Eşimin is değişikliği

Mayiscicegi8616

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2015
367
174
53
İyi geceler bayanlar. Yaklaşık beş aydır çalışmiyorum tek maaşla geciniyoruz. Eşimin de benim de beklediğimiz toplu paralar bir türlü gelmedi. Bu nedenle maddi olarak baya bir sıkışık durumdayız. Şimdi eşim daha küçük firmadan is teklifi aldı. Ama bu teklifin maaşı biraz daha yüksek ve en önemlisi kariyer bakımından önünün daha açık olduğunu söylüyor.
Benim üzüntüm ise eşim duygularını dışa vuran bir adam değil. Yarın çalıştığı yer ile görüşecek ve işten ayrıldığını söyleyecek. Ama içinde yaşıyor her şeyi. Bu işini çok seviyor, ortamı, arkadaşlarını ...işi rahat her bakımdan. Sadece Maaşı az, bize şu anda yetmiyor. Ben de bebek beklediğim icin en az 1 yıl çalışıp eşime destek olamayacağım. İşte sadece bu nedenlerle sevdiği işinden ayrılması beni çok uzuyor. Biliyorum o da çok üzülüyor içinden bana belli etmiyor. Ben onu etkilememek için; en doğru kararı sen verirsin, her zaman arkandayim diyorum ama uzulmeden de duramiyorum

Evet maaşı yüksek ama çok fazla değil. Ama yine de bizi biraz olsun rahatlatacak. O fedakarlık yapmak zorunda kaldı ona üzülüyorum sanırım. Ben çalışmiyorum elimden maddi anlamda bir destek gelmiyor.

Bebeğiniz az büyüsün ,
çalışırsınız üzülmeyin. .
Stres bebişi de üzer. .
Sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. .
Rabbim kolaylık versin kocişlere. .
kolay değil reis olmak. .

Esin diger isinde daha fazla para kazanabilir ama isinden memnun olmadikca yada isi kendisini mutlu etmedikce bu size huzursuzluk getirebilir. Zor karar. Allah yardimciniz olsun.
Evet onu da düşünüyorum çalışma saatleri daha fazla olacak. Cumartesi günü tam gün çalışacak. Çok iCine atan biri. Onun üzülmesini istemiyorum.

Bebeğiniz az büyüsün ,
çalışırsınız üzülmeyin. .
Stres bebişi de üzer. .
Sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. .
Rabbim kolaylık versin kocişlere. .
kolay değil reis olmak. .
Aminn. Önce bebeğimi düşünüyorum zaten babası da onu düşünüyor. İnşallah sagsalim doğar bebeğim, guvenebilecek birine emanet edip ben de calismaya başlarım.

Eger primleri tutturabilirse 500 veya üstü olacağını söylüyor. Ama tutturmama ihtimali de var tabi ki
Valla ben genel olarak her durumu yaşamış sayılırım. Kriz Zaman'ı evimize iki ayda bir maaş da girdi babamın rütbesi yükseldi lüks içinde de yaşadık. Eşimle evlendim ticaret yapar eşim. Az satış yaptığı da oldu çok deli satış yaptığı da. Yani işin özü su bir eve ne kadar para girerse o kadar gider. Simdi size bu yetmiyor ya muhtemelen yeni maaşı da yetmeyecek. Bence bu bi kural :) sevilen ve rahat iş bulmak zor bu Zamanda. Ben olsam eşime ayrılma derim.hem bebeğin olunca ilgiye daha çok ihtiyacın olacak cumartesi evde olması çok önemli. İşinde Mutlu olacak ki seni de Mutlu etsin. Ha tabi yeni işinde Mutlu olmayacak siye bişey yok ama risk. Bence otur eşinle soru cevapla ince ince konus bu konuyu

Valla ben genel olarak her durumu yaşamış sayılırım. Kriz Zaman'ı evimize iki ayda bir maaş da girdi babamın rütbesi yükseldi lüks içinde de yaşadık. Eşimle evlendim ticaret yapar eşim. Az satış yaptığı da oldu çok deli satış yaptığı da. Yani işin özü su bir eve ne kadar para girerse o kadar gider. Simdi size bu yetmiyor ya muhtemelen yeni maaşı da yetmeyecek. Bence bu bi kural :) sevilen ve rahat iş bulmak zor bu Zamanda. Ben olsam eşime ayrılma derim.hem bebeğin olunca ilgiye daha çok ihtiyacın olacak cumartesi evde olması çok önemli. İşinde Mutlu olacak ki seni de Mutlu etsin. Ha tabi yeni işinde Mutlu olmayacak siye bişey yok ama risk. Bence otur eşinle soru cevapla ince ince konus bu konuyu
Evet haklisin ne kadar kazanırsan o kadar harcarsin. Benim maaşım eşimin maasindan daha yüksekti ama yine de zorlanıyorduk. Ev Kredisi ve eşimin bekarliktan kalan borçları. Zaten onlar bi bitse, maaş bize kalsa çok rahat geçiniriz.
Tek arkadaşim eşim sayılır. Aileme çok yakın değilim. Gorumcekler zaten kendi aleminde. İyice yalnız kalmaktan korkuyorum. Ama dedigim gibi en çok kafamı bulandıran eşim sevmedigi bir işte çalışmak zorunda kalması

o fedakarlık yaptıysa sen de yaptın. hatta en büyük fedakarlık sen de şuan.
bi iş yerıne bu kadar baglanmamalı ınsan, sonucta kendı işyerı degıl.
eşin çalıştıgı sürece böyle seylere alıssa ıyı olur. sen dıyecegını demıssın
dünyanın sonu degıl ya :=)

o fedakarlık yaptıysa sen de yaptın. hatta en büyük fedakarlık sen de şuan.
bi iş yerıne bu kadar baglanmamalı ınsan, sonucta kendı işyerı degıl.
eşin çalıştıgı sürece böyle seylere alıssa ıyı olur. sen dıyecegını demıssın
dünyanın sonu degıl ya :=)
Mantıklı düşününce dediğin doğru. Hormonlar sanırım beni böyle yaptı. O arkadaşlarından ayrılıyor diye ben agliyorum. Eşimi etkilememeye çalışıyorum bir yandan da,sonuçta kararı o vermeli.

Mantıklı düşününce dediğin doğru. Hormonlar sanırım beni böyle yaptı. O arkadaşlarından ayrılıyor diye ben agliyorum. Eşimi etkilememeye çalışıyorum bir yandan da,sonuçta kararı o vermeli.
aman canım geçer yeni işe basladıgında.. senın durumun daha vahım :) kendını düşün sen
eşine demişsin yanında oldugunu zaten
senın hormonlar tavan yapmıs belli, buna da üzülür mü ınsan hıc :=)

aman canım geçer yeni işe basladıgında.. senın durumun daha vahım :) kendını düşün sen
Sabah gitti ise bugün konuşacak. Belki patronu gitme der hem maaşi yükseltir hem de terfi ettirir. Bu sefer de fazla iyi düşünüyorum galiba

Sabah gitti ise bugün konuşacak. Belki patronu gitme der hem maaşi yükseltir hem de terfi ettirir. Bu sefer de fazla iyi düşünüyorum galiba

İyi geceler bayanlar. Yaklaşık beş aydır çalışmiyorum tek maaşla geciniyoruz. Eşimin de benim de beklediğimiz toplu paralar bir türlü gelmedi. Bu nedenle maddi olarak baya bir sıkışık durumdayız. Şimdi eşim daha küçük firmadan is teklifi aldı. Ama bu teklifin maaşı biraz daha yüksek ve en önemlisi kariyer bakımından önünün daha açık olduğunu söylüyor.
Benim üzüntüm ise eşim duygularını dışa vuran bir adam değil. Yarın çalıştığı yer ile görüşecek ve işten ayrıldığını söyleyecek. Ama içinde yaşıyor her şeyi. Bu işini çok seviyor, ortamı, arkadaşlarını ...işi rahat her bakımdan. Sadece Maaşı az, bize şu anda yetmiyor. Ben de bebek beklediğim icin en az 1 yıl çalışıp eşime destek olamayacağım. İşte sadece bu nedenlerle sevdiği işinden ayrılması beni çok uzuyor. Biliyorum o da çok üzülüyor içinden bana belli etmiyor. Ben onu etkilememek için; en doğru kararı sen verirsin, her zaman arkandayim diyorum ama uzulmeden de duramiyorum
Benim eşimi de başka bir iş yerinden daha yüksek maaşla çağırmışlardı o zamanlar nişanlıydık ve geleceğimizi düşünüp ayrılmaya karar verdi ama eşiniz gibi eşim de iş arkadaşlarını işini seviyordu.Müdürüne işten ayrılacağını evlenince verdikleri paranın yetmeyeceğini söyledi göndermek istemediler ve maaşına zam yaptılar :) Bence diğer işe kesin geleceğim demeden önce kendi iş yeriyle konuşmalı

Benim eşimi de başka bir iş yerinden daha yüksek maaşla çağırmışlardı o zamanlar nişanlıydık ve geleceğimizi düşünüp ayrılmaya karar verdi ama eşiniz gibi eşim de iş arkadaşlarını işini seviyordu.Müdürüne işten ayrılacağını evlenince verdikleri paranın yetmeyeceğini söyledi göndermek istemediler ve maaşına zam yaptılar :) Bence diğer işe kesin geleceğim demeden önce kendi iş yeriyle konuşmalı
Eşim de konuştu bugün. Ben senden memnunum ocak ta zam olacak sana daha çok yaparım demiş. Ama eşim kararim kesin demis. Bir hafta on güne işi bırakıyor. Ama 3600 gün doldurduğu için kidem alabilecek.

Back
X