• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin “kesinlikle” kilo sevmemesi!

Her haliyle eşimi beğenirim cümlesine inanmıyorum. Eşim kiloyu keyfi sebeplerle abartsa ben de uyarırdım. Eşiniz en baştan konuşmuş sizinle, siz kabul etmişsiniz. Bu durumun yaşanacağı zaten belliymiş yani. Sorunuza gelince eşimle böyle bir durum yaşamadık benim kilom aşağı yukarı hep aynıdır. Benim avantajım ama kilo aldıran çoğu şeyi zaten sevmiyor olmak. Paketli gıda, çikolata, abur cubur hiçbirini sevmem. Düzenli olarak spor da yapıyorum. Eşim kendini salsın istemem, ben de kendimi salmam dolayısıyla

Herkes abandi begenmedim butonuna. Arkadaşlar sakin olun. Haşa nisbet yapma niyetim yokdu. Biri guzel birsey yazdiginda nisbet aklima gelen en son şey. MasaAllah der, Allah mutluluk versin der geçerim. Begenmedim butonuna basmaya elim gitmez. Konuda da hanimefendi sizin eşiniz nasil diye sordu ve ben de benim eşim oyle durumda bu gibi tepki verir soyledim. Kotu dusuncede olmayin ya. Çocukmuyum nisbet yapicam, ya da ruh hastasimiyim bak sende yok bende var diycem. Onun eşinin ona verdigi tepkiyi de ben kendi eşime veriyorum. Karacigerinde ciddi oranda yaglanma var. Diyet ve spor gerekli. Yedigi her tatliyi burnundan getiriyorum neredeyse. E kotu aile mi olduk yani? Ya da konu açan aile kotu aile mi oldu? Bu kk.da herkes agresif sanki. Guzel dusunelim, guzel şeyler dileyelim herkes için. Allah herkesi mutlu mesut etsin. Bu kadar olayin kotu tarafina inmeyin

Karşındakini bir şekle sokma çabası bana çok itici geliyor; sen kimsin ki ben bedenimi sana kabul ettirmeye çalışacağım? Beğenmiyorsan birlikte olmayız, bitti gitti.
Ama siz hemen o lafın üzerine kilo vermişsiniz, adam da kendini bu konuda kontrol sahibi sanıyor doğal olarak. Evlenebilmek için miydi bu kilo vermeler?

Herkes abandi begenmedim butonuna. Arkadaşlar sakin olun. Haşa nisbet yapma niyetim yokdu. Biri guzel birsey yazdiginda nisbet aklima gelen en son şey. MasaAllah der, Allah mutluluk versin der geçerim. Begenmedim butonuna basmaya elim gitmez. Konuda da hanimefendi sizin eşiniz nasil diye sordu ve ben de benim eşim oyle durumda bu gibi tepki verir soyledim. Kotu dusuncede olmayin ya. Çocukmuyum nisbet yapicam, ya da ruh hastasimiyim bak sende yok bende var diycem. Onun eşinin ona verdigi tepkiyi de ben kendi eşime veriyorum. Karacigerinde ciddi oranda yaglanma var. Diyet ve spor gerekli. Yedigi her tatliyi burnundan getiriyorum neredeyse. E kotu aile mi olduk yani? Ya da konu açan aile kotu aile mi oldu? Bu kk.da herkes agresif sanki. Guzel dusunelim, guzel şeyler dileyelim herkes için. Allah herkesi mutlu mesut etsin. Bu kadar olayin kotu tarafina inmeyin

Burda konu sahibi eşiyle yaşadığı bir sıkıntıyı paylaşmış, sizin cevabınız eşinizle olan ilişkinizi övmek. Benim eşim bana bu konuda yorum yapmaz demek var eşim benim dünya güzelime öyle deme diyor demek var. Niyetini nispet olmayabilir ama niyet okuyamıyoruz maalesef. Cevabınız nispet çünkü. Mesajınızın beğenilmemesini neden bu kadar kişiselleştirdiğinizi hiç anlamadım zaten. Her mesajı beğenmek durumunda değiliz ki.

Burda konu sahibi eşiyle yaşadığı bir sıkıntıyı paylaşmış, sizin cevabınız eşinizle olan ilişkinizi övmek. Benim eşim bana bu konuda yorum yapmaz demek var eşim benim dünya güzelime öyle deme diyor demek var. Niyetini nispet olmayabilir ama niyet okuyamıyoruz maalesef. Cevabınız nispet çünkü. Mesajınızın beğenilmemesini neden bu kadar kişiselleştirdiğinizi hiç anlamadım zaten. Her mesajı beğenmek durumunda değiliz ki.
Kişisellişdirmiyorum sadece niyetimi yalniş anladiniz diyorum. Ben konu sahibinin dert yandigini dusunmedim. Çunki anlattigi bir dert değil. Her evliligin basit sorunlarindan. Ve ben niyetimi anlattigim halde hala eski yorum yuzunden kaba olacak insanlar var. Çunki beyne sinyal olarak gitti bir kere ne yapsan aklanamazsin) neyse dedigim gibi Allah herkesi mutlu mesut etsin.

Chloe ting egzersiz programı biraz hızlı ve ağır oluyor :)
Tercih meselesi. En başta söylemiș.
Aşağılamak için söylediğini düşünmüyorum, öyle olsa kendinizi değersiz hissettirirdi ve anlardınız. Zaten sizinle beraber spor yapmazdı. Bu güzel birsey beraber spor yapmak 👍
Karşılıklı birbirinizi nasıl beğendiğinizi konuşuyor musunuz?

Bunu da beğenmedim, bu beğenmedime de bi mesaj döşersiniz artık. İnsanlar agresif değil. Bu kadar insan aynı şekilde algıladıysa problem o insanlarda değildir.

Burası dertlerin anlatıldığı alan. Derdini anlatan birine senin derdinden bende yok şekerim hatta benim kocam/hayatım/işim/çocuğum şöyle böyle demek nispettir. 30 yaşında insanlara neler anlatıyoruz 🤷🏻‍♀️

Eşimin evlenmeden önce baklavaları vardı hanii şu karı kası olandan. Sonra baklava yiye yiye oldu tam bir lokma tatlısı 🤣 30 kilo falan aldı, sporu bıraktı. Ben de çok rahatsızım bu durumdan. Artık açık açık söylüyorum.

Keşke ben de 3-4 kilo aldığında uyarsaydım, ipin ucu kaçtı... Eşiniz baştan belli etmiş ben anormal bulmadım.
Kadın söyleyince normal, erkek söyleyince hakaret gibi algılanabiliyor niyeyse

Kuzeniniz bu lafın üzerine ayrılık kararı verdiyse onu tebrik ediyorum.
Tamam gerçekten aşırı kilosu var ama onun ki duygusal yeme çünkü çok sorunlu ailesi var. Sağlığı için kilo vermesi gerekiyo o da bunun farkında ama belki de böyle seviyodur kendini. Aşırı yiyor gercekten. Sevgiliyken sorun yoktu da iş evlenmeye gelince mi kilo sorun oldu. O da üzülmüş babasına "kredi çekelim de ameliyat olayım" demiş. Bu erkekler gerçekten çok düşüncesiz.

Son düzenleme:
Bunu da beğenmedim, bu beğenmedime de bi mesaj döşersiniz artık. İnsanlar agresif değil. Bu kadar insan aynı şekilde algıladıysa problem o insanlarda değildir.

Burası dertlerin anlatıldığı alan. Derdini anlatan birine senin derdinden bende yok şekerim hatta benim kocam/hayatım/işim/çocuğum şöyle böyle demek nispettir. 30 yaşında insanlara neler anlatıyoruz 🤷🏻‍♀️
Sizin yazdiginiz cevap ama benim yazdigim dosemek oyle mi? Bu kadar insan oyle algiladi ve ben de niyetim o degil dedim. Ne yani insan hata yapamaz mi? Hiş anima denk geldi hatirladigim olayi anlattim. Toplum olarak linç için yemin etmişsiniz. Oltasina balik takilan balikci gibisiniz. Kurtuluş yok. Sanki dusmanla toprak kavgasina giriyorsunuz gozunuz dönuyor. Ilk once bir sakin olun. Sonra derin nefes alin ve bu yorum sahibi niyetini anlatti diye dusunun, sonra da normak insana yakişir şekikde karşilik verin. Yani hoşgoruyle. Neyse bu konuya yazilan yorumlari okumiycam herhalde gunumun içine ettiniz

Bana sorarsanız 160 boya 58 kilo fazla. Aynı boydaki arkadaşlarım 50 sınırını geçmemeye özen gösteriyor.

Ama siz kendinizi bu şekilde kabul ettikten sonra kimse de bir şey diyemez.

Ve benim eşim kiloyu bırakın fiziksel herhangi bir şey hakkında yorum yapmaz, yapanı da şekilcilik ile çok ağır suçlar. Mesela beni ;). Ki kendi de şişko filan değil, maşallah taş gibidir.

Son düzenleme:
Kızlar, 160 boyunda (şu ara) 58 kiloyum. Allah aşkına sizce çok mu? Dalga geçiyor ben kilo alınca, balon gibi şişmişsin diyor🙃 Eşim çok takıntılı kiloya, balık etli değil zayıf seviyor. Ben onunla tanıştığımda 61 kiloydum, beni çok beğendi sadece biraz zayıflasan ben kilo sevmiyorum dedi. Ben de zaten istiyordum, az yiyerek 54 kiloya düştüm. Ama şuan aşırı çok yiyorum abur cuburdan vazgeçemiyorum, diyet yapmak içimden gelmiyor. 54 kiloyla hamile kaldım. Hamileliğimde sadece 62 kiloya kadar çıktım. Chloe ting egzersizleri yapıyoruz şimdi beraber😂 sizin eşinizin de böyle takıntıları var mı? Kendimi rahatsız hissetmiyorum değil, bence abartıyor.
Boyumuz ve kilonuz aynı, bana herkes zayifsin der. Eşin sevmiyorsa sevmiyordur zorla kilo sevecek değil.

Tamam gerçekten aşırı kilosu var ama onun ki duygusal yeme çünkü çok sorunlu ailesi var. Sağlığı için kilo vermesi gerekiyo o da bunun farkında ama belki de böyle seviyodur kendini. Sevgiliyken sorun yoktu da iş evlenmeye gelince mi kilo sorun oldu. O da üzülmüş babasına "kredi çekelim de ameliyat olayım" demiş. Bu erkekler gerçekten çok düşüncesiz.
🤬 bencil pislikler

Tamam işte gitsin zayif biriyle olsun. Bana gelip kilo ver diyeceğine ben bu bedeni istemiyorum diyip gidebilir.
İşte o çiftin kendi arasında karar vereceği bişey. Konu sahibi ben kilolarımla mutluyum sonu boşanma da olsa vermek istemiyorum diyebilir. Adam da ben kilolu eş istemiyorum hadi eyvallah diyebilir. Ya da konu sahibi eşinin istediği gibi kilo vermeye yanaşabilir. Ya da eşi aman tamam tombik de olsan kabulümsün diyebilir.

Ben burada kadını sakın kilo verme diye gazlamayı doğru ve normal bulmuyorum. Göze hitap etmeyen bi yerden sonra gönüle de etmez çünkü 🤷🏻‍♀️

Back
X