Esimin isi sorunsali

Eşim çift diplomalı. 2 üniversite mezunu, biri amerikadan:)) ama okudugu seyı. Bu saatten sonrada yapmasın zaten işe girsem çok maaş almam diyo haklı. Kendi işini ypmak derdi yıllardır. Ama biraz zaman alıyo işte 5 sene kadarcık:) eli ağır diyelim. Sıkıya almıyo almadı yada.

Yorumlardan sonra anca anladım, başlarda çok karışık anlatmışınız. Neyse...

Şöyle söyleyeyim; adamın içinde vardır; ama hayata küsmüştür destek bekliyordur, kısaca gaz istiyordur o zaman arkasında dur derim. Benim işim işkolik, ama çok sıkıntılar yaşadı, yönetici olmak istiyordu, ben onu öyle gazladım ki, kendimden de fedakarlık yaptım, aylarca evden çıkmadan ders çalıştı gıkımı çıkarmadım, şu bu derken yönetici oldu çok şükür :)

Ama eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz, içinde yoksa olmaz ama gaza, desteğe ihtiyacı varsa hiç durmayın derim.

Size katıldım

Ama eşiniz kamuda olsaydı kursa git uğraş didin alacağım 50 TL değmez deseydi

Siz onu ille de bu sınava gir bu tazminatı al diye darlar mıydınız

Yani kişilerin fayda maliyet değerlendirmeleri farklıdır

Siz bir imkan varsa sonuna kadar kullanmalıyım demiş girmişsiniz ama bir başkasının aksini tercih etmesi de olağan zira zorunlu değil tercihe bağlı

somut olayda konu sahibinin eşinin bana elimdeki yeterli demesi de olası zira Adam kendi işini kurmak istiyormuş ama direkt maceraya dalmamış çalışıyor

Doğru bir kere söyler sonra asla zorlamazdım ama bu konuda bir detay var eşi evlenirken söz vermiş

Bazen restoram acmak istiyor, bazen baska bi iş:) sureklı değişiyo planları

Eşiniz sanki kendi işim olsun yatayım modunda biri gibi. Aslında kendi işinin olması daha çok çalışmak demek, 7-24 işinizin başında olmazsanız o iş yürümez ki...Hele ki restoran vs; tutturmak, isim yapmak çok çok zor. Ben sahil memleketindeyim, lüks restoranlar açılıyor denize sıfır aşırı lüks şu bu, çoğu bir kaç aya kapanıyor. Senelerce tutanlar ise gerçekten sahipleri işinin başında olanlar. Her gittiğimizde kapıda karşılayan restoran sahibi bile şu an zor durumda.

Siz evlenirken ne is yapiyordu bu adam? Yani o zamanlar bir yerde memurdu da sonradan mi garson olasi geldi? E evlenmeyeydiniz madem napalim simdi

garsonluktan önce ne yapıyordu?

hani 25 yaşında olur 2 senedir garson olur anlarım da. adam zaten 32 yaşında başlamış. bu saatten sonra nasıl bi kariyer çizebilir ki?

esinizin meslegi ne?
ben sizi anladim- bende sorun yapardim. aslinda sorun maddiyat degil, sadece 5 yildir siz sabah esiniz aksam/gece calisir olmus. bende uni zamanlarimda garsonluk yapdim ve gercekdende bana zevk veriyordu. bir evlilik icin en kötü meslek grubu ama. her haftasonu, resmi tatiller vs. siz evdeyken esiniz iste. bu insani yorar ve evlilik denilen bir iliski kalmaz ortada.
bence esinizle konusun ve bu durumu izah edin.

Eşim çift diplomalı. 2 üniversite mezunu, biri amerikadan:)) ama okudugu seyı. Bu saatten sonrada yapmasın zaten işe girsem çok maaş almam diyo haklı. Kendi işini ypmak derdi yıllardır. Ama biraz zaman alıyo işte 5 sene kadarcık:) eli ağır diyelim. Sıkıya almıyo almadı yada.
Hmm o zaman isler degisir tabi. 2 diplomayla garsonluk. Herkes de aynı hırs olmuyor ya. Benim esimde de hic hirs yok. Oyle kabul etmek lazim heralde.

Okudum okumaz olaydım.
Ben mi çok farklı düşünüyorum yoksa hemcinslerim mi böyle anlayamıyorum.
Kocalarınızı kariyeri için seçmeyin, o adam o erkek olduğu için seçin.
Sonra erkekler parası olan erkeği seviyor diyince kızıyoruz. E yani buradaki bu yorumlar kanıt oluyor.

Back
X