalık kupon yapıyor 5 liralık yapıyorum diyor bir gün baktım 20 liralık, hani 5 tl lik oynamıştın dediğimdede arkadaşla ortak kupon felan diyor..
Bende hafta sonları oynadığını takip etmesinden anlıyorum, inanılmaz heyecanla takip ediyor pc nin başından ayırllmıyor çünkü ama hafta içi çok rahat pc bile açmaz.Bende çok mücadele ettim ancak haftada 1 e indirebildim bunada şükür diyorum inşallah tamamen bırakır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…