• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kendi ailesi ve benim ailem yanındaki hal ve hareketleri

Eğer abartı bir durum varsa haklısın fakat yoksa çok çirkin .ben de cocuklarimla boğuşuyorum ,babaları da ..yalnız bizim çocuklarımız vurmayı bilmez ,şaka bile olsa el kaldırmaz .biz birbirimizi gidiklar ,yere yatırmaya çalışır yada yerlerde yuvarlanır birbirimizden kaçarız .neden çocuğa şiddet asilayalim ki ? Konu sahibinin eşi şaka bile yapıyor olsa ,çok yanlış .vurmanın normal olduğunu ,şaka adı altında her önüne gelene bir tane yapistirabilecegini, ilerde çocuklarına ,eşine bu anormal davranışla rahatsızlık verebileceğini ,buna hakkı olduğunu öğretiyor .

biz de başkalarına yapılmayacağını anlatıyoruz müsaade etmiyoruz asla ki yeğenim bir sevgi pıtırcığı :) bu da bizi çok korkutuyor çünkü ciddi anlamda herkesi seviyor ve yanlarına gidiyor.
gözlerinden akan tek bir yaşa kıyamam, umarım konu sahibinin eşi sadece şakalaşmıştır..

Kızmayın ama ben sizin biraz takıntılı biri olduğunuzu düşünüyorum .lütfen bişeyler düşünüp kendinize dert oluşturmayın. Esiniz mükemmel demiyorum ki değil bence ama siz herseyi takıp kendinize dert yapıyorsunuz izlenimi alıyorum ben sizden

Çocuk kaç yaşında , tokat vurduğu ! çocuğun annesi neredeydi ?
..

El öpme konusunda , belki sizin ailede el öpme alışkanlığı vardır , el uzatiyorlardir , onlarda bu yoktur. Bilemedim nasıl bu kadar farklı davranır ki insan ?

Çocuk 6 yaşında ..çok aşırı şımarık ..ortamda gaz çıkarıyor,ani vuruşlar yapıyor vs o zaman gerçekten dediklerimi yaptı.
Çocuk isteyen biri kendisi ve ben ilerisi için karamsarım şuan..

Benim annem kaç defa dedi elimi öpme benim diye hala öpmeye çalışıyor,babam sadece tokalaşır mesela illa uzanır elini öpmeye çalışır..
Ve benim yeğenime de o kadar ilgili davrandı ki yapmacık olduğunu düşünüyorum şuan..bunları neden yapıyor bilmiyorum..

Bence olayı yanlış değerlendiriyorsunuz.
Her aile farklı.
Mesela benim kendi ailemde her görüşmede el öpülür yada tokalaşılır.
Eşimin ailesinde evlerine biri gelir ayağı bile kalkmazlar. Bunu saygısızlık olarak görmezler.
Bu saygılı olma / efendi görünmeyle alakalı değil o yüzden.

Bence eşin bulunduğu ortama ayak uyduruyor.

Dövme meselesine gelince kesinlikle ama kesinlikle ne kendi çocuğuna ne kardeşininkine vurmamalı.
Sanıyorumki o ailede bu normal.
Bence sizin yapmanız gereken eşinizin yeğenine vurmaması gerektiğini söylemek ve kendi çocuğunuz olduğuna vurmasına ve başkası tarafından vurulmasına müsade etmeyeceğinizi söyleyin.

Ben istediğim yere yorum yaparım. Bir konu açıyorsan karşıt ve hoşuna gitmeyen yorumlarada razı olacasın! Yok öyle herkes beni pohpohlasın beni haklı görsün... İşine gelmiyorsa konu açma!
Kaldıki tekrar söylüyorum genele bakınca en az yüzde seksen haksız olan sensin! Ve bizzat kendinde bunun çok net farkındasın.
Bu arada yukarıdada sordum ama bu soruyu görünce baygın taklidi yapıyorsun nedense...
Madem bu adam bu derece iki yüzlü, gaddar, cani, çocuk işkencecisi vs vs neden hala birliktesin kardeşim ??? Neden ayrılmıyorsun?
Hep şikayet ediyor hep adamı kötülüyorsun, peki neden ayrılmıyorsun?????

Yeğenine bu şekilde davrandığına dün şahit oldum.. daha öncede kızmıştı felan ama bu şekilde muamele etmedi çocuğa..
Uyardım kendisini asla yapmaması İçin bir daha..
Ailem ile ilgili mevzuya gelince de fark ettiğimden beri hep aynı mı olacak diye gözlemledim..

ya bence konu sahibi abartıyor adam psikopatmı ki çocuğa tokat atacak. biz de yeğenimle savaşırız henüz 2 yaşında, diğer teyzesi mesela çocuğa osmanlı tokadını öğretmiş :olamaz: tutup çocuğa vurmuyor ki elini yanağına koyuyor sadece :) veya bazen kucağımıza gelir bırakmayız evde kim varsa bağırır imbaaat diye :) bence konu sahibinin eşi de yeğeniyle oynuyordur. (bunların hiç birisi normal bir tokat için geçerli değil, ben sadece oyun oynadığına inanmak istiyorum.)

Umarım şaka yapmıştır,umarım ben yanılıyorumdur.. ben eşimi kötülemek istemiyorum kesinlikle ama doğru yorum almam İçin olduğu gibi yazmam gerekiyor değil mi..benim gördüğüm çocuğa vurduğu ve çocuğun ağladığı.. eşimin bunu dün akşam yaptığını gördüm,fakat daha öncesi eşimin erkek kardeşi yine aynı yeğenlerini bayağı bayağı gözümün önünde dövmüştü..

Umarım şaka yapmıştır,umarım ben yanılıyorumdur.. ben eşimi kötülemek istemiyorum kesinlikle ama doğru yorum almam İçin olduğu gibi yazmam gerekiyor değil mi..benim gördüğüm çocuğa vurduğu ve çocuğun ağladığı.. eşimin bunu dün akşam yaptığını gördüm,fakat daha öncesi eşimin erkek kardeşi yine aynı yeğenlerini bayağı bayağı gözümün önünde dövmüştü..

çocuğun annesi müdahale etmiyor mu? ben geçen gün eline dokundum diye yeğenim ağladı şımarıklığından..

çok normal ozaman
çift karekter
gene şanslısın ki güzel olan taraf sizin tarafa denk gelmiş ,
Ben olduğum gibi davranırım kimse beni sevsin diye asla en ufak bana ait olmayan bir yaklaşım sergilemedim bugüne kadar..
Hatta ailesi benim hakkımda “x çok dobra,içinden ne geçiyorsa direkt söylüyor, kimseyi yağlamayı sevmiyor” diye yorum yapmış ve bu benim kulağıma geldi.. o yüzden tuhaf buluyorum bu davranışları ..

çocuğun annesi müdahale etmiyor mu? ben geçen gün eline dokundum diye yeğenim ağladı şımarıklığından..

Ya abi yapma diyor o kadar.. kız tabiki üzülüyor,ama abisinin zaten yapmaması gerekiyor bunu..
Çocuk gerçekten aşırı şımarık anlatamam.. 6 yaşında ama hiç yaşına göre davranmıyor,bebek gibi davranıyor..çok sevgisiz,ilgisiz büyümüş bir çocuk.. bazı hareketleri beni de sinirlendiriyor ama küçücük çocuk ne yapabilirim ki ..

Çocuk 6 yaşında ..çok aşırı şımarık ..ortamda gaz çıkarıyor,ani vuruşlar yapıyor vs o zaman gerçekten dediklerimi yaptı.
Çocuk isteyen biri kendisi ve ben ilerisi için karamsarım şuan..

Benim annem kaç defa dedi elimi öpme benim diye hala öpmeye çalışıyor,babam sadece tokalaşır mesela illa uzanır elini öpmeye çalışır..
Ve benim yeğenime de o kadar ilgili davrandı ki yapmacık olduğunu düşünüyorum şuan..bunları neden yapıyor bilmiyorum..

6 yaşında gerçekten çocukmuş daha. Çok üzüldüm. Tepki vermediniz mi ?

Kusura bakmayın ama dert arıyorsunuz resmen. Tamam küçük çocuğa vurması es geçilecek bir şey değil ama her insan ve aile farklıdır. Ben annemi dünyadaki kimseye değişmem ama aramızda bi mesafe vardır arkadaşlarımla daha samimiyim mesela.. Eşiniz de öyle olabilir belki kendi ailesiyle ilgili geçmişte yaşadığı sorunlar olabilir bilemeyiz.

İletişim farklı olabilir.
Mesela benim ailemde el öpme yoktur pek. Eşimin tarafında var, haliyle öperim.
Babam babannemle konuşurken napıyor derim selam yollarım. Kayınpederim annesiyle konuşurken öpüyorum ellerinden hürmetler falan derim. Ailenin aldığı gibi davranıyor olabilir.
Yeğen konusuna hiç girmiyorum o apayrı br durum sinir oldum çocuğu hırpalamasına..

Hepimiz genel olarak ailemize farklı dışarıdaki birilerine farklı davranırız aslında… Sizi tam olarak rahatsız eden şey nedir, ona bakmak gerekir sanki. Bu tarz bir davranış başka yerlerde de çıkıyor mu ortaya? Örneğin bir arkadaşı ile argo konuşurken diğeri ile edebi sohbetler yapacak kadar uç örnekler mi yaşıyorsunuz? Açıkçası nacizane sizin "ileride boşansak ailem onu haklı bulur" yaklaşımınız da bana garip geldi. Ya size gerçekten rahatsız eden başka şeyler de var ve bunu tam dile dökemiyorsunuz ya da sizin algılarınızda bir ilginçlik var... Bunu kötü anlamda demiyorum ama kimse eşi ile mutluyken geleceğe yönelik anlık da olsa bu tarz bir düşünce aklından geçirmez… insanın aklına bile gelmez :110:

Back
X