Eşimin İlgisinin Giderek Azalması(Aldatma var sanırim)

gizemakarca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2020
5
4
1
37
Herkese merhabalar, buraya bu konuyu acacagimi hic dusunmezdim ama insan iste basina hersey geliyor. 1.5 yillik bir evliligim var. İlk evlendigimiz zamanlar esim bana karsi son derece ilgili alakali, ev islerinde bana yardim eden elimi sicak sudan soguk suya sokturmayan bir insandi. Son zamanlarda cok degisti. Son haftalarda cok fazla tartisir olmustuk. O tartismalardan sonra esimin eve olan ilgisi artik kesilmeye basladi. İlk gunler anlayamadim bunu ama su son zamanlar ne yapsa gozume batmaya basladi. Eve gec gelmeler, benimle fazla konusmamalar, surekli pc basinda vakit gecirmeler oyun oynamalar, youtube kanalina surekli video cekmeler derken bana karsi ilgisi neredeyse sifirlanmis vaziyette. Hal boyleyken insan dusunmeden edemiyor. Acaba hayatinda bir baskasi var mi diye??? Evde adeta iki yabanciya donusmeye basladik. Ben bu duruma cok uzuluyorum okulum.var sinavlarim var onlara bakamiyorum bile ne yapacam bilmiyorum bu durumda ne yapmaliyim?

Eşinle açıkça konuşmayı denedin mi ? Eve geç geliyor olması ve bilgisayar başında fazla zaman geçirme hayra alamet değil. Eşin neticede, neden çekindiğini pek anlayamıyorum açıkça söylesene, neden benimle vakit geçirmiyorsun neden konuşmuyoruz, neden sürekli geç geliyorsun diye sorsana.

Sadece ilgisizlikten şüphelendiğinizi düşünmüyorum, siz gelince ekranlar birden kapatiliyor el ayak dolaşıyor mu? Yada şifreleri gizli tuvalete bile telefonu yaninda mi giriyor?

Aldatma yoktur umarim.. ama aldatmiyorsa bile bu ilgisizligin sonu elbet kötü, aranızdaki iletişimi duzeltin

Aldatmadan ziyade sosyal medyada popüler olmak daha çok ilgisini çekip daha çok zamanını alıyor gibi geldi bana....Ordaki takipçilerin beğeni ve yorumları ile tatmin oluyordur...Narsistik yapısı var muhtemelen, önce ilgiye boğan sonra seni bağladıktan sonra başka pohpoh kaynaklarına yönelen...sosyal medya mesajlaşmalarına bak

Telefonunda sifre yok ancak mesajlasmalarina bakamami istemiyor. Whatsapa girebilirsin kisi listeme bakabilirsin ama bir arkadaslarimla olan konusmalarini okuma(sadece bir iki arkadasinin konusmasini okumamis istemiyor bu adamlari taniyorum biri cocukluk digeri universite arkadasi) diyor. Onun haricinde, gelen aramalara sende cevap ver ben lavaboda olurum isim olur sen bak diyor. telefonla istedigin gibi oynayabilirsin diyor. Sosyal medya hesabi yok sadece youtube kanali var. O da teknoloji ustune bilgisayarinda sifre de yok gelince hic bir yeri kapatmiyor. Ben bu durumu konusmaya calistigimda, senin bana vaktin yoktur dersine calis senin bir isine yaramayacak o okuluna tum vaktini ayir diyor. Evde hic huzurumuz kalmadi.

Erkekler tartışmalar, kavgalar olunca bunları bahane gösterip kendi dünyaları içinde takılıyorlar. Dün bir arkadaşın daha konusu vardı, eşi evliliğin ilk dönemi tartışma yaşadıklarını bahane gösterip evden uzaklaşmış, o da anne evine düşmüş. Sizinki bilgisayara.

Ben nedense aldatma olduğunu düşünmedim. Daha çok kendine bir dünya kurup, mutlu mutlu takılıyor gibi geldi. Keşke sizi ne kadar ihmal ettiğini anlasa.

Telefonunda sifre yok ancak mesajlasmalarina bakamami istemiyor. Whatsapa girebilirsin kisi listeme bakabilirsin ama bir arkadaslarimla olan konusmalarini okuma(sadece bir iki arkadasinin konusmasini okumamis istemiyor bu adamlari taniyorum biri cocukluk digeri universite arkadasi) diyor. Onun haricinde, gelen aramalara sende cevap ver ben lavaboda olurum isim olur sen bak diyor. telefonla istedigin gibi oynayabilirsin diyor. Sosyal medya hesabi yok sadece youtube kanali var. O da teknoloji ustune bilgisayarinda sifre de yok gelince hic bir yeri kapatmiyor. Ben bu durumu konusmaya calistigimda, senin bana vaktin yoktur dersine calis senin bir isine yaramayacak o okuluna tum vaktini ayir diyor. Evde hic huzurumuz kalmadi.
Adam sizin ilgisizliğinizden yakınıyor, siz adamın ilgisizliğinden yakınıyorsunuz. Sorun çok açık değil mi?

Eşinle açıkça konuşmanız gerekiyor
ne derdi sıkıntısı var onada sormak lazim
Evde devamlı huzurlukluk varsa herkes kendi kabuğuna çekilir yani.

Aldattığını düşünmüyorum başka sıkıntıları var gibi. En iyisi eşinizle konuşun gerekirse çift terapistine gidin

İyi geceler kizlar. Esimle 1.5 yillik evliyiz. Su son zamanlarda cok tartismamiz oluyor. Ben memurum. Esimde memur. İkimizde universite mezunuyuz. Ben ek olarak baska bir bolum daha okumak istedim. Esim baska okumami istemedi. Ne isine yarayacak. Okuyacaksan meslegini ilerletecek bisey oku dedi ama ben o bolumu okumayi cok istedigim icin istedigim yeri yazdim. Bildiginiz uzere universiteler uzaktan egitime gectigi icin, bende online okuyorum ama surekli odevim oluyor eve geliyorum gecenin 12 lerine kadar odev yapiyorum ancak yetisiyor. Birde bu hengamenin arasinda kardesim bize geldi. Esim surekli sorun cikarmaya basladi biz hic vakit geciremiyoruz, her Allahin gunu bu odev ders baska bisey yok. İhtiyacin olsa anlayacagim ama sirf heves etttigin icin okuyorsun diyor. Ben bu duruma cok uzuluyorum ama sesim cikmiyor. Gecen gun kiz kardesmin arkadaslari ile beraber disari ciktik gece biraz gec geldik diye bana kizdi. Ariyorum bakmiyosun msj atiyorum cevap vermiyosun diyor. Bugun yine ayni olay oldu. Kardesim evime ilk kez gelmis. Biraz onunla vakit gecirmek istedim diye boyle yapiyor.
Okul okumama da kesinlikle karsi, bananesi de bize vakit kalmiyormusmus. Kendisi iki tane universite mezunu beni anlamiyor. Kizlar bana bi akil verin ne yapabilirim?
Bu konunuzdaki önerileri beğenmediniz sanırım.
Kocanız haklı.

Herkese merhabalar, buraya bu konuyu acacagimi hic dusunmezdim ama insan iste basina hersey geliyor. 1.5 yillik bir evliligim var. İlk evlendigimiz zamanlar esim bana karsi son derece ilgili alakali, ev islerinde bana yardim eden elimi sicak sudan soguk suya sokturmayan bir insandi. Son zamanlarda cok degisti. Son haftalarda cok fazla tartisir olmustuk. O tartismalardan sonra esimin eve olan ilgisi artik kesilmeye basladi. İlk gunler anlayamadim bunu ama su son zamanlar ne yapsa gozume batmaya basladi. Eve gec gelmeler, benimle fazla konusmamalar, surekli pc basinda vakit gecirmeler oyun oynamalar, youtube kanalina surekli video cekmeler derken bana karsi ilgisi neredeyse sifirlanmis vaziyette. Hal boyleyken insan dusunmeden edemiyor. Acaba hayatinda bir baskasi var mi diye??? Evde adeta iki yabanciya donusmeye basladik. Ben bu duruma cok uzuluyorum okulum.var sinavlarim var onlara bakamiyorum bile ne yapacam bilmiyorum bu durumda ne yapmaliyim?
Bence hemen kafanızda kurmayın..her insanın kendine göre canını sıkan aksilikler olabiliyo..sadece evlilik değil ,aile ,iş hayatı vs bazen herşey üstüste gelebiliyor sakin olun,zaman tanıyın ,sakinleşince iletişime geçin derim...

Neden dusunmezdiniz? Bir kac hafta oncede konu acmistinz anlasamadiginz bir hususta. Esiniz size tepkili, kendini oyalayacak baska seyler bulmus. Hayirdir ne olduda suan ilgisiz kaldiniz? Cok yogundunuz hani, nasil farkettiniz?

Haftalik program yapin kendinize, esinizede vakit ayirin. Gunde kesinlikle 1 saatinizi ayirmaya calisin esinize. Olmadi sabah 7de degil 6da kalkin o 1 saatinizi ayirmak icin. Evlilik fedakarliktir. Anne baba evinde degilsiniz artik esinize karsi sorumlulugunuz var. Herseyi yurutmek zorundasiniz. Esinizle vakit gecirebilmek icin ona ev isini birlikte yapmayi teklif etseniz onu bile yapardi gibime geliyor. Esiniz sizinle oturup acik acik konusmustu derdini, kaale almadiniz ve geri adim atti. Suan iliskinizde gayret icinde olmasi gereken kisi sizsiniz. Gelde adamin ilgisini kazanmakla ugras simdi... olan yine kendinize oldu

Ama konu sahibinde hata varmış.. konuşu değiştirip anlatmış bu sefer sanırım pohpohlanmak ve sen haklısın dememizi istiyor 🙄
Asıl ilgisiz olan, okul bahanesiyle aldatıyor mu acaba şüphesine sebep olan kendisi halbuki.

Sizin açınızdan bilgi vermemişsiniz. Kavga ediyor muydunuz, sizden şikayetçi olduğu konular var mıydı, aradığını bulamadı belki, değiştiğinizi düşünüyor.. illa aldatma değil de sizden soğumasına sebep bir şeyler yaşandı mı?

Back
X