Eşimin kimlik arayışları son bulmuyor

İki basit tavsiye size şu anki halini çok sorgulamayin zaten sıkıntıliymissınız.Umursayip sürat bile aşmayın.Bundan sonra o mutlu olsun diye değil,kendi mutlulugunyz ve huzurunuz için birşeyler yapın.Umursamayin.Takin kulaklığı yürüyüşe çıkın.Alin bı kitap,ufak bı termos azıcık nefes almaya çıkın.Boyle sıradisi ve gerçekten zor bı dönemde size böyle hissettiren eş için tirnaginizi oynatmayın.Bunu beceremiyorsaniz da,önce mış gibi yapın.Arkasi gelir.Film açın,keyifle izleyin mesela.O sizi gözlemlesin.Merak etsin sorsun.Uzaklasiyor korkusu yaşamayın.Kimlik bunalimı yüzünden sizden soğuyacak adam için hiçbir şey yapamazsınız.Erkekler kendileri ile için çırpınan kadınlar için dönüp ne yaparım da mutlu ederim demiyorlar.Unutmayin lütfen bunu.
O kadar haklısınız ki...

Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Kendime göre zorlu sayılabilecek bir dönemden geçiyorum.Nereden başlasam bilemiyorum.
Yaklaşık olarak iki yıl evvel evlendim. Esimle son zamanlarda aramıza soğukluk girdi. Benim iş bulamama, çalışma isteği problemlerim. Onun asla buyuyememesi, kendi kimliğini arayışları, sadece kendini onemsemesi gibi durumlar derken iş buralara geldi.

Özet geçecek olursam son zamanlarda bana karşı duygusal olarak çok ilgisiz. Kendini sorgulayacak kendini kesfefecek yaşı bir hayli geçmesine rağmen bir kaç aydır kimlik arama problemleri yasiyor. Sürekli kendini sorguluyor. Evlendikten sonra belli bir kalıba girdiği kanısına vardi. Eskisi gibi zevk aldığı kişilerle takılmak onlarla haftada bir de olsa vakit geçirmek istediğini soyledi.(oturup kalkmaktan boş muhabbet yapmaktan zevk aldığı kesim yasimizin iki katı neredeyse) Ben de nasıl yaşamak isterse öyle olmasini söyledim.
Mutlu olsun diye oturup kalkmaktan asla zevk almayacagim eşim olmasa aynı ortamda asla bulunmayacagim insanlari ağırlamak durumunda kaldım bu süreçte.o kendini iyi hissetsin derken ben kendimi kötü hissettim.

Babamla ilgili sağlık problemleri yaşıyoruz. Sürekli ataklar geçirmeye basladi.Yine geçtiğimiz hafta iki kez atak geçirdi ambulans geldi. Hastanede yatmaya başladı derken ruhen iyice yoruldum. benimkine bakıyorum da ben ruhen etkilenmiş değilim de sanki o etkilenmiş gibi. Asla yanımda olmuyor gidiyor uykum var diyor yatıyor.basim agriyor diyor yatıyor.

Kendini ararken her seyden etkilenip bir anda şeyini çıkarıyor.bu süreçte benden uzaklasiyor ruhen ben hissediyorum. Ben onu kalıplara sokmak istemedikçe, mutlu olmasını istedikçe benden uzaklasiyor. Ben o mutlu olsun derken bakıyorum da sanki ne bana karşı duygusal bir ilgisi var ne de sanki sevgisi...

Uzun olduysa özür diliyorum herkesten. Acaba ben mi abartiyorum bilmiyorum. Kaç yaşına gelmiş insan aile olmayı bir turlu ogrenemedi. Sanki beni hiç sahiplenmemis gibi hissediyorum...
Siz abartmıyorsunuz ,yorulmuşsunuz çünkü ilişkiyi tolere edebilmek için .Onun hoşlanmadığınız arkadaşlarını dahi evinize sokmuşsunuz .Her şey karşılıklıdır .O kadar üstüne düşmeyin ,onu Mutlu edicem diye istemediğiniz ,şeyleri yapmayın .Kimlik arayışına gelince ,yaşı 28 ergen değil .Hareketlerine bakılırsa ,evlendiğine pişman olmuş görünüyor .Bencilce tavırlarına bakılırsa .Çocuk yapmayın ,biraz akışına bırakın .Onu mutlu etmek adına ,kendinizi mutsuz edecek şeylerden uzaklaşın .En önemli sizsiniz ,bunu unutmayın .

Siz abartmıyorsunuz ,yorulmuşsunuz çünkü ilişkiyi tolere edebilmek için .Onun hoşlanmadığınız arkadaşlarını dahi evinize sokmuşsunuz .Her şey karşılıklıdır .O kadar üstüne düşmeyin ,onu Mutlu edicem diye istemediğiniz ,şeyleri yapmayın .Kimlik arayışına gelince ,yaşı 28 ergen değil .Hareketlerine bakılırsa ,evlendiğine pişman olmuş görünüyor .Bencilce tavırlarına bakılırsa .Çocuk yapmayın ,biraz akışına bırakın .Onu mutlu etmek adına ,kendinizi mutsuz edecek şeylerden uzaklaşın .En önemli sizsiniz ,bunu unutmayın .
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin.ben de pişman olduğunu dusunuyorum

Eskisi gibi zevk aldığı kişilerle takılmak onlarla haftada bir de olsa vakit geçirmek istediğini soyledi.(oturup kalkmaktan boş muhabbet yapmaktan zevk aldığı kesim yasimizin iki katı neredeyse)
Mutlu olsun diye oturup kalkmaktan asla zevk almayacagim eşim olmasa aynı ortamda asla bulunmayacagim insanlari

ben buraya takıldım

eşinizle hiç mi tanışmadan evlendiniz

yaşınızın iki katı yaşta olmaları tek kriter mi adamın çevresi bu kişilermiş de tek kabahatleri yaşlı olmaları mı

oturup kalkmaktan asla zevk almayacağım insan tabiriniz ne içeriyor mesela

ağırlamak vs farklı da yani tanımadığınız kişilere dair bu kadar keskin fikirleriniz nasıl oluştu bunu merak ettim zira eviniz ilk defa gelmişler anladığım

sonuçta eşinizin de bu yaşa kadar bir hayatı varmış neden olduğu gibi sizin hayatınızı yaşamaya başlasın ya da tam tersi siz neden onun hayatını yaşamaya başlayasınız

iki farklı hayatın entegrasyonu olacak evlilikte biri diğerinin aynısı haline gelmeyecek ki

siz o kişilerle ilişki kurar hoşlanmazsanız o kendi görüşür

o sizin hoşlandığınız insanlarla ilişki kurar hoşlanmazsa siz ayrı takılırsınız

ama daha bu kişilerle herhangi bir paylaşım yapmadan onun birlikte zaman geçirmekten zevk aldığı kişilere olumsuz görüş bildirmeniz, bir nevi aşağılamanız evliliğinizde yapıcı değil yıkıcı hal alır

ben okurken ruhum daraldı benim eski eşimde çok şikayetciydi herşeyden benim enerjimide sömürüyordu siz izin vermeyin enerjinizin sömürülmesine kendi haline bırakın

Evlere tıkıldık kaldık, iki çıkıp dolaşsak bi dağ havası alsak el ele yürüsek daha iyi olucaz. Ki ben evi severim ona rağmen çıldırmak üzereyim duvarlar beni yiyor sanki, usandım.

Adamın ilgiden titosu kalkmış.Sen kendini mutlu et erkekler mutlu kızları sever.Babana geçmiş olsun.Sen babanla ilgilen.Erkekler e ne oldu anlamıyorum.Evlilik sorumluluğu almayacak.hep o mutlu olacak.bundan da sıkılacak.hayat Rio karnavalı değil kardeşim.ne kadar ekmek o kadar köfte.bu modelin benzeri benim kocamda.Bilsem evlenmezdim bencil yaratik

Bence pandemi dolayısıyla böyle olmuş. 30 Yaş ta oluyor bu. Bide pandemi olunca. Evlilikte yeni tabi daha alışamadan bu süreç başlamış. Bence beraber vakit geçirmeye calisin. Psikoterpistleri takip edin çok güzel öneriler veriyorlar

Back
X