eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

Al bitane daha kendini bilmez benim eşimin kardeşi de aynı halt siz gene 100 biz heray 250 gönderiyoruz inanın 29 haftalık hamileyim çocuğumun ihtiyaçları için hep ucuz yerlere bakıyorum ama o dengesiz her aramada para istiyo para dışında aramaz ne ailesi bizi düşünür ne kendisi biz eksilerde sürünüyoruz ama bbeyefendi keyfine düşkün çok sinir bozucu bi durum ben sana hak veriyorum konu sahibi kardeş

Ben mi çok abartıyorum diye düşünmeye başladığım için size danışmaya karar verdim. Eşim kız kardeşine çok düşkündür. Evlenmeden önce her istediğini alır yaparmış. Geçenlerde hesap hareketlerine baktığımda yüklü miktarlarda kardeşine para yolladığını gördüm. Ve biz de borçluyuz yeni evliyiz. Uzlaştık, her ay 100 tl göndermesine karar verdik. Ben de çalışıyorum bu arada.Kardeşi üniversitede okuyor, rahatına, gezmeye,alışverişe düşkün. Abisinden çekinmeden para isteyebiliyor. Ben de kardeşime yolluyorum ama öyle düzenli değil arada sırada. Ama eşim 100 tl nin üzerine kardeşine yine para yollamaya başladı.Mesela dışardayken kardeşi arıyor, abi acil 20-30 lira yolla diyor. Cebindeki son parasını bile kardeşi isteyince yolluyor. Bu durum beni çok üzüyor. Belli etmemeye de çalışıyorum ama bu yüzden tartıştığımız çok oluyor

bir şeyler söylerken biraz empati yapmak gerek eşinin yerıne kendını koy o zaman fikrin aynı olur mu? o onun kardeşi elinden geldiği kadar destek olacak buna sen karısamazsın üzgünüm, seni aç bırakıp ya da isteklerini almayıp kardeşine para gönderıyosa tepkinde haklı olabılırsın ama onun dısında karısmaya hakkın yok diye düşünüyorum

Herkese yorumları için teşekkür ederim arkadaşlar... Aranızda beni anlayanlar da olmuş, evli olmadığı için anlayamayan da.
Üslubundan ötürü fikirlerini okumaya gerek görmediğim arkadaşım bekar olduğu için öyle yazmış belli. Bir konuya açıklık getireyim, ben yollamasın demiyorum. Bizi 100 tl göndermesi bile sıkıntıya soktuğu halde limiti 100 yaptık. Buna rağmen görümcem lazerdi, alışverişti, telefon faturasıydı diye ekstra paralar istiyor. Ben doğunun ücra bi köyünde eşimden 4 saat uzaklıkta o parayı kazanırken canım çıkıyo.
Kimse kusura bakmasın da kardeşten önce eş gelir. Önce evimizin giderleri karşılanır sora para kalırsa yollanır. Ben ailemden böyle gördüm. Ona rağmen ayın 15i dedi mi eşim 100 tl yi gönderir. Ayın sonunu da benim kazandığım parayla zar zor getiririz. Durum şu ki ben çalışmasam açıktayız arkadaşlar. Hiç bir zaman senin paran benim param muhabbeti yapmadım. Evlilikte kazanç ortaktır. Borçları birlikte öderken, buzdolabına alıcağımız şeyleri kısıp görümceme para yollayamam ben. nokta.

Sidal sorun aslında görümcen de degil, eşin.
Çünkü eşin kendisi demiş lazere git, ben karşılarım diye...

Görümcen de abisinden bu kadar yüz bulmasa bu tür davranışlara girmez.

Ama eşin, cebindeki son 20-30 lirayı da kardeşinin fuzuli harcamalarına gönderip,
evinizin geçimini düşünmüyorsa, kararlaştırdıgınız miktardan daha fazlasını senden gizli saklı gönderiyorsa ,
ve sana söylemiyorsa bu sorunu eşinle halletmelisin...

Son düzenleme:
Sizden habersiz mi gönderiyor bilmiyorum sorsanız söyler zaten neden saklasın gizlce hesaplarına bakmak acaba göndermiş mi diye takip etmek hoş olmaz bence. Durumunuz nedir bilmiyorum ama çok mu zorluyor sizi 100 tl gönderip arada da 20-3 göndermesş eşinizin peki ailesinin durumu nasıl eğer çocuklarına çok destek çıkamayacak birileri ise eşinizin yardım etmesi doğal gezip tozuyorsa bilr ağabeyi sonuçta içi rahat etmez ihtiyacı var diye gönderir tabii ki sınırı aşmaması abartmaması lazım eğer 100 tl dışında arada 20-30 gönderiyorsa çok sorun olmaz diye düşünüyorum asalak falan demek bence yanlış öyle birşeyler okudum da yaa kardeşten asalak olur mu benimde erkek kardeşim ben 6 aylık evliyken askere gitti annem babam ayrı annem sadece çalışıyordu ben göderiyordum çalışıyordum birazda fazla harcıyprdu gönderiyrum diye ama kardeş işte kıyılmıyor daha hediyele falan çok yapmşızdır askerden gelince de amahiç asalak gbi görmedim kardeşimi o da çalışıyor yetirdiğini yetirmeye çalışıyor eve. Sizin eşiniz hesaplarınızı kontrol etse bakalım kardeşine para gönderiyor mu diye siz ne hissederdiniz. Çok aşarsa maddiyatınzıı zorlarsa eşinizle konuşabilirsiniz.

Son düzenleme:
al bi de burdan yak.... benim şahsi fkrim şu.. tabi ki sen de eşin de eğer gerçekten ihtiyaç varsa ailesinden herhangi birine destek olabilirsiniz ki oluyormuşsunuz da.... aylık 100 tl çok çok iyi bi para bana göre... ama abartıp da her fırsatta 20-30-50-100 para isterse bunun önü alınmaz.. bence hiiiiiiiiiççç abartmıyorsun arkadaşım.. benimde başımdan benzer olay geçti sonuç ne mi.. her ay 5 abisinden 50-100 derken ekstra para aldı.. 2 yıllık okulu 4 sene okudu ama diplomasını alamadan geri geldi... demek ki her ailede numunelik var bunun gibilerden...:14::14::14:

yorumların hiçbirini okumadım ama benm eşimde biz evlenmeden annesine yolluyordu... ben calışmıyorum sonra evlendik yine aynı yapman gereken bu konuda onu karsına almamak iyice ters teper biz bu konuda kavga bile etmiştik iyice yükseldik ya annen ya ben dedim:D sacmaladım yani sonra biraz blöf yaptım zamanla annesini cok düşünüyorum gibi davrandım bu ikiyüzlülük biliyorum ama fazla dürüstlüktende maraz doğuyor... şöyle yaptım annesiyle para konusunda arada köprü oldum yok borcumuz var falan laf arasında her konusmada sokuyorum lafarı para isticeği zaman bile beni arar;) sende öyle yap

yanlış anlamadıysam eşiniz sizden kısmıyor bence yanlızca dozunu kaçırdığında müdahale edin..

siz yokken kardeşi vardı. siz olmasanız da o olmaya devam edecek, et ve tırnak misali. empati yapmayı deneyin biraz belki o zaman kavrayabilirsiniz.

Lütfen dikkat..fuzuli ihtiyac değil burda konu olan..Empati yapmasi için konu sahibinin de lazer epilasyon için abisinden para istedigini dusunmesi gerekiyor..e takdir edersiniz ya da etmezsiniz bence bu kadari da fazla..

kardeşi öğrenciymiş gunahtır yollasın ne olacak valahı çok fenasınız...:20:

sizi zor duruma sokmuyorsa ve ailesinin durumu kötüyse kardeşine destek olsun.
ayda100 tl de öğrenci için iyi bir para aileden de geliyorsa bursta alıyorsa yeter daha ne olsun
sanırım sıkıntınız kardeşinşn fuzuli harcamalr yapması ve sorumsuz davranması
bu konuyu konuşabilirsiniz

Nesi günah Allah aşkına açta açıkta kalma, yemeksiz, yol parasız , kitap parasız kalma durumu yok lazer epilasyon yaptıracakmış hanımefendi gitmiş kafasına göre sözleşme imzalamış buna mı yazık şimdi?

Hadi sizinkinin ihtiyacı var daha genç üni. okuyor.. ya benim görümcem evli ve çocuklu ama telefonu bozulsa nişanlımdan ister.. monta ihtiyacım varr kardeşim.. pazara çıkcam kardeşim, alışverişe gideceğim kardeşim, kardeşi değil kocası mübarek.. (Saysam daha Neler neler var)

Bizimkinin birikmişi yok bulduğunu harcayan ona buna borç veren dağıtan herkese inanan güvenen kıyımsız bir tip.. Ve biz daha evleneceğizz nasıl olacak bilmiyorumm halledermişşş... :26:

sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı olay benimde başımda sevgilimle 6 aydır beraberiz ailesi dışında her şey çok güzel gidiyor aslında ailesinin benimle bir sorunu yok ama sevgilimden süretli para istemeleri beni delirtiyor ailesinin durumu kötü olsa anlarım ama gayet iyi daha 2 kardesi var onları okutacakmış üniversite okuyunca bir giydiklerini bidaha giyemezlermiş bende üniversite okuyorum ama hiç öyle değilim bazı zamanlar sırf bu yüzden ayrılmayı bile düşünüyorum ama onuda çok seviyorum...

Valla yazık günah, lazer epilasyon bu, ekmek gibi su gibi bir şey.

Hatta lazer epilasyonsuz öğrenci düşünemiyorum bile, borçtan harçtan önemli elbet.

yaptigin sey kiskancliktan baska bisey degil.Abisidir, evlendin diye tapulamadinya..Hem senin parani degil kendi parasini yolluyormus.Bence cok karisirsan daha cok yollar inat eder..Karismiyacaksin.Senin parani yollamaya kalkarsan razi gelmessin olur biter.

yaptigin sey kiskancliktan baska bisey degil.Abisidir, evlendin diye tapulamadinya..Hem senin parani degil kendi parasini yolluyormus.Bence cok karisirsan daha cok yollar inat eder..Karismiyacaksin.Senin parani yollamaya kalkarsan razi gelmessin olur biter.

Kendi parası diye birşey yok.
Eşlerin kazançları ortaktır.
Eve giren her kuruşta,ikisinin hakkı vardır.

Kardeşin ihtiyacı varsa,imkan ölçüsünde destek olunur.
Ama artık lazer epilasyon için para istiyorsa,orada dur denmeli.

abisi değil mi yollar yollar yani . sizin paranızdan yollmıyormuş ki kendi parasından yollluyor . 20-30 liranın hesabını mı yapıyorsunuz pes . o kız henüz öğrenciymiş zaten paraya ihtiyacı olması abisinin destek vermesinin neresi kötü .gereksiz kıskançlık görümcelik yapmayın . o siz yokkende onun kardeşiydi .

Ailede senin paran benim param mi olur ya? Boyle yaparsan sonra bir nedenden eve para getiremediginde kocandan saygi goremezsin. Ben bunu anlamiyorum.
Ayrica kadin gondermesin demiyor sadece soylenen miktara sadik kaliyor mu onu merak ediyor.
Boyle konusanlarin kocalari kime ne kadar gonderiyor merak ediyorum.

Kendi parasi yollar sen ne karisirsin diyenler calisiyorlar mi merak ediyorum? Calisiyorlarsa kendi evlerinde kirayi, mutfak masraflarini nasil bolusuyorlar onu da merak ettim. Bu durumda maasi saklayip hic bir seye harcamayip salaga yatmak en guzeli. Ne gunlere kaldik ya.

abisi değil mi yollar yollar yani . sizin paranızdan yollmıyormuş ki kendi parasından yollluyor . 20-30 liranın hesabını mı yapıyorsunuz pes . o kız henüz öğrenciymiş zaten paraya ihtiyacı olması abisinin destek vermesinin neresi kötü .gereksiz kıskançlık görümcelik yapmayın . o siz yokkende onun kardeşiydi .

Evli çiftler arasında senin benim param diye bi ayrım olamaz. Hayretler içerisindeyim resmen bunu okudumya.
Ayrıca eminim eşinizde kardeşinin abarttığının farkındadır ama kıyamıyodur...

insanlar yedi yabancı öğrenciyi okutuyorlar . kardeşine para göndermiş çok mu . herşeyi aranızda sorun haline getirirseniz çekilirmi bu hayat , devam eder mi bu evlilik

Back
X